Joe Biden nemzetbiztonsági tanácsadója azt nyilatkozta: nem vonja vissza az amerikai elnök a kijelentését Orbán Viktorról – erre szólt vissza a külügyminiszter.

Szijjártó Péter kedden jelentette be, hogy berendelte David Pressman amerikai nagykövetet, miután Joe Biden azt mondta egy kampánygyűlésen: a magyar Orbán “egyenesen kijelentette, hogy szerinte nem működik a demokrácia, és diktatúrát szeretne". A miniszter szerint “ilyen hazugságokat nem vagyunk kötelesek elviselni senkitől, akkor sem, ha az adott személy éppenséggel az Egyesült Államok elnöke”.

Szijjártó Péter lassan hadat üzen Amerikának

A külügyminiszter szinte keresztes háborút folytat Joe Biden és emberei ellen    Fotó: MTI

Úgy tűnik, folytatódik a nyilatkozatháború. Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írta: “Tegnap tovább folytatta a Magyarország elleni hazugsághadjáratot a háború-, gender- és migrációpárti amerikai demokrata kormány. Ezúttal a nemzetbiztonsági főtanácsadó lépett be a kórusba”.

A külgazdasági és külügyminiszter ezúttal Biden nemzetbiztonsági főtanácsadójának a kijelentésére reagált. „Az elnök természetesen kitart a kijelentése mellett. Nem fogom visszavonni azokat” – mondta a Jake Sullivan, Joe Biden nemzetbiztonsági főtanácsadója a Daily Mail beszámolója szerint.

“Jake Sullivan megnyilvánulása világossá tette, hogy az amerikai demokraták nehezen viselik, hogy az európai progresszív liberális tenger közepén továbbra is van egy sziget, ahol büszkén valljuk: no war, no gender, no migration! Továbbra is határozottan kiállunk a béke mellett, megvédjük a családokat az agresszív gender-propagandával szemben és nem engedjük be az illegális migránsokat. Ha tetszik az amerikai demokratáknak, ha nem!” – reagált minderre a Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Majd a szutyók tomika kinevezett 8 új tábori csicskája lerohanja jól őket is!
KisTehen
amerika kezdte a kettős adóztatás elkerülő szerződés felbontásával ... pedig magyarország nem adott okot erre a lépésre
Nessy
@Sakk Matt: Ma már nem kell keresgélni a térképen kis hazánkat, mint anno, mert a Google kikeresi nekik!
Billibácsi
Kakadu nagyon bátor! A végén még megtámadjuk Amerikát a 15 tankunkkal meg a 8 helikopterünkkel.
Csizmás Kond
...hát persze hogy van akinek a kelekótya bödön az istene...
Billibácsi
@KisTehen: Tényleg nem adtunk rá okot! Az amerikai elnök egyik nap bal lábbal kelt fel és elhatározta, hogy beleköt valakibe. Sajnálatos módon minket talált meg.
Béla333
Jól mondod Tarajos! Kérjenek bocsánatot mert azt mondják, hogy szerintük O1G letiporta Magyarországon a demokráciát! Mert nem letiporta, hanem gyökerestől írtotta ki.
Szakítsd meg a diplomáciai kapcsolatot velük, mert mit képzelnek ezek ott az USA-ban a demokráciáról?
Mocskos hazaáruló oroszcsicska!
KisTehen
@Billibácsi: ja ... kb így történt
KisTehen
@Billibácsi: elolvasta a reggeli hvg-t és ott volt a címlapján orbán képe
KisTehen
@Billibácsi: ma kivel basszunk ki?

- az eu már amcsi gázt és fegyvereket vásárol
- elárasztottuk az eu közös piacát ukrán/amcsi búzával ... a hülyék a saját szabályaikat rúgják fel, hogy nyalhassanak ...
- felrobbantattuk a németek gázvezetékét

... hmmmm ... ma kivel kellene kibaszni?

né mán ... itt az orbán

na valahogy így történhetett
kereső
• „Minden magyar ember, aki akkor kiállt Magyarország szabadságáért, hős. Minden ezzel ellentétes minősítgetést kikérünk magunknak, visszautasítunk (…) Soha senkivel még csak vitázni sem vagyunk hajlandóak ezekről a kérdésekről.”

• „Ilyen hazugságokat nem vagyunk kötelesek elviselni senkitől, akkor sem, ha az adott személy éppenséggel az Egyesült Államok elnöke.”

A fenti két kijelentés között valamivel több mint fél év telt el. Az első kijelentés tavaly szeptemberben hangzott el, amikor a rendkívüli érzékenységű magyar teremfutballista külügy, amelyik egy félmondatért vagy egy csúnya tekintetért bárkit azonnali hatállyal berendel és felelősségre von, valahogy nem tartotta indokoltnak a fülénél fogva berángatni és magyarázatot követelni a moszkvai nagykövettől, holott éppen nemzeti büszkeségünket, történelmünk egyik legmeghatározóbb pillanatát taposta sárba Vlagyimorovics Oroszországa. Kiderült ugyanis, hogy az új putyinista történelemtankönyv konkrétan meghamisítja az 56-os októberi forradalmat, midőn azt állítja, hogy „fasiszta múltú radikális fegyveresek” ragadtak fegyvert a nyugati titkosszolgálatok bátorítására, valamint sajnálkozik egy kört a szovjet csapatok Közép-Európából, így Magyarországról történő kivonásán.
sándorbence
azámcsi demens biden papa odafingot az orrukalá egy büdöset hogy légzőbizniszezzenek
Eladott Ország
Csirkefejű kakadu egy gyengeelméjű, befolyásolható elmebeteg, aki százezrekért repked évente és pofázik hülyeségeket, lejáratva a nemzetet , a magyar nép nevében, a bűnöző, hazaáruló és politikai prostituált román tolvajcigány, ruszkibérenc hulladék utasítása szerint. Nálunk sokkal gazdagabb országok vezetői megelégszenek a hivatalos járatokkal még átszállás esetén is.
Aki Én
Károsan túlbuzgó ez a kis lőszerfejű buzeráns.
Peller Anikó
Hajrá csirkeagyú, üzenj hadat izibe. Már nagyon várom, hogy ne csak airbuszotok legyen, hanem kapjatok egy cirkálót is.
jáger laszló
Nincs mit tenni!!
Akkor hát üzenjünk hadat az USA-nak!
Hiszen ez casus belli!!
Vagy nem???
csak ennyi
barátilag
J.L.
rücsü41
Szíjgyártó Peti!Ha Biden nem mondott igazat Orbánról, akkor miért történt az az óriási koncentráció az állami szerveknél, miért vették el már évekkel ez előtt az önkormányzatok jog és hatásköreit és tették át azokat a kormányzati ablakokhoz, miért nem működik nálunk tisztán a hatalmi ágak megosztása, és az hogy az államigazgatás legfelsőbb vezetője ,a doktorminiszterelnökúr nem szól bele más hatalmi ágak működésébe, miért Orbán hozzájárulása kell a nem államigazgatási szerveknél is , például az igazságszolgáltatásnál is a kinevezésekhez miért van mindenütt a FIDESZ által kinevezett vezető, amikor korábban ezt a pártok megegyezéssel döntötték el, miért van törvény a jogalkotásról, amit ez a kormány soha nem tart be, mert a törvény előkészítésénél nem egyeztet azokkal a szervekkel a kormány akiket a jogszabály előír, vagy hogy lehet valakiket büntetés megfizetésére kötelezni úgy hogy a büntetést vagy annak összegszerűségét nem lehet vitatni, nem lehet a vitás ügyben bírósághoz fordulni ?Ha csak erre a pár kérdésre nem tudsz magyarázatot adni, akkor ne háborogj, ha más nemzet lediktátorozza a mi nagyságos és méltóságos Orbán Viktorunkat!Egyébként meg a vélemény nem szabad, még akkor sem ha az nem éppen hízelgő Orbánra nézve?Mióta?
KisTehen
@Dollárért Eladott Ország: mi van? csak nem betaláltam? :)
KisTehen
@Peller Anikó: minek nekünk cirkáló, ha van rombolónk?
Pálinkás Pál
remélem valamelyik CIA goré lép ezügyben..
kereső
@rücsü41" Kövér: A fékek és egyensúlyok rendszere hülyeség, azt felejtsék el!"

A fenti mondat az oka, és következménye mindennek.Csak azt nem értem, hogy orbán és a fideSS is teljesen másról beszélt 2010-og, mégsincs senki aki megkérdőjelezné a hazugságok miatt a választás/választások hitelességét.
Qqberci
Hadat üzen aztán elmegy hadifogolynak...
Philip Marlowe
"Szijjártó Péter lassan hadat üzen Amerikának"

Épp itt az ideje! Hajrá!
5 Év múlva már Floridában akarok napozni...
Cherry
De ez a meleg állat New Yorkban fut, remélem soha többé nem teheti, mehet orosz tajgára a luxus géppel ez az undor
rücsü41
@kereső: Lehet hogy Kövér szerint hülyeség a fékek és egyensúlyok rendszere, de ezt a jogi egyetemen tanítják, és én még mindig jobban hiszek abban hogy ott jobban tudják hogy mit is jelent ez a rendszer egy társadalom irányításában mint Kövér.Ez az elv a a polgári társadalom egyik alapvető elmélete, mert ez biztosítja azt, hogy egyik párt sem tud egyeduralmat megvalósítani ebben a rendszerben.Ha már nem a polgári demokratikus rendszer uralkodik az országban , hanem például autoriter rendszer, egy párti uralom van az országban, vagy netán diktátor uralkodik , akkor persze hogy nincs értelme az fékek és egyensúlyok rendszerének.
RonaGyuri
@RonaGyuri: „Pares cum paribus facillime congregantur.”, sőt

Meg van a közvetlen hatása Orbán és Trump béke-találkozójának

Mottó:
Attól lesz MAGA, hogy
lényegében kapitulál a NATO
Putyin előtt!

Hivatalosan ugyan a szerintük Oroszország számára elfogadhatatlan ultimátumra, a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által előterjesztett „békeformula” –ra reagált, de igencsak egyértelműen, a Trump által támogatva (persze a Őszentsége fehér zászlós kijelentése sem volt hatástalan!) Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-oldalán reagált, jelezvén, hogy mik az orosz „békeformula” feltételei.
„Ez lehet a puha orosz recept a békére. Végül is ez egy kompromisszumos álláspont” –írta, majd előadta:
Ukrajna feltétel nélküli megadása,
Ukrajnát meg kell szűntetni,
területeit „egyesítsék újra” Oroszországgal,
Ukrajna nemzetközi jogi értelemben történő megszűnését az ENSZ is ismerje el.
Továbbá kártérítést követelt a halott és sebesült orosz állampolgárok és vagyoni károk után.
kereső
@rücsü41: tegnap 20:44 Idéztem kövér lászló-t, a magyar országgyúlés elnökét- aki jogi doktor.
És, aki hibásan mondta/mondja a demokrácia egyik alapkövetelményét: Nem fékek és ellensúlyok- hanem fékek és egyensúlyok ! rendszere. A kettő egészen mást jelent...
simmering73
@Philip Marlowe: Bolha faszán a pattanás. Ezek vagytok ti a világban. Fidesszel, Orbánnal, Szíjártóval, az egész birkanyájjal együtt.
libellle
@KisTehen: Igaz, de mennyire van egy rombolótok, és olyan szep neve van, viktor orbán. Hahahahahaha, teljes mértékben egyetértek veled. Valojában nem ez volt a szándékod de maximális a beirásod.
Lepényleső
Bárcsak volna hozzá mersze,s kiállnának ők mind az első vonalba,- persze,
amíg mi hátulról játszanánk azt a szerepet amit ők most világszerte,- ők lennének adva kofa kézre,
mi pedig élhetnénk nélkülük szabadon végre,- letagadva,hogy igájuk alatt idáig süllyedtünk le?
bence
Jó türelmük van , hogy még ennyi kekeckedés után is beengedik az Egyesült Államokba ! Kergetni addig a tarajost amíg a világból ki nem fut !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.