Az államnak ki kell adnia a 244 milliárdos Bosnyák téri beruházás szerződését. A Transparency International szerint az ominózus szerződés tartalma a nyilvánosság számára is elérhető lesz.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. azzal védekezett, hogy nemzetbiztonsági kockázattal járna, ha a nyilvánosság is megismerhetné a részleteket – ezt még a Kúria sem hitte el.

Az állami cég kénytelen lesz kiadni Bosnyák téri piac mellett épülő ingatlanegyüttes szerződését. A beruházás nem kevesebb, mint 244 milliárdba került.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) már az építkezés megindulása után vásárolta meg a "gödröt" potom 244 milliárd forintért, hogy ott épüljön meg az az épületegyüttes, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új székháza lehet a jövőben.

Az állami cég az eljárás során próbálta elkerülni a dokumentum közreadását, többek között olyan indokokra hivatkozva, miszerint magáról a szerződés meglétéről csupa figyelmetlenségből adtak tájékoztatást, és nemzetbiztonsági kockázattal járna, ha a nyilvánosság is megismerhetné a részleteket.

Ezt a buktát még a Holdról is látják! Nyilvánosságra kerül a 244 milliárdos Bosnyák téri ingatlanmutyi összes szerződése

Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala

A Transparency International bejegyzésében a Kúria döntésének hátterét:

„Az állami cég tévesen úgy vélte, hogy ha már egyszer ezt a beruházást nemzetbiztonsági okból kivonta a közbeszerzések alól, akkor emiatt a beruházás minden részlete is azonnal és automatikusan titkossá válik.

A másodfokon eljáró bíróság azonban nem így vélekedett, és megállapította, hogy az államnak nem elegendő felmutatni a nemzetbiztonsági kártyát, mintha az egy bírói piros lap lenne, hanem tételesen igazolnia és bizonyítania is kell, hogy mik azok a kockázatok, amelyek a vonatkozó dokumentumok nyilvánosságra kerülése esetén aláásnák a nemzet biztonságát.

A harmadfokon eljáró Kúria is úgy vélte a mostani döntésében, hogy a vonatkozó szerződést az MNV-nek ki kell adnia, így az rövidesen a nyilvánosság számára is megismerhető lesz.”

A zuglói építkezést az a Bayer Construct nevű cég végzi, amelynek vezetője, Balázs Attila Mészáros Lőrinccel és Tiborcz Istvánnal is üzletelt már, de emellett a kormány stratégiai együttműködési megállapodást is kötött a céggel.

A sikeres döntést Hadházy Ákos független képviselő is bejelentette Facebook.oldalán.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Atyavilág! Ugye azért a Tiborcz gyereknek mégsem kell/kellhet ezt a 244 milliárdot visszacsengetnie? Hová lehetne a világ, ilyen szégyen esetében? A vejkó anyagi összeomlásáról már nem is szólva!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Géza: Na akkor neked is csípi a szemedet a Rogán hivatal, és talán háborog a gyomrod is, ahogy a családi barátja miatt a két nővel vitette el a balhét a vezér. A kitüntetésekkel és a hatalmas magyar adófizetői pénzekkel felcicomázott Böjte hivatal pedofil ügybe keveredése is csak a jéghegy csúcsa, a hatalmas összegeket mozgató gyerekbiznisz a lényeg. Mellesleg ott azért rendesen megmázsálja a bíróság a pedofilokat,és nem hagyják futni a jelképes bírság mellett az állomáshelyéről hazacsempészett kutyájuk kölkét. Mi lenne itt ha belépnénk az EU ügyészségbe, a Kövessi asszonyság rövid úton megfosztaná az alattvalókat a vezetőiktől.
NKF
Hiába no! Köcsöházy mindent tud!
balos
@nezelodo: Azért az is megérne 1 "misét",hogy hova tűník el annyi gyerek!NYOMTALANUL!Persze ahol 1 ilyen kurva-geci-csalárd barát üvegzsebére megy a suska ott még a folt peti is jól jár!
bence
@Pegero: ! Azért az a vészharang eddig mindig bizonyítottá vált !
bence
@Pusztai: ! Csak hát van az a pont amikor elszakad a cérna !
magyarigeza
@Peller Anikó: Írj még ilyeneket, hazaáruló, balliberális elvtárs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.