A Fidesz azt mondja,  Gyurcsányék soha nem adtak nyugdíjprémiumot és elvettek egy havi nyugdíjat. A DK szerint Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra, idős honfitársainkra.

Gyurcsányék soha nem adtak nyugdíjprémiumot és elvettek egy havi nyugdíjat

- reagált a Fidesz szombaton Dobrev Klára (DK) nyilatkozatára.  A Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője korábban oda mért hatalmas ütést az Orbán-kormányra, ahol a legjobban fáj neki. Dobrev arról beszélt, Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra, idős honfitársainkra.

Erre jött a Fidesz-reagálás

Gyurcsányék sosem adtak nyugdíjprémiumot, sőt elvettek egy havi nyugdíjat, és sorozatos rezsiemelésekkel nehezítették az idősek életét

– írta közleményében a kormánypárt. Hozzátették, "ha a dollárbaloldalon múlna, akkor ismét ugyanezt tennék, és még háborúba is sodornák Magyarországot".

Ismét elveszik majd az egy havi nyugdíjat Gyurcsányék – ezzel riogat a Fidesz

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Brüsszel és a dollárbaloldal háborúpárti politikája miatt van Európa a háború küszöbén és gazdasági válságban – hangsúlyozták, kiemelve, a Fidesz háborús időkben is emeli a nyugdíjakat, fizeti a 13. havi nyugdíjat, védi a rezsicsökkentést, csökkenti az inflációt, és helyreállítja a gazdaságot, hogy az idősek megélhetését segítse.

Forrás: MTI

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
egyébként 2010 ota kb 50%-al csökkent az átlganyugdíj vásárló értéke, ez kb 5-6 havi nyugdíj elvétele.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
és a fasz tyúcsányi kussolni fog.
Pusztai
egyébként 2010 ota kb 50%-al csökkent az átlganyugdíj vásárló értéke, ez kb 5-6 havi nyugdíj elvétele.
szaboria1
Hazug FIDESZ mikor Medgyesi lett a miniszterelnök a nyugdíjasoknak 19500.-ft adtak. A 13 havinyugdíjat a gazdasági vállság miatt Bajnai törölte el.
Nem védem Gyurcsányt de nagyon unalmas mindent ráfogni.
Cherry
Undoritó szemét féreg, te vagy hatalmon zsiros tolvaj, hányingerem van tőled
Toller Béla
És egyáltalán, a pofázást ideje lenne megtorolni ! Azt hiszik, bármiko bármit mondhatnak és címezhetik más embereknek ! NIncs nekik erre jogosítványuk ! Takarodjanak a jogászaikkal együtt !
szaboria1
A másik hol van a beigért 14 Havi Nyugdíj. Ezzel kampányoltattok. 2006-jan.20 ígérte Orbán.
Sakk Matt
A nyugdíjprémiumról a Bajnai-kormány döntött 2009-ben. Erről így ír a Népszava:

„Az eredeti módszer, a Bajnai-kormány idején hozott döntés úgy szólt, hogy akkor jár a prémium, ha a GDP-növekedés meghaladja a 3,5 százalékot. A járandóság számításakor a novemberi nyugellátás egynegyedét, de legfeljebb 20 ezer forintot kell megszorozni a tényleges GDP-növekedés és a 3,5 százalékos törvényi növekedési küszöbérték különbségével. Akkor az átlagnyugdíj 80 ezer forint volt, ennek egynegyede lett az a 20 ezer forint, ami a számítás alapja. Az átlagnyugdíj összege folyamatosan emelkedett, ma már 140-150 ezer forint körül van, de a kormány egyetlen évben sem igazította ehhez a számítást. Eddig ez nem volt fontos, csak most az. Így lett a gazdaság teljesítményére hivatkozva Erzsébet- és rezsiutalványból egy egységes 80 ezer forintos nyugdíjprémium. És hogy miért lett hirtelen ilyen buzgó az ügyben a kabinet? Választások jönnek, és a közösen induló ellenzéki pártok érdemben szoríthatják meg a jelenlegi hatalmat.”

A kormánypárti sajtóban a Bajnai-féle döntés elhallgatása mellett éppenséggel ütik Bajnai kormányát, jobban mondva a Gyurcsány-kormányt, mert következetesen az utóbbinak tulajdonítják a 13. havi nyugdíj eltörlését, amely valójában felfüggesztés volt. Hiszen a gazdasági világválság idején, és amikor recsegett-ropogott a nyugdíjkassza, a kormány úgy döntött, hogy muszáj egy időre felfüggeszteni a 13. havi nyugdíj folyósítását. Egészen addig, amíg nem lesznek olyan állapotok, hogy ez újra adható lesz. Viszont helyette döntöttek a nyugdíjprémium bevezetéséről.
Sakk Matt
A kormánybarát sajtó és a fideszes megmondóemberek arról is beszélnek, hogy a baloldal persze nem adta vissza a 13. havi nyugdíjt és a prémium is csak ígéret volt, mert azt sem teljesítették. Közben persze egyetlen fontos és ez ügyben meghatározó tényt hallgatnak el: a Bajnai-kormány 2009 májusában hozta meg a döntéseket, 2010-ben viszont a Fidesz és Orbán Viktor vette át a hatalmat. Tehát aki adhatott volna 13. havi nyugdíjt és prémiumot, az Orbán Viktor volt. Persze a nyugdíjasok joggal gondolhatták, hogy becsapták őket. Hiszen Orbán Viktor a 2006-os választás előtt a 14. havi nyugdíj bevezetéséről is beszélt. Amikor a Medgyessy-kormány döntött a 13. havi nyugdíjról, akkor a Fidesz nem szavazta azt meg. Akkor ugyan nem győzött a Fidesz, de négy évvel később igen, ugyanakkor nemhogy a 14. havi nyugdíjat nem forszírozta, hanem még a 13. havi nyugdíjt sem adta vissza.

Nézzük akkor a tényeket:

- A 13. havi nyugdíjt nem a Gyurcsány-kormány, hanem Bajnai kormánya függesztette fel
- A 13. havi nyugdíjt a Medgyessy-kormány vezette be, a Fidesz ellene szavazott
- 13. havi nyugdíjt eddig még csak baloldali-liberális kormányok adtak a nyugdíjasoknak
- Orbán Viktor 11 éven keresztül nem vezette vissza a 13. nyugdíjt. Csak éppen akkor, amikor választás közeleg. Pedig évek óta azt mondják, hogy „Magyarország jobban teljesít”
- Orbán Viktor 2006-ban 14. havi nyugdíjról beszélt, miközben 11 éven keresztül 13. havi sem volt a kormányzása alatt

kecsup.hu/2021/11/a-bajnai-kormany-alapozta-meg-a-most-adott-nyugdijpremiumot/
rücsü41
Nem azt kell elmondani hogy mi lesz ha.Mari néninek szakálla lesz. hanem azt, hogy hogy sikerült a FIDESZ-nek az EU egy legszegényebb országává tenni ezt a tejjel-mézzel folyó Kánaánt , olyan szegénnyé amely még az átkos Gyurcsány idején sem volt.Olyan szegények lettünk amely már a Holdról is látszik, még sem akarja ez a kormány úgy irányítani ezt az országot, hogy legalább olyan eredményt érjen a gazdaságunk mint az a korábbi , átkos Gyurcsány éra alatt volt.A mai problémák megoldását kellene megtalálni, nem pedig olyan állapotokkal riogatni amely lehet ,hogy bekövetkezik majd.
Sakk Matt
@Maccska: Felfüggesztéséről... Megint hajlítod a valóságot, mint a vezénylő tábornokod!
csak úgy....
nekem nem haverom ferkó,de akiket még gyurcsánnyal lehet riogatni, azoknak úgy is kell!
különben is, hende szerint aki nem dolgozik az ne is egyen, tehát szerinte eriggyetek melózni nyuggerek...
rücsü41
@Sakk Matt: Most jelentette be Varga Mihály hogy az idén nem lesz nyugdíj prémium , mert a gazdaság csak 2,5% GDP növekedéssel tervezte, mert szerinte ez a reális elvárás!Akkor most Varga Misi elvette a nyugdíj prémiumot?Szerintem nem!Csak a nyugdíj prémium kifizetésének feltételeit nem tudja a gazdaságunk teljesíteni.Amikor korábban nem fizettek nyugdíj prémiumot, akkor sem teljesültek a kifizetés feltételei.
csak úgy....
@Maccska: nekik mi közük ehhez te degenerált?
KisTehen
@csak úgy...: gyurcsányék felvették az imf hitelt agyhalott ... és az imf hitellel járó jótanácsokat ... gőzöd sincs az egészről, mi? csak jártatod a pofád a levegőbe
Géza
Ezek nyomorba döntenék és kizsigerelnék a magyarokat. Nem is szavazunk ilyen Gyurcsány félére!
sándorbence
bezony lehetmajd ganézni amit töbévtizede itthagynak
a nevükben más komcsikormányok egymást váltva
Nessy
Hány év után adta vissza kormány ? 10 év!!! Azóta is naponta hallgathatjuk, hogy emiatt megy csődbe a költségvetés! Ezt a lejárt lemezt egy alzheimeres otthon lakóinak meséljék!
Clavigo
@Maccska: @Géza: @KisTehen: 3 barom a ködben...
Eladott Ország
@Maccska: "Orbán Viktor azt mondta a nyugdíjasokról, hogy az a közösség, amely biológiai értelemben nem képes fenntartani magát, az nem méltó rá, hogy létezzen.'(Népszava: 2014. október 2.)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273753864_10159962057808816_405805673512454747_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=1SpmXsxGIZkAb6yfSyR&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfA712l3YO8TUgrOJqup56uzo7WHki-YKGY2DpQ7EKwvvg&oe=6621A3C5
Új projektet indítunk az idén! A neve „Munkából a temetőbe” lenne, mivel 72 évre tervezzük emelni a nyugdíjkorhatárt, így nem kellene fizetni nyugdíjat senkinek! Orbán: Elindítjuk a nyugdíjasok öröklakás programját
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/132551805_108954031097048_981808563973303358_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=POkeu_pB99gAb7ZXhKA&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBhTkYhYqxuQCLXmjxJYfSPRkyzs1dLXF_VBXEkOCtPOw&oe=664350E6
csak úgy....
@KisTehen: ökör, 14 év távlatából csak a nagyon idióták próbálnak rákenni mindent gyurcsányra , na meg az itenzív fidesz seggnyalók, min pld. te meg az ütödött macsska-géza!
ez majd akkor lesz érdekes,mikor lejárnak majd a titkosított kölcsönök, amiket vikitek stikába vett föl és baszott el...
csak úgy....
@Maccska: te meg a tények = makó - jeruzsálem!
te csak egy kis mezei seggnyaló,aki itt rázza magát mint kis tehen a buzibárban!
KisTehen
@csak úgy...: b+ csak nem te is a ner-ből jöttél?
Eladott Ország
@Maccska: ma, 14:32 ☻ A fidesz meg a tények! Ja! Azt megb@szhatod a román tovajcigányoddal együtt b+! Egy fideszes akkor hazudik, ha kinyitja az orbánszaros' pofáját! Orbán itt is a nyugdíjas hölgy kertjéből szedte össze az ajándék virágot. Munkában a kleptóösztön. Egy sarokban pedig felsír egy svájci indexálás.
uploads.disquscdn.com/images/faf752433f82cc86e0353239b57953ccd62b2af996ee83fecd19f5c583a9edf7.gif?w=800&h=203
Rosszabbul élünk mint 4 éve. A fidesz bűnszervezet az elmúlt évek során triplán megszívatta a nyugdíjasokat. A fidesz bűnszervezet kormányra kerülve rögtön eltörölte a nyugdíjak béremeléshez és inflációjához kötött emelését.
uploads.disquscdn.com/images/35ad52781b6179dc18a1ed02b2fd39725a0b32a2016f381c6f68d463e1893414.png?w=800&h=521
csak úgy....
@KisTehen: nem de van ott egy ismerösöm aki szerint küszöbön a katasztrófa!
kereső
Soha nem fizetett nyugdijprémiumot...volt helyette svájci indexálás a nyugdijakra. Ki fogja kiszámolni, hogy melyikkel jártak jobban a nyugdijasok?
Horizont
Elveeeeszi! Majd becsenget, rám fogja a vízipisztolyát és követeli a 13. havi nyugdíjamat vissza. Jajajaj ... Elképesztő mire vetemedik.
percsi
Gyurcsány emelte utoljára a minimál nyugdíjat, Gyurcsány 4 éven át fizetett 13. havi nyugdíjat. Gyurcsány emelt utoljára családi pótlékot.
Vitya: 11 év után a választások elött újra indította a l3. havi nyugdíj kifizetését. 2026-ig nem lesz választás, meglehet, hogy jövőre nem lesz 13. nyugdíj.
A támadás azt jelenti, hogy ha most nyernek, elveszik. Majd 2026 előtt valamit odavetnek a nyugdíjasoknak.

Hogy sikeres eredmények is legyenek vitya történetében:
Lenyúlták a magánnyugdíjat
2015-ben megmentették a tisztességtelen bankokat, emiatt több százezer magyar családot az utcára raktak, hatalommal visszaélve elvették a tulajdonukat. Az ország több mint fele népét elszegényítették, többszázezer fiatalt elüldöztek az országból. Shadl-Völner és bandája!

Vitya család mérlege: 15 évvel ezelőtt még csak néhány tíz millió forintnyi céges jövedelem…. Ma már milliárdok
thehungariantimes.hu/hirmegtekintese.php?id=69803

Lölő, a beszélni nem tudó híres vállalkozó (60-70 cég) pár év alatt a világ leggazdagabb emberei közé dolgozta fel magát, tavaly 436,5 milliárd forintos becsült vagyonnal.
Forbes lista: a "dollármilliárdosok" listáján szereplő két magyar
Csányi Sándor, aki 1,3 milliárd dolláros
Mészáros Lőrinc, akinek vagyona 1,2 milliárd dollár
Gyurcsány neve és baloldali nevek nem szerepelnek rajta!
"Dollárjobboldal"!
Milliárdos állami megrendelés után eltűnő haveri cégek, milliárdos támogatások haveroknak.
Stb. Stb. Ez mind az adónkból!
Gyurcsány nincs köztük!
Nekik Magyarország az első, mert csak itt szabad a rablás!
Nyírfa
@Horizont: 17.10

Elképzeltem! :))))
Billibácsi
@szaboria1: Tudtomal Bajnai nem eltörölte hanem (csak) felfüggesztette. Köpcös bármikor visszaállíthatta volna.
Billibácsi
A fotón köpcös és a kedves mamája?
kismadár
Mi a francnak ad 13.nyugdíjat, inkább adna egységesen valamennyit (legalább 200 ezret) mindenkinek, mert így megint a pénzesek, a nagyon magas nyugdíjasok jártak jól, akiknek már így is tele a zsebük.:(( .Ezek nem gondolkodnak csak ha a saját pénztárcájukat kell megtömni. A 10 évvel ezelőtti nyugdíjakat számolná át, ahol lenyúltak vagy 18 %-t, és azt hangoztatják, hogy rossz volt anno a valorizációs szorzó, hát akkor szorozzák újra.
Nanya
@Toller Béla: Azért ,hogy az ellenzékieket,más poitikusokat " háborúpártinak " neveznek,azonnal feljelentést kellene tenni rágalmazásért !
Nem véleményként,hanem állításként adják elő.
FELJELENTENI MINDET,MINDEN ALKALOMMAL !
csak úgy....
@Billibácsi: inkább az egyik titkos szeretöje...,aki mindenre képes ,hogy a fiatal szeretöje kegyeit elnyerje! ;)
Feller_Peti
@Nanya: Balfasz szardarab.

Ne beszélj félre.
Ne hazudozz.
Ne próbáld meg relativizálni, beállítani a dolgokat másnak mint amik valójában.

A te balfasz liberális pártjaid amit a médiában csinálnak az nem csak puszta "vélemény".
Ti mindenkit megpróbáltok háborúra és öldöklésre ösztönözi a ti hátsó haszonelvű érdekeitek mentén.

Amit ti a médiában mondotok az nem más mint háborús uszítás, és ezt tudjátok nagyon jól.

Téged kéne agyonverni meg agyonlőni, és fel is gyújtani.
Aztán Istened előtt majd lesz időd megmagyarázni,
hogy a fehér az valójában fekete.
Meg ha olajat öntesz a tűzre attól csak jobb lesz...

videa.hu/videok/nagyvilag/deadpigs-GGHQ5lLrM5gJ78Mg

Hazaáruló mellébeszélő Gyurcsányista/Soros balfaszok.
Takarodjatok az országunkból mielőtt mi irtunk ki benneteket.
terlasz
Foggal, körömmel ragaszkodjunk az orbáni Kánaánhoz!
terlasz
@Feller_Peti: Betéptél, Petyám? Dajcstomi ellát rendesen?
Feller_Peti
@terlasz: És mindenki máshoz is ragaszkodik minden józan felfogású ember aki például nem atombombázásba, meg értelmetlen gyilkolászásba akarja belehúzni a világot.

Háborús uszító balliberális férgek vagytok. Azt próbáljátok meg elhitetni az emberekkel, hogy a golyó amit ölésre terveztek az békét hoz.
Ti azt akarjátok be etetni az emberekre, hogy olajat kell önteni a tűzre oltás gyanánt.

Mikor a normális felfogás mindenfelé a világon a fegyverletétel a béketárgyalás, és békekötés.
Garantáltan veszíteni fog mindig a baloldal, mivel nem a felsoroltakat képviselitek.

Választásokkor is akkorát fogtok pofára esni ismét, hogy azt még mi jobboldaliak is csodálkozva fogjuk végignézni.
division
Azért nem semmi ennyi év távlatából is hogy be vannak Orbánék szarva még mindig Gyurcsánytól:-)))) Már röhejes az egész.
percsi
@division: Ennek oka van! Szerintem az lenne nagy durranás, most még nem tudják előadni. Az ügyészség és bíróság nem független, ha előadnák, lesepernék, eltusolnák, mint ahogy eddig is mindent.
surdilloFUJT
@Feller_Peti: Az a jó édesanyukád,aki homokszemekért virblizett a Blahán és most már egy Góbi sivatagja van!!!Te aljas mocsok,háború a putrisod agya helyén van évek óta,amióta a hyngyák boxolnak a skizofrén fejében!!!Az aljas fidess fitkányokat meg sorban le kell vadászni,és a lopásaikért súlyos börtönt kell kiszabni,a teljes családi vagyonelkobzás után,shikari reinkarnációja,a fizetett agyrágottt fidess troll,akik egy kis baksisért még az anyjukat is eladják az aljas fidessnek!!!Mellesleg te drogos ,szellemi toprongya a fidessfitkányoknak,megmondhatod a droghuszár barátodnak,hogy akkor merjen pofázni,ha elszámol a többmilliárdos kapubeléptető rendszerrel,aljas tolvajok gyülevész bandája!!!
Ezodabasz
Röhejes a fideSS reagálás ismét feltételes módban. Mi lenne ha...:)). Ezek jósok?
Mi lesz ha nem is Gyurcsány-Dobrev lesz a következő?
Nanya
@Billibácsi: 13 éve lett volna a visszaállítására,de csak a '22 es választára jutott eszébe.
percsi
@Nanya: Dollár - sorosbérencek! Gyurcsány neve nincs közöttük!
Eurójobboldal is, véletlenül (vagy mégsem) az eurómilliárdokat eldugták a magyar nép elöl.
Feller_Peti
Hazaáruló Soros dollár bérencek.
Lopnátok az országot és a magyar népet örömmel tennétek tönkre.
Ugye hogy?...

Nosza, álmodozzatok csak, mi addig ki irtunk benneteket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.