Orbán Viktor politikusi fizetése épp feleakkora, mint Vlagyimir Putyiné, miközben az orosz államfőt az ellenzéke a világ egyik leggazdagabb emberének tartja – írja a napi.hu.

Vlagyimir Putyin nemrégiben bevallotta: nem is tudja, mennyi a fizetése, keresetét csak átutaltatja a számlájára. 

Li Hszien Lung, a kicsiny szingapúri városállam miniszterelnöke élvezheti a világon a legmagasabb politikusi fizetést, évi 1,7 millió dollárt (mintegy 468 millió forint). Ez annyi, amennyit India, Brazília, Olaszország, Oroszország, Franciaország, Törökország, Japán, Nagy-Britannia, Dél-Afrika és Németország vezetője együtt keres.

A második hely is ázsiai vezetőé: Hongkong gyakorlatilag Peking által kinevezett miniszterelnöke, Leung Csun-jing áll a dobogó második lépcsőfokán 575 595 dollárral.

Ennyit keres Orbán Viktor

Orbán Viktor havi miniszterelnöki fizetése valamivel több, mint bruttó másfélmillió forint, amit a 224,4 ezres képviselői járandóság egészít ki. A 21 millió forintot közelítő éves bruttó jövedelem jelenlegi árfolyamon 77 ezer dollárnak felel meg.

A bronzérmes Tony Abbott ausztrál kormányfő 410 606 dolláros éves fizetéssel. A listán a negyedik a Makaót vezető Fernando Chui, 405 733 dollárral és csak az ötödik Barack Obama, az USA elnöke a maga 400 ezer dollárjával, igaz, ehhez jár még adómentesen évi 50 ezer dollár költségtérítés. Őt követi Stephen Harper kanadai miniszterelnök 265 011 dollárral, majd Angela Merkel 251 186 dollárral. Abe Sinzo japán kormányfő évente 233 800 dollár fizetést kap, míg David Cameron brit miniszterelnök 215 802, Francois Hollande francia államfő pedig 206 567 dollárt. A politikusok fizetési rangsorait készítő elemzők 145 455 dollárra teszik Vlagyimir Putyin éves fizetését.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levi
Papíron...ne mondja már senki, hogy amíg a haverjaiból milliomost csinált, a barátaiból/rokonaiból meg milliárdost, addig ő szaros évi 21 milliót zsebel csak be.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Hát persze...mi meg el is hisszük !!!
colibri
Azért nehogy már megsajnáljuk a szegény (beteg) magyar miniszterelnököt! Írják le azt is, amit nem az említett pozíciókért vesz fel! Nem véletlenül nem szerepel a 100 leggazdagabb magyar listáján, lehet, ha tudnánk az igazat, elájulnánk!!
levi
Papíron...ne mondja már senki, hogy amíg a haverjaiból milliomost csinált, a barátaiból/rokonaiból meg milliárdost, addig ő szaros évi 21 milliót zsebel csak be.
micfild
@levi: Arról volt szó, mennyi a fizetése...
Nem pedig arról, mennyi a jövedelme...- ez pedig lényeges kérdés.
m.macskosz
Bezzeg az emúúúúúúúúútnyóócév miniszterelnökei jelképes 1 forintért illetve ingyen végezték a kormányfői teendőket!
Nekem nem fáj orbánviktor fizetése, sőt boldog lennék, ha
--mint az ország gojostola, skiccpál -- munka nélkül kapná élete végéig.
Nem olyan nagy összeg az, az állampolgárok számára még filléreket sem jelent,
azt azonban visszataszítónak és undorítónak tartom, hány csókos kap ennél jóval többet , a keservesen megkeresett jövedelmünk adójából! miniszteri biztosok, tanácsadók, államtitkárok hada: endivajnák, zsigamarcellek, hegedűszsuzsák, habonyárpádok, tállaiandrások, giró-szászandrások, szóvivők hada...
Persze, orbán és putyin is megtehetné, hogy jótékony célra lemond a kormányfői jövedelméről, hisz mindketten megtehetnék, nem halnának éhen, de az már tényleg álságos lenne. Apropó, jótékonykodás! Tudna valaki említeni egyetlen példát, amikor lévaianikó vagy orbánviktor jótékony célra felajánlott iksz összeget?
micfild
@m.macskosz: Gyurcsány forditotta -ill utaltatta a miniszterelnöki fizuját jótékony célokra.. ha jól emlékszem a fóti gyermekfalunak.
Anikó asszony, meg időnként valami jótékonysági rendezvény fővédnöke... De még soha sehol nem olvastam, hogy ők maguk jótékonykodtak volna... pedig amilyen kivagyiak, biztosan telekürtölnék vele a sajtót.
m.macskosz
@micfild: Bajnai meg jelképes 1 Ft-ért dolgozott. Így van. Az, hogy valaki egy jótékonysági buli fővédnöke, az semmit nem számít, az csak protokoll. A Hiltonban az emmi-s balogpáter volt a fővédnök, amikor Calvadosba áztatott akármivel etettek 40, azaz Negyven szegény sorsú gyereket. Gondolom, ő sem ment haza éhen, viszont egy fillérrel nem járult hozzá, mivel a Református Szeretetszolgálat, azaz a hívők fizették a cechet.
dodo571031
@micfild: pont azért nem jótékonykodnak,hogy ne legyen velük tele a sajtó hiszen ők nagyon szerények.
m.macskosz
@dodo571031: Erre már én is gondoltam, hogy talán szerénységből nem tudatják...:)
papa.49
@m.macskosz: Szerintem meg inkább zsugoriak...
Hellcat
Hogy is volt? A csúnya bajnai meg gyúúúrcsány...akik ha jól emlékszem nem vették fel a fizetésüket? Na akkor a három közül ki a megélhetési patkány?
m.macskosz
@papa.49: Ironizáltam. Nem hiszem, hogy a szerénységük miatt nem tudunk róla, hogy adakoznának. Anno a győri pap által kezdeményezett adósságcsökkentő alapba se fizettek egy fillért se!
papa.49
@m.macskosz: Éppen ez az, a nagys. asszony se jótékonykodik sehol, csak papol, a gölödin fejű meg még a kisgyermektől is elenné a csokit...
kkalman
A lőtéri kóbor kutyát nem érdekelné se a fizetése, se a jövedelme, ha az országot tisztességesen vezetné. De pont nem azt csinálja, így természetes, hogy mind a fizetése, mind a jövedelme irritálja az embereket.
Cicamama55
Az országok méretei között is nagyon nagyok a különbségek, de a legfontosabb szempont, ki mennyire biztosít megélhetést az országban élő állampolgároknak. Senkit nem érdekelne, hogy mennyi pénze van a politikusoknak, ha tiszta kezűek, becsületesek- igaz emberek lennének! Ha nem lopnának, csalnának, s nem azon törnék magukat, hogy mit tudnának még kiszipolyozni az emberekből!
reseva
@szandokan: Ha észrevetted volna, itt mi most nem a keresetéről beszélünk. A többiekhez képest pedig csak akkor számíta, ha az ország GDP-jéhez is hasonlítanánk (kivéve a diktátor országokat)
verum
@levi: - ez csak a miniszterelnöki fizetése. A cégeiből, földjeiből származó bevétel pluszként jön rá.
A fizetése nem a teljes jövedelmét teszi ki gondolom.
Persze, lehet, hogy a családtagok nevén van az összes többi vagyona.
szandokan
@reseva: Akkor is ő a miniszterelnök. Ennél még én is többet keresek (papíron legalábbis biztosan).
bence
m . macskosz ! Fölajánlani egy fillért is ezek ? SOHA ! A szarukat is megennék ha nem lenne büdös !
levi
@verum: Tudom én azt jól, pont ezért írtam, hogy papíron.
Biztos vagyok benne, hogy van már neki is pár milliárdja, különben nem hizlalta volna fel a kutyáit.
reseva
@szandokan: Ő sem ennyit keres, erre biztos gondoltár már. Csak azt senki sem tudhatja, hogy mennyit. Lehet, h,még nálad is többet!
Desischado
@kkalman: Megfogalmaztad a lényeget, kedves barátom. Pontosan így van. _Ha arra is lenne gondja, hogy mindenkinek rendes élete legyen, és az országot is rendben tartaná, senkit nem zavarna, mennyi pénzt visz haza, még akkor sem, ha közpénzről lenne szó. De ez a mocskos féreg csak magára gondol, meg a bandájára. Persze, hogy irritálja az embereket a pofátlan meggazdagodása! És ez csak az, amit nagyjából látunk. Ki tudja, mennyit nyel be nem hivatalosan, és mennyit lopott már össze!
Anna Mária
@szandokan: Ott a lényeg, hogy Orbán ennél sokkal többet visz haza. Még nálad is többet! :)))
mate03
@verum:Amikor Mészáros Lőrinc kiveszi a cégéből a jutalékot,az a pénz másnap már Viktor zsebét tágítja!
verum
@mate03: Azért hízik ennyire mind a kettő...
eszegfu
@kkalman: 19:55 Azt gondolom, Te foglaltad össze legjobban az egésznek a lényegét! Teljesen mindegy a kormányfő "szinezete", hiszen ő M.o. első embere és "kijár" neki ennyi fizetés...ha valóban dolgozik ezért!
Hellcat
@szandokan: Te többet keresel ő viszont többet talál :D
szandokan
@Anna Mária: Az lehet. Tudod, Angliában igen erős a középosztály, és nem érdekli őket, ha a másiknak több van. Úgy vannak vele, hogy nekik van két autójuk, két házuk, másoknak meg mindezekből négy. Nem érdekli őket. Valahogy én is így vagyok Orbánnal, nekem is van bőven, ő meg a miniszterelnök, tehát neki több van.
szandokan
@Hellcat: Viszont kell hozzá a helyes irány megtalálása is...:-)
zöldszem
@szandokan: ma, 21:17
Látod idehaza az a gond, hogy gyenge a középosztály, ahová jó volt tartozni.
Tudom, tudom, és igazad van nem az utóbbi 5 évben kezdődött, de Orbánéknak sikerült tovább fogyasztani a középréteget! Úgy érzem, és lehet nem is vagyok egyedül, a Fidesz sokat rontott a helyzeten.
pistapapa
Zsiktor esetében a legális a kevesebb. A többet Lőrinc baráton keresztül viszik.
Fradigege
Paraszt vakítás. Ez a hivatalos gázsi csak zsebpénzük. Az oligarcha hálózatokat azért építették ki, hogyha majd jönnek az ínséges idők, napok vagy visszavonulót fújnak a közélettől nyugdíjas korukra ne legyen gondjuk semmiben és a családjuk, unokáik ne szenvedlyenek hiányt soha a büdös életben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.