Nem túlzás kijelenti: az egész világ most arra figyel, ami a Keleti Pályaudvaron történik. Az AP, a világ egyik vezető hírügynöksége a top 10 legfontosabb eseményről szóló összeállításában az első helyen hozta a magyar menekültkrízist – szúrta ki a hvg.hu.

Azzal, hogy első helyre kerültek a Keleti Pályaudvar menekültjei, megelőzték Barack Obamat is. Az AP azt írta: hozzávetőlegesen 3000 menekült ragad Budapesten a hatóságok miatt, akik ragaszkodnak az EU-s szabályozáshoz, ezért nem engedik őket tovább a nyugati országok – köztük Németország – felé.

Íme:

Ami a Keletiben történik, már Barack Obamánál is sokkal fontosabbForrás: abcnews.com

Egyébként nem csak az AP, de a CNN és AFP hírügynökség is kiemelt helyen foglalkozik a magyar helyzettel.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Azért az már elég súlyos eset, aki szerint a tűzparancs lenne a megoldás. Ahhoz viszont elég butának kell lenni, hogy ne lássuk ennek várható következményeit.
Én is azok közé tartozom, akik nem tudják mi a jó megoldás, de azt azért látom, mi nem az.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Nem hiszem, hogy bárki M.o-n erre az első helyezésre vágyott volna!
Vosztok
Az olyanoknak köszönhetjük, amilyen te is vagy. Akik miatt nincs tűzparancs.
Rózsika Hatházi
@eszegfu: Majd a csuti elmagyarázza, hogy az egész világ rólunk vesz példát. Sikersztori. :)))
Sziszifusz
@Vosztok: 13:29
Igazad van !
Aki ellenszegül annak le a fejét, ki a vérét. Vért akar inni a magyar.
Magyarország megmutathatja mi az a határozottság, és az antihumanizmus.
eszegfu
@Sziszifusz: 13:43 Ugy-ugy... és nem is keveset akar inni, mert "ő megérdemli"... igazi hazafiak!
nena
Obama csak elégedetten dörzsöli a kezét : Csak sikerült !...
Vosztok
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@Vosztok: 14:39 Felejtős vagy! Nyugodtan lapozzál!
Vosztok
@eszegfu: Én is tudok rád jelzős szerkezetet. :-)))
Aki Én
Azért az már elég súlyos eset, aki szerint a tűzparancs lenne a megoldás. Ahhoz viszont elég butának kell lenni, hogy ne lássuk ennek várható következményeit.
Én is azok közé tartozom, akik nem tudják mi a jó megoldás, de azt azért látom, mi nem az.
vonotok
Ez a kormány csak szégyent hozz erre a népre. Ezt akarták,hogy a világ megvetéssel gondol ,,nem a magyar kormányra, a magyarokra. Én nem akarok ebből részesülni. EMBER szeretnék maradni Európában. Ez az átkozott kormány a főnökükkel egy életre tünékeny már el.
Drága " ellenzék" meddig maradtok csöndben?, Vagy csak a saját sebeiteket nyalogatjátok. A nép meg le van sz...? Mért nem fogtok már össze és váltsátok le ezt az aljas népnyúzó kormányt.
eszegfu
@Aki Én: 15:12 Teljesen igazad van! Kiegészitem: nem a mi feladatunk a helyes megoldás megkeresése, erre vannak "fizetett" emberek!
Aki Én
@vonotok: 15:13 ...mert nincs ellenzék. Csak másik dilettáns népnyúzók vannak.
keresztapa
Nos a kiöregedett EU vezetés, diktátori tevékenysége ezúttal bemutatta életképtelenségét, az Iszlám állam feladta a leckét, az EU - nak gazdasági embargó, háború nélkül!
keresztapa
Alapítás (1999–2006)
Abu Musab al-Zarqawi holtan, aki 2006. június 7-én egy amerikai légicsapás során halt meg
Iraki felkelők 2006-ban

Irak lerohanása után (2003), az iraki felkelés idején vált hírhedté a jordániai Abu Musab al-Zarqawi, és terrorszervezete (Jama'at al-Tawhid wal-Jihad) főképpen öngyilkos merényletekkel, síita mecsetek, civilek és iraki kormányzati intézmények ellen. A szervezet hivatalosan is szövetségre lépett az Al-Káidával, 2004 októberében. Nevét Tanzim Qaidat al-Jihad fi Bilad al-Rafidayn-ra (ismertebb nevén: Iraki Al-Káidára [AQI]) változtatta. Továbbra is folytatódtak a merényletek, civilek, külföldi diplomaták és katonák ellen. Az Al-Káida helyettes vezetője, Ayman al-Zawahiri, 2005 júliusában, egy al-Zarqawinak címzett levélben, egy 4 lépcsős tervet vázolt fel arra, hogyan kellene kiterjeszteni az iraki háborút. A terv szerint először ki kell űzni az amerikai katonákat az országból, ki kell kiáltani a kalifátust, a felkelést ki kell terjeszteni a szomszédos világi országokra, majd meg kell küzdeni Izraellel.

2006-ban az Iraki Al-Káida csatlakozott több más iraki felkelő csoporthoz is, létrehozva ezzel az MSC nevű ernyőszervezetet. 2006. június 7-én egy amerikai légicsapás során al-Zarqawit megölték. 2006. október 12-én a szervezet több szunnita szervezettel is egyesült, megalapítva ezzel a Mutayibeen Koalíciót. Másnap kikiáltották az Iraki Iszlám Államot (Islamic State of Iraq [ISI]), emírjüknek Abu Omar al-Baghdadit választották.
Iraki Iszlám Állam (2006–2013)

A csoport, beleértve elődszervezeteit – az Iraki Al-Káidát (2003–2006), a Mudzsáhid Súra Tanácsot (2006) és az Iraki Iszlám Államot (2006–2013), más felkelő szervezeteket és több szunnita iraki törzset – eredeti formájában különböző szunnita felkelő csoportokból állt, illetve azok támogatását élvezte.

Az ISIS, mint szervezet erős vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak köszönhetően a szíriai polgárháborúban erősödött meg. Támogatottságát növelte az iraki szunniták gazdasági és...
keresztapa
Iraki és Levantei Iszlám Állam (2014–)

Az ISIS eredeti célja egy kalifátus létrehozása volt Irak szunnita többségű területein. Miután belépett a szíriai polgárháborúba, igényét kiterjesztette Szíria szunnita többségű területeire is. 2014. június 29-én kikiáltották a kalifátust, Abu Bakr al-Bagdadi lett a kalifa, a csoport pedig felvette az Iszlám Állam nevet. Az Iszlám Állam kapcsolatrendszere a világban egyre szerteágazóbb és egyre szorosabb. A nigériai Boko Haram is hűséget esküdött a terroristáknak, akiknek már évek óta rég dédelgetett céljuk a tisztán muzulmán Nigéria megteremtése. A Boko Haram oldalán is már a kezdetektől fogva arab önkéntesek harcolnak, sőt a Boko Haram emberei közül is nem egy harcol Irakban és Szíriában, hogy tapasztalatokat gyűjtsön.

Az Iszlám Állam fegyveresei nagyobb részt helyi arabokat tömörítenek, de igen sok külföldi önkéntesük van, így bizonyítottan számos nyugat-európai és amerikai muzulmán csatlakozott hozzájuk, ahogy a környező közel-keleti és távolabbi muszlim országokból is csatlakoztak hozzájuk, ezenkívül afgánok, bosnyákok, csecsenek, albánok, pakisztániak is harcolnak a soraikban. Sokuk fiatal, akik otthon nem voltak képesek beilleszkedni, személyes problémáik vannak, ezért könnyen fanatizálódhatnak. Egyes tagokat, mint a bosnyákokat annak idején súlyos lelki trauma is ért, mert saját szemükkel látták szeretteik halálát, avagy szenvedését a boszniai háború idején, a muzulmánok ellen elkövetett atrocitások révén. Ebben a konfliktusban is részt vettek iszlamista arab önkéntesek.
Hadserege és erőforrásai
Hadsereg

A hadsereg nagyságának felső határát 200 000 főre teszik. 2015 elején, Mary Anne Weaver újságíró becslései szerint a hadsereg fele külföldiekből áll. Egy 2014. évi novemberi ENSZ jelentés szerint 15 000 külföldi sorakozik az Iszlám Állam seregében, 80 különféle országból. Az amerikai hírszerzés, 2015 februárjában, már 20 000-re becsülte ezt a számot.
A külföldi katonák száma országonként lebontva
Ország fő...
keresztapa
A külföldi katonák száma országonként lebontva
Ország fő
Tunézia

3000
Szaúd-Arábia

2500
Oroszország

1700
Jordánia

1500
Marokkó

1500
Franciaország

1200
Törökország

1000
Libanon

900
Németország

650
Egyesült Királyság

600
Üzbegisztán

500
Pakisztán

500
Fegyverek

Főképpen zsákmányolással jutnak fegyverhez. A legtöbb fegyver még az iraki háború és a szíriai polgárháború idejéről maradt fenn.
keresztapa
ENSZ, mint néma kacsa, van de értelmetlen! A működésével szemben felmerült kritikák

Már az 1950-es évektől kritizálták az ENSZ működését; az USA-ban a John Birch Society követelte az ország kilépését az ENSZ-ből 1959-ben, arra hivatkozva, hogy az ENSZ célja egy „világkormány” létrehozása. Richard Nixon az 1967-es elnöki kampányában elavultnak nevezte a szervezetet, amely a hidegháborúval nem képes megbirkózni. Jeane Kirkpatrick, akit Ronald Reagan az USA ENSZ nagykövetévé nevezett ki, 1983-ban a The New York Times-ban kritizálta a Biztonsági Tanács működését. George W. Bush 2005-ben John R. Bolton-t nevezte ki az USA ENSZ-nagykövetévé, aki - többek között - azt állította, hogy nem az ENSZ maga gyakorolja a nemzetközi hatalmat, hanem az egyetlen szuperhatalom, az USA által vezetett nemzetközi közösség.
Célja

Fő célja: A világbéke és nemzetközi biztonság megtartása, bármennyire is akadályozzák a nagyhatalmak.

Mellékcéljai:

barátságos kapcsolatok kialakítása;
az alapszabályzat továbbfejlesztése;
nemzetközi együttműködés.

Visszásságok

Az Olajat Élelmiszerért programot az ENSZ 1996-ban indította, hogy Irak – élelmiszerért, gyógyszerért, egyéb hasonló termékekért cserébe, amelyekre az embargó által sújtott Irak lakosságának nagy szüksége volt – értékesíteni tudja olajfeleslegét, ugyanakkor az így megszerzett javakat ne tudja fegyverkezésre használni. Több, mint 65 milliárd USD értékű olajat adott el Irak a világpiacon, és hivatalosan 46 milliárd dollár értékű élelmiszer, gyógyszer, és egyéb humanitárius termék került Irakba. 2003 után a programot leállították, mert visszaélések és korrupció terhelték. Benon Sevan, a program vezetője lemondásra kényszerült, mert az iraki kormány megvesztegette.

Albin Kurti koszovói aktivista – a VETËVENDOSJE! vezetője – azt állítja, hogy a Koszovót 1999 után kormányzó ENSZ tisztviselői politikai okból letartóztatták. Ezt az Amnesty International is megerősítette.

ENSZ békefenntartókat vádoltak gyermekek...
keresztapa
ENSZ békefenntartókat vádoltak gyermekek megerőszakolásával, és egyéb szexuális visszaélésekkel több békefenntartó akció során 2003 óta, így Kongóban, Haitiben, Szudánban, Libériában, Burundiban, illetve Elefántcsontparton.ENSZ milyen erkölcsi alapon tevékenykedik, mint békefenntartó?
keresztapa
Így kell rövidre zárni a liberális eszme követőit!
vitriol
@keresztapa: nem arra való a "hozzászólás" lehetősége, hogy az "okosok" elbeszélgessenek saját magukkal!
tevje02
Érdekesek ezek az EU-s törvényi hivatkozások. Például a Nemzetközi elfogató parancs az nem vonatkozik ránk (illetve egy-két emberre). Pár ezer embernek nem tudnak gyorsított eljárásban adminisztratív dolgokat elintézni, szociálisan teljes bénultság van. Budapest egyik legforgalmasabb csomópontján. "Mert kell a cirkusz a népnek.." A vezetőink is szándékosan benne vannak a látványosságban. Cinege utcát le lehet zárni? Operatív terület? A vasútállomás valamikor katonai üzemnek számított. Ott van a kiürített Józsefvárosi kínai bazársor területe. Rendezzék be, pár hónappal ezelőtt naponta ezrek fordultak mott meg. És közvetlen mögötte a vasút. körbekerítve, hermetikusan elzárva. Regisztrálhatnak, és utána irány a vonat. Nyugat pedig felszívja őket (persze, ha lenne megfelelő tolmács szolgálatunk, az agyakat elszívhatnánk, mert a mieink már elmenekültek. Háborús övezetekből jönnek a legjobban képzett nővérek, orvosok, szanitécek. miért csak az ember csempészek látnak benne üzletet. A fejvadász cégek, miért nem? A jól képzett arab értelmiségi beszél valamilyen szinten valamelyik világnyelven. Kiemelni, és lehetőséget biztosítani neki. A jól képzett vezető, saját maga ki tud választani maga mellé jól képzett szakembert, : kiemelni és alkalmazni. Vagy nálunk túl sok az orvos, a nővér, a hegesztő, burkoló? Politikus mondjuk nem kell. Bróker sem igazán. de szakemberekből lehetne válogatni. Amíg más meg nem teszi helyettünk. A többi mehet, féláron akár. Majd felszívja Európa. És az sem igaz, nem lehetne nekik szállást és munkát adni. Pl.: mi a helyzet a parlagfűvel, a nővér hiánnyal, a műveletlen földekkel? Vagy van nálunk elég rendőr? Nyelvet tanítani nekik, harcolni már tudnak, integrálni őket és irány a saját bevándorlóik "közvetlen irányítása". Mészáros is tudna nekik munkát adni a sertés telepein. Ott biztos nem lopnák el a disznóit. Aki megfele, maradhat, aki nem az vissza vagy tovább.Szerintem.
human
Ahogy én látom, Orbán nem siet megoldani a menekült kérdést. Nem tesz javaslatot Brüsszelnek, de panaszkodni tud, hogy tehetetlenek. Németországnak viszont egyértelműsítenie kellene, hogy akkor most regisztráció nélkül is befogadja a menekülteket vagy csak a regisztráltak mehetnek. Előbbi esetben szabad a pálya, utóbbi esetben fel kell gyorsítania Orbánnak a regisztrációt és ehhez nyugat már fel is ajánlotta technikai segítségét.
mate03
@eszegfu:! Csak azért tartják őket az országban hogy az EU-tól megkapják a fej pénzt!Eddig semmilyen EU-törvény nem tartottak be,most meg arra hivatkoznak!? Röhej.
eszegfu
@mate03: Azt hiszem az "igazi" okot nem fogjuk megfejteni!
sokanvagyunk
Azért felkerülhetne az első helyre... - jelentkezzen egy regisztrációs ponton Mexikónál.
hemami
@Aki Én: Nagyobb baj az, hogy az uniós és a magyar döntéshozók sem látják, hogy mi lenne a jó megoldás, csak össze-vissza beszélnek (lásd: Merkel asszony pl. ), de a kárvallottjai szokás szerint nem ők lesznek, hanem az istenadta nép.
jageragnes
Valaki tudja a választ arra, hogy a bevándorlók miért csak vonattal akarnak menni? Miért nem mennek busszal?
Bercifiu
Obamának inkább azon kellene agyalni, hogy az általuk gerjesztett balhét, hogyan lehet rendezni.
picike
@human: a menekültekért kemény pénzeket fizetnek mindenki a pénzből él

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok