A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című német lap Mi van már ezzel a Magyarországgal? címmel közölte írást Stephan Löwensteintől, aki egyebek között kifejtette, hogy Orbán Viktorról gyakran mondják, hogy jól érzi, mit kíván a magyar nyilvánosság, de sok magyar választó már belefáradt az "állandó harci retorikába" és a "szakmailag gyakran nem megfelelő" eredményekkel járó "törvényhozási rögtönzésekbe".

Az utóbbi időszak belpolitikai fejleményeit, köztük a parlamenti kétharmados többség elvesztését vázolva hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor "ebben a helyzetben a migrációt tette meg legfőbb kampánytémájává". Ennek része a "sugalmazó kérdésekkel" operáló hangulatfelmérés, a plakátkampányok, beszédek, interjúk, és az "eléggé hatástalan", de hatalmas jelképes jelentőséggel bíró "határkerítés" is.

Ugyanakkor mindez nem azt jelenti, hogy Orbán nem gondolja valóban komolyan mindazt, amit a migráció témájában elmond – tette hozzá Löwenstein.

A szintén német Süddeutsche Zeitung Orbán dühöngése címmel közölte hétvégi számában Cathrin Kahlweit kommentárját, amely szerint "Orbán durva világképében Magyarország áldozat".

A miniszterelnök azon igyekszik, hogy "a kis országot mint szigetet az óceánban elzárja a nemzetközi válságoktól", mert úgy gondolja, hogy Magyarország "egy nép, egy hit, egy eszme", és ennek így is kell maradnia. Ez a politika "történelmietlen, nem keresztényi és embertelen", és még csak nem is "realista" – vélekedett a Süddeutsche Zeitung szerzője.

A Spiegel Online hírportál Menekültkáosz Magyarországon: buta, elbizakodott, Orbán címmel Keno Verseck kommentárját, amely szerint Orbán Viktor "tudatosan engedte elmérgesedni a menekültválságot országában", és számára "csak egy a fontos: a következő választási győzelme". A szerző egyebek között úgy vélekedett, hogy Orbántól nem várható "emberséges, fenntartható hozzájárulás a válság megoldásához", mert "szüksége van az eszkalálódásra és a polgárháborús helyzethez hasonlító körülményekre".

Egoista magatartás

Az ARD német televízió Uniós menekültpolitika – európai helyett önző címmel közölte Kai Küstner kommentárját, amely szerint a menekültválságban az egyes államok önző magatartása a meghatározó, aminek többnyire belpolitikai oka van, és az EU-nak szolidárisabban kell viszonyulnia a menedéket kereső emberekhez, "vagy szétesik".

Az egoista magatartás "leghangosabb" képviselője Orbán Viktor, aki "nyilvánvalóan tart attól, hogy országában a konkurencia jobbról megelőzi", és "ezért félelmet gerjeszt" – írta az ARD szerzője, hozzátéve: "legfőbb ideje, hogy Merkel beszéljen párttársával".

Orbán "zálogtárgyul" használta a menekülteket

- Bécs és Berlin gyorsan és helyesen cselekedtek. Nagy elismerés illeti az osztrák, és mindenekelőtt a burgenlandi hatósásokat, hogy néhány óra alatt megszervezték több ezer menekült átvételét. Ezt a "herkulesi" feladatot nehezítették a "minden másnak, csak éppen együttműködőnek nem nevezhető" magyar hatóságok is, amikor nem voltak hajlandóak a buszokkal még egy rövid szakaszon Ausztrián belül szállítani a menekülteket. Ez is része a "bosszantásoknak", amit a magyar fél részéről az elmúlt napokban tapasztalni lehetett – írja a Der Standard című liberális osztrák napilap vasárnap.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök nyilvánvalóan "zálogtárgyul" használta fel a menekülteket uniós szinten folytatott tárgyalásain annak érdekében, hogy több uniós támogatást kapjon – vélekedik vezércikkében Alexandra Föderl-Schmid, a lap főszerkesztője. "Ezt akár a menekültek rovására elkövetett politikai zsarolásnak is lehet nevezni, mindenesetre az emberi jogi normáknak nem felel meg ez az eljárás – és mindez Európa közepén" – fogalmaz. Az olyan viszonyok, mint amilyeneket Magyarországon lehetett tapasztalni, szégyent hoznak a nemrég Nobel-békedíjjal kitüntetett és világszerte az emberi jogokat számon kérő EU-ra. Az, hogy a visegrádi négyek pénteken megerősítették a menedékkérők befogadását szabályozó uniós kvóták elutasítását, ijesztő, ugyanis éppen ezek az országok voltak azok, amelyek évtizedekig a vasfüggöny mögé voltak száműzve és amelyek maguk is sok szolidaritásban részesültek – pénzügyileg is – az EU-ban – írta.

Kettős mérce

A magyar kormányfő nagy erővel végrehajtja az uniós jogot, amikor regisztrálni akarja és nem engedi tovább a menekülteket, s ezzel önkéntelenül is megmutatja, hogy az nem működik – írta a Die Presse című osztrák konzervatív napilap szombati számában. A lap szerint kettős mérce érvényesül, amikor sokan felháborodnak azon, hogy Orbán szögesdrót kerítést állíttat fel, mert csak kevesen reagáltak így arra, hogy Spanyolország észak-afrikai területein évek óta sokkal magasabb kerítést alkalmaz.

Az EU-nak azonnali intézkedéscsomagról kell határoznia végre, amely sokba, de annak csak egy töredékébe fog kerülni, amit a görög adósságválság kezelésére költöttek. Szükség van a menedékkérők igazságos elosztására, egységes uniós menekültjogra, közösen finanszírozott befogadóállomások felállítására a menedékkérelmet benyújtóknak. "De ha esetleg ezt Orbán elutasítja és az egészet német problémának tartja, akkor azt lehet neki javasolni – hasonlóan ahhoz, ami nemrég Görögország esetében történt – , hogy Vlagyimir Putyin eurázsiai uniójában talán amúgy is kényelmesebb" – írja a Die Presse.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Majd kaptok a Szíjártótól meg a Bencsiktől csak írjatok ilyeneket !
Majd jól odamegy a CÖF és leshettek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Majd kaptok a Szíjártótól meg a Bencsiktől csak írjatok ilyeneket !
Majd jól odamegy a CÖF és leshettek !
sünike
Remélem nem mossák össze országunkat ezekkel az agyament fideszesekkel...
JAJMÁR
@sünike: De bizony! Miért ne, hiszen a magyarok többsége is összemossa a menekülteket a terroristákkal. Sajnos igen, amilyen a kormány, olyan a nép.
bakegya
Orbán állam az államban-szétkommunizálta a hegyek nélküli medencét-de neki ez is kevés-Az EU A FIDESS FEJŐSTEHENE-milliárdok rüpködnek a felcsutkai dilijére a focira-és a sportolók ,rokonyok-mészáros mangalica jóltartására-kiváló összefoglaló írás az újságcikk.
alterego56
"tudatosan engedte elmérgesedni a menekültválságot országában", és számára "csak egy a fontos: a következő választási győzelme"
Tévedés: Nem hagyta elmérgesedni. Tudatosan hozzájárult ahhoz hogy elmérgesedje. A plakát kampány és a "konzultáció" ezt bizonyítja.
F_Viktor
Tudom, hogy a németeket érzékenyen érinti a rasszizmus, de miért kellett 4 évet várniuk, hogy kimondják azt amit mi már akkor, Orbán első évének uralkodásában megmondtunk?

A cikkben benne van, hogy Orbán
- antidemokrata,
- Magyarországot saját céljaira használja (@sünike: ezzel a németek azt mondják, hogy nem mossák össze a magyarokat Orbánnal!),
- az ellenségkeresés politikával éri el választóit,
- hazudik,
- ál-keresztény,
- embertelen,
- szakmaitlan,
- egoista,
- buta,
- elbizakodott,
- önző,
- választási győzelmének rendeli alá a magyar népet,
- félelmet gerjeszt,
- végre szóba került az EU-s pénzek lenyúlása.
A Die Presse pedig utolsó mondatban olyat írt, amit még senki nem mondott ki, de nagyon sok EU kormányfő gondolata, hogy az EU-ban már nem kívánatos Orbán Magyarországa.
sünike
@F_Viktor: Szerinted hogyan tudják büntetni ezt az elmeháborodottat úgy, hogy minket, magyarokat ne büntessenek?
F_Viktor
@sünike: Talán majd Orbán dédunokájának zsarnokságát, III. Viktor koronáját leveri a jobbágyság a fejéről, s tüzes trónra ültetik...

Komolyan: A magyarok ebből már jól sehogy nem jönnek ki.
V1.0, hogy Magyarország röpül az EU-ból, multik hátat fordítanak az országnak, s a fityesz-papság-jobbik koalíció kiszipolyozza az otthon maradt emberekből amijük még maradt, s amit Putyin meghagy a maffiának.
Aztán következik a középkori állapotok, Európától nagyon távol, kirekesztve.
Lesz majd nagy és erős rendőrségünk, katonaságunk, a bezárkózott országban kényszermunka, élelmiszerhiány, boltokban árú-hiány, amúgy Észak-Korea módra.

Nagyon komolyan és szomorúan írom, de Európából kirekesztve ezeknél jobbra nem számíthatunk.
sünike
@F_Viktor: Erről beszéltem... Tehát jogos az aggodalmam? Nem az a szégyen, hogy elmebeteg ember vezeti az országot, hanem az, hogy tapsikolnak neki. Nem egy, nem kettő...
F_Viktor
@sünike: Teljesen jogos az aggodalmad.
Orbán annyira bebetonozta hatalmát, hogy demokratikus úton a közeljövőben megbuktatni már nem lehet. Ahhoz az kell, hogy az agymosott birkáinak fejét elárassza az a sz@r amit maguknak köszönhetnek.
Viszont most már nem bánom, hogy a náci birkák támogatták az örültet, így pár évvel előbb lepi el őket a trágya.
Ami sajnálatos, hogy az ártatlanok, a becsületes emberek is ugyanúgy fognak szenvedni, mint a sz@rháziak, akik hatalmon tartották a diktátort.
picike
@F_Viktor: lesz még ebbe bele szólás a magyarnép milyen sok marhaságot irsz te
spu00
Ennyi elmebeteg ember, mint ami ezen az oldalakon van nem létezik a világon. Ennyi, hazáját utáló, polgártársainak rosszat akaró embert nem lehet más országban találni. Ha Önök egy februári figyelmeztetést úgy minősítenek ahogy, s ujjongnak , hogy talán októberben beszélgetnek, hogy a beérkező 2-300 ezer menekültből 60 ezret, milyen kvóták szerint osztanak el. Ez Önöket minősíti, de nagyon lefele, mely már számtanilag csak a végtelennek felelhet meg.
spu00
Most jött a hír, hogy az Osztrák kancellár soronkivüli össze hívását a tanácsnak elutasították, ez még csak a matiné, hol van még az igazi előadás. Uraim tapsoljanak. Tényleg polgárháborút szeretnének, de nem O.V, hanem az ellenzék malmát hajtó szoc.kom liberális társaság.Vigyázzanak, nem arra fog fordulni, ahogy Önök szeretnék, de okai Önök lesznek.
Törölt felhasználó
Jól lenne már, ha felismerné jobb és baloldal, hogy ez egy beteg állat. Nekem ne mondja egy jó érzésű jobboldali se, hogy ez a fasz a példaképe és amit megtestesít. Én értem, hogy előadja a nagymagyart, ami nyilván szimpatikus sok embernek, de lopásban oktatásban a dolgok mutyizásában ez lenne egy konzervatív jobboldali ember értékrendje ma Magyarországon???
Desischado
Egyre többen kiismerik ezt az elmebeteg veszélyes őrültet. Nekem semmi kifogásom az ellen, hogy orbánék, - meg azok, akik hozzájuk húznak, - bukjanak bele a menekültügybe, de az országot, és a tisztességes embereket ne rántsák magukkal! Mikor érti már meg a nép, hogy a vesztünkbe megyünk ezzel a két párttal? Mármint a fidesz-kdnpel, és a jobbikkal!
F_Viktor
@Desischado: Mindegy mikor értik meg, már most késő.
sünike
@spu00: téged olvasva szégyenlem, hogy egy nyelvet beszélünk... Ennyire nem lehetsz marha, tuti pénzért csinálod. Vagy annyi eszed van, mint egy szobanövénynek. Az utálat belőled/belőletek árad nem csak a migránsok felé, hanem felénk is. Szégyelljétek magatokat!
karma1
@picike: Irnal magyarul is egy kicsit, ha lehetne - mar csak az erthetoseg kedveert...:o(
karma1
@spu00: Kedves spu00! Legyen szives, es menjen a fenebe a demagog dumajaval! orban viktor - igen, igy, altalam mindig is kisbetuvel irva a nevuk, mert kb. ennyit erdemelnek- nem tesz semmi mast, csak kovetelodzik meg tobb penzert az EU-tol, mikozben EGYEDUL O nem ment el a becsi talalkozora, amit kb. 2 hete Merkel asszony hivott ossze, az osszes erintett orszag vezetoinek bevonasaval, ehelyett Budapestre iranyitotta osszeiras vegett a menekulteket, majd jol agyonszivatta oket a Keletinel, orszag-vilag elott olyannyira, hogy nincs mas vezeto hir a vilagban, ami ne a csuti vezirt marasztalna el.
neha tessek kibujni a narancsos parttagkonyvecskejebol, az mno-bol, meg az ide irkalgato trolloknak szant pamfletekbol!

Egyebkent maga is azok kozott a hulyek kozott van, akik ide irkalnak, mielott megprobalna minositeni a tobbi hozzaszolot...
karma1
@sünike: 23.57-re: Haha!...:o))) Hat epp ez az, "picike" nem beszeli a magyar nyelvet, csak "megnyilvanul"... Kb. annyi ertelme van a hsz-einek, mint tyereskova muveszno Parlament-lek@kalasi performanszanak...:o))))
karma1
@sünike: Bocsika, ezt elirtam, de a valaszom kb. ugyanaz spu-WC-re is...:o)))

(Ha uj vagy az oldalunkon, akkor tudnod kell, hogy 00-WC idonkent megjelenik talan az oldalon, meltosagteljesen magazva mindennek lehordja az itt blogolokat, mikozben a sotetseg arad a fejibol, de nem erdekes, mert mindenki tudja, hogy nem erdemes vele vegtelen-parttalan vitakba kezdeni, mert latszik, hogy o csak a kotelezo penzumot firkalja ide, amivel (azt hiszi meg mindig) hogy szet-trollkodhatja az oldalt...:o)))De ez meg eddig sohasem sikerult neki!...:o))

Isten hozott az oldalunkon, erezd Magad jol!...:o)))
sünike
@karma1: Újnak nem új, csak eddig kibírtam, hogy nem reagálok a marhaságokra. Értelmi színvonaluk kb. addig terjed, hogy szajkózzák a propaganda-szlogeneket és köpködnek, komcsiznak. Ha mégsem, akkor meg ballibsi meg Gyúcsányi a hibás meg emuttnyócév. Ha nem értesz vele egyet, akkor komcsibérenc ballibsi vagy. Egyszerűek, mint egy faék!
amaramaistanna
Én már 1988-ban "belefáradtam" Orbánba,amikor megismerkedtem vele egy tüntetés előtt.
Túl azon ,hogy hossszú percekig csak a saját hangjára volt kíváncsi,a habot a "tortára" a bemutatkozásnál már "feltette". Úgy mutatkozott be,mintha azt mondaná:Örülök,hogy megismerhettél... Ez rosszul kezdődött és sajnos nem tévedtem... Azóta is kerültem még a közvetett találkozást is,és a Fideszre még tévedésből sem szavaztam...
Freewolf
Valaki tud olyan idézetet ettől a magyargyűlölőtől, amikor egy jó szót is szólt rólunk?
karma1
Adtunk nekik arra okot, hogy dicserhessenek? Nem hiszem...
mate03
@sünike! Ha mi nem büntetjük meg,akkor ne várjunk az EU-tól,semmi jót! Mert akkor megérdemeljük!:
mate03
@Freewolf:Érdekes módon akkor hallgattál,amikor a (fidesz) követelte az EU-nál,hogy vonjanak meg minden támogatást Magyarországtól!
Freewolf
@mate03: Talán mert nem jutott el a hír hozzám! Ez a lővenstejn viszont igazi magyargyűlölő!
Aki Én
Szét kell választani a dolgokat.
Egyszer van a menekültválság és ennek megfékezésére a határőrizet, mert különben katasztrófa lesz. Ezt a vak is látja, nem kell orbánt isteníteni, mert néha jót mond. Ez lenne a dolga... De a kialakult helyzet kezeléséhez, különösen emberséges kezeléséhez már nem értenek.
Másrészt van a káosz, ami nyilván nem véletlen, amiben beteges emberek igen jól elvannak.
Sajnos nem gondolom, hogy ezt gond nélkül meg lehet majd úszni.
lengyelattila
Van a nyugati sajtónak egy másik, jelenleg még kisebbségben lévő része, amelyik már igazat ad a Magyar Kormánynak. Ez a sajtó beszámol arról is, hogy Németországban naponta gyújtanak fel befogadó állomásokat. Beszámol arról is, hogy Ausztriában semmivel sem jobbak a fogadási körülmények mint nálunk. Valamiért mégis mindig minket találnak meg! Beszámolnak arról is, hogy másoknak sem tetszik a kvótarendszer, mert most 160.000 menekült, jövőre 1.000.000 és határ a csillagos ég. Emberek, valóban ezt akarjátok. Bedőltök a hülye korlátolt eu vezetésnek és a szélhámos lakájmédiának? Muzulmán többséget akartok? A nagy demokráciaféltők! Na, a muzulmánok majd megmutatják, milyen is a szabadság! A görögök szarnak az egészre, ott már valóban totális káosz van, háborús jelenetekkel, de ők persze nincsenek benne negatív hangsúllyal a világsajtóban. Hogy is lennének, hiszen ott most győz éppen a legmagasabb fokú demokrácia és a trojka segítségével éppen most rabolják ki Görögországot. Utóljára és teljesen. Akik a mostani helyzetben nem állnak a kormányunk mögé, azok valóban hazátlan idióták.
lengyelattila
Kertész Imrét idézem, mert neki talán hisznek a ballibek is. "Európa, gyerekes és öngyilkos liberalizmusa miatt, hamarosan aláhanyatlik. Európa alkotta meg Hitlert, és Hitler után a kontinensnek nincsenek érvei: a kapuit szélesre tárja az iszlám előtt, nem mernek többé beszélni fajról és vallásról, miközben az iszlám csak az idegen fajokkal és vallásokkal szembeni gyűlölet nyelvét ismeri. Beszélnék arról, hogy a muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. (...) Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja".

Hát ennyi. Igaza van. Ha ezt nem ismerjük fel, akkor hamarosan bevégezzük azt a valamit, amit közös európának gondolunk. Tanulni kellene a történelemből. Ha nem tanulunk, akkor újra meg fog ismétlődni, a mi kárunkra (is).
Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy felekezeti, vallási, politikai ellentéteinket félretéve egységesen lépjünk fel ennek a megszállásnak a megakadályozása érdekében.
lengyelattila
A nyugati sajtóval kapcsolatban pedig mindenki olvassa el Udo Ulfkotte könyvét, magyarul is megjelent már. Abban benne van minden, ami miatt nem lehet egy szavát sem elhinni a liberális nyugati lakájmédiának.
Bercifiu
A sógorok beengedték a bevándorlókat. Köszönjük, de hol van az Eu előírás, Dablineli egyezmény aláírás, jogkövető magatartása?
Aki Én
@lengyelattila: És akkor még van ez is:
mindenegybenblog.net/osztrak-lap-a-kihallgatott-bevandorlok-73906

Viszont van egy miniszterelnökünk, akit az ország nagyobbik fele nem kedvel, nem bízik benne, kicsit sem hisz neki, amiért ez az ember mindent meg is tett.
Kicsit sem hiányzik ennyi bevándorló, főleg a köztük szép számmal jelenlévő kétes személy. Kicsit sem szeretném, hogy Európa ez irányba változzon.
Viszont azt sem gondolom, és nem is bízok benne, hogy orbán lenne a jó megoldás azért, mert kimondja amit sokan gondolnak. Én már azt sem hiszem el amit kérdez, és ezzel egyre többen vagyunk így. Nagyon nehéz egy ilyen ember mögé felsorakozni.
F_Viktor
@karma1: @amaramaistanna: Írod:
"nincs mas vezeto hir a vilagban, ami ne a csuti vezirt marasztalna el."

Kéry László talán A Viktor könyvében írta, mikor egyik előadásán az ELTE-n Orbán megkérdezte tőle, hogy magyarként lehet-e a USA elnöke, s nemleges választ kapott tőle, akkor Orbánon látszott, egy világ dőlt össze benne.
Kéry később azt írta, hogy 1988-ban, miniszterelnöksége második hónapján látta rajta, hogy Orbán ezt a szerepet már nem tartotta kihívásnak, többre, magasabbra vágyott.

Talán ez, a mentalitásából adódik unortodoxistása, illiberizmusa, hogy szembe fordul a világgal, vállalva a világ megvetését, az ország bukását, ellenben a középpontban marad, róla beszélnek, a hírek róla szólnak.
Ezt a népszerűséget pozitív irányba nem sikerült elérni, ezért bevállalja a negatív főszerepet.
karma1
@F_Viktor: Szerintem pedig csak siman nagyon-nagyon beteg, es csak nevet probalnak adni a korulottelevok , igy talalhattak ki az unortodoxia, illiberalis, meg mittudomen meg milyen balfogasaira, amit politizalas cimen kovet el nap mint nap Ma.o.-n, a magyar kisemberek ellen...En inkabb manias depresszionak, skizofrenianak, "controll-freak"-nek neveznem, de ha megkerdeznenk a megfelelo pszichiatert, az meg tudna mondani kb. 15 jelzot, aminek az osszes szimptomajat produkalja, orszagvezetes cimen.
volvós
@spu00: tegnap 21:04
Na mi van, spu00( 00 = klozet ) kislány ???
Pár percre odaengedtek az ápolók jutalomból
a laptophoz ??? Süketelsz itt eszetlenül !!
volvós
@F_Viktor: tegnap 21:23

Mit vársz egy 2 bites, 3 elemit 6 év alatt elvégzett trolltól ???
Ne kérj mára lehetetlent...:-)))))
sünike
@lengyelattila: Szerintem iszonyatosan nagy baromság, amiket összezagyváltál. Beteg gondolkozású ember mindig van és volt, lásd II. VH, h már a történelmet emlegetted. Pont az ilyen agymosott, ferde gondolkozású emberek többsége miatt lett világégés. Sorakozzunk fel a kormány mögé? Majd ballibezel egyet szokás szerint, ahogy a párttársaid elvárják tőled. Beteg az agyatok. Nagyon. Tűnjetek el Európából, Ez Észak-Koreai gondolkodásmód, szedjétek a sátorfátokat! Ott nincsenek ballibek, csak komcsik, mint az általad körülrajongott pártban...
lengyelattila
@Aki Én: Teljesen megértem az érzéseit. Nehéz így odaállni mögé. De jelenleg nincs más választás. Ebben az egy dologban most muszáj egyet értenünk. Ha elhárult vagy legalább csökkent a veszély, újra vitázhatunk.
lengyelattila
@sünike: Erre mondanák nálunk a kocsmában, hogy anyád picsája...
De nem szeretnék személyeskedni, az a stílus, ahogyan rólam írt, ismeretlenül, Önt minősíti.
Semmi olyat nem mondtam, amire ilyen módon kellene reagálni. Nekem ez itt a hazám, nem megyek sehova. Hívatlan, eltérő kultúrájú, beilleszkedésre nem alkalmas idegeneket pedig nem akarok látni sem a hazámban, sem európában. Éppen azért idéztem Kertész Imrét, mert az Ő szavára talán az Önök féle is befogadó. Tényszerűen kellene válaszolni és reagálni a problémára és nem tudatlanul személyeskedni.
Aki Én
@lengyelattila: De miért sorakoznánk egy beteg, hazug, saját érdek központú ember mögé? Azért mert most azt mondja, amit a hívei hallani akarnak? Ebben a pillanatban mit tesz a dróton és a mutyin kívül???
sünike
@lengyelattila: Na látod oda való vagy, a kocsmai megmondóember. Részegen lehet nekem is tetszene az, ami téged megvezet. Kertész Imrét eddig zs.dóztátok, most kebletekre vele, mert nektek tetszőt mondott. Hányingere van tőletek az embernek...
lengyelattila
@sünike: Én nem zsidóztam senkit sem. Nem vagyok továbbá Orbán fan. Ön nem ismer engem, mégis ítéletet alkot. Ennyi elég is ahhoz, hogy a semleges szemlélő előtt világossá váljék, hogy inkább Ön a beteg lelkületű ember. Reagáljon érdemben Kertész Imre szavaira, annak lenne értelme. Ja, hogy arra nem tud...csak gyűlölködni.
lengyelattila
@Aki Én: Sorolom a fontosabbakat:
- Kerítést épített (ami persze elég vicces ebben a formában, elfogadom, de mégiscsak akadály addig, amíg megépül a fővonal)
- Röszke mellett új befogadóállomás épült.
- Jogszabályokkal megerősítve lehet védeni fizikailag is a határt szeptember közepétől.
- Létrejön újra a határőrség (mert az lesz, mégha nem is így hívják)
- Világossá tette és ezzel a többség egyetért, hogy mi nem kérünk a népességcseréből, az idegen identitású emberek tömegéből.
- A külügy megkezdi a tájékoztatást azokon a közel keleti területeken ahol a legtöbb menekült tervezi elhagyni hazáját. A tájékoztatás lényege, hogy bűncselekmény a tiltott határátlépés, börtön jár érte. Magyarország fizikailag lezárja a határait előttük. Németország nem fog mindenkit befogadni, ezért ábránd a szebb élet reménye stb...
Bármennyire is fáj ez egyeseknek, Orbánnak lesz igaza. Előre megmondta, mi fog történni. Mindenki csak legyintett.
Jön a tél. Németországban a menekültek döntő többsége sátrakban fog lakni. Nem hotelekben lesznek elszállásolva, mint ahogyan azt várták. A német belügyminiszter kijelentette, hogy csak a valóban politikai menekültstátuszú emberek maradhatnak. Ez cca. 30 %. A többit vissza fogják toloncolni. Na, akkor tör majd ki az igazi balhé, amikor ezzel szembesül fél millió ember.
volvós
@lengyelattila: 14:52

Ez az Önözés feltünöen hasonlit egy kiebrudált fideszes trollra
Ugye kedves kommentelötársaim ???
Dr. Felipe
Ein volk, ein reich, ein führer.

Valahogy ezt szeretné elérni g vicctor kommunista spicli elvtárs de ebbe már régen beletört a bicskája.
Ugyanis ez után a vezető után csak a birka magyarok menetelnek, ami nem az egész nép és nem az egész ország.
Dr. Felipe
@volvós: spuu elvtárs visszatért? Na de hol van tavaszi elvtárs? Meg Daimon Hill.
sünike
@lengyelattila: Nem vagy Orbán fan? Mi lenne ha az lennél? Néha emlékszel 2 tablettás között, hogy miket írogattál pár perccel előtte? Olvasd vissza magad! Oszt jónapot!
mate03
@Freewolf:! Sajnálom hogy ennyire szelektív az emlékezeted!
lengyelattila
@volvós: Nem tegeződöm azzal, akit nem ismerek. Nem ebrudaltak ki sehonnan, csak ritkán van időm arra, hogy ezen a fórumon beszélgessek. Sem fideszes nem vagyok sem troll, persze ez nézőpont kérdése. Úgy néz ki, hogy az olyan nagyon demokratikus gondolkodású, liberális, mások véleményét elfogadó ember mint amilyen Ön is, ennek lát. Ez inkább dícséret. Köszönöm!
lengyelattila
@sünike: Visszaolvastam. Semmi nincs benne, ami arra utalna, hogy Orbán fan lennék. Ha Gyurcsányi mondaná és tenné azt amit Orbán, akkor neki is igazat adnék. Persze ez a veszély nem fenyeget.
volvós
@lengyelattila: 10:49

...élj ebben a hitben !!!
troppauerhumer
Ugye egy igazi politikus belátná, hogy ilyenkor kell leültetni egy asztalhoz az EU vezetőit, írják le papírra közösen, mit kell tenni és onnantól azt csinálni. Erre lenne jó, ha Orbánt nem közveszélyes őrültnek tartanák, a magyarokat meg nem férgeknek az EU testén, hanem együttműködésre kész, józan népnek. Ezért veszélyes az elmúlt öt évben bemutatott idióta hőzöngés, most ez száll vissza Orbán fejére.
Építsünk itt átmeneti befogadó állomásokat, EU-s pénzből vegyenek fel több ezer hivatalnokot, akik csak a kérelmeket bírálják, határőröket, akik védik a kerítést stb... Lefolytatunk mi nagyon szívesen minden menekültügyi eljárást, ez bakker az évtized üzlete, amekkora hülyék vagyunk persze, ezt se tudjuk kihasználni... Nem értem, mit gondol ez az őrült, ez mégis mennyi új munkahelyet jelentene EU-s pénzből? 10-20 ezret? Csak ennyi embernek főzni naponta, ellátni őket stb. Ez a balfäsz most tehetne valamit a foglalkoztatásért, ha nem fordítva ülne a lovon (és nem lenne beszorulva a feje a ló säggébe)
Abból lesz itt világháború, ha már nem csak a saját országát teszi tönkre ugrasztja egymásnak akár a családokat is, hanem továbbvinné ezt a gyűlölködést Európába.
Térj már észre, hogy nekünk az lenne a dolgunk, hogy amíg itt vannak addig a minimális emberi léthez való jogukat biztosítsuk és engedjük őket tovább ha menni akarnak? Ha ott zárják őket táborba akkor az már az ő választásuk, neked biztos elszállt a füled mellett, hogy 99,9999% NEM AKAR ITT MÉG LEVEGŐT, SE VENNI! Nem, hogy ide vándorolni.
teuton
@lengyelattila: Ismert vagy a szuelsösegesen antidemokratikus (magyarul ezt ujabban illiberalisnak nevezik), fideszes nacionalista elvakult nezeteidröl a hozzaszolasaid alapjan, amiknek nem csak a nyelvezetevel, hanem -es föleg!- a tartalmaval van a baj! A megallapitasaid ugyanis semmifele tennyel vagy adattal nem tamaszthatok ala, hacsak a szelsöjobbos mediak legbölkapott hazugsagait annak nem szamitjuk. Na de vegyük akkor sorba:
- SENKI nem mondta vagy utasitotta a magyar kormanyt, hogy keritest huzzon a hatarra, söt a vasfüggöny lebontasanak 25. evfordulojara NO-ban plakatkampannyal mondtak köszönöetet! Igen, itt nalunk ilyenre "pazaroltak" a közpenzt, nem az allitolagos embercsempeszeknek üzentek - nemetpl...;-)
- A Röszke melletti ideiglenes befogadoallomas nem felel meg az EU-normaknak, a a tabor nem csak tulzsufolt volt, hanem a benne tartozkodok EU es Genfi konvencios ellatasa sincs biztositva, nem is beszelve az informacioadasrol! Hova, kihez mentek ezert az EU-penzek?
- BARMILYEN jogszabalyt vagy törvenyt meg tud szavaztatni egy többsegi parlament, a földmutyitol a trafiktörvenyen at az "illegalis bevandorlo" bünözöve deklaralasat is! Mert ugye a MO-ot az utobbi 150 evben elhagyo gazdasagi menekültek es illegalis kivandorlok is ervenyes utlevellel es vizummal jeletkeztek a külföldi orszagok hatarain es hivatalaiban...
- Az EU-ban nincs sehol hatarörseg, de Viktornak ujabb fegyveres szervezetre van szüksege, a TEK-es maganhadsereg mar nem eleg neki? Az egesz magyar hadseregnek nem volt 2 hasznalhato helikoptere, a hatarörseg legballonokkal fog bevetesre menni?
- "A többseg egyetert..." alatt pontosan kit ertesz? A magyar lakossag melyik reteget es mekkora letszamot? Az öt megvalaszto lakossag kb.25%-at? En olyan többsegböl nem kerek, ahol az arpadsavos es feketezubbonyos csöcselekkel együtt kell ertesek, mert nincs miben! A bevandorlast lehet nemzeti törvenyekkel szabalyozni, de a menekültek befogadasat nem! Az kötelezö, arra sokfele nemzetközi szabalyozas...
teuton
@teuton: A kommentem masodik felet valami ok miatt törlte a rendszer, pedig semmifele sertö vagy nemzetellenes nem volt benne, adatokon es tenyeken kivül... Majd talan ujrairom...
kukac50
Háborúzzon az anyjával! Ő csak egy szolga húzza meg magát és legyen alázatos szolgája a Népnek! Ne pökhendi kis pöcs.
lengyelattila
@teuton: Értem az álláspontját, de az meg szélsőségesen liberális szerintem, ha már megnyitott egy ilyen értelmezési keretet.
Az viszont nagyon tetszik, hogy ismert vagyok szélsőségesen antidemokratikus nézeteimről. Ez az Önök féle gondolkodású embertől dícséret. A nyelvezet amit használok az magyar, igaz nem személyeskedem, nem tahózok, hülyézek, parasztozok le kommentelőt. Lehet ez zavarja az Önök félét, mert ezt a nyelvezetet maguk rendszeresen használják.
De csak hogy tényszerűek maradjunk:
Minden kormánynak az a dolga ilyen esetben, hogy intézkedjen. Nem ír ki népszavazást egyetlen kormány sem, ha dönteni akar. Ez a dolga. 4 évenként kiderül a bizonyítvány. A magyar kormány így döntött. Mint ahogyan a francia, meg az angol (Calais) a spanyol, (délspanyolországban), a bolgár, és tervezi a kerítést az észt és lett kormány is.
- Röszke mellett, közvetlenül a határon gyűjtőpont található, ott csak várakoztatják a migránsokat az elszállításig. Az ideiglenes befogadó állomás fűthető sátortáborból áll, konténeres vizesblokkokkal. Kapnak enni, inni. Nem érkezett hivatalos eu panasz arra, hogy probléma van vele. Az, hogy önjelölt szakértők mit mondanak az nem igazán mértékadó.
- A Magyarországról korábban kivándorlókkal kapcsolatban van egy fontos tudnivaló, ami meghatározó módon tesz különbséget a mai helyzettel. A magyarok nem muszlimok. Akik tőlünk kimentek, azok megtanulták a nyelvet, elfogadták a befogadó ország törvényeit, nem akarták azt megváltoztatni. Beilleszkedtek. Nyugat európában viszont nem ez történik. Párhuzamos társadalmak jöttek létre. Németország 12 % nem német!!! A mostanában kiment 350 ezer magyar pedig eu polgár, tehát szabadon mozoghat ha akar. Nem lehet összehasonlítani a mostani megszállással.
- Elég baj, hogy az eu-nak nincs határőrsége. Meg is látszik rajta. A határokat azért kellene lezárni, hogy kizárólag a legális folyosókon jöhessenek menekültek, akik így szűrhetőek lennének. Orbán sem mond mást. A belső határok szabad átjárhatósága csak...
lengyelattila
@teuton: A belső határok szabad átjárhatósága csak akkor biztosítható, ha nem ömlik be ellenőrizetlenül ennyi ember. Ön tudja, hogy ki a politikai menekült, akit be kell fogadni? Dehogy tudja. A migránsoknak papírjaik nincsenek, Merkel bornyú kijelentése után mindenki szírnek adja ki magát. Biztosan jönnek be terroristák is, sokan mondják ezt, legutóbb az osztrák külügyminiszter. Ezért kell kerítés, és a határ lezárása. Aki ide akar jönni, az kopogjon be, ahogy illik. Majd mi (eu) eldöntjük, hogy jár-e menedékjog vagy sem. Ez a dolog lényege és nem az a maszatolás amit a liberális oldal szajkóz, hogy nem vagyunk elég befogadók, meg mindenkit be kell fogadni...
spu00
Nagyon örülök, hogy ilyen demokrati..-kuss környezetben jelenhetek meg, ugyan beírók zöme nem tudja mi a különbség a magázás és az önözés , a legális és az illegális, tehát a jogos és a jogtalan határátlépés , a konkrét tények, s az elvtelen párt érdekeket támogató nyilatkozatok között. De kiírják magukból vágyálmaikat, s azt hiszik, hogy ezzel valósággá válhatnak, eredményt érhetnek vele, remélem, nem. Az, hogy ez Önöknek bánatot okozhat, az érdektelen, de ez az ország azért nem ezt érdemelné.De az, hogy ezt Önök , egy legutolsó zug kocsmában használt stílusban adják elő, az nem engem sért, hanem Önöket minősíti.
Különben nézzék meg, hogy mi történik Németországban, Dániában, Svédországban, de az igazi történések az elkövetkező két hétben lesznek, majd akkor térjünk vissza a témára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.