Angela Merkel német kancellárnak nem a közvélemény-kutatási adatok, hanem a feladatok jelentik a "mércét", amelynek alapján meg kell szervezni a politikát. A német kormányfő erről egy hétfői lapinterjúban beszélt, amelyben ismét megerősítette a menekültválság ügyében elfoglalt álláspontját, és hangsúlyozta: nem lehet megjósolni, hogy mennyi menedékkérő érkezik Németországba, de azért lehet tenni, hogy a folyamat ismét rendezett keretek közé kerüljön.

Angela Merkel a Bild című lapban megjelent interjúban kifejtette, hogy a kormány útnak indította a menekültügyi rendszer reformját, amely a tartományok és önkormányzatok anyagi terheinek enyhítését, a menedékjogi eljárások felgyorsítását, valamint azt szolgálják, hogy a védelemre nem szoruló kérelmezőket hamarabb visszajuttassák hazájukba.

Mindez azonban nem változtat azon, hogy a nemzetállami szintű szabályozás egyedül nem elég a "probléma megoldásához" – húzta alá Angela Merkel. Hozzátette, hogy szükség van "Európa szolidaritására" is, így erősíteni kell az Európai Unió külső határainak védelmét, és méltányos módon el kell osztani a menekülteket a tagországok között. A menekülthullámot kiváltó okok kezeléséhez pedig "globális erőfeszítésre" van szükség.

A kancellár elégedetlenségének adott hangot az elutasított menedékkérők távozását előíró hatósági döntések – tartományi hatáskörbe tartozó – végrehajtásával kapcsolatban, arra az újságírói felvetésre reagálva, hogy több százezer, a Balkánról érkezett menedékkérőt még mindig nem toloncoltak ki. Kiemelte, hogy a régóta Németországban tartózkodó, beilleszkedett, dolgozó embereknek valószínűleg megadják a "maradás perspektíváját", de az újonnan érkező, védelemre nem szoruló menedékkérők hazatéréséről megfelelően gondoskodnak majd a kormány tervei szerint novemberben hatályba lépő új szabályok révén.

Angela Merkel a menekültügyi rendszer átalakításáról szólva egyebek között hangsúlyozta, hogy nem lesz adóemelés a válság miatt, és a kormány "feltétlenül el akarja kerülni", hogy a lakáspiacon feszültség keletkezzék a menekültek nagy száma miatt.

A pártjában, a konzervatív CDU-ban egyre erősödő elégedetlenséggel kapcsolatban Angela Merkel elmondta: nem csodálkozik azon, hogy még "CDU-tagoknak is" nehéz azonosulniuk a menekültválságban kialakított álláspontjával, mert a CDU számos irányzatot, köztük egy liberális, egy keresztényszocialista és egy konzervatívív irányzatot összefogó néppárt.

A kritikát el kell viselnem, hiszen ahogy a sikereket gyakran az én sikereimként jelenítik meg, annak ellenére, hogy sokan dolgoztak értük, úgy a megoldatlan problémák is az én problémáimként jelennek meg

– mondta a CDU elnöke.

A lakossági támogatottságának, népszerűségének gyengülését jelző közvélemény-kutatási adatokról azt mondta, hogy a felmérések számára nem jelentenek "mércét", az adatok pedig korábban is ingadoztak.

Az én mércém a feladat, amelyet kancellárként meg kell oldanom

– hangsúlyozta Angela Merkel.

Arra a kérdésre, hogy befogadna-e otthonába menekülteket, azt mondta, hogy ezt a mostani helyzetben nem tartja elképzelhetőnek. Ugyanakkor "szerintem az a feladatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy ezt a feladatot, amennyire csak lehet, az állam lássa el" – mondta Angela Merkel.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Végre egy államasszony. Irigylem a németeket ,mert nekünk csak egy mentálisan sérült, korrupt ,hatalommániás jutott...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Érdekes...eközben Európa "új vezére" nem tűr semmi féle kritikát...mindenki hibás csak nem ő.
Freewolf
Orbánnak nem kell elviselni a kritikát, mert nem ő, hanem Merkel mutti hibázott. Nem kicsit, nagyot!
amaramaistanna
Végre egy államasszony. Irigylem a németeket ,mert nekünk csak egy mentálisan sérült, korrupt ,hatalommániás jutott...
Csizmás Kond
Érdekes hogy néhány kényszeredett meákulpáért sokan képesek 3lfeledni, hogy a vénboszorka csak a saját hülyesége által kialakult helyzetet próbálja megoldani mások kárára.
Az ő vartyogására nőtt meg a menekülők száma amit most a más nyakára akar sózni...rakja bele...intézze el a saját országába ha neki kellett.
Január
@Csizmás Kond: ... és ezt a "meghívást" próbálják most elsikálni egyes hozzászólók itt a neten, vajon erre szól a megbízásuk?

" Ugyanakkor szerintem az a feladatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy ezt a feladatot, amennyire csak lehet, az állam lássa el" – mondta Angela Merkel.
Mi lehet e mögött, hogy "amennyire csak lehet, az állam lássa el", vajon kire gondolhatott kiknek kellene ellátniuk az általa meghívottakat?

"
Csizmás Kond
@Január: Ezt így nagyon nehéz megmondani, ugyanis fordított szöveg ami eredetiben máshogy is hangozhat.
Amúgy az ilyen bakiért mint amilyent a vénasszony csinált, már nyúztak embert.
Ha egy ilyen elszólás ekkora pénzbe kerül az ilyen szószátyárokat örökre el kéne némítani.Veszélyes amit csinálnak. A feltételezett cél a nemzetállamok megszüntetése és az amerikai modell szerinti lecsóállamok bevezetése.
justhpeter
Bornírt vicc a magyar miniszterelnököt és a kancellár asszonyt bármilyen platformon összehasonlítani. Nincs a világban olyan mutató vagy jelzőrendszer amelyet nem verne szét a kettőjük teljesítménye közötti különbség.
Peller Anikó
Nem sok időt jósolok és már nem a kritikákat kell elviselned angyalka hanem a száműzetést.. Ha megéred.
Január
@Csizmás Kond: Szerintem azon a szinten ilyen bakikat már nem szabad elkövetni, persze, ha Európát csokoládénak szeretnék látni... akkor érthető az " elszólás".
Amúgy pedig, ha vendégeket hívok nem terhelem velük a szomszédaimat.
Csizmás Kond
@justhpeter: mindig volt is és lesz is aki a sörre esküszik...
Lepényleső
Kár,hogy nem egy iskolába jártak ovival.
libellle
@r2d2: nekünk!!!. Nektek csak egy mentálisan sérült orbán jutott.
libellle
@jancsipapa: Na de az rendben van. Azt a Német nemzet akarja. Magyarországon pedig urlkodik egy illegitime kormány és a magyarok türik. Mekkora a külömbség. ORIÀSI !!
Peller Anikó
A merkel kancelláriakisasszony európa vakbele. Csak neked lilabéka.

A magyar kormány meg nem illegitim, hanem választott féleszű. Csak nem szeretjük.

ANIKÓ !!!
amaramaistanna
@Peller Anikó: Tudod, nem szeretek így beszélni, de te egy mocskos nácinak tűnsz.
Gondolom egyike lehetsz a jobbikos seggfejeknek. A primitívséged és műveletlenséged erre enged következtetni..
Strong
...kvázi engem németország nem érdekelne...de itt nem csak németországról van szó, hanem egész európáról...(unió van - szabadon jönnek-mennek)

Merkelnek nincs joga megváltoztatni az egész kontinens vallási összetételét...
Nincs joga olyan döntéseket hozni, ami minden tagállamra vonatkozik egyetemesen...
Nincs joga egy fanatikus népcsoportot rászabadítani európára...

röviden..
libellle
@Peller Anikó: Valahogy a szavakat összezavarod. Europa vakbele ti vagytok mondta a horvát miniszter. Ellenben nem a nemzetre hanem a kormányra. A kormány pedig illegitim peller ur. liibéka hahahaha dummkopf. teljesen más jelentése van a libellének. de egy szép béka na ja miert ne
libellle
@Strong: Merkelnek minden joga van arra amit tesz. Teljesen a Német-alkotmány szerint cselekszik. Amihez nincs joga az én véleményem és sok más német szerint potyalesö, gazember kormányokat finansierozni.Azt irod, nincs Merkelnek joga döntéseket hozni ami minden tagállamra vonatkozik. Ellenben van joga hatalmas összegekkel a tagállamokat finansierozni. VAGY? - hogy látod.? Ezenkivül itt kb 8-10 millio jülföldi él ezek között egyre több a magyar. Miert nem kérdezed kormányodat, hogy hogy kezeli a menekültkérdést, Ugyanis még minden nap kb. hatezer migráns jön Magyarországon keresztül, de ezt már nem kell olyan orditással a tudomásotokra adni, mint paar héttel ezelött. ugyanis már gondolja elérte a célját.viktorka . Ezt külön vonatokkal elrendezik és nem tudtok rólla mert nem akartok. Miert nem kérdezed a kormányodat , hogy miert jön ide minden hónapba több ezer magyar.?
libellle
@Peller Anikó: Egyébként nem kancelláriakisasszony. Kancellária az egy hivatal. Te pedig hülye vagy!
Strong
@libellle: kérlek őrizd meg a hidegvéredet...

Magyarország (a hazám) mindig is egy mostohagyerek volt az unióban, tehát ne a pénzügyi részét nézzük, hanem a szellemit...(pl: vallási)
Merkel nem befogadja a migránsokat, hanem idecsalja őket, majd kiválogatja a munkára foghatóakat, a többit pedig kvóta rendszerek alapján a többiekre árasztja...ebből nem kérünk...ugyanis az arab nem dolgozik SEHOL A VILÁGON!

Addig örülj, amíg Magyar megy..ugyanis mindig is dolgos nép voltunk, és még a fejeket sem vagdossuk le...
Január
@Strong: Nem sokáig fogja már Merkel asszony sem Németországba csalogatni a bevándorlókat, lassan a német egységet fogja kikezdeni ez a lépése. Lásd: Szászország, Bajorország reagálása a helyzetre.
Peller Anikó
@Január: egyébként most hallottam 8 ezer csimpánzat eresztettek szét a német határnál amiket ázsiai állatkertekből szedtek össze (jó pénzért). Annyi csimpánzot sikerült egybeterelni, hogy egy pillanatra ki is ürültek az állatkertek. A csimpánszok egyelőre jól érzik magukat, kapnak banánt. Holnapra 8 000 barnamedvét készülnek hozni, mert az sincs elég európában. A farkasokat is már terelik, de ezt csak holnaputánra.

Persze lehet, hogy a hír csak kacsa és én találtam ki..
r2d2
@libellle: Látszik, hogy magyar vagy!!!
libellle
@Strong: Neked egy más képed van a világról és országodról, mint a valóság. Vallási és hasonló hülyeségekröl ne is irj , ellenben amennyiben a komunista szellemet gondolod vallásodnak akkor ok. Merkle senki sem csalogat ide A kvotat nem kell elfogodni igy a pénzt sem. vagyis Németország esetleg ugy dönt, hogy ö "kiugrik" az EU-bol. és nem finansierozza azt tovább. Ellehet gondolni a következményeket. Na ja, hogy a Magyar dolgos nép hmm... ja egy idö után itt megtanul dolgozni ez biztos. Amennyiben nem akkor lehet egymástól bucsuzni mert senki nem fog foglakoztatni egy olyat aki nem tud vagy akar dolgozni. Erre épül a gazdaságunk.
libellle
@r2d2: Nem tudom, hogy te mit lástz ? Az én Megállapitáson, hogy te világtalan vagy.
r2d2
@libellle: :-) Akkor vak vezet világtalant!!!
libellle
@r2d2: Nem tudom te kit vezetsz, valószinü erre nem sok képessegben van észed.
Peller Anikó
@artu: hagyjad, nem normális. Arabokat képzel dolgoztatni a féleszű magyar, azt onnan ugat vissza a kis töketlen arc. Annyi bizonyos, hogy a németeknél kemény munka van, de az arabokat munkára fogni, erre kíváncsi lennék. Ezek ott azt hiszik, hogy a sivatagi népek dolgozni mennek merkel tantihoz. Hát ez olyan vicc mint amikor a magyar cigányok indultak Kanadába. Arra is kíváncsi lennék hányat foglalkoztat azóta belőlük Kanada. Pedig azok még csak nem is voltak atomfizikusok.
verőce21
@Peller Anikó: Kanadából igencsak azért toloncolták haza a magyar cigányokat, mert el akarták foglalni a jól fizető munkahelyeket a kanadai ezüst és aranybányákban, a sarkkörön túl! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.