A kerítésépítésnek az unió külső határánál lenne értelme – jelentette ki az osztrák külügyminiszter pénteken a Neue Zürcher Zeitung című svájci lapnak adott interjújában.

A konzervatív néppárti Sebastian Kurz kérdésre válaszolva utalt arra, hogy alapjában véve nem ellenzi a kerítéseket, de – mint fogalmazott – a magyarországi kerítés rossz helyen van. Ugyanis mielőtt a menekültek Szerbiába érnek, már maguk mögött hagytak egy uniós országot, Görögországot – jelentette ki. A miniszter szerint a magyar kerítést azért építették, mert Európa nem tett semmit.

Kijelentette: amennyiben Szlovénia is bejelenti, hogy kerítést épít a horvát határszakaszra és a német politikusok is hasonlót terveznek a német-osztrák határnál, akkor látszik majd igazán milyen kilátástalan a helyzet, hiszen egyre több nemzetállam próbálja majd meg saját maga kezébe venni sorsát.

Amennyiben Németország lezárja a határait, akkor Ausztriának is ugyanígy kell tennie, hiszen az ország befogadó kapacitásának határához érkezett – jelentette ki Sebastian Kurz. Németországtól a miniszter világos válaszokat vár, hiszen szerinte az ország a menekültekben olyan benyomást keltett, hogy korlátlanul befogadja őket. Azt azonban – Angela Merkel kancellárra utalva – elutasította, hogy a menekültválságért Európából egyetlen kormányfőt tegyenek felelőssé, és azt reméljék, hogy mindent egyedül képes megoldani.

Kurz kijelentette: a határ biztosítása mellett a menekültrendszer európai szabályozására is szükség van. Jelenleg az embercsempészet közvetett támogatása zajlik, hiszen olyan migránsok is érkeznek, akik meg tudják fizetni a csempészeket – mondta a miniszter, akinek javaslata szerint Európán kívül kell igényelhetővé tenni a menekültkérelmet, hiszen így el lehetne dönteni, kinek van valóban szüksége védelemre.

A miniszter hangsúlyozta: egységes európai rendszerre van szükség, hiszen az egyes államok más szociális juttatást adhatnak a menekülteknek, ami oda vezethet, hogy a különböző országok eltérő módon lesznek vonzóak számukra.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
a cím után azt hittem hogy grácot le kerítettük mondhatni hozzánk csatoltuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szeparepa-
Hát bizony, ezt az energiát és pénzt idejekorán egy EU összefogásba kellett volna adni, és technikai zárat Európa partjai mentén illetve határvizein hozni létre...
Clavigo
Lassan neki kellene állni a kitoloncolásnak is...míg nem lesz késő.
jancsipapa
@Szeparepa-: De ,hát nem ezt a parancsot kapták ...
Csizmás Kond
A kerítés nagyon is jóhelyt van, azok nincsenek jó helyt akik összevissza locsognak...akiknek hol kell a kerítés hol nem, hol meg oldalszárnyas kapuról zagyválnak.
Fradigege
A magyar kerítés a legmegfelelőbb helyen lenne, ha az 1920 előtti határállapotok lennének. A Duna-Száva-Dráva mentén könnyebb lenne a dolgunk. De erről ugyebár "mi tehetünk". A főbűnösök a Grönlandi Inuitok.
aremy
a cím után azt hittem hogy grácot le kerítettük mondhatni hozzánk csatoltuk.
karma1
@Szeparepa-: Amikor a legnagyobb baj kezdodott, es Merkel osszehivta az unios tagallamokat Becsbe, na, szerinted ki volt egyedul, aki nem ment el erre a megbeszelesre? Talalt, sullyed: orbanvitya! Mert o megvedi Europat, a Vilagot, a Naprendszert, mert ugye itt senki nem tesz semmit! Ha o is ott lett volna a targyalason, lehet, hogy az egesz menekultkerdes mas iranyba megy el, de nem, a kis kopcos focihuszarnak meg kellett mutatnia, hogy o egyedul a vitez vegvarvedo...Inkabb az o zsebebe vandoroljanak az uniotol ilyen cimen legombolt penzek, amit o azonnal tovabb is tud passzolni meszarosnak, vajnanak, de bir belole stadiont is epiteni...:o(((
1magyar
Szerencsére jó helyen van, de a legjobb tényleg Görögországban lenne!
Peller Anikó
@clavio: százezreket akarsz kitoloncolni amikor meghívót kaptak a tantitól? Mit gondolsz mi történik amikor 4-500 ezer embert fel akarnak rakni hajókra vagy repülőkre hogy kidobálják őket, mit tesznek az arabok szerinted?

Amikor a határok még mindig, MÉG MINDIG nyitva vannak és naponta tízezernél többen jönnek végeláthatatlanul. Ez itt már nem a negyvenes évek amikor össze lehetett fogdosni emberek tízezreit, ma már a hírek nem úgy terjednek mint akkor (= sehogy), ma már mindegyiknél mobiltelefon van, internet, szólásszabadság.

Még ha le is lehet kapcsolni a kommunikációs telefonhálózatokat, akkor sem tudsz felrakni százezer embert repülőre, ez csak porhintés, látszatduma hiszen tíz nap alatt visszajönnek ennyien. Ki lehet dobálni néhány ezret és akkor mint aki jól végezte dolgát az angyalka elbüszkélkedhet vele, hogy érvényt szerzett a hülye törvényeinek.

Le kell zárni az eu-s határokat, azonnal! Már így is nagyon, nagyon késő. És a mérkell monnyon le.
varirmag
"A kerítésépítésnek az unió külső határánál lenne értelme – jelentette ki az osztrák külügyminiszter pénteken a Neue Zürcher Zeitung című svájci lapnak adott interjújában. "

JÉÉÉÉÉ! VÉGRE !!! Meghalloták !!! A magyar kormány féléve EZT MONDOGATJA !!!
Ha a kerités ott megépülhetett volna , nem kellett volna itt megépíteni !!
libellle
@Peller Anikó: Igen tánti bácsi, te meg vonulj be, az örültekházába. Vagy már ott vagy aniko bácsi?
libellle
@Peller Anikó: Téged biztos a gyólya hozott, vagy orbán szült meg a valagán kersztül?
nezelodo
@Fradigege: Én is erre gondoltam, de a régi ellenségeink, akik most a barátaink, még az akkori, vesztes szövetségesünket is a miénkből jutalmazták! Nem is veszem komolyan a barátságukat! Hálásnak meg nem kell lennünk semmiért, hiszen rendesen elbántak velünk, a hála amúgy sem is politikai kategória, mondá a géniuszunk.
Peller Anikó
@lilabéka: megkezdődött a visszaszámlálás az ilyen csökkentagyú arabimádóknak mint te buta vagy humer:

"..ha Merkel nem zárja le a határt, nem marad kancellár". A politikus úgy vélte, "sor kerül a határ lezárására, Angela Merkellel, vagy Angela Merkel nélkül" (Hans-Peter Uhl)
libellle
@Peller Anikó: Ja genau. Nállad már visszaszámláltak ugyhogy visszalehet orbánba bujni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.