Németországot állítólag nyugtalanítja, hogy mi a célja a négy visegrádi ország, valamint Macedónia és Bulgária vezetői hétfői prágai csúcstalálkozójának.

A prágai német nagykövet ezért azzal a kérdéssel fordult Tomás Prouza európai ügyekért felelős cseh államtitkárhoz, hogy pontosítsa a hétfői csúcstalálkozó céljait és tartalmát. Prouza a cseh sajtónak megerősítette, hogy a német diplomata valóban megkereste ebben az ügyben.

Robert Fico szlovák miniszterelnök szombaton azt nyilatkozta, hogy Németország a prágai csúcstalálkozóval kapcsolatban tiltakozott a szlovák külügyminisztériumban. A Der Spiegel című német társadalompolitikai hetilap legújabb számában pedig azt írta, hogy a V4-ek országai az Európai Unió jövő heti csúcstalálkozóján a migrációs ügyben nyíltan összetűznek Angela Merkel német kancellárral.

Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter azonban úgy véli, hogy Németország fokozott érdeklődése a hétfői V4-es kormányfői csúcstalálkozóval kapcsolatban nem panasz és nem tiltakozás, hanem igyekezet a migránsválság közös megoldásának keresése érdekében. "Csehországnak is ez a célja" – jegyezte meg a miniszter.

A négy visegrádi ország kormányfői, valamint Bulgária és Macedónia vezetői a tervek szerint tárgyalnak egy tartalék védővonal kialakításáról is Bulgária és Macedónia déli határán. A Der Spiegel szerint ez a terv ellentétes azzal, ahogy a migrációs válság megoldását Angela Merkel tervezi. A német kancellár azt tervezi, hogy a migrációs válságot elsősorban Törökország segítségével oldják meg. A hetilap úgy látja, hogy az eltérő elképzelések miatt az Európai Tanács következő ülésén nyílt konfrontáció fenyeget Merkel és azon államok között, amelyek a német elképzelést elutasítják.

Tomás Prouza azt mondta: a német kancellária hivatalával szorosan együttműködnek, ezért nem meglepő, hogy a prágai német nagykövet pénteken érdeklődött a hétfői V4-es csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Robert Fico szombaton a közép-szlovákiai Besztercebányán újságíróknak azt mondta, hogy Németország panaszkodott a prágai csúcstalálkozóval kapcsolatban.

"Németország tiltakozott a szlovák külügyi államtitkárnál a csúcstalálkozó megtartásával kapcsolatban, állítólag más utakat kell keresni" – jelentette ki Fico a kormányzó Smer (Irány-Szociáldemokrácia) programalkotó konferenciáján. Lubomír Zaorálek szerint nincs szó panaszról, vagy tiltakozásról.

"Nem tekintem ezt panasznak, szerintem a dolgok tisztázásáról van szó, s arról, hogy keressük a közös megoldást. Nincs értelme az egymásra mutogatásnak, közös megoldást kell találnunk a válságból kivezető útra" – reagált a cseh diplomácia vezetője szombaton este az elhangzottakra Münchenben.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
A német banya csak szarakodik de nem csinál semmit...és nem is akar ...ezért kell másnak megoldani a dolgokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Engem meg az nyugtalanít, hogy ahelyett, hogy felzárkóztatnának bennünket, csak az olcsó munkaerő és a piac miatt vettek fel bennünket az EU-ba! Mondjuk mit is kellene várnunk tőlük, hisz a keletnémet rész is jóval szegényebb a nyugati társánál!
magyarbakancs
A Német gazdaság és befektetéstől múlik Magyarország gazdasági növekedése.
e tények mentén lehet nagy nagyképűsködni.
Csizmás Kond
A német banya csak szarakodik de nem csinál semmit...és nem is akar ...ezért kell másnak megoldani a dolgokat.
volvós
Az elsö mondatban : " állitólag "...nos ki állitja ezt ??
Robert Fico és OV ??? Köszönöm, nincs több
kérdésem, bíró Úr !!
magyarbakancs
@Csizmás Kond:" A német banya csak szarakodik de nem csinál semmit...és nem is akar ...ezért kell másnak megoldani a dolgokat."
Kire gondoltál,hogy meg oldja?
Talán bölcs nagy generalisszimuszra?
Ali asz Orbán vezíre?
volvós
@magyarbakancs: 10:35

Hagyd a saját kis álomvilágában...:-)))
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Valaki csak megoldja, mert az ilyen toporgó banyapolitika már nem ér semmit.
Neki sem kellenek a bevándorlók csak ismételi önmagát mert hiányzik az intelligenciájából a beismerés öntudata.
Ha előre azzal jön, hogy meg kell fékezni és csak azokat engedni be akik tényleg üldözöttek ma nem volna ez a széthúzás. ...és így mutatkozik meg ki milyen politikus.
wagabund
A németek hogy fel vannak háborodva...(a szemükben)hat semmitérő ország lázadozik ellenük...nemrég még német csizmák taposták a területüket, most meg hogy' kinyílt a csipájuk...mondja néhány öregúr(és hölgy), miközben éjjelente a nagypapa egyenruháját csókolgatja.

sic transit gloria mundi...na ezt nem szeretik hallani...
egyék meg, amit főztek.
Slade
@Csizmás Kond:és ki fogja megoldani helyette a dolgokat? Csak nem a felcsuti géniuszra gondoltál?
Hofipisti
@Csizmás Kond: Drága Gondolkodó! Majd ha a Német Banya és társai úgy gondolják, hogy egy olyan országban, ahová határzáron keresztül kell az alkatrészeket, majd a kész terméket oda- ill. elszállítani, ahol már azt sem lehet tudni, hogy melyik jogszabály van életben, mert az utóbbi hat évben olyant még nem sikerült elfogadni - no, az ocsmánykodó állásfoglaláson kívül - amelyt ne kellett volna utóbb módosítani, ahol saját iskolát kell(ett) létesíteni, mert az állami képzés már nem produkált még a szalag-munkához sem megfelelő munkaerőt, onnan jobb, ha az autógyárak továbbállnak. Egyik napról a másikra ugrik az ország GDP-jének jelentős része, az export 26%-a, s mindjárt lesz több, mint tizenöt ezer új közmunkára jelentkező. Aztán megint új palkátokon lehet írni: Magyarország jobban teljesít!
Csizmás Kond
@Hofipisti: Azt azért ne feledd, hogy nem mindenki a tegnap született mint a rókagomba...én szakemberként még dolgoztam azokban a gyárakban amit nem a német telepített ide, és vittek innen kész terméket is nemcsak alkatrészet.
Az, hogy most sátorgyáraink vannak az is valahol a banyapolitikának köszönhető, ugyanis azt hazudták egyenlő partnerként kezelnek de miután eladattak minden termelőegységet még szolgának sem néznek...de amint látszik ez is tetszik valakinek.
Hofipisti
@Csizmás Kond: Hát akkor imádod, hogy újra jönnek az oroszok! Gratulálok!
Csizmás Kond
@Hofipisti: ...neked úgy tünik ?
...amúgy miért félsz tőlük ?
Hofipisti
@Csizmás Kond: Az oroszok -mint hatalom!!! - az eddigi magyar történelemben csak a leigázó hatalom segítségeként, avagy éppen megszálló, leigázóként szerepeltek. Ahogy nézem, mostani terendjük sem módosolt.
F_Viktor
@Hofipisti: Az orosz hatalomhoz kiegészíteném, hogy ne feledjük milyen elnyomásban részesültek még testvéreik is, a FÁK államai.
justhpeter
Ezek miatt nem lennék izgatott, sok handabandázó kisgyerek.
Csizmás Kond
@Hofipisti: Te most képzelődsz...ki beszél itt hatalomról ?
...pl mivel kedvezőbb egy amerikai kereskedelmi egyezség egy orosznál ? mennyivel jobb a nyugati génkezelt élelmiszer az orosznál vagy hasonló ?...pl mennyivel volna olcsóbb a paksi erőmű bővítése amerikai közreműködéssel ?
Jankó123
Kija faxom is tárgyalt annó a csatlakozási feltételekről?
A sírdogálók miért nem azon kérik számon, hogy csicskásnak szerződött az ország, akinek az első országlása alatt megtárgyalták a csatlakozási feltételeket?!
Most is "az általa vezetett haveri-galeri" van hatalmon!
Na, oda kell menni reklamálni és megérdeklődni tőle, hogy az akkori kormánya miért adta el a magyar embereket, mint olcsó munkaerőt!

- 1998. március 31.: csatlakozási tárgyalások elkezdése 5+1 országgal Brüsszelben (Lengyelország, Csehország, Szlovénia, Észtország, Ciprus, Magyarország).
1. szakasz: átvilágítás szakasza: technikai fázis, célja a jelölt ország alkalmasságának felmérése
2. szakasz: tényleges csatlakozási tárgyalások (félévente kormányközi tárgyalások)
2002 decemberében lezárultak a csatlakozási tárgyalások.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Szerintem a Németek dolga a Merkelel foglalkozni.
Gondolom a Fideszes szavazók sem szeretik ha Orbánnal foglalkozik a nemzetközi média?
A Német politika nélkül és gazdasági beruházása nélkül búbánatos pontyölő pinácskába sem volna az ország.
Szerintem a Orbánisztáni politika inkább a saját kertjében ,háztáján kellene sepregetni.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Nem azért írok véleményt mert az lenne a dolgom...
Eriksson
Persze, hogy nyugtalanok. Minden jel arra mutat, hogy lázadnak a rabszolgák.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Senki nem mondta ne írjál véleményt.
Csak legyél nem elfogult.
Magam részéről nem szeretek egyetlen egy pártot sem.
Kimondatlanul ,mocskos ,szarnak tekintem a Fideszt.
Vizet prédikál bort iszik.
És ezt mint be burkolja a nemzeti keresztény maszlagba.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...navazzzeee...elfogultság...ez most mindenkire kötelező vagy csak rám ???
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Látom ,hogy igen elkötelezett vagy a Fidesz oldalán.
Nem baj
Egyet nem értek ideológiailag vagy el kötelezett,vagy anyagi hasznod van belőle?
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...helyedbe elmennék a szemészhez...
...nem csak egyet nem értesz hanem csak ezt az egyet veszed észre...te mihez vagy elkötelezve ha már annál tartunk, mert ahhoz, hogy valaki ennyire önvélemény nélküli követője legyen bárminek ami ma Orbán vagy kormányellenes és ne lásson semmit még egy porszemnyi realitást se a mai helyzetben hát az sem kutya...
...a ahaszon meg onnan jön hogy te azért fújod a kórusművet ?
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Szoktam szemészetre járni.
Egyhez vagyok el kötelezve a gyógyításhoz.
Orbán politikáját idióta skizofrénia tartom.
Pozitív Orbán kormányzásban egy van a haverok zsebe tele tömve.
Reális vagyok, soha nem állok egyetlen egy oldalon sem.
Mivel az elmúlt 26 év megmutatta a politikusok azért vannak, hogy az isten adta népből éljen.
Lopjon, hazudjon, közvagyont elherdálja.
Törvényekkel, rendeletekkel.
Az ember, mint érték eltűnik.
Ez a kormányzat minden ember, csoportot egymás ellen fordít.
Mindenkiben az ellenséget látja és manipulálja
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Egyet nem értek ideológiailag vagy el kötelezett,vagy anyagi hasznod van belőle?
Kérdésre nem válaszoltál.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...és erre csak most jöttél rá ?...és a hóbortos Ferencet azért akarod újból visszaültetni ?...vagy csak még ott tartasz, hogy nembaj ha nincs senki de akkor is le kell cserélni...???
magyarbakancs
@Csizmás Kond: ."és erre csak most jöttél rá ?...és a hóbortos Ferencet azért akarod újból visszaültetni ?...vagy csak még ott tartasz, hogy nembaj ha nincs senki de akkor is le kell cserélni...???"
Ki írta .hogy Ferencet akarom vissza a hatalomba?
Nem érdekel az ideológia.
Nekem egy ideológiám van a gyógyítás.
Szemembe minden politikai párt egy nagy fekália.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Már vagy százszor leírtam, hogy ha van időm szeretek vitázni nem vagyok párttag és nem is érdekel igazán a politika mivel az elmult idő megtanított, hogy mi az amit látni kell és mi az amit csak nézni.
Azért hogy itt szórakozok én fizetek..netet, áramot, de cserébe nem kapok mást csak néha egy-egy kellemes percet.
Azt is sokan megkérdezték, hogy miért a kormánypárt mellett állok ki...mindig azok mellett álltam ki mert mint rendszeres szavazó és becsületes ember tiszteletben tartom a törvényt.
Az akit érdekel a véleményem olvasson el minden beírást és nem kell folyton visszakérdezzen mert ha nem is köpködve mindig volt és van kritikus véleményem is.
Ez az oldal már oda fejlődött, hogy akár közelebbi ismerősnek is nevezhetnénk egymást az évek óta tartó viták miatt és nem egy hibásan begépelt mondaton vagy párszavas véleményen kell kiakadni...ismerve az illető karakterét.
A nevemet is azért nem változtatom mert szaralaknak tartom azt aki hetente más néven süketel...na azokat kérdezd meg mennyit kapnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.