A Bild című német lapban ekézte Orbán Viktor az Európai Uniót és a kvótarendszert. "A Németországból érkező hang goromba, durva, agresszív" címmel közölt írásban a kormányfő elmondta: azért kezdeményezett népszavazást, hogy megakadályozza az uniós jogot sértő EU-kényszerkvótát.

Nem lehet az emberek feje felett a jövendő nemzedékek életét nagyban megváltoztató döntéseket hozni, a befogadási kvóta pedig megváltoztatná Magyarország és Európa nemzetiségi, kulturális és vallási profilját – tette hozzá. Kiemelte: "döntésem nem Európa ellen szól, hanem az európai demokrácia védelméért".

Nem megosztani akarjuk polgárainkat

A demokrácia alapelve ugyanis a hűség a nemzethez, a közép-európaiak pedig megtanulták, hogy elveszítik szabadságukat, ha nem a polgárok érdekeit képviselik. Hozzátette: "nem megosztani, hanem védeni akarjuk polgárainkat". Ezt azt jelenti, hogy "nem akarjuk, hogy migránsok jöjjenek hozzánk" – tette hozzá, felvetve: "miért kellene importálnunk nyugati államok gondjait?"

Európa a nemzeti érdekek összességéből jön létre, és az Európa-politika nem állhat az egyes országok érdekeivel szemben – szögezte le arra a kérdésre, hogy számára fontosabbak-e a nemzeti érdekek Európánál. Arra a kérdésre, tönkremehet-e Európa, amely Helmut Kohl volt német kancellárnak szívügye volt, egyebek között kifejtette, hogy Helmut Kohl tanítványai közé sorolja magát. Hangsúlyozta: most a "brüsszeli káosz és a unió lebénulása" fenyeget.

Goromba hangok érkeznek Németországból

A miniszterelnököt leginkább az zavarja, hogy Brüsszel eltűri a "szerződésszegés kultúráját". A kérdésre, osztja-e Robert Fico szlovák kormányfő azon nézetét, hogy a németek diktátumot adtak a menekültkérdésben, azt válaszolta: nem beszélne diktátumról, ugyanakkor a "Németországból érkező hang goromba, durva, agresszív", és ez a "migrációs válság jelenlegi káoszában nagy probléma", hiszen a németek és "mi, közép-európaiak őrizzük Európa alapértékeit", a keresztény-zsidó világképet, a megbízhatóságot, hogy a szerződéseket mindig betartják.

Most a vita helyett összetartásra lenne szükség, kiváltképp azért, mert Brüsszelből "egész más jelzések érkeznek: multikulti, rendetlenség, szerződésszegés" – mondta a kormányfő.

Nemmel válaszolt a kérdésre, hogy a német különút felelős-e a menekültválságért, és kifejtette: a menekülthullámot a közel-keleti káosz váltotta ki, a német kancellár pedig "csak reagált erre és üdvözölte a migránsokat", és eközben "bizonyára szem előtt tartotta népe javát".

"Szívből kívánom Merkel asszonynak, hogy sikerüljön, amit elkezdett", de "mi magyarok fenntartjuk magunknak a jogot, hogy ne vegyünk részt ilyen kísérletekben, mert azt gondoljuk, hogy ez áll népünk érdekében" – mondta Orbán Viktor.

Nem szeretne magyar Kölnt

Kijelentette, hogy aki tömegesen visz be országába "nem regisztrált bevándorlókat a Közel-Keletről", az terrorizmust, bűnözést, antiszemitizmust és homofóbiát is importál. Elmondta, hogy Magyarország a kultúrák olvasztótégelye, ahol keresztények és zsidók "együtt, és nem egymás mellett élnek", nincsenek gettók vagy környékek, amelyeket tanácsos elkerülni, és nem fordulnak elő olyan jelenetek, mint szilveszterkor Kölnben. Hangsúlyozta: nem szeretné, hogy gyermekeinek olyan világban kellene felnőniük, amelyben "Köln megtörténhet".

A kormányfő kiegészítette azt a korábban a Bildnek tett kijelentését, miszerint a magyar alkotmány első paragrafusa szerint a német kancellárnak mindig igaza van. Azt mondta: nem kell mindenben utánozni a németeket, "a német menekültpolitika nem alternatíva nélküli, de Merkel asszony alternatíváját nem látom".

Nem "szépségversenyről" van szó, reagált arra a kérdésre, tetszik-e neki a német kancellár legnagyobb ellenfelének szerepe. Aláhúzta: tény, hogy ha tavaly nyáron Berlinben és Brüsszelben hallgattak volna a közép-európaiakra, akkor ma legfeljebb néhány tízezer "igazi menekült" lenne Európában, és nem több mint egymillió "ellenőrizetlen migráns". Hozzátette: kezdettől fogva követelték a bevándorlók megállítását, és a menekültek és "gazdasági migránsok" szétválasztását.

Arról, hogy milyen hibák vezettek Angela Merkel elszigeteltségéhez, megjegyezte: a magyar alkotmány második paragrafusa szerint "soha ne adj tanácsokat a német kancellárnak". Szerinte az európai politika a migrációs kérdésben egyre inkább elszigetelődik, és a politikusok túl kevéssé hallgatnak a népre, nem csak Németországban.

Vesztes helyzetbe kerül, aki a bevándorlás kérdésében a polgárok megkérdezése nélkül és az emberek akarata ellen akar dönteni – mondta.

Nem szívesen élünk más pénzén

Magyarország nem tartozik Németországnak, "kivittek vagyunk" – fogalmazott a szolidaritásról szóló kérdésre, hangsúlyozva: a magyarok nem szívesen élnek más pénzén, és nem akarják, hogy más az ő pénzükön éljen.

Szerinte a 160 ezer menekült tagállamok közötti elosztásáról hozott döntés "nem legális" és ellentmond az uniós jognak. Ez az elosztási képlet egyszerűen értelmetlen és nem működik, de ezt Brüsszelben nem akarják elismerni – húzta alá.

Segíteni csak annak lehet, aki elfogadja a segítséget – fogalmazott Orbán Viktor Görögországról szólva. Hozzátette, hogy "szurkol" a görögöknek, "de a jogot és a törvényt nekik is be kell tartaniuk".

A március elejére tervezett EU-Törökország csúcsról egyebek között kifejtette: az EU "alázatosan koldul" a külső határok biztonságáért, ami nem jó politika, mert "Európa jövőjét és biztonságát függővé teszi Törökország jóakaratától".

Orbán Viktor hozzátette: Brüsszel olyan ígéreteket tesz a törököknek, amelyeket az uniós tagországok nem tudnak és nem is akarnak betartani. Illúziónak nevezte azt a tervet, hogy több százezer embert átvegyenek Törökországtól és elosszanak a tagállamok között.

"Engem itt Budapesten felakasztanának a lámpavasra, ha ehhez hozzájárulnék" – mondta a miniszterelnök.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ráhibáztál viktor szopkin!!! De ami késik nem múlik! Még lóghatsz a lámpavason!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Ráhibáztál viktor szopkin!!! De ami késik nem múlik! Még lóghatsz a lámpavason!!!
Clavigo
A Németo-ból érkező pénz nem .. " goromba,durva és agressziv "... ...Az ellen még nem hallottam tiltakozni a patkány-sáska Kondádat.. Az ellen Te sem prüszkölsz, ,Csúzliszájú Senki.
Hellcat
Nyugi vitya...nem ezért fogsz lógni...van bőven más.
papa.49
Kezdheted válogatni melyik ,,lámpavas,, szimpi neked)))))))))))))
Clavigo
Hááá..mááá senki nem szeret Vájdááá ??? Eddig ollan baatraaááán szabaccságharcoltál...Nem kell félni Váááájdááá..,,hogy rohadna le a csúzliszád..
Szókrakész
A menekültkérdésben, Európa agresszív, nyomásgyakorló politikájában igazat adok neki.
Szókrakész
"Vesztes helyzetbe kerül, aki a bevándorlás kérdésében a polgárok megkérdezése nélkül és az emberek akarata ellen akar dönteni – mondta."

Más kérdésekben miért nem vagy ilyen kíváncsi?!?!?!
Szókrakész
""Engem itt Budapesten felakasztanának a lámpavasra, ha ehhez hozzájárulnék" – mondta a miniszterelnök."
Ez egy freudi volt?

Az lenne a sors fintora, ha Tiborz által szerelt lámpavason lógnál.
namihami
Na Viktor.
Kérésed számunkra parancs!!!
Szókrakész
@namihami: Nagyobb büntetés, a kínok kínja lenne számára, ha lesittelnék és örökre eltiltanák még a börtönfocitól és szotyitól is.
namihami
@Szókrakész: Lehet, de félő, hogy a vazallusai és vakbuzgó rajongói még képesek lennének Táncsics Mihályosat játszani vele.
Viszont a Causescu-módszer ugyan gyors, de visszavonhatatlan.
Szókrakész
@namihami: Hogy játszhatnának Táncsicsot, mikor egy cellában ülne mind.
És szarnék az előírt x m2/fő törvényre.
Dr. Felipe
Hiszen Brüsszelben hozzájárult. Na hol az a lámpavas?

Aszongya a g..i hogy Brüsszel eltűri a szerződésszegés politikáját. Ez a mi szerencsénk g..i, mert ha nem tűrné el, már rég ki lettünk volna baszarintva az unióból.
Amúgy meg innét Európa közepéből könnyen ugatnak a görögökre a g..ik, mert nem mi vagyunk legközelebb Szíriához.
Nem tudom mit csinálnának a g..ik ha ide is ötezer migráns érkezne naponta a tengeren, úgy mint a görögökhöz.
Amúgy meg nem gondolom hogy a menekült válság csupán a nyugat problémája lenne, és ha úgy gondolja a g..i hogy kelet ebből kimaradhat, akkor nagyon rosszul gondolja. Ugyanis nyugaton nem ostobák vannak, mint itthon a sok birka akiket etetni tud.
Ugyanis azt nyugat is tudja hogy az ő pénzükből vannak fenntartva ezek a kis keleti fasiszta országok.
Továbbá a nyugat volt az ahol befogadták a keletről menekült gazdasági bevándorlókat, köztük több százezer magyart, és senkit nem küldtek vissza, hogy ez a kelet problémája ha nincs munka keleten.
Mobil123
Hát b+ már sokmindenért megtenné a magyar nép!!
Yoda69
Tahogeci, mar ennel kevesebbert is logott ember lampvason.
1magyar
Érdekes, hogy Merkelt nem érdekli a népe véleménye, vígan osztogatja a pénzüket (pénzünket) az oda települő muszlimoknak, akik egyszer a keresztények életét fogják kioltani.
Orbán tökéletesen látja a helyzetet.
Olyan szaporák mint a nyulak, kiszülik Európát pár éven belül és mi vagy áttérünk az ő hitükre, vagy kinyírnak bennünket.
Bercifiu
@Szókrakész: Erről a témáról nem lehet népszavazást tartani, mert EU-s törvényt sért.
Amiről lehetne, azt meg minden eszközzel meggátolják.
Toby
"... megakadályozza az uniós jogot sértő EU-kényszerkvótát."

Nosza, milyen uniós jogot sért a kvóta és erről ne tudna az unió ?

A maminak kell hazudozni, te lópénisz !
soljanka
Nem rossz opció.
De nekem elég lenne rabruhában, vagyonelkobzás után.
Szókrakész
Nemhogy örülne mindenki aki nyugatra vágyik, vagy az ő pénzükért áhítozik.
Ha kivágnak bennünket, akkor aki akar mehet nyugatra és kérhet politikai menedékjogot.
Ugyanolyan segélyezés járna neki munka nélkül is mint a menekülteknek.
Még lakást is kapna.
Lehet elgondolkodni.
nyanya001
@Szókrakész: Vagy marad a Putyin és le lehet húzni a rolót végleg !
Toby
Dehogy akasztanak fel, orbánc, elégetnek wazze, szerves hullkadéknak hulladékégetőben a helye !
justhpeter
A brüsszeli aláírással befejezetté vált a cselekmény. El kellene gondolkodni ezen a lógatós ötleten. Már csak azért mert már amúgy is ott a barna csík a nadrágban.
karma1
Ne remenykedjen! Nem lesz lampavas, hanem hosszas es alapos targyalas - elvegre Magyarorszag jogallam, vagy mi a gyasz?!
AZTAN teljes vagyonelkobzas, majd Sopronkohidan kotores a meg hatralevo elete vegeig, de lampavas, - az nem lesz ...(Esetleg golyo... A lampavas 18+ karikas...)
karma1
@1magyar: Nagyon keves penzt fizetunk mi az unios kasszaba, ne tegy ugy, mintha nem tudnad, hogy a nagyon sokszorosat kapjuk vissza az Uniotol... Es Nemetorszag nem kerdezi meg a csuti torpet, hogy hova, mire tapsolja el azt a rengeteg , fejlesztesre szant penzt, igy a csuti nyugodtan tomheti a sajat meg a stromanjai zsebet,...
karma1
@nyanya001: Huuuu, Nyanyus, miket talalsz Te??? Ez aztan nem semmi! Es ennek ellenre vona az lehet a jobbikban, ami??? Ugy latszik, a jobbik se tudja, hogy ki ul a nyakan...:o)))
1magyar
@karma1: Az igaz, hogy a csókosok között osztja el az uniós pénzeket, de te azt is tudod, hogy ezek a multik mennyit visznek,vittek ki az országból.
Piacukká tettek minket.De gyarmat szó is megfelel.
karma1
@1magyar: Ugye tudod, hogy a ket utolso mondatod uti egymast?
Ha piacnak neznek az orszagunkat, - mint ahogy annak is nezik, hiszen azert telepedtek ide, hogy kereskedjenek velunk, altalunk - az kituno dolog.

De ha gyarmat lennenk - akkor igazad lenne... Ne feledd, hogy a gyarmatokrol tobbet vittek ki a gyarmatositok, mint amit befektettek. A multik csak a jogos profitjukat vittek ki az orszagbol, amivel mindenki azt csinal, amit akar... Ok az orszag legnagyobb adozoi, beloluk el jelenleg a fide$$ is... Ezzel szemben a mi "gyarmati sorban levo orszagunknak" csak egy keves penzt kell befizetnunk az Unioba, es annak majdnem otszoroset kapjuk vissza,.
Akkor hol marad a kizsakmanyolas?
Ja, es tolunk rohanta le a nyugatot az elso 1 millio gazdasagi bevandorlo...
simmering73
Ilyen "nép kedvence" lógott már lámpavason a történelem során. A lábánál fogva - mint az árulók szoktak.
interceptor
Orbán: nem kell hozzájárulnod! Amúgy jövőbelátó vagy?
Borsodi
Isten szóljon belőled a lámpavason ledes világítással szép álom,de nem csak Budapesten Miskolcon is Ózdon az Ív úton ki próbált lámpák vannak.
Rumcájsz
Lámpavas...
Milyen tökéletes vizionálása van vezérünknek, de ami késik, nem múlik!

A vasárnapi bevásárlás helyett, szívesen megnézném azt a lámpavasat a függelékével együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.