A társadalmi szerepek megváltozása is hozzájárult ahhoz, hogy a nők alkoholfogyasztásban beérjék a férfiakat. Szép dolog az egyenjogúság, csakhogy a nők szervezetét jobban károsítja az alkohol. Megdöbbentő adatokat tett közzé egy ausztrál tanulmány, amelyet a BBC idéz.

Az ausztrál New South Wales University kutatói górcső alá vették négymillió ember egészségügyi adatait az elmúlt száz évből. Az 1900-as évek elején a férfiak 2,2-szer gyakrabban ittak, mint a nők, és háromszor annyi férfinek volt alkoholproblémája, mint nőnek. Alkohol miatti egészségügyi gondokkal pedig 3,6-szor több férfi küzdött, mint nő.

Az elmúlt száz évben ez a különbség kiegyenlítődött, mára a nők csaknem annyit isznak, mint a férfiak. Az italozás gyakorisága a férfiaknál a nőkhöz képest már csak 1,1-szeres, a problematikus alkoholfogyasztás mutatója 1,2-szeres, és az alkohol miatti megbetegedések száma 1,3-szoros.

Egy tavaly publikált kutatás szerint 2002–2012 között a nők ténylegesen beérték a férfiakat az alkoholfogyasztás terén.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Régen a lányok úgy főztek, mint az anyjuk. Ma úgy isznak, mint az apjuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Főlökött
Már meggint egy hagzatos - de - átcseszős cikk. Senkinek sem jó ? Dehogynem ! Az állambácsinak, mivel extra adó van ezen készítményeken, így több adót zsebelhetnek.
Tehát belátható, mégis jó valakinek. Az államnak - költségvetésnek, stb. stb. stb...
cirip
@Szeparepa2: Nahát, te mindig csak...;)
Perwool
Régen a lányok úgy főztek, mint az anyjuk. Ma úgy isznak, mint az apjuk.
ila51
@Perwool: épp ez jutott eszembe...
de már leírtad...:)
qxy
@Perwool: Na meg, régen le kellett húzni a bugyit ha a popsit akartuk látni mag meg szét kell húzni a popsit ha a bugyit akarjuk látni.
magyarbakancs
@Perwool:" Régen a lányok úgy főztek, mint az anyjuk. Ma úgy isznak, mint az apjuk."
engedelmeddel kölcsön veszem a mondatodat remélem engeded.
nem tibi
És akkkor mi van ? Kapni lehet ,nem tiltott és mindenki úgy oldja a stresszt ahogy akarja .
Néhány alkoholmérgezés túlélése után úgy is átgondolja hogy volt e értelme .
magyarbakancs
@Perwool: A múltkori kérdésedre, hogy kilehet a bringás.
Szerintem egy volt kommunista kinek bűn tudata van, és ezért imádja és korteskedik a Fidesz oldalán.
Ilyennel van tele a Fidesz.
Volt 3/3-3/2 ügynökökkel, MSZMP-s párttagokkal meg a többi gerinctelen nyalánkságokkal.
Szókrakész
"Egyre többet isznak a nők, és ez senkinek nem jó"

Persze, hogy nem jó.
Elisznak előlünk mindent.
cikicakk55
A nők mindig is sokat ittak.Legalább annyi nő ivott mint férfi,csak régebben titkolta a család,mert szégyen volt.A nők nem jártak kocsmába,haza vitték az italt és otthon ittak.33 évig dolgoztam egészségügyben,ebből több évet pszichiátrián,az addiktológián. Higgyétek el,hogy éjszakánként legalább annyi részeg nőt hoztak be a detoxba mint férfit.Az is igaz,hogy a nőknél nagyobb kárt okoz az alkohol és sokkal hamarabb is.A nőknek nem kell annyit inni ahhoz,hogy beessenek az asztal alá mint a férfiaknak.Ez genetikai dolog,így vagyunk kódolva. Ezért is nem értem a kormány dohány ellenességét.nem azt mondom,hogy a dohányzás jó.Még is arra kenték az egész dohány mutyit,hogy a fiatalok ne tudjanak rászokni.Az alkoholt viszont lehet még reklámozni is.Gondoljatok csak a Borsodira, a Vilmos körtére, a Hubertusra,stb.Az alkohol sokkal több halálesetet okoz mint a dohányzás.Sokkal több család életét teszi tönkre.Attól,hogy a fiatalok nem mehetnek be a dohány boltba,még nyugodtan hozzá jutnak a cigihez.Kitiltották a kocsmákból a dohányosokat.nagyon hülye ötlet volt.Most az utcán füstölnek a segg részeg egyének ordítozások és trágár káromkodások közepette.Még a kiskorú gyerek várja az utcán,hogy apuka megvegye a cigit,addig jól elszórakozik a részegek randalírozásán,szívja be a rengeteg füstöt amit azok kifújnak. Nem az a gondom,hogy betiltották a cigit,hogy kitalálták a nemzeti dohány bizniszt,(bár ennek sem volt semmi értelme),hanem az idegesít,hogy mind ezt rákenik a fiatalok védelmére.
Köb Jani
A nők kivívták az egyenjogúságukat, akkor az italfogyasztásában is lehessen már egyenjogú, annyit iszik amennyit megvásárol, akinek nem tetszik, igyon még többet, csak ne vezessen mert lemeszelik, mint a cseh rendőrfőkapitányt gyorshajtásért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.