John Major volt brit miniszterelnök szerint "történelmi hiba" volt, hogy a brit EU-tagságról tartott tavalyi népszavazáson a többség a kilépésre voksolt.

Az egykori konzervatív párti kormányfő a londoni Királyi Külügyi Intézet – székháza után közkeletű nevén a Chatham House – hallgatósága előtt hétfő este elmondott beszédében kijelentette azt is, hogy a Brexit-párti politikusok "irreális és túlzottan derűlátó jövőképpel hitegetik" a brit népet, a várható akadályokra csak legyintenek, és olyan lehetőségeket vázolnak fel, amelyek túlmennek minden ésszerű várakozáson.

Major alig burkoltan súlyos bírálattal illette a Theresa May vezette jelenlegi konzervatív brit kormány hozzáállását az Európai Unióval folytatandó kilépési tárgyalásokhoz. A volt kormányfő szerint a hangulat máris komor, pedig "barátokkal sokkal könnyebb megállapodásra jutni, mint veszekedő szomszédokkal".

Egy kicsivel több kedvességgel és sokkal kevesebb olcsó retorikával igen sokat lehetne tenni az Egyesült Királyság érdekeinek védelméért.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
@karma1: ha ez megtörténne, akkor lesz egy új rockopera a ,,Csutak futása, golyószóróval kísérve" címmel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@nevemnick: Ez egeszen biztos... De lehet, hogy nem lesz ideje elfutni...(Azert ez a valtozat lenne a jobb, sztem...)
1magyar
Az eu ne legyen diktátor és főleg ne adja át a kontinenst a muszlimoknak!
nemfideszes
@1magyar: Még véletlenül sem érzed úgy, hogy nem kis ellentmondás van abban, amit írtál?!
eugen4402
Major igazi gentleman. Igazi politikus, érti a szakmát. Nem öröm, de ebből a "portékából" lassan ott is egyre kevesebb lesz. Ahogy a gazdasági hatalom kezdett külföldi "gazdagok" kezében összpontosulni, úgy devalválódott a brit kormányok politikája. Lehet, hogy Parlamentet is megveszi egy orosz milliárdos, vagy egy szaúdi herceg...(?)
coni
Nincs vége a válságnak és ahhoz hogy tömegeknek ne csökkenjen a megszokott életszínvonala az kell, hogy az EU versenyképes maradjon az USA-val és Kínával szemben. Ez pedig -tetszik vagy sem- csak globalizációval megy. Lehet hapciáskodni (saját haderőt fitogtatni) csak nem érdemes. Pontosabban egy szűk kőr jár csak jól, a tömeg meg hatalmasat bukik.
Persze Major nem ahhoz a tömeghez intézte mondandóját amelyik előbb szavazott a brexitre majd másnap nézte meg a netten mi az az EU,..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.