Németországban a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című konzervatív lap foglalkozott Magyarországgal.

A vasárnapi lap A hatalom monopolistái címmel közölte Thomas König, a mannheimi egyetem politológus professzorának elemzését, amelyben a szerző kiemelte, hogy "Erdogan, Orbán és társai protekcionista autokráciává változtatnak nyitott demokráciákat", és "korlátozzák a szabadságokat és megakadályozzák a versenyt".

A többi között kifejtette, hogy Magyarországon, Törökországban és Lengyelországban megfigyelhető egy "alapmintázat", amely a sajtó szabadságának és a bíróságok jogkörének korlátozásából, az oktatási intézmények homogenitásának megteremtéséből és az ellenzék "kikapcsolását" célzó különleges törvénykezésből, valamint alkotmánymódosítás révén "a demokratikus hatalommegosztás felszámolásából" áll.

A felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatban kiemelte, hogy a Central European University (CEU) "régóta szálka volt Orbán Viktor magyar kormányfő szemében". Hozzátette: a törvénymódosítás után néhány nappal az Európai Bizottság tájékoztatást adott a magyar kormánynak arról, hogy miként tudja az Európai Unió által javítani a tudományos kutatások támogatását. Mint írta, a magyar kormány nyilvánvalóan nem kívánja megszüntetni a tudományos kutatást, célja "a változatosság korlátozása" és a tudományos kutatás "összpontosítása olyan területekre, mint a mezőgazdaság, a mérnöki tudományok és az orvostudomány". König szerint ahelyett, hogy az Európai Bizottság tájékoztatást ad arról, hogy miként lehet jobban megvalósítani ezt a szándékot, "ígéretesebb lenne Magyarország kizárása az Európai Unió kutatási támogatásából". Ez a lépés nem általában a magyar lakosságot érintené, hanem a magyar kormány kutatáspolitikáját, amely "korlátozza a tudásért folytatott plurális versenyt, és ezzel megsérti a jogállamiság elvét, amelyre az EU és belső piaca felépül".

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
@Horizont: Soros, Gyurcsányi, migráncsok, fujj CEU! Kb ennyit fogad be az egybites agyuk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Ez a lap is úgy konzervatív mint én jobbikos vagy LMP-s
Csizmás Kond
protekcionizmus...azt minek nevezik amikor egy világ kalandorainak adnak lehetőséget irat és mindennemű beazonosítás nélkül szétözönleni európában ?
vadnarancs
@Csizmás Kond: A csecsen migránsokra gondolsz? Tudod mi a fideszes sex? 2 fideszköcsög egy csecsen!
vadnarancs
@Horizont: Soros, Gyurcsányi, migráncsok, fujj CEU! Kb ennyit fogad be az egybites agyuk...
Csizmás Kond
@Horizont: ..az eszembe sem jutott...de neked mitől ugrott be ?
Eladott Ország
"Itt már minden nyíltan történik. Mindenki tudja, és sokan fejet hajtanak előtte, két vállukon
tartják a zsarnokot. Az ellenőrizhetetlen, korlátlan hatalommal rendelkező, leválthatatlanságra
gyúró Orbán által épített diktatúra szépen és pontosan lemérhető. A közpénzből épített, magántulajdonnak tekintett játékszerei árnyékában. Undorító, szánalmas, felháborító. A házmesterek országában és a konszolidálódó diktatúrában mindenkinek megvan a helye, tevőleges részvételével mindenki a fennálló hatalom fogaskerekévé válik. Ez az igazán borzasztó. A rendőrség szolgál és véd. Nem gondolkodik, cselekszik, végrehajt. És ezzel a ténykedéssel azzá válik, amivé az olajszőkített Pintér szánta: az állampárt vasöklévé. A rendszer így működik rendeltetésszerűen. A demokráciát a diktatúrával összekötő tengelyen Magyarországon naponta löknek egyet."
egyvandor
Gorbán a haverjaival kiszolgál bárkit aki hatalomban tudja őt tartani. Erkölcsi gátjai sohasem voltak a suttyónak.
libellle
@fergeteg: A konservativ nem diktatorizmust jelenti. Az FAZ pedig egy absolut konservativ lap, de a magyar kormány már régen nem tartozik a konservativokhoz. Most kedves vagyok és nem irom, hogy nacista idologiákat terjesz igy inkább diktatorikusnak nevezem.
libellle
@Csizmás Kond: ezt tette orbán. Vagy már elfelejtetted mi történt 2015 öszén, mi nem.
Rockxy
Már a cím sem igaz.
"...autokráciává változtatta a demokráciát"
Melyik demokráciát?
Többezer éve nincs a Földön demokrácia.
Ördögvadász
A FAZ, mint a többi maistream sajtó zsidó tulajdonban van. Az meg megmagyarázza...
Grafix69
Az az érdekes ,hogy még rengetegen vannak olyanok akik nem tudják elképzelni vagy nem akarnak felébredni , hogy ki is ez a meztelen csiga ember. Orbán Viktor egy teljesen korrupt szélhámos . Semmilyen érdemi teljesítményt nem nyújtott soha , mindig csak a megfelelő embereket uszította egymásnak . A szélhámosság nagy mestere, az összes beszéde teljesen ellent mond az előtte lévő beszédeivel . Folyamatosan keveri a szart és hazudozik össze vissza . Sajnos vannak még hívek akiket semmilyen racionális tény nem tud kizökkenteni a vezér imádatában.
Villon
@Ördögvadász: Egyszerűséged iránymutató!
Villon
@Csizmás Kond: Letelepedési kötvénynek nevezik.
Villon
@Szeparepa2: Ezt akárkinek írtad, (legyen a kedves vezető híve, vagy ellenzője) inkább magad minősíted. Szánalmat érdemelsz, állj bármelyik oldalon.
Desischado
@Eladott Ország: Megelőztél, teljesen egyetértek veled. Ez a folyamat nagyon szépen kiépült 2010 óta. orbán teljhatalmat akar, természetesen örökre. És ennek jegyében mindenre képes. Hogy elad minket az oroszoknak, az neki mindegy, amíg haszna van belőle. És az a legszörnyűbb, hogy ehhez 2 millió egy bítes 0 IQ-val rendelkező birka/nyalonc asszisztál neki. Csak reménykedni tudok, hogy talán még nincs minden veszve, hogy felébrednek a magyarok. Ha nem, akkor végünk van. Ennyire egyszerű.
Eladott Ország
@Grafix69: A csúti cigány a csóré seggével nulla szakmai referenciájával milliárdos állami közbeszerzéseken nyerte degeszre magát, a strómanjai útján.
herczeg0210
Ugye milyen ügyes fickó ez a nemzeti szexuális váladék?
libellle
@Csizmás Kond: youtu.be/2wVqJsLO-B8 a huszadik perctöl lessz érdekes de szörnyet végighallgathatod. Arra gondolok akit silardnak hivnak
libellle
@Ördögvadász: Ja és ezt neked ök személyesen mondtak. Nézzél már bele cégbirosági belyegyzésekbe kik vannak bejegyezve mint tulajdonosok. Minek neked tény lényeg, hogy firkálsz
pali85
Algemeine cejtung!Mért nem a saját kancelároddal foglalkozol,volna mit írni,gondolj csak a migránsok be hívásával,akiket virágcsokorral fogadtatok és fényképezkedett egy migránsal.Most meg a mi nyakunkba akarja sózni a kiválogatás után az analfabétákat.Ügyes!
Villon
@pali85: Felháborodsz, hogy kiválogatás után osztanák szét a menekülteket? Felháborodásod két fő okon téves. (Az egyik) A kedves vezetőnk naponta ezrével utaztatta át országunkon minden ellenőrzés nélkül a menekülteket. Lett volna módja elsőként "válogatni", Nem tette. (A másik) Aki megkapja a menekült státust Európában, az onnan kezdve szabadon mozoghat vállalhat munkát, lakhat, az unió bármely országában. Az pedig, hogy hozzánk ki jönnének önszántukból, jobb ha nem tudod, hisz saját honfitársainknak sem képes kormányunk olyan lehetőséget biztosítani, hogy saját hazájukban találják meg boldogulásukat. Újjászülető nemzetünk 15%-a jelenleg külhonban látja meg a napvilágot. Azt kívánom neked és magamnak is, hogy egy olyan elmaradott nyomorgó országban éljünk, ahol a világ azon háborodik fel, hogy miniszterelnöke, (kancellárja) bevándorlóval fényképezkedik.Olyan országban éljünk, ahonnan nem elmenni, hanem letelepedni vágynak.
pali85
@Villon: Kérdezem,hogy ezeket a lepusztult országokat kik tették tönkre?A bankárok, Politikusok,akik importálták a demokráciát ezekbe az országokba,és ezzel az eddigi megszokott életüket erőszakkal megváltoztatták,ami belső háborúhoz,forradalom hoz vezetett,mert előtte kizsákmányolták,elszívták az olajukat,föld gáz,és ásványi kincseiket.A liberálisok,bankárok fegyvergyárosok adják vissza értékeiket,és a menekültek,boldogan odahaza maradnak,de akkor a nyugat nem élne ilyen jól,csak az elrabolt megszerzett értékek alapján.Ez az én magán véleményem,és meglátásom.TUDNÉK ENNÉL SOKKAL DURVÁBBAN FOGALMAZNI,DE ÖNÖKET EZ SEM ZAVARNÁ.
Villon
A világ nem csak két színből áll. Nem fehér és fekete. A kizsákmányolás fogalmát sem egyszerű meghatározni, azt pedig kifejezetten elutasítom, hogyha általánosítva állapítod meg, hogy milyen indentitású az, aki kizsákmányol. Elutasításom akkor is igaz, ha a másik oldalról esik meg. Csak egy példát említve,: Hitler nem nevezhető liberálisnak, de nem vonnám össze tevékenységét sem a szocializmussal, sem a konzervativizmussal, sem jobb, vagy baloldallal. A "durva" megfogalmazás pedig az érv hiánya. Szerintem nagyon helyes, ha nem alkalmazod.
Csizmás Kond
@libellle: ..egy darabig végighallgattam...most nem akarok kitérni részletekre...beszerkesztett agyduma...nem tudom mit kéne én ezen értékeljek.
coni
A magyarok többsége egyformán retteg a migránsoktól és a (nemlétező) pirézektől. Ez egyben azt is elárulja mennyi alapja van az elszabadult félelmüknek.
pali85
@Villon: Ha már Hitlert említed aki mocskos nép irtást csináltatott,főleg a zsidósággal szemben.De még furcsább az ,hogy Hitler nagy apja is zsidó vallású volt.Mocskos ez a világ az összes politikussal együtt véve.Ez az én véleményem,Majd az Amerikai miniszter és Észak koreai vezetők parancsára,ha össze ugrik akkor egy új világ fog keletkezni,mert minden el pusztul.
Villon
@Csizmás Kond: Nem értem, hogy mire utal a kérdésed.
Villon
@Szeparepa2: Gondolhattam volna, hogy ez a te szinted. Nem értem, miért reménykedtem, hogy szorult beléd a mocskon kívül értelem is.
libellle
@Csizmás Kond: aha, akkor te a nyelveden még kevesebbet értessz mint én.
Villon
@Szeparepa2: Te beszélsz személyeskedésről? " Lámpavasra leszel húzva hazaáruló rablógyilkos náci patkány a kurva anyádat!" Ezt a terméket te böffentetted. Nem kívánom néked, hogy édesanyádhoz, családodhoz bárki így viszonyuljon.
kukac50
Orbán és csapata csak a gyűlölet kampányra van berendezkedve. A fiatalabb politikusok is már állandóan ellenség képet keresnek Sorost emlegetik ,pedig tudhatnák A barmok tanulását Ő fizette azért lehet a főnök,különben vályogot verne Felcsút közelében

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.