Szerdán az Európai Bizottság közzétette a válaszát az Orbán-kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációra, amelyben minden abban fogalmazott "kérdést" tételesen megcáfolnak.

A HVG szerint az EB által kitöltött nemzeti konzultációban minden abban foglalt állításról azt írják, hogy azok tévesek, és melléteszik, hogy mi az igazság:

Téves állítás: „Brüsszel a rezsicsökkentés eltörlésére akar kényszeríteni bennünket.”

– Az igazság: A Bizottság egyetért Magyarország célkitűzésével, hogy a háztartások megfizethető energiához jussanak. Ezt a leghatékonyabban versenyalapú energiapiaccal, az energiahatékonyság és az innováció előmozdításával lehet elérni, valamint ha európai szinten együttműködve garantáljuk az energiaellátás biztonságát.

 Téves állítás: „Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy illegális bevándorlókat engedjünk be.”

– Az igazság: Az Európai Unió küzd az illegális migráció ellen, és segíti a tagországok külső határigazgatás terén végzett munkáját.

Téves állítás: „A Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik.”

– Az igazság: Az Európai Unió nem tolerálja az embercsempészetet, és sok éve küzd a bűnözésnek e kizsákmányoláson alapuló formája ellen.

Téves állítás: „Egyre több külföldről támogatott szervezet működik Magyarországon azzal a céllal, hogy hazánk belügyeibe átláthatatlan módon beavatkozzon.”

– Az igazság: A nem kormányzati szervezetek, azaz a civil szervezetek működési feltételeit elviekben a nemzeti jogszabályok határozzák meg. Ami az Európai Uniót illeti, az uniós intézményekre szigorú szabályok vonatkoznak az átláthatósággal és a lobbitevékenységgel összefüggésben.

Téves állítás: „Brüsszel támadja Magyarország munkahelyteremtő intézkedéseit.”

– Az igazság: Sem a Bizottság, sem az Európai Unió nem támadja a magyarországi munkahelyteremtő intézkedéseket.

Téves állítás: „Magyarország elkötelezte magát az adócsökkentés mellett. Brüsszel most emiatt is támadja hazánkat.”

– Az igazság: Az Európai Bizottság nem avatkozik be a nemzeti adópolitikákba, és ez nem is célja. Az adózással kapcsolatos uniós szabályokról a tagállamok egyhangúlag döntenek, tehát a jelenlegi uniós szabályokat a magyar kormány jóváhagyta.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
@Zeta: 17.40
Nem kell azt várni sem az Uniótól, sem Simicskától, sem senkitől azt, hogy eltakarítsa a Fideszes kleptokrata féldiktatúrát! Ez a mi dolgunk, senki másé!
Folytatni kell a tüntetéseket és mindenkinek ki kell menni, akinek elege van abból, ami ebben az országban van!
Szerintem!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Villon
@Peller Anikó: És Te úgy gondolod, hogy mindenki aki háborús országból menekül Európába, azért teszi, hogy európai ember nyakát vágja el?
nezelodo
@1magyar: Zseniálisnak akarsz látszani! Hogyan állapítottad meg, hogy ha rajtam múlna egész Afrika itt lenne? Talán én vagyok a Habony, meg Orbán, akik az unokáink kontójára árulják a letelepedési kötvényeket? Én bólogatok Brüsszelben az uniós uraknak, pitizve, az ellopható euró milliókért, itthon meg rettegésben tartom a hülyéket, a süket dumával, migrákkal, Soros nevelő apámmal? Gondolkozz, léteznek törvények, csak be kellene tartani, és nem a népet kellene önös, hazug, tudathasadásos érvekkel sokkolni. Hiába már évezredekkel ezelőtt is nagy tiszteletnek örvendtek a hibbant uralkodók, és a jelek szerint nálunk is nagy a kereslet irántuk.
advocat
A reszsicsökkentés úgyis elérhető, hogy a kialakult világpiaci árakat azonnal a magyar háztartásokba is bevezetik. Csökkenthetik a 27 %-os áfát (az 5 %-ra csökkentettekenél vizsgálják, hogy miért drágább, mint előtte). Mert ebből sok mindenre futja! Csak a tömegek meg megeszik, hogy csökkent a rezsi. Mert ezt beveszik, mert olyan hihető, az okora nem kíváncsiak.
teuton
@Peller Anikó: Te szamoltad? Rajtad ment keresztül 2 millio arab??? Ha nem, akkor kellett volna...
teuton
@Peller Anikó: Igyal kevesebbet! Vagy inkabb irjal kevesebbet! Mert iszonyu baromsagokat tudsz idevakarni...
bakegya
@nezelodo: @advocat: TÚL SZAPORODOTT AZ ÁLLOMÁNYBAN AZ ENKELOFALITIS-MAGYARUL OXIGÉNHIÁNYOS--úgy szoktam mondani a magyarok többsége egyetlen lukára se kényes-nem tud élni szamárvezető nélkül,mint ahogy a dakota is azzal ment a harcba-ahogy a minap a néppárt küszöbét nem először sikeresen átugrotta-ezt is behazudta,és volt aki csípőből bólogatott is neki-de hát azért ez nem lesz olyan egyszerű-mint ahogy az sem hogy éheztetik a kiskorúakat is Röszkénél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.