Orbán Viktor átlépett egy határt címmel közölt interjút a Die Welt című konzervatív német lap kedden Joseph Daullal, az Európai Néppárt (EPP) elnökével a migrációval foglalkozó magyar kormányzati kampánnyal összefüggésben.

Joseph Daul: "Orbán átlépett egy határt"

Joseph Daul és Orbán Viktor 2018. november 8-án Helsinkiben. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Joseph Daul arra a kérdésre, hogy miért erősödnek az Európai Unióban a populisták, elmondta, hogy ezen pártok módszere a félelemkeltés, és "csak a problémákról beszélnek, de megoldásokkal nem szolgálnak".

Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor az EPP tagjai közé kívánja emelni a Jaroslaw Kaczynski vezette lengyel Jog és Igazságosság (PiS) pártot és az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini vezette Ligát, kijelentette: "megmondtam neki, hogy ez nem történik meg, amíg én vagyok ennek a pártnak az elnöke".

A francia konzervatív politikus hozzátette, hogy az EU jobbközép pártjait összefogó EPP-ben "minden tagnak tisztelnie és osztania kell a minket egyesítő értékeket".

Azzal kapcsolatban, hogy kilenc országból tizenkét tagpárt kezdeményezte hivatalosan a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését, aláhúzta: "nem félek ettől a vitától".

Mint mondta, megkapta a szükséges számú indítványt ahhoz, hogy a politikai közgyűlés következő ülésének napirendjére vegyék a Fidesz tagságának ügyét.

A magyar kormánynak az Európai Bizottság EPP-s elnöke, "Jean-Claude Juncker elleni plakátkampányát a leghatározottabban elítéltük".

Ez a kampány "megengedhetetlen"

- mondta Joseph Daul, hozzátéve, hogy az EPP "egy nagy család, amelyben lehetnek viták, de van egy határ", és ezt Orbán Viktor átlépte.

Az európai parlamenti választás és az EU-s politika egy sor további kérdésével is foglalkozó interjúban Joseph Daul hangsúlyozta, hogy az EP-választást felvezető politikai küzdelemben "mindenki ellenünk kampányol majd", és "az lesz a szlogen, hogy az EPP a hibás azért, hogy semmi nem működik Európában", holott 75 éve béke van a kontinensen és "olyan nagy a jólét és a szabadság, mint soha korábban".

Ezért aztán az EPP-nek nincs is oka szégyenkezésre – mondta Joseph Daul.

A többi között arról is szólt, hogy Angela Merkel német kancellár, a szintén az EPP-hez tartozó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) előző elnöke azon kevés "nemzeti politikusok egyike, aki valóban tudja, miként működik Európa" és mit kell tenni azért, hogy továbbra is működjék. Hozzátette: aggodalommal tölti el, hogy Angela Merkel vissza akar vonulni a politikából.

Forrás: MTI

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Orbán átlépett egy határt? Nem kedves Daul úr! Orbán rohadt sok határt átlépett ,amikor kivégezte a jogállamot Magyarországon,felszámolta a demokráciát.-de ezt Ön ugyanolyan jól tudja, mint mi.Tudott volt ez már akkor is, amikor 2018 tavaszán Ön idejött kampányolni a fidesz=orbán mellett. Igy aztán ,most mit mondjunk? Hogy leesett a húsz fillér Önöknél is- orbánnal nem lehet tárgyalni?,mert megigér mindent, talán még a nagy esküt is leteszi aztán csinálja az ellenkezőjét, sőt továbbépiti Lovasberényig? / ha nem tudja mi az- elmagyarázzuk/.Bocsánat, de velünk- nem orbán-és fidesz hivőkkel -szemben ez qrva nagy pofon volt az EPP részéről.Ne tessék csodálkozni azon, ha nem lettek a szivünk csücske!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Shikari: Stultus es... qui facta infecta facere verbis cupias.
silber13
@Shikari: "
Shikari Nem ismerős a szöveged?
@silber13: Figyelj és tanulj! :-)
Hát most megordítottm a dolgot! Te figyelj és tanulj! Biztosan segít megéreni a szöveget valami echte intelligens narancsos !:-)))
tulipan
@silber13: Szerinted létezik, ezek között, a buta dinkák között " olyan" , hogy inteligens narancsos???
Aligha...
advocat
@Shikari: Nyalnak a kb. 15 szavazatért. Ennyi. Meg nagyívben sz@rnak ránk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.