Az Egyesült Államok közép-nyugati tagállamában, Missouriban pénteken a képviselőház is megszavazta a szigorított abortusztörvényt.

A republikánus többségű képviselőház 109:46 arányban voksolt a törvényjavaslat mellett, és miután azt csütörtökön a – szintén republikánus többségű – szenátus is elfogadta, életbelépéséhez már csak a kormányzó aláírására van szükség. Mike Parson republikánus kormányzó az abortusz betiltásának rendíthetetlen híve, és már a szenátusi szavazás előtt jelezte, hogy támogatja a jogszabályt.

A Missouriban megszavazott törvény értelmében

a magzat első szívdobbanásától – a terhesség hatodik vagy nyolcadik hetétől – megtiltanak minden művi magzatelhajtást.

A törvény nem tesz kivételt a nemi erőszak és vérfertőzés után bekövetkező terhességgel sem, csakis akkor engedélyezi majd a terhesség megszakítását, ha az anya élete veszélyben van.

Az abortuszt végző orvosokat 15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják majd.

Az abortuszt elszenvedő nőt azonban nem terheli büntetőjogi felelősség.

Elemzők arra számítanak, hogy a törvényt civil szervezetek bíróságokon támadják meg. Amerikai sajtóinformációk szerint azonban az abortuszt szorgalmazók valószínűleg éppen erre várnak: így ugyanis az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság elé kerülhet az ügy, és reményeik szerint a konzervatív többségűvé vált alkotmánybíróság törvényen kívül helyezi a Roe/Wade-döntést. Ez az 1973-ban született legfelsőbb bírósági döntés biztosította a nők jogát az abortuszhoz.

Az abortuszt korlátozó, hasonlóan szigorú törvényt az elmúlt hónapokban több, elsősorban közép-nyugati és déli amerikai tagállamban is elfogadtak. Így például Arkansas államban, Georgiában, Kentuckyban, Ohióban, Louisianában, Alabamában.

Alabamában e hét elején írta alá az eddigi legszigorúbb – a terhességmegszakítást már a fogantatás pillanatától tiltó – törvényt Kay Ivey republikánus kormányzó.

Egyes államokban, például Kentuckyban vagy Georgiában azonban civil szervezetek már megtámadták a törvényt, amelynek végrehajtását átmeneti időre fel is függesztették.

Donald Trump elnök eddig egyetlen állam törvényhozásának döntését sem kommentálta.

Forrás: MTI

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Aranyvilág vár a Missouri állam-beli nőkre. Nekik is kidobott a gép egy Ratkó Annát.
Jöhet a kötőtű és egyéb női praktikák kora. Az eljövendő halottak és egy életre megnyomorodottak száma egyelőre még beláthatatlan.
A pénzesebbje pedig majd megoldja máshol.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A republikánus többségű képviselőház 109:46" ennyire primitív képviselők még léteznek?
namihami
Aranyvilág vár a Missouri állam-beli nőkre. Nekik is kidobott a gép egy Ratkó Annát.
Jöhet a kötőtű és egyéb női praktikák kora. Az eljövendő halottak és egy életre megnyomorodottak száma egyelőre még beláthatatlan.
A pénzesebbje pedig majd megoldja máshol.
teuton
@1magyar: alan olvass utana, kik a republikanusok! Trump valasztoi!!! Na ennyire degeneraltak ott is a videkiek, primitivek, pont mint MO-on!!!
levarosbukta
Mondom én! Isten legocsmányabb teremtménye a férfi!
tulipan
Aha! Egy szóval ezek is 'AKKORA" nagy keresztények, mint az itteni, narancsos hantabolyok?
verőce21
@teuton: Meg Németországban, pont azokon az NDK határos területeken, ahol te migránsügyi előadó.
Ezért a magyar blogoldalak figyeléséért külön fizetnek benneteket? csak húgy, libelle, kopelli?
kereső
Középkor- a nagy Ámerikában. Fehér "keresztény" férfiak mondják meg a tutit. Sálemben ismét boszorkányokat is fognak égetni?
namihami
@levarosbukta: Csak úgy mellékesen, de nem csak férfi követhet el úgy vérfertőzést, mint nemi erőszakot. Pusztán az arányok rosszabbak a férfinem javára.
tulipan
@verőce21: Téged, egészen biztosan, sokkal jobban narancsos hantaboy!
Csizmás Kond
@levarosbukta: ...igen...és annak egy bordája a nő...:)
kokopelli
@teuton: ...nem kell velük kommunikálni! Az egymondatos IQ-hiányos kutyással úgysem érdemes,
a jelmezes buzik is csak a "léért" nyomják a billentyűzetet,mint a süket a csöngőt"!Átugrani oszt annyi!
Dr plágium
Olyan férfiak hozták ezt a törvényt, akiknek fogalmuk sincs min megy keresztül egy nő (testileg és lelkileg is) amikor meg erőszakolják. Aztán ha teherbe esik mi lesz velük? Ismertem olyan fiatal lányt aki átesett ezen. Mikor kiderült hogy állapotos (sajnos későn jött rá) öngyilkos lett. Nem tudta elviselni a tudatot, hogy egy erőszakban fogant gyermeket kihordjon inkább magát is megölte.
teuton
@verőce21: Mennyit ittal ma? Mert a vakarmanyod nehezen erthetö, vagy inkabb sehogy. Talan durbinccsal közösültel es ez született belöle? Azt mondjuk nem ertem, hogy mi köze Nemetorszagnak, az NDK-nak, de föleg a migransoknak az amrerikai republikanus idiotak törvenyeihez, de szerintem te sem, csak böffentettel valamit durbincs-modra.
kokopelli
@teuton: ne bántsd a román hajóst! Még egy avatárt sem tud kisilabizálni! Az a lényeg,hogy a
hajójával a "S.F."-i Pier39-re a fókákon áthajózva odatolathat!...én meg az "bératómmal" kukkolha-
tok 25-30 méterről! (;-))
verőce21
@teuton: Te írtad: "olvass utana, kik a republikanusok! Trump valasztoi!!! Na ennyire degeneraltak ott is a videkiek, primitivek, pont mint MO-on!!!" - Na ennyire degeneráltak Németországban is a vidéki bevándorlók, primitívek.
Mert már itthonról sem az észkombájnok vándoroltak ki! Nézd meg @kokopelli: -t is!
kokopelli
@teuton: le tudta írni az avatáromat!Mit tesz a magyar esti iskola!! (;-))
teuton
@verőce21: "Videki migransok"... Milyen összefüggesben nem jelent meg a migrans szo eddig? Szerintem nektek mar az agyatok elborult es a migrans a leggyakrabban hasznalt szavatok! Igaz, ami eddig volt se utal nagy kulturara, eddig a "baszdmeg" volt...
tulipan
@durbincs: Mi van Te hivatásos narancsos seggnyaló kretén Félfarok, mit ciripelsz itt össze-vissza, már megint, onnan a román Plestiben levő denevérszaros, ammónia-pisi szagú bányakecódból? Nektek tán csak nem ezt közvetítette műsorként ma, az echo-tv?? Azt az narancsos előírás szerinti esti jelentésed má megvolt ? Te romány Távirász ? - Tá Tá TI-TI ? Azért a memoria kártyákat majd szedegesd ki ?...az összes testüreg-nyílásodból ? Veszélyes lehet ám, odabent tárolni...?
kokopelli
@teuton: ...bedurran az irigységtől. Azt hagyjuk,hogy fingja sincs a "migrare" (migrant) eredeti
jelentéséről,és az abból képzett "emigrant" ill. "imigránt" szavakról!Azért marad fedélzet-súroló
megöregedett takony hajósinas a román ! A volt NDK határán kiabáltuk tegnap a "mia san mia"
és a "Pfie di Got" keletnémet üdvözlést! (;-)))))
Foxley
Donald Trump ezeket nagyon is el tudja kèpzelni, azèrt irta hogy legyenek mègis kivètelek.
verőce21
@teuton: (01:15) "Milyen összefüggesben nem jelent meg a migrans szo eddig?"
- nekem veled összefüggésben a bunkó-migráns szókapcsolat jut eszembe állandóan. @kokopelli: -vel együtt!
teuton
@verőce21: Rendkivül ertelmes es tartalmas a hsz-ed. Mocskolodas, szemelyeskedes, primitivseg. Az IQ-dra vall, vagyis mocsok. Na ennyit sikerült a temahoz szolj. Csak a mocskolodasert jarsz ide, de meg mindig jobb, ha itt tombolod ki magad, mint közveszelyeskent az utcan.
verőce21
@teuton: (10:30) Továbbá folytatva a 09:48-as gondolatmenetemet, az újabb megnyilvánulásod a te "IQ-dra vall".
teuton
@verőce21: GONDOLATmenet nalad??? En szarfosasnak neveznem, mer erelme nincs, nem a temahoz szolsz, hanem csak a kommentelöket mocskolod. Mi is volt a velemenyed a temahoz? Mert ilyent nem olvastam, a durbinccsal viszont versenyben lajkoljatok egymast, de igy sem futja 1nel többre, legfeljebb ha shikari besegit...
Ja, a tema... Szoval arrol van szo, mit szolnal hozza, ha a lanyod megeröszakolja egy MAGYAR allampolgar (az 1 milliobol akiknek a szavazataert adott allampolgarsagot a kurmany) es terhes lesz, nem vetethetne el. Meg egyaltalan, a nö nem rendelkezhetne a testevel, mert a Ratko megmondja, hogy szülni kell.
csak úgy....
@durbincs: itt a fidesz csodafegyver? a büzbomba? atyád forog a sírjába a kis muki letiltva? pelus üres?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.