A római parlament előtt felajánlotta lemondását Giuseppe Conte olasz miniszterelnök. A politikus hozzátette: nem tud tovább együtt dolgozni a kisebbik kormánypárttal, Matteo Salvini Ligájával.

Lemondott az olasz miniszterelnök

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök beszédét hallgatja Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter, a Liga párt vezetője, miközben megcsókol egy rózsafüzért a szenátus római üléstermében 2019. augusztus 20-án. Salvini szerint új választásokat kell tartani, miután pártja, a Liga augusztus 9-én közölte: bizalmatlansági indítványt terjeszt elő Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ellen. MTI/AP/Gregorio Borgia

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedd délután bejelentette, hogy a tavaly óta tartó koalíciós kormányzás véget ért, és este benyújtja lemondását az államfőnek. A római parlament felsőházában elmondott beszédében Giuseppe Conte

súlyos és terhes következményekkel járó lépésnek nevezte a kormánypárti Liga bizalmatlansági indítványát, és hosszan bírálta Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes belügyminiszteri és politikusi tevékenységét.

Egyórás felszólalásában Conte majdnem végig a Salvini vezette Liga döntését bírálta. Hangsúlyozta, hogy Matteo Salvini az előrehozott választásokon való győzelmében reménykedve személyes érdekeit és saját pártját helyezte az olaszok nemzeti érdekei elé. A kormányfő emellett politikai opportunizmussal vádolta Salvinit, kijelentve, hogy hiányzik belőle a politikai intézmények iránti felelősség.

Conte szerint a Liga "beszennyezte" az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) közös kormány tizennégy hónapon át tartó munkáját.

Az olasz kormánykoalíció kisebb pártjának vezetője, Matteo Salvini tizenkét napja jelentette be, hogy megszűnt a többség a koalíciójuk mögött és nincs mód az olasz kormánykoalícióban fennálló nézeteltérések rendezésére a nagyobbik kormánypárttal, az Öt Csillag Mozgalommal (M5S), így egyetlen lehetőség maradt, új választásokat kell tartani.

A Róma belvárosában található szenátusi épület előtt több százan tüntetnek: egy csoport Matteo Salvini a Liga vezetője nevét skandálja, egy másik az Öt Csillag Mozgalmat (M5S) és Giuseppe Conte miniszterelnököt élteti.

Az olaszországi politikai helyzet a tavaly márciusi parlamenti választások utánit idézi, amikor az M5S, a PD és a Liga közti politikai küzdelem 88 napig tartott. Most azonban sokkal gyorsabban kell megoldást találni az őszi költségvetési időszak közeledtével. Augusztus 27-ig Rómának az Európai Bizottság olasz biztosjelöltjét is meg kell neveznie.

Forrás: Index, MTI, Origo

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az olasz hagyományok folytatódnak. Arra azért kíváncsi leszek, hogy egy újabb választáson az olaszok bevállalják-e a nyílt fasizmust a ligával vagy tanultak a történelemből és a közelmúltban más országokban történtekből (Ausztria)? Salvini egy neo-fasiszta ez nem kérdés. De Olaszországban jelenleg nincs fasizmus, hiába diktál Salvini, azért az államigazgatásban vannak fékek és ellensúlyok amik működnek. Még. Azt nem szeretném meglátni, milyen amikor Salvini egyedül többségbe kerül pláne ha mindkét házban. Ah, Olaszországban a kormányválság annyira alapvető része a mindennapoknak, mint nálunk az, hogy a fideszesek lopnak.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fimages.axios.com%2FxWhndqjABpHQJ88xuGGlsjwOzbU%3D%2F0x137%3A3000x1825%2F1920x1080%2F2018%2F08%2F28%2F1535481011596.jpg&key=9_AvslmrNIPx-yEAbsb_Ww&w=600&h=339
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cincinntatus
A világszerte ismert zenebohóc, a magyar cirkuszművészet egyik legismertebb és legkedveltebb alakja Eötvös Gábor hét-nyolc éves korától tanult muzsikálni: hegedűn, harmonikán, az összes fúvós hangszeren, mindegyiken kitűnően játszott.
Zenei tudása alapján jött létre a híres “van máááásik” produkciója.
Eladott Ország
Az olasz hagyományok folytatódnak. Arra azért kíváncsi leszek, hogy egy újabb választáson az olaszok bevállalják-e a nyílt fasizmust a ligával vagy tanultak a történelemből és a közelmúltban más országokban történtekből (Ausztria)? Salvini egy neo-fasiszta ez nem kérdés. De Olaszországban jelenleg nincs fasizmus, hiába diktál Salvini, azért az államigazgatásban vannak fékek és ellensúlyok amik működnek. Még. Azt nem szeretném meglátni, milyen amikor Salvini egyedül többségbe kerül pláne ha mindkét házban. Ah, Olaszországban a kormányválság annyira alapvető része a mindennapoknak, mint nálunk az, hogy a fideszesek lopnak.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fimages.axios.com%2FxWhndqjABpHQJ88xuGGlsjwOzbU%3D%2F0x137%3A3000x1825%2F1920x1080%2F2018%2F08%2F28%2F1535481011596.jpg&key=9_AvslmrNIPx-yEAbsb_Ww&w=600&h=339
jesz
@Eladott Ország: a felsoroltak ellenére az olasz gazdaság negyedik az európai rangsorban...(Német o, Anglia, Francia o, Itália)..
Ez annak fényében még érdekesebb, hogy a dél csak szívja a vérét északnak..és így is a negyedik..
Eladott Ország
@jesz: Így igaz. Nálunk meg a fidesz szívja az egész ország vérét! Remélem nem sokáig és nem büntetlenül!
reagens
Matteo most még magasabbra kerül. Lesz itt vinnyogás ha a titkos háttérhatalomnak keresztbe tesz és hatékonyan kezdi el védeni a határt. Sok mocskos alak ocsmány tervének tesz keresztbe!
papa.49
@durbincs: Nagy a pofád kisebbre szabjuk ...
Jozefina
Matteo szerintem nem különb Berluskoninál!!! Maximum őt még nem ítélték el, de ami késik nem múlik!!! Vélhetően a józan ész kerekedik felül az olaszoknál is!!!
jesz
@Eladott Ország: hát ez az...azt mondta egy közgazdász kutató, hogy a lenyúlt pénzek nem magánvagyont képeznének, hanem az ország fejlődésébe fektették volna, igencsak meglátszana...és sorolta miben is...ezt a felsorlást hallva a szerkesztő tamáskodott...-ahhoz nagyon sok pénz kell...-igen, na annyit nyúltak le eddig..

látsz valahol ellenzéki tüntetést kormánybuktatási okokból.? (kivéve azt az egyszem faszt, aki a suzukihoz láncolta magát..de az is a jogokért, és nem a lenyúlás miatt)

Ha már Bolgár György szerint sem találni fogást a rendszeren, akkor az ellenzék elvonul nyaralni...sokkal kényelmesebb, pláne, ha Bolgár is megmondta.
terlasz
@jesz: A mai magyar parlamentben kizárólag az ellenzék a hibás. Nem ám az a mocskos maffiabanda, aki teljes mértékben elllehetetleníti az ellenzéket és az egész országot. A fotelforradalmárokkal a háttérben a legjobb ellenzéki párt sem megy semmire. Nem elég pofázni, hanem fel kéne emelni a seggünket, ha erre szükség van.
Yoda69
@jesz: Tuntetessel nem lehet kormanyt buktatni. Foleg ugy nem hogy nincs meg a megfelelo tamogatottsag, amig orban mogott ott van a 2 millio birka akik hatalomban tartjak ezt a gecit.
Az egyetlen megoldas (legyen barmennyire is lejaratott a szo), az OSSZEFOGAS-ban van. A kovetkezo onkormanyzati valasztason ha sikerul az osszefogas, akkor szamos videki nagyvarosban, es Budapesten kepes az ellenzek a gyozelemre. Ez pedig elindithat egy olyan folyamatot, ami a fideSS valos bukasahoz vezet.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 21:40;
uploads.disquscdn.com/images/dc359658775ef35236a5f0e384c109c4d43e657d92ef0882f23bdabac889d0cb.jpg?w=600&h=465
Polt Elsikáló Péter fideszes legfőbb ügyész úgynevezett összefoglaló monográfiát ír namiről? Az Európai Ügyészségről! Arról, amelyikhez nem csatlakozik Magyarország, és amelyiknek magasfokú szakmaiságát Polt kolléga nem látja biztosítottnak. Ezért készülő monográfiájában majd tudományos alapossággal körbejárja az intézményt, amiről szerinte sok félreértés és téves információ kering. Ez majdnem olyan menő lesz, mint amikor a Forbes-milliárdos disznószerelő szintén milliárdos lánya a piac befolyásolására alkalmas tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról írt szakdogát. Ekkora trollokat a világ nem látott, az tuti. Nade. A lényeg, hogy a rezsim háziegyetemének (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) weboldalán egy közepesen unalmas, egyben röhejes és pofátlan interjú – cím: Oktat és kutat is a legfőbb ügyész – formájában Polt elújságolta a nagyszerű hírt, hogy dolgozik ő, ahogy az összes pórusán kifér. Ebből megtudhatjuk, hogy a sokoldalúan fejlett hajlott gerinc, aki soha semmilyen nyomoznivalót nem lát egyetlen disznóságban sem, amelyben a gazdája és holdudvara érintett, azért tudja olyan remekül összeegyeztetni a legfőbb ügyészi nemmunkáját az oktatással és kutatással, amihez szintén nagyon ért, mert szerencsére egy hét nemcsak öt napból áll. Bele sem merek gondolni, mi lenne, ha Polt NERtárs hete csak öt napból állna. Így viszont még a Microsoft-ügyben is futja egy kis szemfényvesztésre, most hogy az Egyesült Államokban botrány lett belőle, az OLAF is nyomoz. Mindig örülök, amikor az Orbán-család ingatlanberuházásairól olvasok. Azok ugyanis, amikor arra kerül majd sor, az offshore-pénzekkel ellentétben helyben maradnak.
Eladott Ország
@jesz: tegnap 22:42; Sajnos az ellenzék is felelős, hogy idáig jutottunk! Nem azért kellene harcolniuk, hogy kinek a segge alá jut parlamenti bársonyszék. "Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek inge, az végre öltözzön már fel".
Yoda69
@Eladott Ország: Az elempet es a jobbikot nem neveznem ellenzeknek. Ok a fideSS szekertoloi. A jobbik a fideSS szatekita partja volt. Miattuk van ismet 2/3-a a geciknek. Pedig a boduletes csalas ellenere is meg lehetett volni allitani a 2/3-ot ha ezek (foleg az elempe) nem tamadjak hatba az ellenzeket.
libellle
@jesz: Az lehet nem néztem utána, de borzasztóan eladósodott ország Olaszország. Igy ha merleget vonsz másképpen néz ki az ország gazdasága
Eladott Ország
@durbincs: Az Echo tv Elios fényfüzérrel ünnepelte Advent harmadik vasárnapját, majd végleg elsötétült, mint az igazságszolgáltatás. További kérdés, de mikor volt ott valaha is világos?!
uploads.disquscdn.com/images/32a324b58482c2d570d74819538cb68858e37f51af3f864771a4609748dd62a7.jpg?w=600&h=354
jesz
@durbincs: nebaszki...volt tüzijáték? hol? nagyon be lehettél baszva, ha már csillagokat láttál..
Eladott Ország
@Pegero: Ki nem szarja le a pofádat! Idézzél te szarházi a demokrata munkásőr Bencsik lapjából, te szellemi toprongy!
Vagy az összes megyei fideszes szennylapból, a nyolcaskából, a prosti hírlapból, az origóból, magyar hírlapból, vagy már a csak a Jóisten tudja melyik lapból mert szabad sajtó már nem létezik. Takarodjál a picsába!
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 22:22; 60 évvel ezelőtt legalább a Szabad Európa Rádiót lehetett hallgatni - és a legtöbb háztartásban hallgatták is. Igaz, állítólag hamarosan megint sugározni fog, de kell hozzá okostelefon vagy számítógép. Megint kimarad egy réteg, akik csak a Kossuthot hallgatják most, esetleg az M1-et vagy a TV2-őt nézik. Ők nem fogják megtudni, mi az igazság. Washington döntésén múlik, hogy mikorra lehet ismét magyar nyelvű adás, amelyet nem sokkal a rendszerváltás után kapcsolt le a rádió. Újraindításával a sajtószabadságot szeretnék segíteni.
media1.hu/2019/06/12/visszaterhet-magyarorszagra-a-szabad-europa-radio/
jesz
@durbincs: aranyom, megtaláltál? milyen ellátás van az intézetben? mert elég sűrűn nem veszed be a gyógyszereid.

ha nem baszogatsz, azt megköszönöm.
Eladott Ország
@durbincs: augusztus 23., 19:52; A forradalom felfalta gyermekeit. Ne aggódj Gajdics Ottó KISZ-esből lett obersturmbannführer hetente legalább kétszer műsoron lesz, és a demokrata munkásőr Bencsik, különben elvonási tüneteid lesznek, a nyalógép Dobos Marianne tolmácsolásában. Mészárosné Kelemen Beatrix strómanné a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöklését veszi át, csak előbb leteszi az érettségit "BITOLÓGIÁBÓl" ,- ő mondta a vizsgája előtt. Jaj, már kezdtem megijedni, hogy Ceausescu Elenához hasonlóan, ő is kémiai PhD-t szerzett és most “cokettővel” és polimerkutatásokkal fog foglalkozni. Tisztára, mint a magyar foci: többen csinálják, mint ahányan nézik.
Eladott Ország
@durbincs: Az Echo tv Elios fényfüzérrel ünnepelte Advent harmadik vasárnapját, majd végleg elsötétült, mint az igazságszolgáltatás. További kérdés, de mikor volt ott valaha is világos?!
uploads.disquscdn.com/images/32a324b58482c2d570d74819538cb68858e37f51af3f864771a4609748dd62a7.jpg?w=600&h=354
Eladott Ország
@Pegero:tegnap, 17:06; Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele .Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén. Nagy kár, hogy anyád nem a WC-re ült amikor megszülettél, mert akkor egyből a helyedre kerültél volna, te rohadt szarházi faszszopó fideszes gerinctelen patkány!
uploads.disquscdn.com/images/c80a3e339ea7e9de52f7b43c0064d57f697883559d6147e4d777fc245a78c121.gif?w=600&h=281
uploads.disquscdn.com/images/d86a9a4dca3ba6dd72ac548b382d0149aead08514c5c88f57a9cfe7132729920.jpg?w=600&h=509
pctrs.network.hu/clubpicture/1/8/6/7/_/a_jovo_elkezdodott-001_1867837_9775.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.