Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) sürgősen határozatot kell hoznia egy független bizottság felállításáról az Északi Áramlat csővezetékeken történt robbanások kivizsgálására, tekintettel egy olyan "tárgy" felfedezésére, amely nem tartozik a vezeték szerkezetéhez, de egy robbanószerkezet eleme lehet – írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a minisztérium honlapján hétfő este megjelent állásfoglalásban.

Az oroszok állítják, robbanószerkezet elemére hasonlító tárgyat találtak az Északi Áramlat vezetékénélFotó: Dán Védelmi Minisztérium/AFP

Zaharova szerint az orosz diplomáciai tárca figyelmét felhívták a nemrég napvilágot látott információra, amely szerint Dánia kizárólagos gazdasági övezetében, a szabotázs helyszínétől 30 kilométeres távolságban

egy olyan "tárgyat" találtak, amely nem képezi részét az Északi Áramlat szerkezetének, de egy robbanószerkezet eleme lehet.

A szóvivő sürgette egy BT-határozat meghozását arról, hogy az ENSZ főtitkára állítson fel egy vizsgálóbizottságot, "hogy fényt derítsen a szabotázs minden körülményére, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő".

Közölte, hogy a múlt héten az orosz külügyminisztériumba bekéretett Jakob Henningsen dán nagykövet olyannak mutatkozott, mint akinek nincsen tudomása ezekről az adatokról, és hétfőn sem mondott semmi konkrétumot azon az általánosságon kívül, hogy minden intézkedést megtesznek a helyzet tanulmányozására, figyelembe véve a "biztonsági és gazdasági szempontokat".

Zaharova rámutatott, hogy New Yorkban folytatódik a munka egy orosz BT-határozattervezeten egy független nemzetközi vizsgálóbizottság felállításáról az Északi Áramlat vezetékeken történt robbantások ügyében. Az orosz küldöttség eddig négy tárgyalási fordulót tartott annak érdekében, hogy megpróbáljon kidolgozni egy olyan szöveget, amely a Biztonsági Tanács valamennyi tagja számára elfogadható".

"A nagyon szükséges kompromisszum keresése folytatódni fog, tekintettel annak fontosságára, hogy azonosítsák a támadás felbujtóit és végrehajtóit"

- írta az orosz diplomata.

"A határozattervezeten való konstruktív munkának a Nyugat országai által való elutasítása, tekintettel arra, hogy elutasították Oroszország részvételét a vizsgálatban, annak bizonyítéka lesz, hogy szándékosan állítanak akadályokat az igazság megállapításának útjába"

- hangzott a külügyi szóvivő által kiadott állásfoglalás.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Nem volt nehéz megtalálni, ők rakták oda.
simmering73
Az orosz agresszor belebukik a terrorista akciójába. Jól mondja sikari. Szorul a hurok Putler nyakán.
Qqberci
És Gyurcsányt meg Sorost is látták arrafelé búvárruhában...
balos
Mi van putyin?Már búvár rucira sem telik,hogy ilyen sokáig értek oda a szakértők "gyalog"!?
Csizmás Kond
...azt sem illik figyelmen kívül hagyni, hogy amikor az a mesterségesen éltetett bödön kijelentette, hogy megvan minden eszközük az északi áramlat tönkretételéhez már fel lehetett szerelve a robbanószer rá, és csak alkalomra vártak hogy a német hajlandó-e önként elzárni a csapot vagy felrobbantják...
jáger laszló
Aki keres az talál is
No de ez mire bizonyíték!!??
Szerintem semmire!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Qqberci
@Dr. Proktor: De, vittek magukkal egy nagy prüccelt...
Dr. Proktor
@jáger laszló: A bizonyítékok a korábbi felvételek a helyszínről...
Csodálnám ha azokon ott lenne amit most találtak!
Dr. Proktor
@simmering73: Nehogy már bemártsd sikarit a gazdájánál! Még elapadna a rubel apanázs...
Toller Béla
Az oroszok hitelességéhez nem fér kétség ! 100 %-ig hiteltelenek. Ami elég baj, mert elvileg találhattak volna valami érdekeset is ...Bár ez a harminc kilométeres táv, köröskörül ugyebár ...na neeeeee, ha ilyen kapacitásuk enne, a Kurszk még ma is fenyegetne bennünket !
Dr. Proktor
Most olvasom: " a szabotázs helyszínétől 30 kilométeres távolságban egy olyan tárgyat találtak, amely nem képezi részét az Északi Áramlat szerkezetének,"
30 kilométerre? Az óceánokban még atombombákat és elsüllyedt atomtengeralattjárót is találnának!
ómió
@m73: Csak nem a bárcáskurva anyád rakta oda!?
bencemacska
Én továbbra is maradok a robbanó csőgörény elméletnél. A most "talált tárgy" csak megerősíti ezt.
A görény indítói és aktiválói lehettek:
- putyintól megszabadulni vágyó "harcosok",
- esetleg jó pénzért felbérelt "munkások".
Feltételezhetően már nincsenek putyinisztában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.