Volodimir Zelenszkij finn, svéd, dán és norvég újságíróknak fakadt ki; szerinte hazánk magatartása nem felel meg NATO-szövetségesi sztáuszának Oroszországhoz fűződő viszonya miatt.

Zelenszkij keményen bírálta Magyarországot

Az Evropejszka Pravda nevű ukrán nyelvű portálnak Volodimir Zelenszkij kifejtette, az, hogy szövetséges nem csak egy szó, hanem jelentés is.

Hozzátette, a NATO olyan államok uniója, amelyek azonos álláspontot képviselnek a biztonság és az értékek kérdésében. Bizonyos helyzeteket talán másként kezelnek, de létezik egy szövetségi megállapodás, amelyben védik egymást és közös értékeiket, mondta az ukrán elnök az újságíróknak – számol be a Telex.

Magyarország esetében a fentiek Zelenszkij szerint azt jelentik, hogy nem nevezheti szövetségesének Oroszországot egy NATO-tag, miközben az utóbbi éppen konfliktusban áll vele. Így ugyanis ez a tagország többé nem szövetségese a szövetségnek, vagyis, amikor de jure szövetséges, miközben de facto ellene dolgozik, akkor nem fejthet ki álláspontot azzal kapcsolatban sem, hogy Ukrajna csatlakozzon-e a NATO-hoz, vagy sem – írja a Telex.

Forrás: Telex

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Egy akasztani való náci zsidó háború bűnös geci ne kritizálja Magyarországot...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
ahogy érezni Zelenszkíj mondandójából, az a kis Magyarország állandóan beleköp a levesébe...és ezt nehezményezi.
Nyírfa
" Magyarország esetében a fentiek Zelenszkij szerint azt jelentik, hogy nem nevezheti szövetségesének Oroszországot egy NATO-tag, miközben az utóbbi éppen konfliktusban áll vele. Így ugyanis ez a tagország többé nem szövetségese a szövetségnek, vagyis, amikor de jure szövetséges, miközben de facto ellene dolgozik, akkor nem fejthet ki álláspontot azzal kapcsolatban sem, hogy Ukrajna csatlakozzon-e a NATO-hoz, vagy sem – írja a Telex. "

Tökéletes érvelés.
kereső
Leforditom a "bikkfa nyelvet" magyarra: orbán kuss!!! Neked nem osztanak lapot Ukrajna NATO tagságával kapcsolatban.
Ennyi(ke).
A primitiv narancsos moszkoviták meg verjék a scheggüket a földhöz, nagy-nagy felháborodásukban!!!
Félix
@Nyírfa: Szomorú amit elmond és igaza van! Azért bízzunk benne hogy ha vége lesz a háborúnak(márpedig előbb utóbb minden háború véget ér!) Volodomír Zelinszkíj elnök Úr nem fogja elfelejteni hogy nagyon sok kárpát aljai magyar nem menekült el hanem harcol vérzik és ha kell meghal választott hazája Ukrajna szabadságáért! Ezért ne vegyenek minden magyar embert egy kalap alá a mostani magyar kormánnyal mert az nagyon nem lenne fair!
Félix
@Maccska: 1944-47 ig éveken keresztül folytak partizánharcok Ukrajna és Lengyelország területén a szovjet vöröshadsereg alakulatai ellen! Ugyanis mind az Ukránokat mind a Lengyeleket elfelejtették dicsőséges felszabadítóik megkérdezni arról hogy szeretnének e kommunizmusban orosz katonai megszállás alatt élni!
Ukrajnára bizony rákényszerítették a kommunizmust és az orosz ,,testvériséget,,nem magától óhajtotta!
Ez a háború is ezért van!
Nyírfa
@Félix: 14.11

Így van! Sem Kárpátalján, sem itthon, senkit nem lehet egy kalap alá venni a kormánnyal! Sok milliónyian vagyunk, akik nem osztják Orbánék nézeteit, és szeretnénk valódi kapcsolatokat ápolni a szomszédainkkal, valódi békére alapozva, amely csakis valódi demokráciában teremtődhet meg.
Zelenszkij intelligens ember , bízom benne, hogy ugyanolyan állhatatosan fogja vezetni Ukrajnát az európai integrációban , mint amilyen rendületlenül védelmezi a hazáját.
rokker33
Egy akasztani való náci zsidó háború bűnös geci ne kritizálja Magyarországot...
Félix
@Maccska:Kárpátalját vissza akarták anno adni de bölcs akkori miniszterelnökünk Antal József nem tartott rá igényt! Ukrajna határait a Minszki egyezményben Oroszország elfogadta és elismerte! És most az szerinted a megoldás hogy katonailag rázúdultak az ukránokra? Hány embernek kell még meghalni hogy befejezzék? Mellesleg a saját kiskatonáiknak is akik 17-20 évesen még szerettek volna még kicsit élni! Olvasd el nyugodtan mit élt át az a pár szerencsétlen aki ott volt Mariupol ostrománál és csodával határos módon valahogyan el tudott onnét menekülni élve! Arról tudtál egyébként hogy a Mariupoli színház romjai alatt 600 civil halott fekszik? Képzeld annyi volt a bűnük hogy ott próbáltak menedéket keresni a harcok elől!
Ha igaza lenne Oroszországnak! (De ebben a dologban nincs!) Az és semmi más sem igazolhatná a pusztítást amit Ukrajnában végeztek és végeznek! Erre egyszerűen nincs mentség sem magyarázat!
Nyírfa
@rokker33: Egy , az országot gazdasági érdekből elhagyó, Ausztriából írogató kisnyilas ugyan kritizálhatja az éppen honvédő háborút vívó Ukrajna vezetőjét, csak éppen nincs hozzá sem erkölcsi alapja, sem az értéshez nélkülözhetetlen intellektusa.
Dehát, ilyenek ezek a másokat felakasztani vágyó, de a saját kis valagukat menekítő , hol az EU-t, ahol a boldogulását keresi, hol az ukránokat gyalázó sehonnaiak.
Nem sokáig fogod élvezni az osztrák életet, úgy haza penderítenek titeket mint a sicc.
kereső
@Maccska: 13:31 Amice! Már elfelejtetted??- szovjetúnió volt! Tudod- tanácsállamok szövetsége! Amelyben Moszkva diktált-és gyakorolta az államhatalmat. Nem egyenrangú államok szövetsége volt. Ja, és azt az utolsó szovjet!!!/nem ukrán, nem oorosz, nem kazah, nem grúz/ katonát orbánod zavarta ki az országból a fideSS legend szerint. Most meg már vissza is hozta- ami meg nem egy "legend", hanem rögvalóság.
Nyírfa
@m73: 16.36

Orbán dolgozik rajta. És úgy gondolja, hogy ,mint eleinte csak Európa, majd a világ vezetőjeként gyerekjáték lesz létrehozni a magyar birodalmat. Ugyan ki lenne erre alkalmas, ha nem ő?
És kell-e e vágyálomnál autentikusabb bizonyíték az elmebajára?
kereső
@Nyírfa: 13:51 Sajnos!!! ebben az érvelésben az is benne van burkoltan- én olvasok még a sorok között-, hogy Magyarország elárulója a szövetségi rendszernek- a NATO,nak.És bár nem emliti, de ez értehető az Eu-ra is, mint szövetségi rendszerre.Szomorú, és szégyen!
Nyírfa
@m73: Nagy valószínűséggel diliházba kerül, és nem néhány hónapra. Még azt is el tudom képzelni, hogy nem itthon, és nem is nyugat felé viszi majd a "mentő". És onnan végképp nem lesz hazatérés.
kereső
@Maccska: 14:41 Hányszor kell még leirnom a történelmi tényeket?? 1991- szovjetúnió felbomlása, a volt tagállamok területeinek és határainak szerződésben foglalt elismerése./ugye nem csak Ukrajnáról van szó- emlithetjük Grúziát, Csecsenföldet, mint olyan államokat, amelyeket területi követeléssel megtámadott oroszország.
1994 Bpesti memorandum- nemzetközi szerződés , melyben három nagy hatalom elismeri, és garantálja!!! Ukrajna területi integritását, határait és szuverenitását.- USA, GB(Nagy-Britannia), Oroszország.
Ezen szerződések fényében indifferens, hogy ki, mikor, mit adott- vagy nem adott. Az a béke, meg nem béke- amely egy szuverén ország területének 20%-t elcsatolja. Ti 100 év után is sirtok trianon miatt- akkor képzeld el, mi lenne ott az orbán/putyini/kinai
béke terv megvalósitásával?
Nyírfa
@kereső: 16.59

Nem is annyira burkoltan. Az érvelésében logikusan levezette az árulást.
Időnként már keresem a szavakat, hogy mivel tudnám visszaadni azt, amit érzek, mert lassan elkoptatjuk az eddig írt kifejezéseinket, kevésnek bizonyulnak.
A tetteknek kéne következniük, de egyelőre csak Ákosék próbálkoznak, kétségbesetten, magányosan.
Te nem várod, hogy a DK úgy istenesen megmozduljon?
kereső
@Maccska: Kieg . a 17:07-hez. Trianoni békekötés idején Magyarország nem volt szuverén, független állam- Osztrák_magyar monarchia volt. És azért sem értelek benneteket, mert volt egy 1918 októberi őszirózsás forradalom- amely kimondta a habsburg ház trónfosztását, és volt egy Tanácsköztársaság- ugye a bolsi forradalom- de ez nem változtatott az ország hivatalos államformáján. Azt, a trianoni békekötés hozta el- akkor lett Magyarország szuverén, független állam 1000 éves múltja ellenére.
kereső
@KisTehen: Ne mond! Ebben biztok ottan Moszkvában? Ne nagyon bizzatok benne. -Sajnos azt kell mondjam, hogy érik a kiebrudalás. Tudod, a NATO mégiscsak katonai szervezet...
kereső
@KisTehen: @KisTehen: Hallgatva Pressman nagykövetet- háááááááááát, nem túl jót olvasok ki az általa elmondottakból. Tudod, amit Ő mond- azt az USA mondja hivatalosan.
kereső
@KisTehen: @KisTehen: @KisTehen: Nem érted ugye? Nem Pressman, nem Biden- hanem az USA adminisztráció(amely részben független az aktuális elnök személyétől) az amely meghatározza a külpolitikát. Nagyon kemény figyelmeztetések hangzottak el részükről, amelyet a nagykövet tolmácsolt. Magyarország nem bir akkorra jelentőséggel, mint azt gondoljátok.
kereső
@KisTehen: @KisTehen: @KisTehen: Te nem itt élsz. Magyarország Európában van- és én szeretném, sok millió honfitársammal együtt, hogy ott is maradjon. Ugye tudod, hogy nem földrajzban gondolkodom...
Az energiáról meg csak annyit- ékes bizonyiték van orbánék szabotázsára, putyin háborújánának finanszirozására- a magyar emberek kárára, és hazugsággal fúszerezve.
kereső
@KisTehen: Lex@rom- hogy mi lett volna ha!!!- én meg a dalai láma lennék, hha nem itt születtem volna, hanem a tibeti hegyek között. Jósgömb, vagy sámán mondta?? Teljesen mindegy...az USA -t kötötte a 1994 Bpesti szerződés, akárhogy hivják az elnököt.
kereső
@KisTehen: 17:42 azért, barmok-barma, mert Magyarország csatlakozott két szövetségi rendszerhez- amelyeknek csatlakozáskor elfogadta, aláirta és kihirdette a csatlakozási szerződésben foglaltakat, hogy elfogadja mindkét szövetségi rendszer alapokmányát. Na, ezért b@xtatnak bennünket- mert orbán és kormánya rendre megsérti ezeket az alapszerződéseket, nem tartja be a szerződés kötéskor vállalt kötelezettségeit.
Tudod , volt egy magyar miniszterelnök- az általatok prferált korból, aki azt irta: " szerződés szegők lettünk...", na itt tarunk most is.
Csizmás Kond
Ritka egy piszok gerinctelen ember kell legyen aki ilyen módon viszonyul azokhoz akik segítséget nyújtanak az általa nyomorba döntött embereknek...
kereső
@KisTehen: Ne baromkodj boci! Mindkét ország- semleges!!!. Svájc időtlen idők óta, Ausztria meg 1954 óta, amióta kivonták a szovjet csapatokat az országból- ez volt a feltétel: semlegesség!
C_3PO
Ha így halad, karóba húzzák! A sajátjai...
kereső
@Maccska: 1997. július 9-én Madridban a NATO és Ukrajna aláírták a Megkülönböztetett Partnerségről szóló egyezményt.12 A kapcsolatok a szerződés aláírásával megerősödtek, ez hozta
létre a NATO–Ukrajna Bizottságot (NATO–Ukraine Commission, NUC)13 a felek közötti
együttműködés előmozdítása érdekében.14 Ekkor a NATO–Ukrajna Bizottság lett a kapcsolat
legmagasabb fóruma, az akkor 19+1 (később 26+1, napjainkban pedig 30+1) összeállításban.
A Madridban aláírt szerződésben a Szövetség megerősítette Ukrajna szuverenitásának,
függetlenségének, valamint demokratikus és gazdasági fejlődésének támogatását. A NATO
pozitívumként értékelte Ukrajna csatlakozását az atomsorompó-egyezményhez, valamint
a nukleárisrobbanófejeknek az ország területéről történő kivonását. Az együttműködés egyik
jelentős eredménye a kijevi NATO Információs és Dokumentációs Központ megnyitása volt.
Ezt a NATO Összekötő Iroda (NATO Liaison Office, NLO) megnyitása követte 1999. április 23-án Kijevben. 2000 májusában az ukrán parlament ratifikálta a SOFA-egyezményt15 és a
hozzá kapcsolódó szerződéseket. Ez elősegítette Ukrajna növekvő szerepvállalását a PfP-ben.
A Megkülönböztetett Partnerségről szóló egyezmény első fejezete a NATO–Ukrajna
kiterjesztett kapcsolatok kiépítéséről, a második fejezet a NATO–Ukrajna kapcsolatok fejlesztésének alapelveiről (ENSZ Alapokmány, Helsinki Záróokmány)szól. A harmadik fejezet
megteremtette a lehetőséget a NATO és Ukrajna közötti rendszeres párbeszédre, valamint
a katonai együttműködésre az alábbi területeken: az euroatlanti térség biztonsága és stabilitása, beleértve Ukrajna biztonságát;
kereső
@Maccska: szövegértési nehézségeid vannak? Igen. Mit is jelent a "stratégiai partnerségi" megállapodás? Ott van leirva, a berakott szövegben. Az, hogy egy szerződés , megállapodás nem irja le, hogy szállitanak-e fegyvert, vagy sem- nem az a dolga!!- attól még a megállapodás szövegéből ez következik. Tényleg ennyire bugyuták vagytok? Tényleg. Ti csak orbán (rogán-habony-flinkenstein) goebbelesi kétszavas mondtait értitek. Akkor meg minek jártatok oskolába? Lehet szavazni két X-el is.
ómió
Ha ezen a tetün múlna, már a 3. világháborúban tapickolnánk!
Yoda69
Igaza van Zelenszkijnek. A rubeljobboldal politikaja ossze egyezthetetlen a szabad demokratikus allomak, az Unio es a NATO politikajaval. orban vagy mondjon le, vagy vigye ki az orszagot Unibol es csatlakozzon a FAK-hoz. Ne faszos pavatancikoljan itt nekunk, mondja ki mit akar.
kereső
@Maccska: 08:56 Döntsd már el- USA, vagy NATO- mert nem mindegy ám!!!
C_3PO
@Csizmás Kond: Neki csak az a jó, amikor Petr Pavel a saját népe nevében lőszert küld neki! Idióták!
vacsi
@Félix: " sok kárpát aljai magyar nem menekült el hanem harcol vérzik és ha kell meghal választott hazája Ukrajna szabadságáért"
Ezt komolyan gondolod?! Melyik kárpátaljai magyar választotta Ukrajnát hazájának?! Egyik sem! Mint egy zacskó cukrot, úgy adták át nekik - a területet, a néppel együtt... Nem menekülnek el, mert nincs hova. Aki meg tudta oldani, már rég elmenekült

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.