Volodimir Zelenszkij finn, svéd, dán és norvég újságíróknak fakadt ki; szerinte hazánk magatartása nem felel meg NATO-szövetségesi sztáuszának Oroszországhoz fűződő viszonya miatt.

Zelenszkij keményen bírálta Magyarországot

Az Evropejszka Pravda nevű ukrán nyelvű portálnak Volodimir Zelenszkij kifejtette, az, hogy szövetséges nem csak egy szó, hanem jelentés is.

Hozzátette, a NATO olyan államok uniója, amelyek azonos álláspontot képviselnek a biztonság és az értékek kérdésében. Bizonyos helyzeteket talán másként kezelnek, de létezik egy szövetségi megállapodás, amelyben védik egymást és közös értékeiket, mondta az ukrán elnök az újságíróknak – számol be a Telex.

Magyarország esetében a fentiek Zelenszkij szerint azt jelentik, hogy nem nevezheti szövetségesének Oroszországot egy NATO-tag, miközben az utóbbi éppen konfliktusban áll vele. Így ugyanis ez a tagország többé nem szövetségese a szövetségnek, vagyis, amikor de jure szövetséges, miközben de facto ellene dolgozik, akkor nem fejthet ki álláspontot azzal kapcsolatban sem, hogy Ukrajna csatlakozzon-e a NATO-hoz, vagy sem – írja a Telex.

Forrás: Telex

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Egy akasztani való náci zsidó háború bűnös geci ne kritizálja Magyarországot...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Maccska: szövegértési nehézségeid vannak? Igen. Mit is jelent a "stratégiai partnerségi" megállapodás? Ott van leirva, a berakott szövegben. Az, hogy egy szerződés , megállapodás nem irja le, hogy szállitanak-e fegyvert, vagy sem- nem az a dolga!!- attól még a megállapodás szövegéből ez következik. Tényleg ennyire bugyuták vagytok? Tényleg. Ti csak orbán (rogán-habony-flinkenstein) goebbelesi kétszavas mondtait értitek. Akkor meg minek jártatok oskolába? Lehet szavazni két X-el is.
ómió
Ha ezen a tetün múlna, már a 3. világháborúban tapickolnánk!
Yoda69
Igaza van Zelenszkijnek. A rubeljobboldal politikaja ossze egyezthetetlen a szabad demokratikus allomak, az Unio es a NATO politikajaval. orban vagy mondjon le, vagy vigye ki az orszagot Unibol es csatlakozzon a FAK-hoz. Ne faszos pavatancikoljan itt nekunk, mondja ki mit akar.
kereső
@Maccska: 08:56 Döntsd már el- USA, vagy NATO- mert nem mindegy ám!!!
C_3PO
@Csizmás Kond: Neki csak az a jó, amikor Petr Pavel a saját népe nevében lőszert küld neki! Idióták!
vacsi
@Félix: " sok kárpát aljai magyar nem menekült el hanem harcol vérzik és ha kell meghal választott hazája Ukrajna szabadságáért"
Ezt komolyan gondolod?! Melyik kárpátaljai magyar választotta Ukrajnát hazájának?! Egyik sem! Mint egy zacskó cukrot, úgy adták át nekik - a területet, a néppel együtt... Nem menekülnek el, mert nincs hova. Aki meg tudta oldani, már rég elmenekült

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.