"Egyre durvább a háború a szomszédban, egyre többen halnak meg és egyre nő az eszkaláció kockázata. Itt az ideje, hogy felcsavarjuk a békepárti többség hangerejét" – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Szijjártó a kritikus fontosságú ügyről: "nem szabad(na) átpolitizálni"

Fotó: MTI/KKM

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán leszögezte: most emberéleteket kell menteni, és az csak békében lehetséges.

"A béketeremtésben kritikus fontosságú szerepet töltenek be (vagy inkább kellene, hogy betöltsenek) a nemzetközi intézmények, közülük is leginkább az ENSZ. Nincs szélesebb körű szervezet az ENSZ-nél, ezért a működését nem szabad(na) átpolitizálni, hiszen pont az ENSZ-nek van a legnagyobb esélye a béketárgyalások megkezdésére" – fogalmazott posztjában a miniszter.

Ebből a szempontból jó hír, hogy szeptembertől egy olyan ember veszi át az ENSZ Közgyűlésének elnöki pozícióját, aki hozzánk hasonlóan elkötelezett a béke ügye iránt. A Trinidad és Tobagó-i Dennis Francis számára kulcskérdés a béke ügyének előmozdítása – hangsúlyozta, kiemelve: New York-i találkozójukon biztosították egymást kölcsönös támogatásukról.

"Egyre többen vagyunk, akik békét akarunk" – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Az ENSZ is elmehet a sunyiba- egyetlen szavuk nincs a viztározó gátjának felrobbantására- arra a társadalmi és ökológiai katasztrófára, amit az oroszok okoztak ezzel- megjegyzem, nem csak az ukránoknak, hanem egész Európának- hiszen az eláraszott területeken megszúnik a mg. termelés is, mert aláaknásitott területekről elvitte a viz az aknákat- ki tudja hova. És , mert a viz mindent elárasztott- temetőket, szennyviztelepeket-és csatornákat- az érintett területeken megnőtt a fertőzés kockázata, és ez ellen sem az ENSZ, sem környezetvédelmi-és egészségügyi szervezetei még csak fel sem szólaltak.
Miről hadoválsz már megint te szerencsétlen áruló???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@Németh István: Az atombombát a ruszkik sem élik túl, agyas. Mert kapnak ők is a nyakukba.
Németh István
@Macskaszem: Ez bizony igaz lehet, csak ne feledd aki elöször kapja az lesz a hunyó!! És nem is az oroszok fogják kilövöldözni a robbanófejes csodájukat! Az lesz a meglepeteés >> de az is biztos, hogy az usa 14 városa kapja szinte egyszerre! Európa csak hetet kap! > szar ügy lesz az biztos, de ha szerencsénk lesz megmaradunk! Hajrá minden USA ellenes arany drága béke és szabdságharcos nemzetnek!
drrotf
Szíjgyártó "népszámlálást tartott és ő úgy számolta hogy a" béketábor" gyarapodott.Volt ideje ennek a lóti-futinak erre is , mert olyan fontos munkát végez, hogy na!
Németh István
@drrotf: Ebben igazad van! > "mert olyan fontos munkát végez, hogy na!" ÉS tedd hozzá azt is hogy ilyen kiváló, határtalan mun kabírású minisztere >> KÜLÜGYÉRE a nemzetnek soha nem volt! Aztán amilyen kapcsolatokat és abból a nemzetnek, de mondanám, inkább, hogy a nemzeteknek előnyöket generáló intézkedés és eljárássrozatai világszinten irigylésre méltóak!
BEG KELL BECSÜLNI AZ ILYEN TÖREKVÉST! NEM AZ ORSZÁG ELADÁSÁNAK ÉS LEÉPÍ-TÉSÉNEK A CÉLJÁT KÉPVISELI, HANEM A NEMZET GYARAPODÁSÁÉT, és tegyük hozzá > IGEN EREDMÉNYESEN!
Németh István
Hajrá Péter és Viktor, vagy Viktor és Péter! Mindketten a választóitok akaratát elképzeléseit felülmúljátok! Minden tisztelet és elismerés érte!! CSAK EGY APRÓ SZÖSSZENET >> miért nem basszátok ki a főpolgármestert a kurva anyjába az usa nagykövetet a soros alex faszára, a gyur-csány dobrev hazaáruló geciket a karróra!?
simmering73
Akkor irány Moszkva. Ott ugass a félnótás főnököddel a békéről. Elég unalmas már ez a lemez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.