Az Európai Parlament jogi szakbizottsága hétfőn este zárt ajtók mögött szinte egyhangúan úgy döntött, hogy beperli az Európai Bizottságot amiatt, mert tavaly karácsony előtt megalapozatlanul szabadított fel 10,2 milliárd euró kohéziós forrást Magyarországnak – értesült a Politico.

Az elinduló pernek drámai, elhúzódó hatásai is lehetnek a magyar EU-s pénzek folyósítására, hiszen így a Bizottság óvatossági alapon akár még annak az immár 12,2 milliárd eurós kohéziós keretnek a folyósítását is felfüggesztheti, amennyi jelenleg papíron elérhető Magyarország számára. A per a magyar pedagógusok béremelésének fenntarthatóságát is veszélyeztetheti.

Az Európai Parlament az Európai Unió Bírósága elé viszi az Európai Bizottságot a Magyarországnak felszabadított 10,2 milliárd eurós kifizetés miatt – árulták el a Politico kedd reggeli hírlevelének a döntésben érintett személyek - írja a Portfolio.

Dráma: Újra blokkolhatják Magyarország EU-s pénzeit

Fotó: MTI

A LAP A DÖNTÉST "BOMBAKÉNT HATÓ", "TÖRTÉNELMI LÉPÉSKÉNT" ÉRTÉKELI, MERT NEM VOLT MÉG OLYAN, HOGY A PARLAMENT PERRE MENJEN A BIZOTTSÁG ELLEN ILYEN ÜGYBEN.

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága tegnap este zárt ajtók mögött 16 támogató, és mindössze egyetlen ellenző szavazat (szélsőjobb képviselő) mellett, nulla tartózkodással kimondta azt a súlyos állítást a lap szerint, hogy az Európai Bizottság tavaly karácsony előtt megalapozatlanul szabadított fel 10,2 milliárd eurót a Magyarországnak járó 21,7 milliárd eurós kohéziós keretből, és így nem járt el felelősen az uniós adófizetők pénzével.

Ezt amiatt tette meg akkor a Bizottság, mert értekelése szerint Magyarország addigra teljesítette az igazságszolgáltatási horizontális feljogosító feltételt a karácsony előtt elfogadott törvénymódosítással, és így minden olyan kohéziós forrás felszabadult, amit egyéb ügyek nem blokkoltak. Így lett ez 10,2 milliárd euró, aztán múlt héten az oktatási jellegű tematikus feljogosító feltételek teljesítése miatt további 2 milliárd euró szabadult fel jórészt a pedagógusbérek emelésének finanszírozására.

A lap emlékeztet rá, hogy a karácsony előtti, az EU-csúcs árnyékában született bizottsági 10,2 milliárd eurós felszabadító döntést akkoriban EP-képviselők, sőt a Bizottság tisztviselői is széles körben kritizálták, mint annak jelét, hogy Brüsszel engedett Orbán Viktor zsarolásának – bár a Portfolio szerint ez az értelmezés valószínűleg erősen leegyszerűsítő álláspont volt.

A Politiconak nyilatkozott Daniel Freund európai parlamenti képviselő, aki úgy foglalta össze a helyzetet:

Úgy gondoljuk, hogy van egy egyértelmű ügyünk, mivel a Bizottság ellentmondásba keveredett azzal kapcsolatban, hogy Magyarország tiszteletben tartja-e a jogállamiságot.

A potenciális perre, annak várható kifutására utalva a képviselő rámutatott: "Az EU Bírósága mindig is kiállt a bíróságok függetlensége mellett". Hozzátette: az EP szakbizottságának lépése "jelzés a Bizottság elnöke számára, hogy a jogállamiságot nem lehet elcserélni az Orbánnal való alkura".

Amint a lap rámutat: egyelőre nincs esetjog arra, hogy a 2021-2027-es uniós felzárkóztatási ciklus forrásfelhasználási jogszabályát (CPR) pontosan hogyan kell alkalmazni, és ennek során milyen mozgástere van a Bizottságnak a források kiutalásával, felfüggesztésével kapcsolatban. Azt viszont megjegyzik: az uniós bíróság mindig is kiállt a bíróságok függetlensége mellett azért, hogy az EU alapjait fenntartsa.

A szakbizottsági döntés után az EP elnökök testülete, a nagy frakciók vezetőivel együtt, csütörtökön dönt a per tényleges megindításáról. Ez gyakorlatilag biztosra vehető, mert a lap információi szerint öt nagy pártcsalád, köztük az Európai Néppárt vezetése támogatja a pert. Így ez egyúttal nagyon lényeges következménnyel járhat a néppárti Ursula von der Leyen bizottsági elnök magyar folyósításokkal kapcsolatos magatartására is.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ez [Orbán Viktor játéka] elsősorban magára Magyarországra nézve veszélyes. Ez az ország tudja, mi az invázió, tudja, milyen következményei vannak egy fasiszta rezsimnek, és meglep, hogy Budapest üzenetei radikálisak Ukrajna felé. Trumpnál a játszadozás nem fog működni. Ő egy független vezető. Senki sem szereti, ha gyenge barátai vannak.
Pusztai
Mivel az eus pénzek már geczibandánál elakadt, ezért nem érzi a kisember ha nem jön pénz, nem mernek annyit lopni ha nincs pótlás. vagy mégis???
Nessy
@RonaGyuri: Ennyi plusz pénz mellett már februárban az idei költségvetés kiadási összegének 68%-t elköltötte a kormány, illetve Orbán! És megint tavasszal egy alaptalan jövő évi költségvetést készítenek! Nincs érdemi ellenőrzés a költségvetés tervezése, alakulás fölött! "Az összeadás stimmel, a költségvetés jó"! Eddig jutnak el a tervezésnél.
Eladott Ország
Nagyon helyes döntés! A bűnöző, hazaáruló és politikai prostituált román tolvajcigánynak és bűnszervezetének egy eurócentet sem szabad adni! A kolostorgeci egy ruszkibérenc hulladék, az evolúció szégyene, akinek fontosabb a hatalma megtartása és az, hogy a bandájával és kiscsaládjával szarrá lophassa magát. A skizofrén, debil, despota kolostorgecit bíróság elé kell állítani és kivonni a forgalomból mindörökre, vagyonelkobzás mellett! "Kutyából nem lesz szalonna!" Az országnak még eddig soha nem volt ilyen szégyenteljes kormánya mint most! Trianon után ők a legnagyobb csapás Magyarországnak!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/144423631_255778842720460_7287330127502842188_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=1ybhkzMBmPMAX-HYAwB&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfA2e4E2zBocrtrPHZgKQL3Jl7zYGskd_ZGgAcRzbmXs_A&oe=661790CB
Béla333
"Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést".
index.hu/belfold/2011/07/03/negyen_nem_szavaztak_orbanra/

Akkor most mi van? A másik oldal visszaküldte a sallert meg a kokit?
Maccska
Érik a következő kétharmad,lipsik.
Namely
Bárcsak blokkolnák, és minél előbb elhagyná az ország a posvány EU-t.
Őrnagy
@Maccska: Az ellenzék és a hamarosan távozó EP bagázs azért harcol, hogy ne legyen 2/3., hanem mire Trumplit megválasztják újra elnöknek az USA-ban, végre 4/5 legyen.
Eladott Ország
@Namely: ma, 11:38 ☻Orbán kivezeti az országot az EU-ból, annyi különbséggel, hogy Nagy-Britanniának van önálló ipara, gazdasága, nekünk meg nincs. Huxit - azonnali államcsőd, szomáliai életszínvonal, 1 millió magyar kitántorgó nyugatra stb. Megéri nekünk kilépni?!
az EU-nak biztos megérné
- egy problémázóval kevesebb
- egy kifizetéssel kevesebb
- 1 000 000 viszonylag képzett munkaerővel több (mert nem a fideSS gyökerek mennének ki) a 3 millió bírka vidáman bégetne egészen addig amíg éhen nem dögölne.
Az EU nem csak gazdasági, hanem politikai és érték közösség is. Az, hogy fideszeseknek ez nem használ az világos. Amúgy egy olyan országban ahol a GDP több mint 80% -át exportra termelik, ugye nem használ a közös piac és a közös valuta?! Ajaj, nagy sötétség uralkodik a fideszesek agyának helyén!
A kínai elvtársaknak is csak addig vagyunk értékesek,( a rabszolga munkával együtt) míg az EU tagjai vagyunk.
Maccska
Az ellenzék áskálódását a magyarság megfelelőképpen fogja honorálni a választásokon
kereső
@Béla333: Nem sallert meg kokit- hanem métereset, hogy a fal adja a másikat.
Egyébként nincs itt semmi látnivaló- az unió parlamentje, az uniós tagországok képviselői védik az országuk lakóinak befizetett adóját a tolvajoktól, és ellenőrzik az unió kormányát- és felelősségre is vonják. Ahogyan egy népképviseleti szervtől elvárható.
kereső
@Maccska: Na, ja fakarddal mentek a 700 európai uniós képviselőnek- ez nem a "baloldali áskálódás" következménye, hanem az enyves kézé- amelyhez minden hozzáragad, ami nem az övé.
Maccska
@kereső: a magyarok megfelelő módon fognak szavazni a hazaáruló ellenzék ellen.
Mi nem világos?
kereső
@Maccska: Na, ja a "mimagyarok"- mi keresnivalótok van nektek Európában? Bugris, sötét tahók! Semmi...nektek az orosz sztyepppe való, meg a vad lovon való lovaglás- nem európa. Primtiv senkiháziak vagytok - össze illetek orbánnal. Ja, a "mimagyarok" össz.vissz 21 képviselőt küldhetnek európába- az meg lepkefing, még őrbánnal súlyosbitva is.
Nessy
Ha jól értem, a kb. 6 ellenzéki képviselő komolyabb erőt képvisel az unióban, mint a 13 kormánypárti képviselő! Arról nem beszélve hogy az unió a tényeket nézi,azt mutatja ki az Eurostat, nem a dajka mesét! Hoznak törvényt, csinálnak látszat hivatalt kis hazánkban a korrupció, meg a többi probléma kezelésére, csak éppen egyik sem működik! Minden megy tovább, ahogy eddig!
kereső
@Nessy: "Erkölcsileg aggálytalan
A rendeleti kormányzás lényege, hogy nincsenek erkölcsi aggályaink. Teszünk a jogrendre, az alkotmányosságra, hiszen ezek erő nélkül mit sem érnek.
Ma négy éve tart éppen a rendeleti kormányzás, most éppen a háború miatt, a békepárti Magyarországon. A rendeleti kormányzás azt jelenti, hogy a parlament a nagy orbánista többségével együtt, le van ejtve. Rájuk csak akkor támad egy kis szükség, ha a svédek NATO tagságának elfogadását kell elhúzni – putyini kívánságra – vagy ha egy-két okoskodó ellenzéki politikust kell móresre tanítani. Amúgy a kormány azt csinál, amit akar. És a kormány tudjuk ki. “Maga nem azért van itt, hogy erkölcsi aggályai legyenek” – jegyezte meg állítólag a zsebdiktátor a függetlenségéről és önálló véleményéről nem ismert igazságügyi miniszterének. Az “erkölcsi aggály” felteszem, valami olyasmit jelenthet, hogy ma ne mi lopjuk a legtöbbet, vagy ne vegyük el a másét, különösen ha az a fél Balaton part, az Andrásssy út vagy egy vármegye jobbágyostúl.
A rendeleti kormányzás lényege, hogy nincsenek erkölcsi aggályaink. Teszünk a jogrendre, az alkotmányosságra, hiszen ezek erő nélkül mit sem érnek. Az a miénk, amit hazavittünk. Aki aggályoskodik, az nincs velünk. Hogy volt ez régen? Elente: aki nincs velünk az ellenünk van. A kádári konszolidáció szerint: aki nincs ellenünk, az velünk van. Az orbáni szlogen: aki ekölcsileg aggályoskodik, az ellenünk van.
Az úgynevezett erkölcsi aggály a gyengék mankója. Azoké, akik még egy vacak európai uniós támogatást sem mernek zsebrevágni, akiknek még jelent valamit a fékek és ellensúlyok rendszere. "
simmering73
"BOMBAKÉNT HATÓ", "TÖRTÉNELMI LÉPÉSKÉNT" ÉRTÉKELI, MERT NEM VOLT MÉG OLYAN, HOGY A PARLAMENT PERRE MENJEN A BIZOTTSÁG ELLEN ILYEN ÜGYBEN
A magyar maffiakormánynak ezt is sikerült elérni. Egy eurocentet se a maffiózóknak.
Maccska
@kereső: @simmering73: A magyar nép megfelelő választ fog adni a hazaáruló ellenzéknek.
Csak aztán ne csodálkozzatok.
NKF
Elmehetnek a jó büdös kurva anyjukba! Sok szarházi,remélem már nem sok van nekik hátra!
Az ilyen Daniel genyláda meg a cseh ribanc menjenek a búsba!
kereső
@Maccska: Én már túl vagyok a "csodálkozáson", hiszen ahol egy többszörös erőszaktevőt, egy adócsalót, egy az állam ellenes bűncselekménnyel megvádoltat, egy terrorista háborús tömeggyilkost imád a "magyar nép"- ott már nincs is min csodálkozni.
Cherry
Ezeknek a tolvaj patkányoknak 1 centet se utaljanak,,,,
teuton
@Namely: Miert az orszag menjen az EU-bol??? Ha TE menni akarsz, mar holnap tavozhatsz, putyler sziveseb lat, penzt is ad neked, csakhogy azert agyutölteleknek kell menjel az ukran frontra!!!
Maccska
A közelmúltban Hajnal Miklós az ATV-ben döbbenetes beismerést tett. A Momentum elnökségi tagja azzal büszkélkedett, az ő érdemük, hogy a jogállamisági eljárásokon túl most már az uniós pénzeket is megvonják Magyarországtól. Hajnal a »Magyarországgal szemben« zajló eljárások momentumos szorgalmazásáról beszélt.
Maccska
@Maccska: a választ megkapja a magyaroktól.
KisTehen
a libsik már saját magukat falják fel kínjukban

HAHAHA
KisTehen
@RonaGyuri: ez libsi játék rátok veszélyes gyuri ... most bíróság fog dönteni ... nem pedig bohócok szavazgatnak
KisTehen
@Aki Én: tudod mi ebben a szép ...

hogy saját magatokat szívatjátok

ursula a néppárt üdvöskéje lett ... ha megtorpedózzátok ursulát, azzal a néppártnak is keresztbe tesztek :)
KisTehen
@Aki Én: sőt ... ha megtorpedózzátok ursulát ... azzal orbánnak tesztek jót

HAHAHAHAHAHAHA
KisTehen
szerintem orbán most is kér egy kávét

HAHAHA
KisTehen
szóval orbán mindenképp nyer :))

- vagy kimondja a bíróság, hogy magyarország jogosan kapta meg a pénzeket, és ettől kezdve ezt orbán bármikor az orrotok alá dörzsölheti

- vagy kimondja a bíróság, hogy a bizottság hibázott ... és akkor ursula röpül

b+ a libsik sose voltak fejben erősek

HAHAHA
KisTehen
látom leakadtatok a témáról

HAHAHAHA
koszpeko
@marha: Egy bizonyos szint fölött,
az embereket nem érdekli a fidkány szint.
Se az, hogy hánysz valamit a fajtársaiddal és ide bekaparjátok.
mackoka46
A diktátor pénzét blokkolják ! Jól kifosztotta az országot.
KisTehen
@koszpeko: akkor te az alatt a szint alatt vagy? :)
Cherry
Végre megkapja a retkes cigány meg csőcseléke amit érdemel
koszpeko
@marha: emberekről és fidkányokról beszélek
A fajtád a meztelencsigához vagy a kullancshoz hasonlit.
De nem éritek el az említett élőlények szintjét.
Egy meztelencsigában több a gerinc mint benned és fajtádban.
Maccska
A labancok újra és újra Magyarország ellen lépnek fel .
Az eredménye meglesz a hazaáruló ellenzék számára.
El fogtok tűnni a történelem szemétdombjára
KisTehen
@koszpeko: szóval te egyik se vagy? :)
KisTehen
@Maccska: már ott tartanak, hogy saját magukat falják fel
Peller Anikó
"'"A per a magyar pedagógusok béremelésének fenntarthatóságát is veszélyeztetheti."'"

Napersze stadionokra, focira kastélyokra, lombsétára, kurvaanyátokra lesz pénz bőven, attól nem kell tartani, igaz macskaszar?
KisTehen
@Peller Anikó: sőt ... még a baloldalra is futja
Namely
@teuton: "Miert az orszag menjen az EU-bol??? Ha TE menni akarsz, mar holnap tavozhatsz, putyler sziveseb lat, penzt is ad neked, csakhogy azert agyutölteleknek kell menjel az ukran frontra!!! "
Az EU-n kívül nem csak Putyin van, hanem pl Svájc is. Érdekes, hogy nem Svájc a példátok. Ja, tudom miért: mert nem az van felírva a pártbrosúrátokban, hogyaszongya "vagy Brüsszel, vagy Moszkva".
:D
Hülye vagy, de ezt már a kommented helyesírási és stilisztikai minőségéből is látni lehetett.
Namely
@Eladott Ország: A szokásosnál is hülyébb voltál, ez csak megér egy választ :D
"Orbán kivezeti az országot az EU-ból, annyi különbséggel, hogy Nagy-Britanniának van önálló ipara, gazdasága, nekünk meg nincs."
Nagy-Britanniának sincs. A globális gazdaságban országoknak nincs ilyen. Jó reggelt, elmúlt már 1976.
"Huxit - azonnali államcsőd, szomáliai életszínvonal,"
Nem írtam fent, hogy azonnal kilépünk. Ja, olvasni és értelmezni kellene. Idióta.
"az EU-nak biztos megérné
- egy problémázóval kevesebb"
Tehát aki nem 100% mindig a brüsszeli, azaz washingtoni elit érdekében szavaz, az már "problémázó"? Hol is volt ez a szemlélet? Ja, 1990 előtt, ez volt a moszkovita nézőpont. Jól látszik, hogy egy begyepesedett, vén, moszkovita vagy, egy minden újra alkalmatlan öreg pöcs.
"egy kifizetéssel kevesebb"
Most sem fizetnek, te majom. És akkor befizetés sem lesz innen. A nyugati cégek nem hordhatják ide a termékeiket vámmentesen, nem fektethetnek itt be akadálymentesen, stb. Mit gondolsz nyugger, miért vagyunk tagok? A 2 szép szemünkért? :D
" Az EU nem csak gazdasági, hanem politikai és érték közösség is."
Egy nagy lófaszt. Egy gazdasági érdekközösség. Ha értékközösség lenne, akkor szóba sem állnának Ukrajnával, Izraellel, vagy éppen Szaúd-Arábiával. Ha politikai közösség lenne, amely értékeken alapul ugyanígy.
Úgyhogy köszi, jól látszik, honnan származol. Egy régi komcsi politikai agitprop titkár vagy, akinek nem tűnik fel, hogy nem gondolkodik, de az agyatlan gyűlölet nagyon jól megy neki.
teuton
@Namely: Hogy ki a hülye, az latszik a böffenesedböl. Milyen feltetelekkel költözhetsz Svajcba es lehetsz allampolgar? Beszeled a nyelvet, van jo szakmad? DOLGOZNI akarsz egyaltalan? Semmi, csak baromsagok... Ha dolgozni akarnal es jol elni, akkor ugy tennel, mint 600ezer masik magyar, irany Nyugat! Egyebkent elarulom neked, hogy Svajc egy olyan "olcso" orszag, hogy a svajciak Nemetorszagba jarnak at bevasarolni... Te meg koldulni tudnal ott legfeljebb...
Namely
@teuton: A kérdéseid hogy jönnek ide? Ja, sehogy, csak idehánysz valamit, hogy úgy tűnjön a hozzád hasonló idiótáknak, válaszoltál.
Cherry
Helyes az előleget sem szabadott volna a tolvajoknak átutalni, remélem lesz esze az EU nak és semmit nem fizet,,,inkább éhenhalok mint ezt a zsiros disznót és haverjait etessem
Cherry
@Virág Árpád: Inlább Ukrajna mint a zsiros tolvaj és csőcseléke
Namely
@Cherry: rendben, de akkor miért csak Ukrajnának utalnak? Mi van a többi rászoruló országgal? Palesztinok mért nem kapnak pl? :) ha már elvek, legyetek következetesek.
Maccska
@Cherry: senki sem mondja hogy ne halj éhen.
Már el is kezdhetsz éhezni.
Maccska
@Cherry: miért kellene ukrajnának pénzt adni??
Szerintem ott nem is beszélhetünk jogállamról.
Az összes ellenzéki párt és ellenzéki sajtó be van tiltva.
Ráadásul a világ legkorruptabb országa..
Vagy mégsem ez a lényeg?
Peller Anikó
@Némely: "'"Palesztinok mért nem kapnak?"'"

Nna, gondoltam, hogy arab vagy. Tudod mi jobban kedveljük az európai gondolkodású embereket. Azért nem kapnak, mert nem munkából akarnak megélni, hanem ökölrázásból, kődobálásból és hogy az allah az egy akbár.

Azért nem kapnak mert rühelljük a fajtádat, a primitívséget, a belétek vert elmebeteg vakhitű erőszakos hülyeséget. És per pillanat éppen valami nagyon nagy aljasságot tettek a zsidó gyerekekkel nem utolsósorban.

És túl vagyunk szaporodva, veled is csak többen vagyunk.
teuton
@Maccska: A baromsagaidat honnan szeded, Goebbels Toni propagandagyarabol??? Kepzeldd, MOon nincs haboru, megis egyszemelyes keziiranyitas van! Haboruban pedig masok a törvenyek... Egyebkent pedig miert ad az EU Ukrajnanak penzt? Kepzeldd, tegnap MO is megszavazta a 5 milliardot! Erröl nem tajekoztat a tarajos propagandista, vagy nem tudsz olvasni??? Egyebkent pedig a paplesztinok is kapnak penzt, söt az elelmiszersegelyek szallitasaban katonai repülök segitenek. MO mit ad??? A potrohos allamdoan nyal a korrupt Bibinek!
Virág Árpád
@Cherry: Neked marad Ukrajna! Mehetsz is oda! Magyarország még a tatár illetve török hódoltság után sem állt olyan szinten! Ha neked megfelel, ám...
Cherry
@Virág Árpád: Tudod egy Ukrajna százszor mint egy retkes cigány OV irányitott rohadó társadalom,, ebben a sötét alja balkánon, sok neked sincs a feedben
Cherry
@Virág Árpád: Neked meg Moszkva a zsiros Napoleonnal
Maccska
@Cherry: Magyar nem ért egyet az uniós pénzek megvonásával.
csak úgy....
@Virág Árpád: virág, a török hódoltság után nem is maradtak magyarok, csak itt-ott elvétve!
0rbánotok is indiából származik, ti nagy magyarok! :)
KisTehen
anyátokpicsáját zároljátok hülye libsik :)
Cherry
@Virág Árpád: Tudod egy Ukrajna százszor mint egy retkes cigány OV irányitott rohadó társadalom,, ebben a sötét alja balkánon, sok neked sincs a feedben
csak úgy....
a tolvajok sorsa vár 0rbánékra..., két év múlva már krumplira se fussa nekik, amivel a roma voksokat szokták venni! :)
már a paks II. re szánt lóvét is elkrumplizták a legutóbbi választásokon...
Maccska
kisebb súrlódást okozott akkor, amikor az EU-val kapcsolatos ellenzéki politikát bírálta. Magyar elmondta, tévesnek tartja azt, hogy ellenzéki EP-képviselők azon fáradoznak, hogy befagyasszák a hazánknak járó pénzeket, holott ezekre a forrásokra az országnak szüksége van. A menetrendszerű ováció helyett csönd, majd bizonytalan taps követte ezt a gondolatot.
Virág Árpád
@Cherry: Nem tudom, a te fejedben mennyi van, nem is érdekel! Ha neked Ukrajna jobb, már holnap indulhatsz oda! Oda, ahol az ember nem számít, mert a FŐNÖK bármikor rendelkezhet az életeddel, s elküld a vágóhídra! Csak azért, mert neki azt ígérte a COWBOY, hogy neki jó lesz, ha megteszi!
Cherry
Sok fidesz csőcselék itt , fáj az igazság proli szemetek, OV mocskos tolvajt csak éltessétek, a csillagotok ma megkapta amit érdemel egy nagy darab sz,,,,,,,rt a szemét,,, vége a királyságnak a világ szemete most besz@rt a mocskos gatyájába, Brüsszel ócska neki, egy centet sem a ganénak,,, ALAVJU fidesz prolik hahahahhahahahha
Maccska
@Cherry: már ne igyál többet, buksi.
Virág Árpád
@Cherry: Nem kell félni! Innen Ukrajna csak felfelé fog ívelni! Bizonyos népcsoport hamarosan be lesz költöztetve! Ők majd felvirágoztatják a helyet! S akkor neked még vonzóbb lesz!
Sajnos a tények ugye makacs dolgok: a sok halálba küldött férfit pótolni kell, s ebben te is részt vehetsz - már ha férfinek érzed magad!
bence
Mi ebben a dráma ?! Legalább nem megy ez is orbán és csatlósai zsebébe !
Maccska
@bence: szerintem nem Orbán fogja érezni a hiányát hanem például te.
Persze ezt nem biztos hogy érted.
bence
@Maccska: ! Az ész a legnagyobb hiányosságaid közé tartozik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.