Gerendás Péternek elege lett, az 56 éves művész a Facebookon írt hosszú búcsúlevelében jelentette be, hogy elköltözik az országból. "A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létező előitéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett bizonyos “zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról “ szóló hazugságok, összeesküvéselméletek és ezzel egyidejüleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása , a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást" - írta.

A teljes szöveg:

Búcsúlevél kicsit másképp…….

Nagyon fájnak nekem azok a mondatok amelyeket le fogok írni, de nem dughatom tovább a fejemet a homokba. 15 lemez, számtalan rangos díj után úgy döntöttem, hogy befejezem itthoni tevékenységemet. Ennek számos oka van.
Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás.
Néhány éve történt , hogy az utcán egy negyven körüli
hölgy amikor meglátott azt mondta “te szemét patkány” Úgy éreztem, a szívemből egy darab, kitépve ott gurult el az aszfalton. Azon gondolkodtam miféle gyűlölet bujkál ma az emberekben, amikor én, aki nem vagyok politikus (náluk szakmai ártalom az ilyesmi),
televízió interjúim során a gyermekeimről beszéltem, zenémmel, vagy szövegeimmel, viselkedésemmel senkit nem bántottam , ilyet váltottam ki valakiből, aki feltehetően anya, vagy az lesz egyszer. Pedig engem legtöbben arról ismernek, hogy sok gyermekem van. Még ma is ott állok az utcán, megdermedve.
A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létező előitéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett
bizonyos “zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról “ szóló hazugságok, összeesküvéselméletek és ezzel egyidejüleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása , a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást. De van egy “gulyás feelingem”, mint ahogy egy Klauzál téri sólet életérzésem is. Az anyanyelv, a hazám iránti forró szeretetem, a költészet, az irodalom, Bartók, Kodály, József Attila, Kosztolányi, és a többiek, idekötnek. Szakmailag soha nem volt szerencsém. Más híres előadókat kísértem, egy méterrel a hátuk mögött, és ennek szimbolikus jelentősége is volt.
A második vonalban születtem, és ott is maradtam. Később a saját lábamra álltam. De a Rádiók nagyon keveset játszották a dalaimat, emiatt nem lehettek slágerek azok. Az elenyésző számú koncertek helyét átvették a vendéglátó helyek és a céges, sonkatekercs mellé játszott aláfestő zenék. Utáltam, ahogyan hátat fordítva zabáltak jólöltözött hölgyek, urak, akik felettébb leszarták a produkciót. Ma már ezeket visszasírom, mert játék közben a számlakönyvemre koncentráltam, a családomat tartottam el abból, hogy a művészetemet a kaszinótojás mellé felszolgálták. De ma már nincsenek ilyenek. A cégek csődbe mentek, de addig még gyorsan, a helyemet átvették a napi rendszerességgel jelentkező tehetségkutatónak álcázott valóságshowk hősei, akik három percig tündökölnek, de utánuk folyamatosan jön az utánpótlás, és mivel tehetségekben rendkívül gazdag ország vagyunk, kilátás sincs arra, hogy az elkövetkező 30 évben ne takarja ki valaki néhány percre a napot. Koncertek nincsenek. Felkérnek, aztán lemondják.
Öt évente csinálok baráti segítséggel, saját szervezésben egy-egy nagyobb produkciót, de két hónap próba, felkészülés ,az életművem bemutatása után kicsit zsebbe kell nyúlnom a végén, miután mindent kifizettem. Maradnak a vendéglátó helyek, ahol mikroszkopikus összegeket fizetnek, és néha még abból is alkudnak. Volt egy nagyon jó színházi ötletem is , de senkit nem érdekelt, de mégcsak vissza se hívtak, hogy ezt elmondják nekem.

Az életem során összegyűjtött javaimat eladtam, amit mind feléltünk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spórolt pénzemből vettem. Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása(nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket bitosította. Pedig nem élünk nagy lábon. Ez nem normális dolog. Ez az ország élhetetlenné vált . Értéktelenné vált az érték. Felment az ára a selejtnek. A gyermekeim az iskolában akkor vannak megdicsérve, ha mozdulatlanul ülnek a padban, mint a robotok. Az ablak akkor nyílik ki automatikusan, ha a műszer oxigénhiányt jelez . Igazgatói intőt kapnak jelentéktelen csínyekért. A zeneiskolában (ahol zenével elenyészően keveset foglalkoznak) lelkipásztori jellemzést kérnek, és választanunk kell ,hogy hittanra járunk, vagy etikára, amivel alaposan körül tudják rajzolni, mindenki identitását. Folyamatos Apeh szorongatásban vagyunk , 3 havonta inkasszóznak ,mert a Bt. Költségeit ha van bevételem, ha nincs, fizetnem kell. De időnként jön 20 ezres parkolási bírság, eladhatatlan zártkerti ingatlanon lévő használhatatlan sufni utáni 40 ezres építményadó, elviselhetetlen telefonszámlák, 3 Ft 50 fillérért vett I phone –ok amik a hűségnyilatkozat lejárta után (pont amikorra szétesnek) 300 000 Ft-ba kerülnek. Büntetések , 71 ezres gázszámla, 30 ezres villanyszámla és kocsira felvett 5 éve fizetett frankhitel (amiből még 1 év hátravan) pedig amikor megvettem már 200 000 km volt benne. A ház ugyan tehermentes, de bármikor ráterhelik a tulajdonlapra, esetleg valamilyen kifizetetlen számla miatt, így akár mi is hajléktalanok lehetünk. 6 kiskorú gyermekem van, de igazából a jövőképem kb egy hétre elegendő és az is eléggé lesújtó. Nemcsak a jövőtől félek már, hanem a jelentől.
Ezért úgy döntöttem, hogy elindulok valamerre. Még nem tudom igazán merre. Dél felé, vagy inkább északra? Sikerül-e, vagy nem? 57 éves vagyok. Ennyi idős korában apám már vágta a centiket a nyugdíjhoz. Nekem se nyugdíjam nem lesz, se centim.
Nem vagyok hajlandó korrumpálni, vagy pártokhoz, politikusokhoz dörgölődzni. Nem vagyok képes könyvet írni “hogyan veszítettem el a szüzességemet” .Nem tudok tanítani ,nincs türelmem hozzá,mert folyamatosan arra gondolok,miért kell ezzel kínlódnom, vannak nálam sokkal képzettebbek, akik nálam ezt jobban csinálnák, amihez meg én értek,, azt meg nem csinálhatom.
Egy másik országban kell valahol meghúznom magam egy ideig, és bízni abban , hogy van olyan hely a Világon, ahol értékelik amit én tudok. Mert itt nem, ezzel jobb szembesülni. A gitáromba kapaszkodok, mint egy hajótörött. De nem azért írom ezeket, mert sajnáltatni akarom magam, Isten őrizz! Megoldottam mindig, és most is meg fogom. Bízom a tehetségemben. Idáig mindig én tartottam a lelket a barátaimban, bizonyos “napsütésről, meg madárfüttyről” beszéltem,de már nem tudok ilyen okosakat mondani. Muszáj visszakapnom a reményt, a jövőképet, a mosolyt, hogy gyermekeimre úgy nézhessek, ahogy néhány éve.
És miközben ezt írom, kislányom Róza idehozott egy papírt “Boldog Húsvétot apu”…

134 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
Menjen engem biztos hogy kurvára nem zavar.

Engem meg rohadtul zavar, hogy a cigányok büntetlenül gyilkolnak, erőszakolnak meg idős embereket, hogy rabolnak és csak szaporodnak anélkül, hogy valaki gátat vetne ennek.

Zavar, hogy a fidesz semmit nem tud felmutatni, mégis hitegetik a buta embereket, hogy ez nekünk jó. Zavar, hogy meglopnak minket, az országot, hogy mindenki utál minket.

Zavar, hogy az mszp és a fidesz csak egymásra köpköd, közben tönkre teszik az országot.

Zavar, hogy a zsidók mindenbe beleszólnak, hogy minden hol ott vannak (nem csak itt a parlamentben,de külföldön is sok helyen), hogy picsognak mint a fürdős kurvák, ahelyett hogy kussban lennének azok után amit kaptak.

Zavar, hogy sok ember nem lát át a sűrű ködön ami a fejében van,és úgy tesz mintha semmi baj nem lenne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
Ez a cím nem fedi a valóságot! nem csak emiatt van lelkileg padlón ez a kiváló zenészünk!
Nagyon sajnálnám , ha elmenne... :-(
Amit leír az a magyar valóság! Aki nem képes prostituálni magát, bármely területen halálra van ítélve!
Olyan országban élünk ahonnan az emberek menekülnek...
szepwilly
@miazavalami: röviden es magyarul,vagy kurva leszel vagy ehen halsz!
csiga0771
9 gyermek édesapja, akkor mit csodálkozik, nincs lóvé, mehetsz. hogy őszinte legyek nem is tudtam ki ez.. muszály volt utána néznem.
miazavalami
@szepwilly: Ez van! :-( A legkiválóbb emberek kénytelenek elhagyni az országot! Bármely területet nézzük. Vannak olyanok akik mennének , de nem tudnak. Kezd arra hasonlítani , mintha a kormány előkészítené a terepet a betelepülőknek!
miazavalami
@csiga0771: Az nagy baj, ha nem tudtad ki ! :-(
silber13
@csiga0771: Hamarább kellett volna utána nézned. Nem tucat zenész,nem egyszámos semmithetség...
Zsoel
@silber13: Én viszonylag(!) tájékozott vagyok a magyar könnyűzenében, de a Holdnővér, Napfivéren kívül én sem tudnék kapásból előszedni egy Gerendás Péter-számot.
Zsoel
Egyébként pedig menjen, ha menni akar, a határok manapság nyitva állnak. Nem kéne mondvacsinált okokkal magyarázkodni, inkább mondja azt nyíltan, hogy itt nem tud elég pénzt keresni. Sz...r kormányzatunk van, szó se róla, de azért fasizálódásról meg zsidózásról beszélni elég röhejes dolog.
silber13
@Zsoel: Mellesleg én sem, de azért a Wikipédiában nem két száma van felsorolva. Előadóművész és tudod érdemes megnézni az állami elismeréseit is. Kár érte...
Zsoel
@silber13: Azt tudom róla, hogy kvalifikált, díjazott előadóművész csak azt mondtam, hogy igazából én sem ismerem a munkásságát.
Meg vélhetően más sem nagyon, elvégre pont az a baja, hogy nem játsszák a dalait a rádiók.
leszúrt rittberger
Azon túl, hogy néha mikor összecsapnak a hullámok a fejem fölött, első nekifutásból én is tudnék ilyeneket írni, bárki tudna, ez tulajdonképpen egy bő lére eresztett "bassza meg, elegem van" volt.

Másrészt viszont, lehiggadva, az a helyzet áll elő, hogyha tényleg annyira kiváló és tökéletes lenne ez az embert, ahogy beállítja magát, akkor meg tudna élni, megtalálná a lehetőségeket. Aki meg nem életrevaló, az más országban sem az. Ha 57 évesen nincs egzisztenciája (ha jól értem), ellenben egy hiperszuper értékes pótolhatatlan művész, akkor valamit nagyon nem jól csinált eddig, és ez az ő hibája. Gondolkodott volna előre, amikor még nem ez a "fasizálódó" rendszer volt...
sokanvagyunk
@silber13: Kiváló ember, kiváló tehetség, az elismerések sem maradtak el! - de ezekkel az indokokkal hónapok alatt kiürülhetne az ország!
silber13
@Zsoel: Lehetsz te bármilyen jó zenész, lehetsz külföldön is elismert, ha nem állsz be a sorba, akkor meghaltál, nem játszanak egy számodat sem, legfeljebb ritkán, koncertekről csak álmodozhatsz, esetleg magán úton, azt viszont ki fizeti meg, stb.
Zsoel
@silber13: Jó, de ezt akkor se az aktuálpolitikára fogja: Gerendás Péter legalább 20 éve aktív zenész, ez idő alatt azért sokat fordult a szélirány a kormányzatban is, a közmédiában is, a rádiócsatornák, de még a rádióhallgatók ízlése terén is.
GeoCravker
@miazavalami: @silber13: Speciel tudtam, hogy ki, de azért el tudom képzelni, hogy emberek élnek és meghalnak eme tudás nélkül is. Amellett minden életútnak megvan a maga pályaíve. Ezügyben Gerendás kicsit messze van mondjuk Pege Aladártól, vagy akár Szakcsitól. Tudom, mielőtt belekötne valaki, nem ugyanaz a műfaj.
Miközben azt hiszem nem neki a legrosszabb ebben az országban. Viszont elég komoly PR-tartaléka van egy ilyen bejelentésnek.
őrült
Itt ok nélkül cigányoznak,zsidóznak ,buziznak.Jólteszi Gerendás mindenki menjen haza a cigányok Indiába,a zsidók raelbe,a buznyákok amerikába és akkor mindenki megnyugszik
kerék
Menjen engem biztos hogy kurvára nem zavar.

Engem meg rohadtul zavar, hogy a cigányok büntetlenül gyilkolnak, erőszakolnak meg idős embereket, hogy rabolnak és csak szaporodnak anélkül, hogy valaki gátat vetne ennek.

Zavar, hogy a fidesz semmit nem tud felmutatni, mégis hitegetik a buta embereket, hogy ez nekünk jó. Zavar, hogy meglopnak minket, az országot, hogy mindenki utál minket.

Zavar, hogy az mszp és a fidesz csak egymásra köpköd, közben tönkre teszik az országot.

Zavar, hogy a zsidók mindenbe beleszólnak, hogy minden hol ott vannak (nem csak itt a parlamentben,de külföldön is sok helyen), hogy picsognak mint a fürdős kurvák, ahelyett hogy kussban lennének azok után amit kaptak.

Zavar, hogy sok ember nem lát át a sűrű ködön ami a fejében van,és úgy tesz mintha semmi baj nem lenne.
A Tündik bündije
És eközben egy kerényi nevű "művész" (mondjuk úgy, ápolt) milliókat kap a beteges, pártállami eszmék művészi köntösbe csomagolt terjesztésért.
miazavalami
@GeoCravker: Csigának válaszoltam! Ő nem tudja ki...
senkifia68
Mondjuk a fasizálódás engem is zavar, legalább annyira mint a kurva országozás!
Talán illőbb lett volna kihangsúlyozni a valós okot!!!

"Gerendás két dologgal indkolja, hogy miért akarja elhagyni az országot. Az egyik, hogy a politikai közéleti helyzet, a szélsőséges ideológiák megerősödése undort kelt benne, és a saját bőrén érzi, hogy a legyintő véleményekkel és hiradásokkal szemben Magyarország most sokkal kirekesztőbb hely, mint néhány évvel ezelőtt. A másik a sokkal kézzelfoghatóbb gazdasági ok. Kifejti, hogy jó ideje nem igazán tud megélni a fellépésekből, leginkább csak vállalati bulikon tudott pénzt keresni, még a válság előtt, mostanában a nyári haknilehetőségeket elhappolják előre a futószalagon gyártott tehetségkutató-szereplők."

Azért így kissé más a gyerek fekvése! Magyarországot politikai és főképpen zsidó menekültként elhagyni és ezzel teli kürtölni a világot, majdnem akkora siker, mint Simor MNB utáni karrierje!!! Nyilván lesz aki felkarolja!!

Ezek után azt nem értem, hogy az ilyen emberek milyen jogon tűznek kokárdát a mellükre és ünneplik március 15-ét! Pedig Bem-nek és az Aradi Vértanúknak is csak el kellett volna hagyniuk Magyarországot, hogy könnyebben éljenek!!!
szepwilly
@A Tündik bündije: "müvesz" -eletmüvesz,szelkakas!
GeoCravker
@miazavalami: Olvastam. Pusztán jelezni gondoltam, hogy a kisebb tragédiák egyike, ha valaki nem ismeri :-)
miazavalami
@GeoCravker: ja! De az hogy 9 gyerek édesapja nem jelenti azt , hogy mindet el kell tartani. Nyomják a sok celebet , az igazán tehetségesek pedig mennek a süllyesztőbe.
nem jól van ez így akkor sem. A mai gyerekek ezeken a megcsinált sztárocskákon nőnek fel.. :-(
darwin
@miazavalami: 9 gyereket akkor csináljon az ember,ha el tudja tartani.
miazavalami
@darwin: Mikor megcsinálta , biztos el tudta tartani... Ez jelenség az országban. Mit tegyen az a szülő akinek van két , három gyereke, közben elengedik , megszűnik a munkahelye?
Sede
aki menni akar, menjen. nem szabad visszatartani.
GeoCravker
@miazavalami: gebedjen meg :-)
S még az iskola sem jelent semmit. 4-5 diplomával simán kivágják az embert egy munkahelyről. No meg persze fel sem veszik.
vukkocska
@X-ray: (16.48.) kettő. Ebből a házasságból 7.
miazavalami
@GeoCravker: Vissza a gyerekeit nem tudja csinálni! Olyan helyzetben vannak sokan amiről nem tehetnek. Egyszerűen ki vagyunk szolgáltatva ennek a ...inkább le se írom, mert ezért tényleg kitiltanának!
GeoCravker
@miazavalami: Egyébként ezért is a legsilányabb cinizmus az,amit még Balog Zoltán is megengedett magának. Ugyanis a helyzet kiszámíthatatlan. Nem lehet azt mondani, tervezni, hogy ma tanulsz, holnap biztos egzistenciád lesz. S ha ma biztosnak tűnő egzisztencuád van, akkor biztosan fel tudsz nevelni egy-n+1 gyereket.
Aki ma úgy érzi, hogy legalább az iskoláztatásig rendben van a legkisebb gyereke is, azt holnap úgy vághatják ki, mint macskát sz...ni. Balog pedig megjegyzi, hogy a szegények maguk a hibásak, ha nem tudnak tanulni. Lázár szerint meg annyit is érnek.
darwin
@miazavalami: Tudom,hogy a jég hátán is megélek,3 gyereket bármikor eltartok,ismerem a határaimat.
9 gyereket csak úgy vállaljon az ember,ha minden körülmények között el tudja tartani,sőt,megszületésükkor életbiztosítást is köt mindegyik nevére.
Pilóta
... Húúúú! És akkor mi lesz?!:-)))
Menj békével, izraelizálódj!
miazavalami
@GeoCravker: Ez így van! ma már egy szülő nem taníthatja arra a gyerekét , hogy tanulj dolgozz és akkor megbecsült ember leszel.
Ha ilyet hallanának kiröhögnének! És igazuk van. Mert ma csak az érvényesül , aki tapos, nyal , hazudik. Undormány az egész bagázs , úgy ahogy vannak. Az álszent dumájukon már azok is kezdenek átlátni akik rájuk szavaztak. igaz meg van még a kemény mag, de azokat már agymosták. Ilyenek maradtak!
miazavalami
@darwin: Most nem arról van szó , hogy 9 gyereke van. Azok többsége már nem eltartott. Arról van szó hogy ma már senki se lehet abban biztos , hogy dolgozni fog - e a jövő hónapban. Te a ritka kivételek közé tartozol ezek szerint. Örülj neki.
Az pedig , hogy az ország legjobbjai , kénytelenek elhagyni az országot a fidesz szégyene.
darwin
@miazavalami: Az elmúlt 20 évben soha nem volt biztos,hogy holnap lesz-e munkahelye az embernek.Ha nem kaptam munkát,csináltam magamnak.
Úgy szar ez a kormány ahogy van,de az egyéni hülyeségekért nem felelős.
miazavalami
@darwin: Az egyéni hülyeség gerendás esetében vitatható! Ő egy olyan ember aki a sok felstruccolt celebnek akiket most nyomnak a tévék , köszönheti a mostani helyzetét. A mai fiatalok lassan már nem látnak , hallanak igényes zenét , filmeket mert akik ezeket alkotják nem jutnak szóhoz. :-(
darwin
@miazavalami: Igazad van.De ha nincs igény a munkámra,csinálok mást.Főleg,ha gyerekeket kell eltartanom.Csináltam már annyi mindent!Vasiparban dolgoztam,a kilencvenes években nem volt erre szükség,feltupírozott osztrák vállalatok hozták be anyagáron azt amit én gyártottam.Csőd,új szakma, a páromnak külföld.Nem is vállaltam több gyereket,mert nem tudtam volna felnevelni.A művész úr majdnem annyi idős mint én.Az utóbbi húsz évben húzhatott volna gumit a végére.
miazavalami
@darwin: A gumiban van valami... :-) Nem értenek máshoz! Ha hagynák érvényesülni az igényes zenéket akkor mi is ők is jól járnánk! De nem , megy a szenny! Mert ezt veszik! :-(
darwin
@miazavalami: Igényes zene?Mivel közeledem a nyugdíjhoz,sokan rákérdeznek,hogy néztem -e a Bódi Gusztit,meg a Bangó Margitot a Nóta -TV /?/ műsorán.Miből gondolják,hogy az idősebbek ezt szeretik? Az operettől a szőr áll a hátamon.Lehet szeretni,de ne kelljen már minden nyugdíjasnak egyforma zenét hallgatni.
GeoCravker
@darwin: Túl a félszázon négy szakmával és egy szatyor papírral vagyok munkanélküli. Eddig működött, hogy mire kiüresedett egy dolog, addigra volt másik. Most először gyakorlatilag nincs. El lehet menni persze a politikába, külföldre, de nem hiszem, hogy ez lenne az igazi.
GeoCravker
@véderő: Buksi! Agyadra ment a frontátvonulás?
miazavalami
@darwin: Nem Bangó Margitra céloztam , bár elismerem igény van rá! :-) Az opera sem az én műfajom! Olyan vegyeskereskedés vagyok . :-)
De jó ! Te már nyugdíjas leszel?
amaramaistanna
Gerendás Péter,a ma egyik legnagyobb zenésze.Mindig élmény hallgatni Őt!A szívem,a leelkem összeszorul erre a szomorú hírre.
darwin
@miazavalami: Előbb-utóbb :) És 100 évig akarok élni,hogy azt a sok pénzt,amit levontak tőlem nyugdíjjárulék címén,mind "lelakjam"
miazavalami
@darwin: Mire én nyugdíjas leszek... :-(
Pálinkafőző Rézüst
@amaramaistanna: az sem zavar, hogy zsidó!?? Hát miféle újkeresztény vagy Te?? Hihetetlen..
darwin
@GeoCravker: Ha igazi,ha nem ,más választás nincs :ha nem kellünk itthon,megyünk külföldre.Mi még visszajövünk.A gyerekeink már nem.Egyébként egy cipőben járunk:túl a fél évszázadon,négy szakmával...
darwin
@miazavalami: Minden rosszban van valami jó: fiatal vagy.
miazavalami
@darwin: Annyira nem. De ahogy változnak a törvények sose lehet tudni. 48 vagyok... :-)
darwin
Reméld a legjobbakat,készülj a legrosszabbra.
rézfánfütyülős
Nem tudom miért érzem hiteltelennek ezt az embert?
Mi a többség maradunk, az akinek eddig piszok jól ment hozzám képest most meg nagy pofával elmegy?
Az egész ember annyit ér mint az életműve, egy kalap szart!
(Bocs,, húsvétkor nem illene leírnom!)
furfang
No lám, ez a " piac mindent megold" című egyfelvonásos vége. A piac a gagyit nyomatja ld. RTL, TV 2, ráadásul a művészvilágra is egyre jellemzőbb, hogy sok az eszkimó, kevés a fóka. Nagyon tehetségesnek, nagyon különlegesnek kell lenni ahhoz, hogy ma a művészetéből megéljen valaki. De ez nem csak a " fasizálódó???" Magyarországra jellemző.
Gerendás Péternek szakmát kell váltani akárhová veti a sorsa, mert a produkciójából csak Magyarországon tudta fenntartani magát eddig.
Ezért Magyarországot inkább dícséret illeti, mint bírálat!
kkalman
Péter!
Megteheted, hogy elhagyod az országot, valós és mondva csinált okok miatt. Valóban "fasizálódik" az ország, és lehetnek megélhetési gondjaid. A fasizálódással nem foglalkozok, azt mindenki úgy éli meg, ahogy akarja. Vagy túl teszi magát néhány hibbant Horthy imádatán, vagy nem. Erőszak is tenyészik gazdagon, de ez azt hiszem a világ boldogabbiknak mondott felén is megvan. Ezért a két okért még nem kellene télakot venned.
A megélhetés az más.
Igényes zenét játszol, a 70-es, 80-as években jó néhány koncerteden ott voltam. Élmény volt. De voltak, vannak rajtad kívül más, szintén igényes zenét játszó zenészek, akik napjainkban nem kapnak koncertlehetőséget. Hogy meg is említsek kettőt, az egyik Dinnyés József, ő nem tudom most mit csinál, a másik pedig a Muzsay András, aki most már nyugdíjas, de előtte újságírásból tartotta fenn magát és családját.
Szóval nem mindenki futamodik meg, főleg nem úgy, hogy csinál magának okokat, hogy a még meglévő, "rajongótáborának" valamit mondani tudjon a távozás okairól.
De Te tudod.
Menj, és tapasztald meg, hogy az igényes zene már keveseket érint meg a határokon túl is. Arra kérlek csak, hogy pár év múlva, ha itt véletlenül jobb lesz az itt maradottaknak, ne gyere vissza mell döngetve, hogy mekkora ellenálló voltál a 21. század első éveiben. Ilyen "nagy ellenállókból" van már nekünk éppen elég, még egyre nincs szükségünk.
Úgyhogy bon voyage, vaya con dios!
almalibre
Tisztelt Gerendás Úr!
Ön megkapta a szükséges reklámot a saját politikai elitjétől, ismert ember lett, viszont nem népszerű. Azért megdolgozhatott volna, pályát is válthatott volna, vagy hibáztathat minket a rossz ízlésünk miatt. Mivel úgy tűnik, hogy ön az utóbbit választotta, támogatom a távozását.
A másik témában, ha jól értem, önt nem az zavarja, hogy Magyarországon, egy nemzetközi sporteseményen a magyar drukkerek nem kapnak engedélyt, hogy magyar zászlót lobogtassanak? Nos, a távozását még inkább támogatom (de véglegesen), sőt ha kérhetném, győzze meg mindazokat, akik önnel azonos véleményen vannak, hogy tartsanak önnel!
excep
sajnos az a baj hogy igaza van ma ilyen az élet itthon és ez nem is fog változni poltíkai kalandorok kezében van az ország ezért a nagy rakás szarért kár volt örülnünk a rendszerváltásnak
qrumpli
Megyek ragtapaszért a patikába.
Félek a távozás miatti bánatban ,ki fogom sírni a köldökömet.
Mi lessz velünk ha elmegy??
Talán nem kell az ajvékolásra időt szakítani.
kevijenicsaja
Jól tudom, hogy Gerendás az MDF-es Herényinek a vője?
pesti
@véderő:" Igazad van".Már ideje volna,hogy a Hazánkban csak olyan nagy marhák maradjanak mid te vagy és a náci társaid.Ez közép Európa!!! Nem Balkán!!!.
pesti
@GeoCravker: Nem vettétek észre, hogy messze nem a zenéröl van szó?A lényeg egészen más.Fasizálódik a Magyar társadalom!
lenhardtibolya
Gerendás egyszerűen vacak zenész, ha egyáltalán zenész, tehát nem azért szerepeltetik keveset, mert antiszemita mindenki, hanem mert nem kíváncsiak a produkciójára. Menjen csak szerencsét próbálni bármerre a világon, meglátja, hogy az un. "művészetéből" nem fog megélni!
pesti
@Pálinkafőző Rézüst: Angliában a parlamentben egy nö, Sir Winston Leonard Spencer Churchill-nek mondta,hogy URAM ma nagyon részeg.A válasz az volt:Én tudom hogy ma részeg vagyok de ez holnapra elmúlik.Viszont hölgyem ön holnap is ronda lesz.
A te esetedben ez Hihetetlen.. !
Sede
néhány hely, ahol valószínűleg még rosszabbul érezhetné magát Gerendás, mint Magyarországon:

www.kriminalis.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Kulfold&MN=Kulfold&AN=legveszelyesebbvarosok&LN=Hungarian
pesti
@rézfánfütyülős: Te ismered az életmüvét?!
nehogymá
ha nem azzal foglalkoznátok,hogy személyében kikezdjétek akkor az is lehet,hogy sok mindenben igazat adnátok neki.az,hogy nincs jövö képe az hihetö.ott vannak a gyerekei akiknek nem tud okosakat mondani.tanulj,dolgozz jobb lesz.hol vagyunk ettöl.a fiatalok mért is mennek el?a közállapotok pedig elkeseritöek..itt a propin már kicsit javitottak a helyzeten,de ha más helyekre is be be néz az ember,akkor bizony ijesztö amit olvas.szerintem is fasizálodik az ország.nem csak gazdaságilag van szarban az ország,morálisan is.
karcsi0423
Már 20 éve elhuzhatott volna a pi..-ba,s vihetne magával pár hasonlót.Egyébként,egy szar zenész
Feraj49
Péter,ha menni kell hát menj,ne tartson vissza semmi.Nekem sem fogsz hiányozni,igaz szerencsére nem is ártottál nekem.De nem tudnál "csendben" elmenni ,minden "hangzatos" lázongás nélkül.
Proli
Mehet a bús picsába!
Miből akar kint megélni ez a szerencsétlen?
Ott hol Bob Dilan vagy Eric Clapton van ő nullának számít, utcát meg itthon is söpörhetne.
pesti
@almalibre: A másik témában, ha jól értem, önt nem az zavarja, hogy Magyarországon, egy nemzetközi sporteseményen a magyar drukkerek nem kapnak engedélyt, hogy magyar zászlót lobogtassanak?Hol vannak a drukkerek?Pályán kívül nem a foci volt a lényeg haem a balhé.
.Mikor volt az utóbbi idöben foci mérközés ahol nem a balhé volt a lényeg?!Nem a balhézóknak kellene elkülönítteni bizonyos helyen megfelelö területet?
darwin
@pesti: Nem kell mindenkinek neki menni,aki más véleményen van.Elfogadjuk,hogy te így gondolod,de engedd már meg nekünk,hogy integessünk Gerendásnak ha menni akar a nagy életművével együtt.
keresztapa
A holokárpótlás mellé még nyugdíjat is kérnek a zsidók a táborokban végzett munka után

A cionisták pofátlanságnak úgy látszik, tényleg nincs határa: annak ellenére, hogy az úgynevezett holokauszt „túlélői” 1945 óta hatalmas összegeket zsaroltak ki a németektől, még további pénzekre tartanak igényt. A holoparaziták most azt találták ki, hogy nyugdíjat kell fizetni a munkatáborok egykori foglyainak a részére. Németországban egyébként 2002 óta létezik egy törvény a koncentrációs táborokban fogva tartottak nyugdíjazásával kapcsolatban. A holoparazitáknak azonban nem tetszik ez a törvény, és egy újabbat akarnak.

További részletek: kuruc.info/r/39/110101/#ixzz2PCLVbS81
gazdag dezső
Talán már mindenkinek elege van a holokauszt-ból,ennek emlegetéséből!!! Az áldozatok emlékét is egyszer el kellene feledni,és nem ebből élni 60-70 év után is!!És akkor mi van az Orosz munkatáborokkal,és az ott elhalt emberekkel??Azt ne mondjuk sohasem,az semmi??Aki el akar menni az menjen,de ne is jöjjön vissza sohasem!!Kiváltképp Ő mert amikor jól ment neki az országban akkor nem így vélekedett!Pedig nála sokkal tehetségesebb művészek is vannak sokan olyanok akik szintén zsidók,és jól vannak itt,és nem is akarnak elmenni!! Szeretik őket országunkban,és nem is emlegetik,de nem is abból élnek hogy a holokausztot emlegetik.Ne ebből éljen meg senki már !!Vannak más áldozatok is akik csendben tűrnek.Pedig szintén nagy áldozatok voltak személyszerint is,és a családjaik is
balintj
Antiszemitizmus, zsidózás mindenütt van. Nemrég hallottam egy Belgiumban és Olaszországban élt-élő zsidó származású szociológus szájából, hogy Nyugat-Európában kevesebb az ilyen hang a parlamentben- több az utcán. Egyes Nyugati államokban, ha nem is mindennapos, de nem is ritka a zsidó származású ember zaklatása, a tettlegesség. Nálunk azért szerintem ez igen ritka jelenség. Az előítéletek pedig nyilván abból fakadnak, hogy a politika és a pénzvilág területén igen csak jól reprezentáltak. Épeszű embernek nem hiszem, hogy kizárólag a faji, vallási, stb. hovatartozása miatt lenne baja a többi 99%-kal. -de, ha valaki valamiért nem szereti vmelyik "Reprezentánst" - esetleg még bírálni is meri-, akkor azért még hadd ne legyen náci vagy antiszemita.
szepwilly
@lenhardtibolya: te aztan nem tagadod meg magad!
szepwilly
@pesti: igazi fideSS-s vagy esetleg jobbiKUS!
balintj
Egyébként Gerendás érezheti így is- nem vagyok zsidó származású, nem ugyanúgy élem a világot... és főleg nem ugyanabba a "kávéházba" járok - mert szerintem itt egymás közt gerjesztett, feleslegesen indukált félelmek is működnek.
Így látja, így érzi - sok szerencsét (őszintén), menjen békével.
Csak utána ne mutogasson vissza - mint teszik néhányan
szepwilly
@keresztapa: te meg oldalt tevesztettel ez nem a kuruc szemetdomb!
nehogymá
@keresztapa: mennyi az a kárpotlás?tényle érdekel,olvastam valahol az összegröl.de nem akartam elhinni,márcsak a vircsaft miatt amit csapnak körülötte a jobb oldalrol
Miklós Bácsi
Talán várhattál volna még egy évet. Három éve győzött a fülkeforradalom, ezt követte a szabadságharc. Később a szabadságharc világháborúvá eszkalálódott. Ha jól tudom, ma már - talán Észak Korea kivételével - az egész világgal hadban állunk. Szerencsére egy év múlva vége lesz a világháborúnak. Azt pedig, ahogyan a II. Világháború után is történt, a háborús főbűnösök felelősségre vonása fogja követni. Az Orbán ZRT tagjait (Orbán, Szíjjártó, Szájer, Semjén, Deutsch, Áder, Balog, Hoffmann, Navrasits stb.) egy nemzetközi bíróság fogja felelősségre vonni. Javaslom, a tárgyalás Nürnbergben legyen. Ha a főbíró amerikai lesz, akkor a vádlottak 400 - 600 éves börtönbüntetésekre számíthatnak.
optomai
Sajnos az országban tényleg növekszik az antiszemitizmus, ezt én is tapasztalom, és engem is megijeszt. Pedig én nem vagyok zsidó, nem vagyok roma, nem felém irányul ez a gyűlölet, de amit tapasztalok az aggodalommal tölt el, és elkeserít. Sokan a hazaszeretetet összetévesztik a rasszizmussal, antiszemitizmussal. Nem lehet illúziónk, aki a nemzetünk felét likvidálni akarja, mert zsidó, vagy cigány, vagy sváb, vagy bármi, az nem hazaszeretet, hanem hazagyűlölet. Ez nácizmus. Nem tudom, nem is értem, hogy támadhatott fel ez a szörny, de itt van és fojtogat minden normális, tisztességes embert, aki békességben akar élni. Sajnos már nem csak a Parlamentben, az utcán van jelen, hanem a személyes szféránkba is betört. Legutóbb az egyik kolléganőmet inzultálták a metrón. Egy ötven év körüli, jól öltözött, tisztességesnek látszó hölgy sziszegve megkérdezte tőle, hogy "Ugye maga zsidó?" Aztán elkezdte nyomni az antiszemita szövegeket, szegény munkatársnőm annyira lebénult, nem is tudta mit mondjon. Nem tudom, hová mehetnék, mert alapvetően szeretem ezt az országot, és az itt élő embereket is, sok minden ide köt. Lehet, hogy máshol gyökértelen lennék, de bennem is megfogalmazódott már, hogy elmenjek. A testvérem Angliában él, már nyolcadik éve. Az unokatestvérem Németországban. Lehet, hogy utánuk megyek. Gyűlölet légkörében nem lehet élni.
almalibre
@pesti: Bocs, én nem fociról beszéltem, utálom a focit, minden kísérőjelenségével. Én arra próbáltam utalni, hogy hazánkban megtörténhet az, hogy egy sportcsarnokba nem engedik bevinni a magyar zászlókat egy nemzetközi meccsre.
A „fasizálódás” miatt balhézni olyan, mint a nővért megütni, mert beadja az injekciót…
keresztapa
@szepwilly: Az oldalt én nem minősítettem, de onnan csak tanulni lehet, ha van a személynek rá igénye.és akarata a tanulásra.
szepwilly
@keresztapa: a velemeny olyan mint a segg luk,mindenkinek egy van,mint mar irtam!Nekem egy naci szemetdomb!Amit ott tanulsz az csak faj gyülölet eshec kampany,a SZER annak idelyen,csak egy gyermek müsor volt ezekhez kepest!Na ez az en velemenyem!
Andrea860223
Nyilvánvalóan Gerendás Úr konkurenciáit, a tehetségkutatók résztvevőit is a nácik hívták a médiába. Paradoxonoktól hemzsegő levél ez...
keresztapa
@nehogymá: A németek nyakán élősködő egyik Zöld párti politikus, Wolfgang Strengmann-Kuhn, a napokban közölte: a 2002-ben elfogadott jogszabály nem megfelelő. Szerinte ugyanis a nyugdíjbiztosítók az egykori kényszermunkások kérelmeinek több mint kilencven százalékát elutasították. Éspedig azért, mert a német Szociális Törvénykönyv (Sozialgesetzbuch) alapján nyugdíjat csak négy évre visszamenőleg lehet igényelni. A zsidók érdekében meg kell tehát változtatni a törvényt. Ami azonban korántsem olyan egyszerű. Egyelőre azonban meglepő módon még a parlamenti képviselők jelentős része is berzenkedik. Mint Peter Weiß, a CDU egyik politikusa kifejtette: "Szeretnénk kiegyenlíteni a múltbéli sérelmeket, de nem a törvénymódosítás útján. A nyugdíjak teljes újraszámítása ugyanis technikailag kivitelezhetetlen".
Úgy látszik azonban, a cionista zsidók nem ismerik a „törvény előtti egyenlőség” fogalmát. (Pedig de sokszor hivatkoznak rá!) Természetesen a minden ország belügyeibe belepofázó Izrael berlini nagykövete, Yakov Hadas-Hanzelman is megszólalt az ügyben: "A követeléseink, melyek teljesítését ismét elnapolták, mindenképpen jogosak. Az áldozatok anyagi és erkölcsi kárpótlást érdemelnek Németországtól, méghozzá addig, ameddig még nem túl késő. Az izraeli kormány mindent meg fog tenni ennek érdekében" – jelentette ki a Spiegel Online-nak adott interjújában.
Állítólag Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök személyesen a német provinciát igazgató Angela Merkel kancellárt fogja utasítani a kérdés azonnali rendezésére. Az izraeli parlament pedig a tel-avivi német nagykövetet, Andreas Michaelist fogja kérdőre vonni a „tétlenkedés” miatt.
Perge Ottó - Kitekintő nyomán
bundi
ahogy elolvasom az előttem szólókat, megértem miről beszél gerendás. igaza is van.
pesti
@darwin:Nem az integetésen van a hangsúj!:
pesti
@szepwilly: Na ne! Ilyen jó megfigyelö vagy? Hahaha.A TEK-nél a helyed.
darwin
@pesti: A hangsúly (!) azon van,hogy Gerendásnak joga van elmenni,nekünk pedig véleményt mondani a művészetéről, (és integetni).Nem kellene ideologizálni azt,hogy szar gazdasági helyzetben vagyunk.
Macsi
Körmendi reflektált a bejelentésre. Függetlenül attól, hogy valóban létezik a jelenség Magyarországon, azért G. sokat javított volna a saját helyzetén, ha képes lett volna megújulni. Aki rétegszórakoztatást csinál, tisztában van azzal, hogy az a réteg egyszer megöregszik, elfogy. Ez a panaszáradat a szakmával kapcsolatban kicsit a "savanyú a szőlő" érzetét kelti bennem. Személy szerint kellemesnek tartom a zenéjét, otthoni molyolás aláfestésére, de nem több.
keresztapa
Mesterházy szeretné, ha még több zsidó jönne Magyarországra

Tavaly húsvétkor az idióta Mesterházy azzal kedveskedett a gyarmatosítóknak, hogy saját nyelvükön is köszöntötte őket pészah ünnepén. Most héberül ugyan nem szólalt meg, ezzel szemben a zsidókhoz intézett üzenetében kifejezte reményét: a jövőben egyre több izraelita gyermek lesz Magyarországon.

Mesterházy szerint a pészah „a zsidó vallás egyik legboldogabb ünnepe, hiszen nemcsak a zsidó nép felszabadulásának, hanem megszületésének, közösséggé és néppé válásának a megemlékezése és megünneplése is”. Az antiszemitizmus terjedése miatt gyakran siránkozó hazaáruló ünnepi üdvözletében leszögezi továbbá, hogy napjainkban „minden nehézség ellenére a magyar zsidóság újjászületésének és megerősödésének a pillanatait is megéljük, amire mindannyian büszkék lehetünk”. Mesterházy abban is reménykedik, „hogy egyre több magyar honfitársunk vállalhatja majd szabadon zsidóságát”.
Közleményének utolsó mondatában pedig kifejezi arra vonatkozó kívánságát, hogy minél több zsidó érkezzen hazánkba: „Pészach alkalmából kívánjuk, hogy a jövőben is minél többen érkezzenek.
QQCSI
@darwin: A haveromnak négy gyereke van. Közülük három külföldön.
Nem művészek, nincs kilenc gyerekük, vannak azonban anyagi gondjaik:
ha nem dolgoznak, mert nem kíváncsi a munkájukra senki,
éhen halnak, mert még ... szerzői jogdíjuk sincs.
darwin
@QQCSI: Ezt akarom makogni órák óta,de lehet,hogy bennem van a hiba.Rajtad kívül mindenki félreértette.
rézfánfütyülős
@pesti: Ha azt életműnek lehet nevezni, akkor igen!
Hozzáteszem Cipővel egy elvet vallottunk, egy pártnak voltunk a tagjai, de őt sem szerettem mint zenészt, de elismerem amit fel tudott életében mutatni.
Én klasszikus zene párti vagyok, játszom hangszeren, talán ezért nem értékelem semmire ennek az embernek a ténykedését!
Ez egy rendkívül szubjektív vélemény, amiről nem nyitok vitát.
"Ízlésről értelmes ember nem nyit vitát, ostobákkal meg én nem állok szóba!"
keresztapa
Művésznek nem szabad, de nem is illik munkát ajánlani, eművész csak a saját művészi kifejezésével tud megélhetést biztosítani családjának. De ahhoz szükséges az a tömeg amely megélhetését biztosítja, gerendás ezt a tömeget nem volt képes biztosítani zenélyével, ami tükrözi a támogatottság csökkenését, de nem tudta megújítani művészi
elismertségét. Elért egy magas szintet és ot leragadt, be skatulyázódótt továbbfejlődése elfogadott szintre már nem nyerő. Ezt tudomásul venni egy művésznek lehetetlen.
csiga0771
Gerendás te nyomós indok lennél az abortusz mellett... :-D

Ahol te nem tudsz megélni, az az ország már fasiszta is...
rézfánfütyülős
@pesti: Azt hiszem, hogy hozzád képest Lajos barátom (Proli) egy zseni!
Az eddig általad leírtakból elég szegényes élet jött át...
miazavalami
@darwin: Mért mondasz ilyet? Én nem értettem félre!
darwin
@miazavalami: Köszönöm,már ketten vagytok.Van itt egy másik cikk is,ugyanerről .Még mindig a zsidózáson van a hangsúly.Lehet,hogy nem járok megfelelő társaságba,de én nem ismerek egy zsidót sem.Erről a nagy művészről sem tudtam volna,ha nem dicsekszik el vele.Honnan tudhattam volna?Nagy az orra?Pajesza van?A kis darab bőrt se láttuk.
Nem szoktam én ilyen udvariatlan lenni,de tele van a ...hócipőm ezekkel az ombudsmanos dolgokkal.
miazavalami
@darwin: Tudom , azt a cikket is olvastam! Megjegyzem Gyurcsány befoghatná végre! Az a legnagyobb igazság, hogy a rendszerváltás óta lecsúszunk szép lassan. Az akkor elmaradottabb országok mind elhúztak mellettünk! És miért? Csak azért mert a magyar akkor is kivájja a másik magyar szemét ha nincs oka rá! Utána pedig egymásra mutogatnak.
amaramaistanna
@őrült: Nomen est omen!A nemlétező magyar vérűek hová menjenek?Magyar az aki annak vallja magát,lényegtelen az eredet,ami szinte meghatározhatatlan ebben a katlanban ahol élünk.Éppen a sokszínű keveredés miatt tehetséges az itt élő nép,s ha vezetői ebben az irányban fejlesztenék az országot(iskolák,kutatóintézetek ...etc),a kiművelt emberfőkről lehetnénk híresek,elismertek és piacképesek.A többi csak hagymázas őrület.Fel kell ébrednünk,nehogy eluralkodjon az antiszemitizmus,a fasizmus.Egyetlen kivezető utunk van,demokrácia,tudás,alkotmányosság!
amaramaistanna
Kedves Gerendás Péter!Nagyra becsülöm,művészetedet,tisztellek,mint embertársamat.Visszavárunk 2014-ben!
Sede
Gerendás úr, mi meg itthon maradunk - kalandból...
Patrióta1
@optomai: "igazad van"! Rengeteg romát, főként időseket rabolnak ki, ölnek meg bestiális kegyetlenséggel a kevéske kis pénzükért, a csúnya rasszista magyarok, továbbá ezek a rasszista, fasiszta, náci stb.. magyarok hordákba verődve bántalmazzák a romákat pusztán a származásuk miatt és ami a legsokkolóbb, még egy csomó segélyt is fizetnek nekik cserébe!
Nem is értem miért, mikor szinte a világ minden országában imádják őket (pl:Kanada) Ez a szorgos nép(romák) csak dolgozik, adót fizet stb... ROMA ZÁSZLÓT A PARLAMENTBE!!
varirmag
""Folyamatos Apeh szorongatásban vagyunk , 3 havonta inkasszóznak ,mert a Bt. Költségeit ha van bevételem, ha nincs, fizetnem kell.""

Kedves Péter ! Ez minden Bt-re vonatkozik !

"" De időnként jön 20 ezres parkolási bírság,""" Talán ha fizetett volna időben a parkolásért, ahogy mindenki más !!!

"eladhatatlan zártkerti ingatlanon lévő használhatatlan sufni utáni 40 ezres építményadó,""" Ezekszerint volt idő amikor futott a szekér !!!

"elviselhetetlen telefonszámlák,"" Lehet hogy kevesebbet kellene használni azt a telefont ?

"" 3 Ft 50 fillérért vett I phone –ok amik a hűségnyilatkozat lejárta után (pont amikorra szétesnek) 300 000 Ft-ba kerülnek. Büntetések ,"" Nem kellene jobban odafigyelni mit vesz, mit ír alá ???

"""71 ezres gázszámla, 30 ezres villanyszámla és kocsira felvett 5 éve fizetett frankhitel (amiből még 1 év hátravan) """

Nahát ! Szép nagy otthona lehet !! Persze egy ilyen népes családnak kell is...!

Egy ici-picit visszataszítónak érzem az ilyen nyavajgást ! Sokan,nagyon sokan vagyunk akik kevesebből,sokkal kevesebből élünk.
Bevallom én nem szeretem a zenéjét,de drukkolok hogy külföldön majd jobban éljen a "művészetéből" ! Gondolom, ha majd ott sem találja meg a számítását majd szépen csendben visszajön,ebbe a leköpködött, ( antiszemítanyilasrasszista ) országba.
jancsipapa
Ezek egzisztenciális problémák ,és ez borzasztó .( persze mindez manapság Magyarországon általánosnak mondható ).De !!! Nem lett volna szabad Magyarországot és a magyar embereket lefasisztázni ,antiszemitázni ,mert ez hazugság .Legyen sikeres az új helyen ( akárhol is legyen az ). Remélem ott majd elismeri az ön tehetségét és igényt is tartanak rá. Akkor nem kell majd megszégyenülve visszakullogni . (mint pl: Janics Natasának. Megjegyzem :- ő azért világsztár...
Pilóta
@varirmag: Mondd el, ennek a Barom Állatnak, hogy mióta nincs APEH:-)
keresztapa
@varirmag: Jelen változata az APEH- nek N A V a neve, Nemzeti Adó Vám hivatal. de aki ismeri az tudja, hogy egy kutya, ez sem, meg az sem, tudja a nagyokat kordába tartani, így tök mindegy a név.
varirmag
@Pilóta: Minek mondjam ??? Szerinted érdemes annak aki ilyen módon hazudozik,nyavajog bármit is mondani ?
Gerendás egy közepes képességű zenész ( nem művész !!! ) aki hálás lehet a sorsnak
hogy eddig ( a nagy családjával együtt !!) gond nélkül élt ebben az országan. Máshol már régen éhen halt volna ! A zenéjét csak nagyon kevesen szeretik, nincs igény rá !
Össze-vissza hablatyol ! Szánalmas.
De nehogy azt gondolja valaki hogy valóban elmegy ! Dehogy is megy !!!
De ha mégis úgy sok szerencsét neki !
varirmag
@keresztapa: Én tudom ! Gerendás nem tudja ! ( idézet tőle !!)
Pilóta
@varirmag: ... Nem! Egy köcsögbe, én sem ugatnék bele:-)
varirmag
@Pilóta: :-))) ! Akkor ezt megbeszéltük !
Pilóta
... meg! Grerndele, meg mehet bele, a büdös nagy pecsába, hogy nyalogassa a seggfejét!
pesti
@rézfánfütyülős: Igazad van. Izlések és pofonok különbözök.
Ízlésről értelmes ember nem nyit vitát, ostobákkal meg én nem állok szóba!" Ne strapáld magad.
Ízlésről értelmes ember nem nyit vitát, ostobákkal meg én nem állok szóba!"
A nívód felülmulhatatlan.Gratulálok az észkombajnak.
JAJMÁR
Szomorú! De itt nem is az ízlés a lényeg, kedves nagyon értelmes ember! Persze, kell az intelligencia, és a gerinc ! Ez bizony vagy van, vagy nincs! Gerendásnak van! Hogy mi a lényeg? Íme: Ő nem azért írta meg ezt a levelet, hogy a művészetéről hozzá nem értő emberek vitatkozzanak, és nem azért, hogy őt személy szerint sajnálja bárki! Gerendás egy jelenségre hívta fel a figyelmet, amely ebben az országban terjed, és amely miatt nagyon sokan elhagyják az országot, annak ellenére, hogy ismerik a kultúráját, és szeretik, és letettek már valamit arra a képzeletbeli asztalra, abban a hitben, hogy békében és nyugalomban élhetik le az életüket a hazában. (Lényegtelen, hogy ezt itt elismerik-e vagy sem!) Megírta ezt a levelet, abban a reményben, hogy talán lesznek olyan magyarok, akik odafigyelnek, akik megértik, akik jóval messzebb látnak zenei ízlésnél, megélhetési problémáknál.
rézfánfütyülős
@pesti: Látom érintett vagy!
Nem baj, tanuljál az soha nem ártott meg senkinek.
pesti
@rézfánfütyülős: Nagyon igazad van!Most tanusítottad.
DogAdventures
Mindig mások által vagyunk megítélve.Többet nem érdemes erről mondani.Nem érdemel semmi többet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.