Budapest — A XX. század két, legsötétebbnek tartott figurája, Szálasi Ferenc és Rákosi Mátyás ideológiája sokban nem egyezett, de ők ketten valamiben nagyon hasonlítottak. Az elmeorvosok szerint pszichés problémákkal küzdöttek, derül ki az RTL Klub kedd esti, XXI. század című műsorában.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Rossz a cím!Elmebajos volt szálasi,rákosi és orbán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Most akkor mi van? Parhuzamot vonunk? Parhuzamot vonunk?...:o)))
vitya szemelyisegelemzesehez nem kell professzori velemeny, mert o az az allatorvosi lo, akin mar egy kezdo pszichiater is ki tudja mutatni a manias skizofrenia, uldozesi mania es a kisebbsegi erzes miatt erzett osszes frusztraciot, + a kozszereplesi videoin a testbeszedevel alatamasztja az altala felolvasott szovegek zagyvasagat is...:o)))
miazavalami
Jesszus! A mi politikusok elmeorvosi vizsgálatára is évtizedeket kell várni?
73
Rossz a cím!Elmebajos volt szálasi,rákosi és orbán.
Senara
RTL műsor témája eléggé érdekes , lehet aktualitása is van :-)) A pletyka nem az , hanem valóság ?
jancsipapa
Ezek szerint manapság nagyon ápoljuk a hagyományokat ...
karma1
@73: Rossz a meghatarozas! Elmebajos VOLT Szalasi, Rakosi! ELMEBAJOS Orban!...:o))))
nemjoezigy
Ne ítélkezzünk, idézzünk:
"Szálasi a szakértő szerint skizoid pszichopata volt. Légvárakat épített, nem tudta reálisan felmérni a helyzetet. ...a realitást figyelmen kívül hagyja, így politikusként különösen veszélyes. Rákosinak pedig a rögeszmés üldözési mánia miatt szüksége volt ellenségre, és ha éppen nem volt, keresett. "
Csupa jelenkori tapasztalatok a felső közéletből:-(
Adjuk meg az ítélkezés lehetőségét mindenkinek.
Sajnos ilyen világot élünk!
simmering73
Azért a mi nemzetmegvezetőnk se százas, ismerjük el.
világlátó
Magyarország jövője érdekében, legyen ez a múlt béli két személy példája a tanulság.
Nem elég a diploma, a kedvező társadalom politikai alkalom, a jó időben, jó helyen, megfelelő társak körében szerzett természetes kiválasztódás mint egy politikai karrier kezdete. Ma már egy menedzser nem léphet a beosztásába a vezetői alkalmasságát, személyiségét, megbízhatóságát, teherbíró képességét alaposan átvilágító pszichikai test megnyugtató eredménye nélkül. A politikusainkra is vonatkozzon ez a gyakorlat.
miazavalami
@73: Orbán még nem volt. Még most is az...
mariaberta
Ez egy ilyen ország. Mindig kifogjuk a "zseni" nemzetvezetőket. /Mert mint tapasztaljuk ma nálunk minden NEMZETI/
Gyuri Géderről
Véletlenül, nem Ausztriába kezelték őket is?
papa.49
Ez már világos volt 2002 után is, csak a ,,birkák,, nem látták, a ,,duzzogó óvodás,, viselkedésén a betegség tüneteit...
lajospapa
Olyan hatalomgyakorláshoz, amit ők létrehoztak, azok a felsorolt személyiségjegyek kellettek. Sajnos az emberek nagy százalékában, talán bennem is, meg vannak ezek a hajlamok. Az élet aztán ezt vagy kihozza az egyén tehetségétől, a történelmi körülményektől függően, vagy nem. Ha a társadalomnak szerencséje van az ilyen személyiség megáll könyvelőként vagy vízvezeték szerelőként, esetleg megyei hivatalnokként , művezetőként szenved tőle pár tucat ember és a családja. Ha a társadalomnak nincs szerencséje, Nemzetvezető lesz. Ha a világnak nincs szerencséje, nagy nemzet vezetője lesz. A világnak szerencséje, hogy Magyarország 93000 négyzekilométeres és nem vagyunk tízmillióan.
agnes200
Ilyet nem mondhatott ki az Rtl Klub, mint amire asszociálni enged... de jó helyen kapisgáltok.
A demokrácia pedig arra volna j, ha lenne, hogy az ilyen elemeket kiszűrje a döntéshozó rendszerből.
papa.49
@lajospapa: Még szerencse hogy nem vagyunk 200 millióan és nem földrésznyi az ország, mert akkor ,,jaj neked világ,,...
papa.49
@Horizont: Igen a Koósnak jól állt, de ennek a sejthalmaznak nem igen...
papa.49
@Horizont: Ha elmegy az ember dolgozni az orvosnak meg kell vizsgálnia, hogy alkalmas-e az adott feladat elvégzésére, ezeket a fütyiszes majmokat utoljára a szülész vizsgálta meg, csak azt nem értem miért nem végezték a kukába...
Ez a sok ,,okos fütyiszes,, egy vizsgálaton se menne át, az biztos...
Desischado
Érdekes, erre most jöttek rá? Melyik diktátor normális?
mariaberta
@lajospapa: De miért hagyjuk? Rajtunk múlik, milyen vezetőt választunk. Az, hogy valakit gyerekkorában jóformán agyonvert az "édespapa" /nyilván meg volt rá az oka/előre vetíthette annak lehetőségét, hogy sérült a...-ú ember lesz belőle.
És ezen csak átmeneti javulást hozhat a kezelés. /Nos? Lát valaki javulást?/
Juhász István
Elmebajosak voltak? NA ÉS??? Igaz, akkor még nem volt olyan fejlett az orvosi technika, mint ma. Ma élnének, egyszerűbb volna a dolog, KEZELTETNÉK MAGUKAT GRAZBAN...
Vizual
A mi országunk stabil hagyományokkal rendelkezik. A trendünk folyamatos...
lajospapa
@mariaberta: "Miért hagyjuk?" Azért mert a társadalom átverhető, feledékeny és buta. Ilyen volt, van és lesz! Csak úgy tud védekezni a társdalom ez ellen, ha a politikusnak minél kevesebb hatalmat ad, minél rövidebb időre. Ha az alkotmánya olyan felépítésű, hogy széles körben szétteríti és elválasztja a hatalmi ágakat. Ehhez azonban nem elég egy valamikori kollégiumi szoba.
nezelodo
73
Sajnos a hozzászólásodban van egy súlyos hiba. Sajnos nem mindegyikre vonatkozik a múlt idő, de remélem nem sokáig.
tivoli
Ha a pszichológiai alkalmassági vizsga általános érvényű lenne, akkor innen is el lenne tiltva néhány klubtag. :-))
magyarbakancs
A hatalom mindig megrészegít és a kicsit hülyévé teszi az embert.
tivoli
@karma1: tegnap, 11:07
Viccelődünk? Viccelődünk?
Rákosi, hogy állítólagos népszerűségét megtudja, titkon beül egy moziba. Épp pereg a híradó, melyben átadják neki az augusztus 20-i új kenyeret. Mindenki feláll a moziban, és vastapssal köszönti: – Éljen Rákosi! Éljen Rákosi!
Rákosit földöntúli öröm önti el, ám a következő pillanatban valaki nagyot csap hátulról a fejére és így szól: – Tapsolj, kopasz, mert elvisz az ÁVO!
magyarbakancs
Vonat vezetőnek,busz sofőrnek,ápolónak,rendőrnek pszichológiai vizsgálaton kell át esni.
Az országot vezetőkre ez mért nem vonatkozik?
karma1
@tivoli: Isteni vicc volt!!! Ezt nem ismertem!...:o)))))) Koszike!...:o)))
világlátó
Kell egy tanácsadó szervezet, amely semmilyen pártérdek irányába nem befolyásolható.
Vének tanácsa, vagy ifjak tanácsa, vagy a magyar nemzet tanácsadó gyülekezete. A nép nem hibáztatható, nem leváltható, a nép befolyásolható, terelhető, manipulálható, attól függően, mennyi kampánypénz jött össze . De hiszen láthattuk ezt 2014.-ben, háromszor is. Ezért kell egy népképviselet. Hogy a parlament ezért van? De hát nem működik mint népképviselet, hanem a fidesz szavazócsapata, igen jó pénzért négy - egyeseknek már nyolc, tizenkettő, tizenhat, húsz esztendőn át.
Váltsuk le őket? Hát most választottuk meg őket. Hogy csak egy töredék adta rájuk a szavazatát? Hol volt a többi? Talán nem tudták a távolmaradók hogy mi a tét? Dehogynem. Akkor miért? Mert csak a fidesz és bőrkinövése a kdnp. tette meg amit kell. A többi elvesztette az eszét, kitermelte saját sírásóit, nem törődött az utánpótlásról, a társadalom széles rétegeinek tájékoztatásáról, arról hogy mi lesz, ha, értékelhetetlen jövőképet kínált a még hűséges választóinak is, erőtlen, koncepciótlan kísérlete az erő felmutatására még degazin puffadás elleni kapszulával sem ment.
Nyelni és fizetni kell Hölgyein és Uraim, Kedves Barátaim ! Csak legalább egyformán történne ez a nyelés és fizetés. De ahogy látom, nekem 1,8 % , másoknak 30 % , mert hogy ő többet eszik, neki több a megélhetéshez szükséges igénye, az A8 -as többet fogyaszt, meg a szervízköltsége is százezrekben mérhető. Miközben semmit, de semmit nem tesz az ország asztalára, csak a mutatóujját az igen szavazógombon.
De mi vagyunk a hibásak. 25 éve hagyjuk hogy ostoba és gyámoltalan masszának nézzenek minket. Majd 208.-ban jól leváltjuk őket! Ugyan kire, mire?Semmi életjelet nem mutat itt senki és semmi szervezet. Korábbi pártvezérek/ kalandorok kíméljenek!
Persze tudom hogy csak pártokba tömörűlt érdekcsoportok lesznek majd választhatók. Kik és melyik pártba tömörülnek majd? Mi lesz a húzóerő a belépéshez?
világlátó
Vajon nem lehet, hogy megint a legnépszerűbb újdonsült politikusról derül ki néhány év után hogy a skizofrén paranoia jeleit hordozta már a kezetekben is, amikor kicsődítette a népet az utcákra, terekre, maga előtt tolva az ország számára legkedvesebb művészeinket, sportolóinkat ?
Vajon miként alakulhat az országban egy normális demokrata párt, egy népi vidék párt, / most találtam ki, de bizonyára érthető /, egy liberális polgári párt, , egy modern szociáldemokrata párt, egy a fejlődő Magyarországért párt, / bár mind a fejlődő Magyarországért kell hogy politizáljon / Szóval miként alakítható itt 5 - 6 olyan párt, amelyik nagyjából azonos taglétszámmal, tisztességes vezető apparátussal érdemessé válhat arra, hogy elfoglalhassa az arányosan kialakított helyét a parlamentben.
Hogy miként alakuljon meg a kormány és ki legyen a miniszterelnök , az is egy új, tisztességes eljárás eredménye kell legyen. De erről még biztosan írogathatunk. Remélem !
verőce21
És hova soroljuk akkor El-Qúró Rikárdót? Ha már Orbán neve is felmerült a célzott cikk kapcsán?
Szegény Magyarországnak ilyen vezetői adatnak? Tudnék még egy párat sorolni hozzá. A magyar népnek különös érzéke van vezetői kiválasztásához.
mariaberta
@Juhász István: Valószínű ugyanolyan hatástalan volna, mint a jelenleg kezelt betegnél.
Vizual
Ez derűs dolog. Mert nem csak a vezetők között található ilyen beteg ember, ha az volt. Itt olvashatjuk, sokan a Gyurcsány különböző megnevezésére indulnak be, mennek alfába.
dr. prédikátor
Elmebajos volt szálasi meg rákosi???Most meg az egész fütyi-sz kdnp kormány elmebajos!!!
sentinel216
Az idézett RTL Klub XXI. század című műsorában tudni kell a "sorok között olvasni"! Nagyon mai és nagyon bátor ez az összeállítás. Tuggyuk kiről - kikről szól a mozi. A baj csak az, hogy akinek inge, nem veszi magára.
mariaberta
@lajospapa: Tévedsz, mert a mellékelt ábra azt mutatja, -évek óta-, hogy elég egy kollégiumi szoba, meg persze ez a tohonya és elkábult félrevezetett " nemzeti szavazó".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.