A színész korábban azt mondta, csak dolgozni megy külföldre – írja a Bors. De akkor miért árusítja ki a bútorait?

Hivatalos Facebook-oldalára több képet is feltöltött, amin patinás, de jó állapotú bútorok láthatók. A rendező szeretne megszabadulni két széktől és foteltől, egy 350 000 forintért kínált tálalótól és egy százezres fa asztaltól is. Ez utóbbi kettő eredeti francia art deco darab az 1930-as évekből.

Az életem olyan, hogy keveset tudok otthon lenni, miközben szeretem. Hogy csak úgy lenni… Éppen ezért mindig fontos volt, hogy az a bizonyos otthon valóban igazán otthonos legyen. Hogy mindennel, amivel körülveszem magamat, jól legyünk együtt. De minden és mindenki változik. Új életterek kellenek, új környezet és új otthon… És nem jó sok mindennel továbbállni…

– írta a bútorok mellé mintegy ajánlónak a művész.

Alföldi a németországi Trierben a Pán Pétert rendezi majd, Szöulban egy Shakespeare-t, Sankt Pöltenben pedig a Tartuffe-öt viszi színre.

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@Zsoel: - bocsánat, aki letesz valamit az asztalra, aki ad az országnak, az nem az ország csecsén lóg, hanem megérdemelten él. Az ingyenélő aki az ország csecsén lóg!
És kritizálni nem ugyanaz, mint belerúgni valakibe.
Ti belerúgtok emberbe azért mert zsidó, azért mert meleg - miközben az orbitális bűnökkel jól megvagytok és abba is belerúgtok, aki gyűlöli ezeket a bűnöket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsoel
Hát ez szörnyű veszteség, ha átmenetileg is, de azért talán túléljük valahogy. :)
Zsoel
@eszegfu: Cseppet sem tartok tőle, hogy nem jön vissza.
eszegfu
@Zsoel: Szerintem meg, ha 1x valahol "megalapozza" az életét külföldön, nem jön vissza. Miért is jönne? Folyton belerugnak...
TASzSz
@Zsoel: Igen! Kicsit sok már belőle a médiában! Túl van lihegve...
verum
@vizinyuszi: -- te magyargyűlölő vagy, azt akarod, hogy fogyjon a magyar?
Zsoel
@eszegfu: Hát, bizony, ez sajnos egy ilyen rasszista, fasiszta, kirekesztő, homofób, xenofób, visszamaradott gondolkodású ország, ahol ordas eszmék terjednek, bár érdekes módon hazai elvbarátai (számosan) valahogy mégis hosszú ideje együtt tudnak élni ezzel, és eddig Alföldinek sem esett nagyon nehezére.
verum
@Zsoel: - Radnóti is itt nőtt fel, sőt, Sík Sándor is itt volt tábori lelkész. Ha tudod egyáltalán, ki az utóbbi.
Zsoel
@verum: Hallottam róla valamicskét, tekintve, hogy minden vasárnap kezemben van a könyve.
bakegya
@eszegfu: tudod kik az igazán erős emberek?-akikbe naponta belerúgnak é nem rúgnak vissza-a Robi többek közt egy és csakkk is egy igazán ilyen nagyon nagyon erős ás igaz magyar EMBER.
eszegfu
@Zsoel: Csak annyit teszek hozzá, hogy fogalmunk sincs Alföldinek mennyire "esett nehezére" ezzel együtt élni.
verum
@Zsoel: - akkor esetleg bele is olvashatnál. És nem csak vasárnap.
És lefogadom, nem tudtad, hogy hiába volt tábori lelkész, hiába keresztelkedtek ki zsidó szülei még Sík Sándor megszületése előtt, a zsidóüldözést nem úszta meg.
És mégis itt élt és halt - a nácik ellenére is!
bakegya
A magyar élet fonákságait tisztábban látni-összehasonlítási alappal még élesebben lehet.
eszegfu
@bakegya: Nekem pontosan ezért fog hiányozni!
Zsoel
@verum: Részletes életrajzát nem ismerem, mea culpa, de nem is értem, hogy kapcsolódik a külföldre távozó Alföldi Róberthez. Jegyezd meg: nekem soha nem azzal van a bajom, hogy valaki zsidó származású, főleg nem olyan formátumú emberek esetén, mint az általad említett Radnóti vagy Sík Sándor. Azt olyanokat nem bírom elviselni, akik az ország csecsén lógnak, mégis, ahol tehetik, belerúgnak egyet, és szembeköpködik az itt élőket, aztán meg telesírják a médiát azzal, hogy micsoda neonácizmus dúl nálunk.
verum
@Zsoel: - bocsánat, aki letesz valamit az asztalra, aki ad az országnak, az nem az ország csecsén lóg, hanem megérdemelten él. Az ingyenélő aki az ország csecsén lóg!
És kritizálni nem ugyanaz, mint belerúgni valakibe.
Ti belerúgtok emberbe azért mert zsidó, azért mert meleg - miközben az orbitális bűnökkel jól megvagytok és abba is belerúgtok, aki gyűlöli ezeket a bűnöket.
eszegfu
@Zsoel: 8:56 Bocs., hogy beleszólók! Az utolsó mondatodat Alföldire is értsem?
Zsoel
@verum: Én nem rúgok bele Alföldibe sem azért, mert zsidó, sem azért, mert homoszexuális, miattam élhet az országban is, de ha elmegy, nekem akkor sem fog hiányozni, és punktum. Ezennel ezt az általad gerjesztett vitát a magam részéről lezártam.
Zsoel
@eszegfu: Csupán általánosságokat fogalmaztam meg.
verum
@Zsoel: - még valami. Ha nem érted, hogy kapcsolódik Sík Sándor életrajza Alföldiéhez, szívesen elmagyarázom. Csakhogy tudd, vasárnaponként milyen könyvet is tartasz a kezedben és talán egyszer bele is olvasol.
Szóval nem csak Alföldi, de még sok más, közöttük Sík Sándor is képesek hosszú ideig együtt élni a nácizmussal - még akkor is, ha nehezükre esik és még akkor is, ha szenvednek tőle. Tehát az, hogy a nácizmus jelenléte ellenére is itt élt, akit üldöztek, akit kivetettek, nem jelenti azt, hogy jól érzi magát benne és nincs belőle baja.
Dereng...?
verum
@Zsoel: - ja, a magadfajtának Radnóti sem hiányzik.
Sík Sándor könyvét meg jobb, ha inkább arra érdemesebbnek adod!
magyarbakancs
Sajátságos nézetű színész ,rendező.
Nembiztos ,hogy ezt külföldön szeretni fogják.
Minden nagy volt színész kit üldöztek vallásáért,nézetiért nem igen tudott megkapaszkodni külföldön.
Karádi Katalin,Kabos Gyula,Jávor Pál.
varirmag
Kiváncsian várom a külföldön aratott sikerekről szóló beszámolókat :-)))) !

Itt , ( minden nyavajgása,sápítozása, panaszkodása ellénére !!! ))) jól élt ,futtaták,foglalkoztatták orvérzésig . Voltak hónapok ,évek amikor még a vízcsapból is Alföldi folyt.
A közönséget nem érdekli sem a vallása,sem a nemi identitása . Senki nem kérte hogy folyamatosan arról nylatkozzon. Kicsit már unalmas ! Ahogy azok is akik álladóan ezzel hozakodnak elő ha valaki nem szereti ( nem tartja tehetségesnek ) Alföldi stilusú színészeket és rendezőket.
vizinyuszi
@Zsoel: A mostani agyhalottakkal ne vitatkozz, még elhülyülsz miattuk.
nyanya001
Andy Vajna kell ide , az offshore lovag aki kilapátolja a pénzt és bő nyállal hajlong az Orbán előtt, nem az Alföldi !
rugacs
Elég meleg van itt az Alföldi nélkül is... :-(
A hétre is kánikulát jósoltak... :-)
Knapp75
@Zsoel: @vizinyuszi: Számít, hogy egy-egy embernek - mondjuk nektek - hiányozni fog-e vagy sem Alföldi vagy bárki más, aki külföldre költözik?!
Csináljunk egy közvélemény kutatást, hogy ti kinek hiányoznátok és kinek nem? ;)
Aztán megnézhetjük, ki hiányozna jobban...

Az biztosan nem tesz jót ennek az országnak, ha inkább a tehetséges, kreatív, valamit létrehozó emberek mennek el, miközben a beszűkült gyűlölködők maradnak.
Zsoel
@Knapp75: Az biztos, hogy közvetlen szeretteimen kívül senkinek, de hát hányan ismernek engem, és hányan ismerik Alföldit? Viszont ne felejtsük el, hogy az ismertség csak egy állapot - azonban nem feltétlenül pozitív állapot.
Egyébként én nem gyűlölöm őt, ahogy senki mást sem. A gyűlölködés nagyon csúnya dolog, és nem is tudom, mit kéne elkövetnie valakinek ahhoz, hogy gyűlöletet érezzek vele szemben. Egy általam személyesen nem ismert ember esetében pláne nem tudom ezt elképzelni. Tény, hogy Alföldi Róbertnek nem értek egyet a megnyilvánulásaival, és a rendezői elképzeléseivel sem, de gyűlölni nem gyűlölöm. Világosan leírtam, hogy tőlem aztán itt is maradhat, ugyanúgy, ahogy el is mehet. Mellesleg: a cím csak kérdés. Hipotézis. Mi van, ha nem is megy sehová, csak lakást cserél, netán megunta a a bútorait? Azért is gyűlöljem?
verőce21
"...nem jó sok mindennel továbbállni…" - mondja a Bukika Kukira. Nem kell aggódni, nem örökre megy, hol találna ilyen színvonalas melegfelvonulásokat?
keresztapa
Aki menni akar az hagy menjen, neki ez csak egy szálláshely volt!
verum
@Zsoel: -azt gondolsz Alföldiről, amit akarsz, szíved joga.
Azonban, hogy arról mit gondolsz, hogy egy országból el kell menni valakinek származása, identitása miatt, mert el van üldözve -- arról már nem mindegy, hogy mit gondolsz!
verum
@keresztapa: - nahát, most tényleg meglepődtem az írásodon!
Azt hittem, sajnálod, hogy önszántából megy, mert jobban szeretted volna, ha deportálják innen!
verum
@verőce21: - de ugye téged egyébként nem érdekel senki szerelmi élete?
eszegfu
@keresztapa: Mire alapozod, hogy "ez neki csak egy szálláshely volt"?
eszegfu
@verőce21: 13:09 Most kimondottan rosszindulatu vagy!
Zsoel
@verum: Nem unalmas még ez a lemez? Magyarországon ma senkinek semmi elől nem KELL menekülnie, legkevésbé származása vagy nemi identitása miatt. Aki elmegy innét, az saját elhatározásból teszi. Ellenkezőleg: én úgy látom, hogy itt mindenkinek több joga és esélye van az érvényesülésre, mint egy mezei fehér, heteroszexuális magyarnak.
verum
@Zsoel: De bizony kell menni és mennek is sokan. Több joga itt csak a kormánypártinak van, aki kellően tudja gyűlölni, kijátszani és becsapni azt, aki nem kormánypárti.
Attól, hogy valaki fehér és heteró, még messze lehet gyalázatos bűnöző és kárára az országnak!
keresztapa
@verum: Jobban teszed, ha nem hiszed azt ami nem az aminek te hiszed,@verum: identitástudatából áll össze a nemzet, és ebben a tekintetben a nemzeti identitástudat megőrzéséhez feltétlenül szükség van arra, hogy például a „a magyar ember magyarként éljen.” Rókusfalvy Pál hangsúlyozta, hogy identitászavar akkor következhet be az egyén életében, ha önismerete torz, vagy ha életében valamilyen romlás következik be. Ugyanakkor az identitászavart elő is lehet idézni például történelemhamisítással, a bűntudat, a pesszimizmus gerjesztésével, etnikai tisztogatással, falurombolással. manapság gyakoriak az identitásválságok, márpedig, mint mondta, nemzeti kötődés nélkül nem beszélhetünk önazonosságról, sőt, európaiságról sem. A nemzetet alkotó egyének identitástudatából állé össze a nemzet, és ebben a tekintetben a nemzeti identitástudat megőrzéséhez feltétlenül szükség van arra, hogy például a „a magyar ember magyarként éljen.” identitászavar akkor következhet be az egyén életében, ha önismerete torz, vagy ha életében valamilyen romlás következik be. Ugyanakkor az identitászavart elő is lehet idézni például történelemhamisítással, a bűntudat, a pesszimizmus gerjesztésével, etnikai tisztogatással, falurombolással. manapság gyakoriak az identitásválságok, márpedig, nemzeti kötődés nélkül nem beszélhetünk önazonosságról,identitásról sőt, európaiságról, de beszélni lehet másságról ami nem tartozik a nemzet identitáshoz, csak az egyén másságához, ami az egyén ösztöneivel fejez ki.
verőce21
@eszegfu: (14:14) Ebben a zűrzavaros hírben, melyben már egy rendezésről is nehéz meghatározni ortodox marxista szempontból eltűrhető, vagy burzsujszempontból veszedelmes karakterét, elképzelhető, milyen nehéz disztingválni a burzsujtársadalom, burzsujkémia, burzsujművészet és identitás létjogosultságának kérdéseiben.
JAJMÁR
Alföldi Róbert egy magyar színész, rendező, aki most elad egy-két bútordarabot. Minden más kitaláció, és az, hogy Alföldi neve hallatán azonnal megjelennek a homofóbok, jellemző ennek az országnak a mentalitására.
Az országot szeretem, ezt a mentalitást gyűlölöm, ha már a gyűlölet is szóba került itt. Nem az embert, hanem ezt az életfelfogást, mert ez rombol.
verum
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
vitriol
@rugacs: @verőce21: nem kéne összetéveszteni a szellemességet a bunkósággal!
eszegfu
@verőce21: Jóóóóóóó a válasz! De ne remélj ettől kisdoktorit...:)))
keresztapa
@verum: Ismételve talán jobban érthetővé válik téves azt hiszed -ed, nem hinni kell hanem tudni!
verőce21
@vitriol: (14:28) Ezt talán neked kellene tudni a legjobban, mert kispolgárias vagy.
verum
@keresztapa: - akkor az egész mondanivalódat gondolt át, mert feltételezésen alapul!
keresztapa
@verum: Neked külön bemutatkozom . Igazi zsidónak vallom magam és erre én büszke is vagyok, a deportálásról én valamivel többet tudok mert átéltem két hónapon át, a magyar kormánytól nem kértem semmiféle kárpótlást és nem is részesülök. Eddig soha nem volt számításomba, de ezután sem lesz holokausztosnak nevezni magam. Soha nem engedném meg magamnak hogy Magyarországról úgy nyilatkozzak mint azok a személyek akik magyarnak hazudják magukat,de idegen érdekeket képviselnek, és minden elképzelhető rosszat állítanak az országról, igaz pénzét teszik de nem szükségként. Én zsidó létemre vagyok magyar érzelmű és boldogság lenne részemre ha magyarnak születhettem volna..
verum
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Knapp75
@keresztapa: Miután egyszer kifejtetted, hogy te igaz zsidóként (és kettős állampolgárként) kihasználod az igaz magyarok "naiv" gondolkodását, hogy azt anyagi előnyökre váltsd, kicsit pofátlannak tűnik, hogy a nemzeti identitásról és a "csak lakóhelyről" tartasz kiselőadást. ;)

@verőce21: Aha, szóval szerinted Alföldi a melegfelvonulások miatt maradna?! Nem tudtam, hogy azok köré szervezi az életét, meg az is új információ nekem, hogy Nyugat-Európában nem vehetne részt ilyen rendezvényen. ;)
Azt sem hiszem, hogy attól lesz színvonalas egy melegfelvonulás, hogy ott veszélyben van a felvonulók testi épsége...

@Zsoel: Az ismertség alapjában tényleg nem jelent pozitívumot, így szorítkozhatunk mindkettőtök esetében arra, hogy melyikőtöknek van több személyes ismerőse, akinek hiányozna.
Például az ország legjobb színészei, akik hajlandóak voltak neki mélyinterjút adni, vajon hiányolnák-e?
Rozgonyi István
@verum: Üdvözlöm! Megmondaná nekem, hogy mi a véleménye a "melegek" érdekérvényesítő erejéről és az összefogásukról?
keresztapa
@Zsoel: Ez a személy már túlvilági, @verum: léte jelene csak képzeletbe van jelen.
verum
@Rozgonyi István: - a törvények mindenkire egyformán kellene hogy vonatkozzanak. Akár meleg, akár cigány, akár zsidó, akár fekete bőrű, akár "mezei fehér heteró magyar".
Bármelyik kisebbséget jogtalanság éri, érdekérvényesítő erőre és összefogásra szükség van a jogok biztosításához.
verum
@Rozgonyi István: - egyébként Alföldi munkásságát lehet kritizálni (megsúgom, nekem sem tetszik a rendezése, én a klasszikus forma híve vagyok klasszikus daraboknál) de ettől még a melegségének ehhez semmi köze.
És Alföldi innen elsősorban homoszexualitása miatt megy el és azért, mert nem kormánypárti.
És ez az, ami számomra elfogadhatatlan.
Zsoel
@keresztapa: Ha minden magyarországi zsidó ember csak feleannyira normálisan gondolkodna, mint te, az úgynevezett "zsidózással" vádolás mint politika ütőkártya megszűnne létezni.
Zsoel
@Knapp75: Ez meg már személyiségfüggő kérdés. Én meglehetősen zárkózott, magamnak való ember vagyok, csekély az igényem az emberi társaság iránt, ezért kevés a személyes ismerősöm, és még kevesebb az igazán jó barátom, akinek tényleg hiányoznék. Ezzel szemben Alföldi mint színész, egyértelműen extrovertált ember, és valószínűleg Budapest színésztársadalmának nagy részével ismeretségben áll, de ehhez semmi köze annak, hogy melyikünk mit tett le az asztalra, vagy hogy milyen emberi tulajdonságaink vannak.
VW Bogarat nem lehet Forma-1-es versenyautóval összehasonlítani, mert a hasonlóság kimerül abban, hogy mindkettő négy keréken gurul.
Rozgonyi István
@verum: Elfogadom, de azzal a kiegészítéssel, hogy nem a "többség" rovására!
Rozgonyi István
@verum: Engem sem érdekel, hogy miként éli ki a vágyait,
addíg míg a hálószobájában marad! Az meg, hogy "nem kormánypárti", miért lenne gond? Hol is volt színházigazgató? Bántották ezért? Ha jól emlékszem, Ő huzogatta az orolán bajszát! Okos ember nem tesz ilyet. Véleményét mindenki megmodhatja, mondja is meg (én is megsúgom, nekem sem tettszik minden, de nincs jobb) de bizonyos keretek között, kellő tisztelettel!
verum
@Rozgonyi István: - most vagy hazudsz, vagy nem élsz ebben az országban, vagy soha nem olvastál fórumot.
Hogy téged nem érdekel más nemi élete az egy dolog, de Alföldit és általában a melegeket rakás alázás, bántás éri. És hogy ezt emberként nem tűri, az teljesen érhető.
Hogy valaki nem kormánypárti az azért baj, mert jogtalanságok sorát kell elszenvednie sokszor.
És hogy ki az oroszlán, az azért függ attól is, hogy ki az, aki a hatalom árnyékában nagy legény és ki az, aki mert kritizálni a hatalom ellenében is.
verum
@Rozgonyi István: - 18:07 neked milyen károd van abban, ha a melegeket nem alázzák, nem rúgják ki a munkahelyéről és ha házasodhatnak?
Rozgonyi István
@verum: Az nem működik, hogy "Ti..." nem lehet általánosítani!
Rozgonyi István
@verum: Ismétlem: nekem sem tetszik minden, ami ebben az országban megy, de nincs jobb! Olvasom a fórumot, ... :-D
Rozgonyi István
@verum: Ha tisztességesen elvégzi a munkáját és nem keveri bele a nemi érdeklődését, semmi bajom velük! Ha ezért kirugják, védje meg a szakszervezet!
verum
@Rozgonyi István: - fog már fel, hogy nem te vagy az egész ország. Nagyon sok meleg tisztességgel elvégzi a munkáját és mégis éri atrocitás, sőt, ha kiderül melegsége, ki is rúgják. Annak ellenére, hogy rahedli heteró tisztességtelenül végzi munkáját.
Igen, a szakszervezetnek meg kellene védeni, de vajon hány ilyen esetről hallottál, hogy a szakszervezet manapság bárkit megvéd?
Nem válaszoltál a kérdésemre, hogy neked, (gondolom a többséghez tartozónak vallod magad, mint hetero) mi károd származik abból, ha a melegeknek ugyanannyi joguk van, mint neked. Nem több és nem kevesebb. Merthogy most jelenleg a többség a kisebbség kárára élvez több jogokat.
verum
@Rozgonyi István: - akkor a melegekre miért vonatkoztatsz ilyesféle általánosítást?
Knapp75
@Zsoel: "ehhez semmi köze annak, hogy melyikünk mit tett le az asztalra, vagy hogy milyen emberi tulajdonságaink vannak"

Akkor hogyan méred, hogy ki mit tett le az asztalra?
Ha nagyon akarod, akkor ezt maximum úgy mérheted, hogy az egyén társadalmi- és gazdasági "hasznosságát" összeveted.
Azaz közvetve vagy közvetlenül hány embernek tettél jót. (adófizetéssel, színházi előadás rendezéssel vagy éppen a hálószobában akrobatikázva...)

Lehetsz te "jobb ember" (bár nem tudom, mik a kritériumok), de ha arról beszélünk, hogy ki hány embernek fog hiányozni, akkor bizony az összehasonlítás alapja, hogy melyikőtök adott több embernek valamilyen pozitív élményt.
Ilyen értelemben az extrovertált emberekre "nagyobb az igény".
JAJMÁR
@verum: Ott a fő probléma, hogy a homofóbok szerint egy meleg embernek csak vágyai vannak, képtelenek megérteni, hogy ugyanazokat az érzelmeket átélik, mint a heterók.
Ugyanakkor a heterók alantas vágyait természetesnek találják, nem teszik mellé az érzelem szükségességét.
Ergo: a hiba az ő saját készülékükben van.
Zsoel
@verum: Figyelj: azt a képet, hogy "az ország csecsén lóg", nem úgy kellett volna érteni, hogy valaki ingyenélő. (Persze, te úgy értetted, éspedig azért, mert úgy AKARTAD érteni, mint a viccbéli Móricka, akinek mindenről AZ jut az eszébe.) Ezt egyszerűen annak az érzékeltetésére szántam, hogy ő is itt él, ez az ország szülte, ez az ország nevelte fel, és végezhet akármilyen hasznos munkát (bár ennek megítélése szubjektív dolog), ha közben rendszeresen abba a kézbe mar, amelyikből enni kap. (Hogy durvábban ne fogalmazzak.)

Na mármost: én igenis kritikus vagyok a viselkedésével szemben, mert ehhez jogom van, ugyanis ő azáltal, hogy közszereplővé vált, vállalta azt a keresztet is, hogy az ország népe őt ezért meg fogja bírálni, ki így, ki úgy. Ez eddig tiszta, ugye? Viszont én Alföldi Róbertbe mint magánemberbe egy fél betűvel sem rúgtam bele, mindössze annyit mondtam: ha elmegy innét, nekem nem fog hiányozni. Kész. Ez is egyfajta kritika arra nézve, hogy nem értek egyet sem a munkásságával, sem a viselkedésével. (Nemi identitásáról szó sem esett, az a magánügye, és a zsidó mivoltát - ha ugyan egyáltalán az - sem én hoztam fel; amíg te fel nem bukkantál, senki nem írt le ilyesmit.)
Erre jössz te, és megmagyarázod, hogy márpedig igenis belerúgtam, ráadásul többes számban beszélve, és olyasmit hánysz a szememre, amit én nem követtem el: jól megvagyok orbitális bűnökkel(?), és belerúgok a bűnöket gyűlölőbe(???) Vagyis: megkritizálsz, amiért kritizálok, és belém rúgsz, mert szerinted belerúgtam valakibe, amit bebizonyítani nem is tudsz, csak vaktában mocskolódsz, azok után, hogy az egész zsidó-meleg vonalat te hánytad ide. Egyszóval pápább vagy a pápánál, és mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Szerinted ez így kerek dolog?
JAJMÁR
@Rozgonyi István: Mióta van köze, úgy egyáltalán, a nemi identitásnak a munkához? Felmerült benned valaha, hogy egy heteró férfi belekeveri-e a nemi érdeklődését a munkájába?
Megmondom neked: igen, belekeveri. 10-ből 7 belekeveri. Sőt, nagyon, de egyről sem tudok, akit ezért kirúgtak volna.
Nyuszicsibe
@Zsoel: ő nem helikopter, ő a propeller... :-)
Zsoel
@Knapp75: Te is ott keresel, ahol nincs... Én nem írtam sem azt, hogy Alföldi rosszabb nálam, sem azt, hogy én jobb vagyok, mint ő!
Ez az ember egy közszereplő. Ő tudta és vállalta ezt, mikor eldöntötte, hogy nem egy kisvárosi gyárban lesz szalagmunkás élete végéig, hanem kiáll a deszkákra, játszani fog, rendezni fog, egy ország fogja ismerni a nevét, és árgus szemekkel lesi, mit mond és hogyan viselkedik. Aki pedig ilyenné lesz, arról az embereknek bizony véleményük lesz: az egyiké ilyen, a másiké olyan. Nekem ilyen a véleményem, és hogy én kinek hogy mérem a hasznosságát, az az én saját, egyéni, szubjektív megítélésem, amelynek részletei senkire nem tartoznak. Szabad véleménynyilvánítás van: ha valakinek nem tetszik, amit leírok, ahhoz joga van, de olyasmit senki ne magyarázzon bele, amit én nem mondtam!
Knapp75
@Zsoel: Már azzal belerúgsz Alföldibe, ha a kérdéses költözésének örülsz, mivel annak semmi köze a szakmai munkásságához, de még ahhoz sem, hogy szerinted "rendszeresen abba a kézbe mar, amelyikből enni kap".
(egyébként ha akar, külföldön élve is meg tud majd fogalmazni kritikákat, csak nem biztos, hogy veszi majd erre a fáradtságot.)

Az "ország csecsén lóg" fordulat meg elég vicces, miután eltávolították a Nemzeti éléről és jelenleg is inkább külföldön keresi a pénzt...
Zsoel
@Knapp75: Tudod mit? Legyen igazad: tényleg belerúgtam. Akkorát rúgtam bele, hogy attól repült el az országból.
verum
@Zsoel: Alföldi nem az országba rúg bele, hanem kritizál. És nem az országot, hanem a hatalmat és a homofóbokat, amik/akik szerencsére nem az egész országot jelentik .És igen, ő is ennek az országnak a szülötte, úgyhogy ha mint ember és mint rendező nem érdekel, az érdekelhetne, hogy megaláztatások és ellehetetlenítések miatt megy el az országból egy honfitársad, aki egyébként népszerű és sokaknak kedvence. És ezt közönyösen szemlélni és csak annyit megjegyezni, hogy neked nem fog hiányozni egy megalázott honfitársad, bizony rúgást jelent az én értékítéletem szerint.
Ismétlem, nem a kritizálást kifogásolom, nem is tettél ilyent. Nem tudom, talán nincs is véleményed sem az emberről, sem a rendezőről, sem a színészről. Viszont a körülményről, ami miatt elmegy már megtetted a véleményed - számodra közönyös egy ember menekülése az országból.
verum
@JAJMÁR: - én abban látom a lényeget, hogy a homofób arra gondol, hogy milyen lenne, ha neki magának kellene a saját nemével szexelnie - és ettől undorodik. Számára a másik nemmel való kapcsolat a természetes.
Ugyanakkor arra már nem gondol, hogy egy melegnek a saját nemével való kapcsolat a természetes és a másikéval az elképzelhetetlen. (Bár ebben sok átmenet van és léteznek biszexuálisak is)
Mint ahogy a balkezesnek bal kézzel írni a természetes és az a természetellenes, ha jobbkezességre kényszerítik.
Nem is véletlen, hogy általában a férfiak között van több homofób, a nők megértőbbek. Mert egy nőnek kevésbé visszataszító a férfival való kapcsolat, mint egy férfinek.
Ismétlem, általában.
Zsoel
@verum: "Az életem olyan, hogy keveset tudok otthon lenni, miközben szeretem. Hogy csak úgy lenni… Éppen ezért mindig fontos volt, hogy az a bizonyos otthon valóban igazán otthonos legyen. Hogy mindennel, amivel körülveszem magamat, jól legyünk együtt. De minden és mindenki változik. Új életterek kellenek, új környezet és új otthon… És nem jó sok mindennel továbbállni…" Ezt írta Alföldi, és te ezek alapján megállapítod, hogy ő egy megalázott, ellehetetlenített, menekülő ember? Még sosem gondoltál arra, hogy esetleg a te készülékedben van a hiba, és "kissé" többet látsz bele a betűkbe, mint amennyi van bennük?
verum
@Zsoel: - az én értelmezetemben az van, hogy nem érzi magát itthon a megaláztatások és diszkriminációk miatt. Kulturáltan fogalmaz, talán ezért nem vetted észre. ;-)
Zsoel
@verum: Én ebből azt vettem észre, hogy új környezetre vágyik, sőt új élettérre. Élettér, azaz Lebensraum... Hm, azt esetleg nem gondolod, hogy Alföldi Róbert valójában burkoltan náci?
verum
@Zsoel: - nekem is az jött le, hogy új és jobb élettérre vágyik. Csak az, hogy a régi miért nem jó számára, abban van ellentét a véleményünkben.
És nem, nem gondolom, hogy Alföldi akár burkoltan is náci lenne. Köztük kevés volt a meleg, ha jól tudom. Ők irtották a melegeket.
Zsoel
@verum: De zsidó dokumentáltan volt köztük! Na? Új szál esetleg? Vagy ejthetjük végre a témát?
verum
@Zsoel: - azt, hogy Alföldi burkoltan náci lenne, ejthetjük, sőt én föl sem vetettem.
Viszont azt, hogy nem jókedvében megy el az országból, azt igen nagyon feltételezem. Méghozzá a náci szelleműek miatt, akik már nem is burkoltan nyilvánulnak meg.
Knapp75
@Zsoel: Hja persze, a nácik arról voltak híresek, hogy csendben, békében odébbálltak, mikor új élettérre volt szükségük...
Reménytelen vagy.
Knapp75
@Zsoel: "Ez az ember egy közszereplő."

Nem attól lesz valaki közszereplő, hogy a közönség előtt szerepel.
Annak a közszereplőnek kell a magyar jog szerint többet elviselnie, aki közhatalmat gyakorol (vagy gyakorolna), hogy bírálható legyen félelem nélkül.
Egyébként a magánéletét - amely független a közéleti szereplésétől - az ő esetében sem lehet véleményezni.

Az azért vicces, hogy Alföldin azt kéred számon, hogy "abba a kézbe mar, amelyikből enni kap", azaz kritikát fogalmaz meg, miközben magadnak fenntartod a jogot, hogy őt kritizáld.
Farizeus.
Zsoel
@Knapp75: Nagyon remélem, azt, hogy Alföldi közéleti megnyilvánulásait és az én ideírt néhány soromat azonos súlyúnak és hatásúnak ítéled meg, csak viccnek szántad...
Knapp75
@Zsoel: Nem és nem is bánom, hogy nem azonos súlyúak. :)
Nekem például a te megnyilvánulásaid nem hiányoznának. hehe
Zsoel
@Knapp75: Márpedig most egy darabig ismét írni fogom őket, amíg csak rá nem unok a Propellerre, hehe.
Szeparepa
Menekül, költözik el minden értelmes ember az agyhalál sötét birodalmából, orbanisztánból... én is megyek... amint tudok... Magyarország megszűnt létezni... birkaország orbanisztánból nem kér az, akinek van értelme...
Knapp75
@Zsoel: Igen, többeknek jutott eszébe hirtelen az elmúlt napokban, hogy milyen jó dolog is ide írogatni.
Biztos a fronthatás teszi.
Zsoel
@Knapp75: Náluk biztos, de nálam meg biztosan nem. Nem vagyok frontérzékeny. :)
Atamagor
@verum: Úgy-e milyen csúnyák az emberek? Bírálják azt aki tett az asztalra. Akinek nem tetszik az új színházi vezetés költségvetése,közben a regnálása alatt sok milliót költött csupán az úri teste taxiztatására.Többet mint egy vidéki színház éves költségvetése.Azt merik bírálni aki az ő feldolgozásában (csupa nagy betűvel) NEMECSEK ERNŐ édesanyját kurvaként ábrázolja.(ha érted miről van szó)Aki az egri vitézeket kuplerájban dorbézolóként tárja elénk.Aki Erdély elszakítását a Nemzeti Színházban ünnepelné meg a román vezetéssel.Nem a romániai nemzetiben,hanem itt ,nálunk!!! Aki István királyunkat és "társait perverzen ábrázolja.Ezeket tette az asztalra és "csak" mellékesen buzi.Szíve,de joga is meg van hozzá.De ha egy nemzetet akar képviselni ne mutogassa magát a perverzen vonagló ,magamutogató meleg felvonulókkal. (van annál kulturáltabb véleményformálás is.) Mert ugyan úgy elítélik és jogosan,mivel nem mindenki buzeráns a honban és ahogyan nem mindenki fasiszta,rasszista.Mert ha azokkal szimpatizálna,akkor azokért is ugyan úgy elítélnék,s ha kell keresetlen szavakkal illetnék ha nyíltan teszi.
verum
@Atamagor: - mindenkit lehet kritizálni. De Alföldi nem "csak" mellékesen meleg, kár ezt elkenni.
magyarbakancs
@Horizont: Nem azt mondtam nem fogják kedvelni.
Mindig nehéz a beilleszkedés és a honvágy is egy tényező.
Tudom dolgoztam külföldön.
Képes voltam kimenni a pályaudvarra ,hogy megnézzem a Budapestre induló vonatot.
mate03
@Zsoel!:Erre csak annyit! Boldogok a lelki szegények!
vizinyuszi
@Zsoel: Ne hagyd abba! Kellenek az intelligens emberek, intelligens, hozzáértő megnyilvánulásai.
vizinyuszi
A szellemileg alul bútorozott figurák pedig még boldogabbak, hiszen nem is tudnak a mentális torzulásukról. xd
(Mielőtt valamelyik drága benyögné, helyette lecsapom a magas labdát: nem, nem tudom, mert nem magamból indultam ki, hanem az itteni Forrest Gump-ok, a szellemi fekete lyukak online röfögéseiből.)
szaboria1
Csak egy röpke megjegyzés amíg Ő volt a Nemzeti az igazgatója telt házas volt a színház ma meglehet nézni a Vidnyánszky teljesítményét.
varirmag
A juniusban megnéztem, teltházas volt az előadás !
Az Alföldi féle rendezésről ( Az ember tragédiája ) pedig kb a 25 .perctől szinte folyamatosan mentek ki.
A közönséget nem érdekli hogy melyik színész vagy rendező meleg vagy hogy milyen vallású vagy milyen pártállású. ( sőt azt sem kéri senki hogy folyamatosan ezzel fozakodjanak elő !)
A közönség rajong az általa tehetségesnek tartott színészért vagy színésznőért, akkor is
ha meleg .
De ha valaki havonta beszámol a nemi identitásáról vagy a vallásáról és folyamatosan azzal hozakodik elő, bizony azoknak is tele lesz a hócipőkéje akik egyébként szerették .
Ha most külföldre távozik,sok szerencsét neki.
mate03
@vizinyuszi: !Csak annyira lehetsz gonosz,mint az ábrázatod!
Zsoel
@mate03: Melyikre erre? Sok "erre" volt tegnap. :)
Egyébként tényleg boldogok. Jézus nem beszélt butaságokat.
keresztapa
@Zsoel: Nincs a heterókkal semmi baj egészen addig, amíg nem akarják rákényszeríteni saját életmódjukat másokra. A külföldön élő Fischer állítása érthetetlen. Kérdezzen meg az utcán néhány magyar embert, ki akarja itt másra rákényszeríteni a maga életmódját. Büszke heterók nem vonulnak, nem fesztiváloznak, nem nyilatkozgatnak nagyképűen arról, milyen jogaik sérülnek. A heterók ebben az országban hallgatnak és tűrnek. A baj nem velük van, hanem a magánügyeiket a köztérre cipelő melegekkel. A szexuális orientáció ugyanis magánügy. A melegség is az. Négy fal között a helye.
dalmáciai
Kíváncsian várom az idei "István a király" szemléletét és hangulatát.
A ősbemutató 1983. augusztus 18-án volt a városligeti szánkózódombon, amely ekkor kapta a Királydomb nevet. Azóta több százszor adták elő nagy sikerrel. Vajon az idei előadás helyreállítja-e az eredeti nagyszerű alkotást, az Alföldi által átpolitizált és eltorzított, balliberális szennyhez, történelemhamisításhoz képest?

Alföldi nem úgy rendezte az "István a király" 30. évfordulós előadását, hogy egy "nemzeti musical"-t produkáljon a nemzetnek, hanem csak az ELLENZÉK alantas, gyalázkodó ösztöneit szolgálta. Rendezése a hazaárulók és magyargyűlölők kiszolgálása lett, - egyfajta leninfiús, ávós KERETLEGÉNYI szemlélettel.
Meglepő-e Roberta Alfölditől, hogy BEMUTATÁSÁBAN Szent István "egy anti-szentistván", -akarom mondani Orbán-, egy náci maffiózó rohadék, aki háta mögött egy SS-tisztre emlékeztető, Németországból küldött kápóval karöltve nyomta le az egész rockoperát.
Nem meglepő, hogy a keresztény hittérítőket mindvégig napszemüveges maffiózók és kommandósok védelmezik, a vörösen világító keresztek fegyverré válnak, s azzal szúrják, kínozzák halálra a szerencsétlen népet.
A torz énképű, bizonyítási kényszeres, identitászavaros Roberta annyira rászűkült arra a monumentális képre, amint rohadék szerzetesek SS-tisztek és kéksisakos békefenntartók oltalmában halálra terrorizálják a népet, hogy közben szétesett az egész történet.
Nézhetetlen. Nem sikerült felépítenie a kifordított karaktereket.
István egy szürke senki, akit a játszótéren csúnya keresztény gecik védelmeznek. Alig különbözik a másik hőzöngő szürke senkitől, Koppánytól, akit Stohl alakít. Ez a Koppány ugyanolyan kisvárosi keményfiú-zsaru lett, mint amilyen Buci az összes többi szerepében.

Az előadásra becsöppent, az alapsztorit nem ismerő külföldi annyit szűrhetett le, hogy két szürke csávó hőzöng a grundon, és hogy minden keresztény ilyen!
Alföldi végig ragaszkodott az ERŐLTETETT, POLITIKAI aktualitásokat megragadni akaró...
dalmáciai
Alföldi végig ragaszkodott az ERŐLTETETT, POLITIKAI aktualitásokat megragadni akaró látomásához, hogy Orbán, - azaz István egy olyan alak, aki pökhendien lenézi a népet, ezért az első felvonás szinte összes kulcsjelenete a következő felállásban látható: a náci István-Orbán fent a színpadot keretbe foglaló rozsdás, kereszt nélküli Szent Korona vastraverz emeletén, a zenekar mellé szorulva pezsgőzik, játssza az agyát, - miközben lent a hülye nép nyomul.
A hatalmas színpad hosszú tíz percekre üres marad.
A fideszes genyó Istvánék fent tobzódnak, amikor lent Trabanttal megérkezik két béna orbánhívő f@kalap és idétlen pirosfehérzöld zászlókat lobogtatva, (mint általában az orbánhívő hülyék), eléneklik az eredeti műben nagyon hatásos múltba révedős dalt, mire Sarolt, az SS-ek mögül kilépve rájuk ordít, hogy
"Nem kell az ártalmas emlékezés!". (A múltat végképp eltörölni!)
Miután végigkínlódták a szétesett első részt, jöhet végre a vérgőzös rohadék klerikálisok tobzódása. Itt már Alföldi elemében volt, fröccsent a vér, minden pap gyilkológép, ropognak a náci sorozatlövések. A végén - a rendszerváltáskor a Népstadionban oly boldogan énekelt "Felkelt a napunk, István a mi urunk" dalt - a megalázott, megkínzott nép most géppuskacsövek fenyegetésében, István vigyorától verve, rettegve és feltett kézzel énekli.
Miközben Asztrik, a főpap gúnyosan röhögve megkoronázza Istvánt.
Ez Alföldi MÁSSÁGOS történelemszemlélete és "hazafisága"?
A szoci Botka söpredéke Alföldi e gyalázkodásával ünnepelte - a Szegedi Dóm előtt! - Szent István királyt és az államalapítást, és a hülye, szürke egér helyi fideszesek még asszisztáltak is ehhez, sőt még 65 millió közpénzzel is megdobták a produkciót.

A VÉGÉN volt a LÉNYEG:
Roberta torz-istvánja a keresztény orbánnáciterroristák által megfenyített véres és koszos népet egy ketrechálóba, a Szent Korona vastraverzébe zárta, amiből a ketrecet rángatva próbálnak kitörni, - ezalatt ez a RIPACS eljátszatta a zenekarral a HIMNUSZT!
A sok libbant birka...
dalmáciai
A sok libbant birka pedig felállt a nézőtéren és a Szent Korona börtönébe zárt, keresztény fasiszták által leigázott Magyarország Alföldi-féle rémképe előtt teli torokból énekelt.
*
hu.wikipedia.org/wiki/Istv%C3%A1n,_a_kir%C3%A1ly
*
dalmáciai
@szaboria1: Roberta sexuális előadásai vajon miért vonzották a deviánsokat? - ez itt a kérdés.
dalmáciai
@verum: Hogy tudod ezt a mocskos hazaárulót radnótihoz és Sík Sándorhoz hasonlítani?
verum
@dalmáciai: - hát, csak úgy, ha ma élnének Radnóti és Sík Sándor, a magadfajta őt is mocskos hazaárulónak tartaná.
szaboria1
@dalmáciai: Tégedet meg honnan szalajtottak? Írásodat ne itt éld ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.