A keresztényüldözés nem csak a Közel-Keleten vált napi gyakorlattá. Egyre több jele van a "művelt nyugaton" is. Keresztényüldözés nem csak a Közel-Keleten van. Béziers polgármestere, a Franciaország-szerte ismert Robert Ménar betlehemi jászolt helyezett el a polgármesteri hivatal bejárati csarnokában. Szinte azonnal fel is jelentették, és az ügy a Montpellier városi közigazgatási bíróságoz került. A bíróság pedig felszólította a polgármestert, hogy 48 órán tüntesse el a jászolt az előcsarnokból - írta a Francebleu. Az indoklás szerint egy ilyen alkotást csak akkor lehet engedélyezni, ha annak kulturális, művészi vagy ünnepi jellege lenne, de nem fejezhet ki vallási meggyőződést. Magyarul: ha nem utalna a kereszténységre a betlehemi jászol, akkor az nyugodtan maradhatna ott, ahova elhelyezték. Mivel a bíróság még azzal is megfenyegette a polgármestert, hogy amennyiben nem teljesíti a parancsot, naponta 2000 euró büntetést is kell fizetnie /!/, nem volt mit tenni...

Forrás: ripost.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@cs.n.: Szerintem teljesen normalis dontes volt annakidejen is. Mindennek megvan a megfelelo helye. (Akkor is kaptam a pofamra, amikor azt mondtam, hogy egy anyuka ne haborodjon fel a Mekiben, ha kitessekelik az etterembol, mert ott elkezd szoptatni. Mindenki elmondta nekem, hogy vannak szemelyisegi jogok... Meg hasonlo,... Aha,...Mert szerintem a szoptatasnak is megvan a helye es az intimitasa. Legkozelebb mar dugni is lehet majd kozteruleten, mert micsinaljanak, ha a holgynek eppen ott es akkor van peteerese? Ok meg a bebi-projekten dolgoznak, orban nagyobb dicsosegere?)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Na igen! A sok mérnök,agysebész, jogász, feltaláló, univerzális mindenhez értő,és mindent meg is csináló férfiakról kiderült,hogy a gyerekcsináláson kívül semmit sem tudnak,viszont erőszakosan követelik a jogaikat,mert azt ismerik. A kötelességüket meg le se sz...k.,mert az fárasztó.Valamit nagyon elcseszek ezzel a fene nagy liberális hablattyal..Árpád vezér mikor itt jelölte ki a leendő hazánkat,is is a víz,maximum felülről jött. Pár okos ember rá jött,hogy ha a vizet elszívja a föld,akkor ott a föld alatt kell lenni víznek.Így születtek meg az első kutak,amik a mezőgazdaság fellendítésében segített.közben a több okos ember,ki ebben,ki abban,megálmodták a házakat és felépítették.megtalálták a telefont,mint gyors segítséget. Kitalálták a lóvasutat.tehát a fejüket használták is,nem csak arra,hogy becserkésszenek egy leánykát akit majd jól gerincre lehet vágni.Nem a gyerekek sokasodtak,haen az életkörülményeink lettek jobbak. Nem azt mondom,hogy mind,de az eddigi adatok alapján az eddig kb 2 millióból 25.000 embert tudták munkára fogni,ami nem azt jelenti,hogy dolgoznak is,csak akkor ha rájuk szólnak.Nagyon sajnálom azokat a keveseket akik tényleg dolgoznának,de nem bíznak bennük. Talán ha kútfúrókat,kőműveseket, olyan szakembereket küldenénk ki,akik az értelmesebbje közül tudna pár emberrel dolgozni és megtanítani őket az alapokra. Ha így sem haladnak,akkor mehetnek körbe-körbe a világban,mert mindenhol csak a munkából élnek meg az emberek.Az ingyen élést sehol sem fizetik. Már 2 államban bekeményítettek a szociális juttatásokkal és érdekes,egyből több százan neki indultak,hogy ők inkább haza mennek,met itt rohadt irigy nép lakik.legalább a gyerekeken segítenének.( hozzá teszem,hogy segítenek is,de a fater kikapta a gyerek kezéből a zacskót és két pofára zabálta meg a gyerek egész napi hideg kajáját,
karma1
Nem vagyok templombajaro, reformatus vagyok, akik nem allitanak Betlehemet , csak szepen megemlekezunk magarol a karacsonyrol, oszt annyi
Rengeteg zsido elt a II.VH elott Magyarorszagon, akik nagy reszet a nevtelen feljelentok es zsidotorvenyek vegrehajtoi alaposan irtogattak, de nem emlekszem, hogy valaha is lattam volna menorat kiteve Hanuka idejen, vagy lattam volna valamilyen budhista unnepen valamilyen budhista szimbolumot. esetleg muszlimot.

Allandoan forszirozzuk a katolikus vallasi ritusokat, unnepeket, akkor is, ha mar reg nemcsak errol szol az emberek belso hitvallasa.
Termeszetesnek tartom, hogy a katolikus templomokban mindenhol vannak ilyenek felallitva, hat miert is ne, ez az egyik legnagyobb unnepuk, Jezus szuletese. Es ateistak is leteznek igen szep szamban a vilagon, akiket szinten hidegen hagy a dolog.
Azert hulyesegnek tartom az ilyen intezkedest - biroi itelet, lebontas, feljelentes, stb. - de gondoljuk mar meg, hogy kik vagyunk, es mit szeretnenk, hogy folyton a kepunkbe nyomjanak.
Pálinkás Pál
Remélem a következő bírói döntés az lesz hogy el kell tüntetni a félholdat is az égről,mert vallási jelentése van!!!
Pálinkás Pál
@karma1: zsido.com/hanukai-gyertyagyujtas-a-nyugati-teren/
ez kicsit "látványosabb" mint egy jászol a polgármesteri hivatalban!!! nem úgy gondolod???
karma1
@Pálinkás Pál: Nezd, nekem ez sem tetszik. A VALLAST ne vigyek ki az utcara! Ha meglatok egy templomot buzogannyal a tetejen, akkor se biztos, hogy bemegyek, mert mi nem voltunk notorius templombajarok. Ha katolikus templomot latok, akkor altalaban azert megyek be. mert turistakent latni szeretnem belulrol. Egyszer szeretnek eljutni a Sip utcai zsinagogaba belulrol, mert kivulrol eppen eleget lattam. Tudom, hogy a vilagon a masodik legnagyobb es legszebb zsinagoga. De minden ilyen esemeny, unnep maradjon meg a sajat hatarai kozott.
De ez csak en vagyok, kulonben pedig igazad van: egy kis jaszol a polgi hivatalban valoban nem akkora latvanyossag, mint ez. (Azzal egyutt a hanuka rendkivul vidam unnep, ateltem New Yorkban a zsido barataimmal, megmondom oszinten, nagyon szerettem. De volt egy otthoni resze a hanukanak, ami a gyerekeknek szolt, es a hazaspar egymast is 7 esten keresztul minden este megajandekozta, es ok elmentek utana a templomba, a kozossegukben is megunnepelni.)
Csizmás Kond
...mongyuk ezektől az elkorcsult franciáktól mást nem is várhatna el az ember...
Boldog Karácsonyt !
Nessy
Szép betlehemeket csinálnak sok helyen. Pl.a Vörsi.
Igaza van Karmának, nem csak a katolikus vallás létezik. Igaz, most nálunk állandóan arra hívatkoznak, és annak égisze alatt csinálnak embertelen dolgokat. A vallás tere a templom. Bár manapság egy -egy szentbeszéd felér egy szabad pártnappal.
Mennyivel "elegánsabb" karácsonykor is ostobaságokat beszélni a politikusoknak, élen Orbánnal?
Notórius feljelentők meg mindenütt vannak, nem is kevesen!
Pálinkás Pál
@karma1: De azért érzed hogy fonák amit mondasz...hogy egy keresztény országban ne lehessen jászolt állítani, mert bántja a muszlim hordalékok lelkibékéjét...azért álljunk már meg,arról nem beszélve hogy otthon meg tűzzel -vassal írtják a kereszényeket...és akkor mi vagyunk a rasszisták mi??? de a zsidó az nem rasszista,pedig ők kiválasztott népnek tartják magukat, !!! ...azért érdekes elgondolásotok van a rasszizmusról,vallásgyakorlatról,egyebekről!!!Kíváncsi lennék ha te azt kérnéd valami arab fertőben hogy távolítsák el a mecset tornyát,mert zavarja az érzékenységedet,meddig maradna a fejed a nyakadon?Ha valakinek nem ünnep a Karácsony,tudomásul veszem,de a másik fél is tegye ugyanazt,és főleg ne pofázzon ,ha már kéretlenül ide eszi a fene!!!/Európa/
Itsuka Nakimaga
@Pálinkás Pál: A Nyugati tér nem középület!
karma1
@Pálinkás Pál: Na, azt nem tudom, hogy a polgi hivatalban egy muszlim miatt kellene eltavolitani a jaszolt.
Az emberirtasrol ne nagyon beszeljunk, ezt Te is tudod, mert azert a spanyol hoditok majdnem teljesen kiirtottak az amcsi bennszulotteket, akik nem akartak megterni az egyistenhitre. Ott voltak a templomos hadjaratok a Szentfoldre, szoval a keresztenyeknek ugyanannyi bunuk van a kiirtott nepekkel szemben, mint vica versa...
Egyszeruen a vallas maradjon meg a templomok, zsinagogak, imahazak belsejeben, ne kopogtasson be hozzam se Jehova tanuja, se a mormon egyhaz fiataljai, mert nem ohajtok atterni semmilyen hitre sem.
Pali, nem vitatkozni akarok Veled, de mindennek minimum ket oldala van. Nem lehet kompletten elitelni egy egesz nepcsoportot, vagy egy egesz nepet, kisebbseget, mert az emberek es a nemzetek nem csak vagy feherek, vagy feketek, hanem rendkivul szinesek, minden teren. (Nem a borszinre, hanem a belso tulajdonsagaikra gondoltam).
Itt is van olyan baratnom, akinek a masodik mondata Isten dicserete, es a katolicizmus mindenhatosaga. Aranyos, kedves no, jambor, szep nagy csaladdal, de meg az o itteni baratnoje is, aki szinten katolikus, szinten sok gyereket nevelt fel es szinten erosen templombajaro, meg ez a baratnonk is eliteli a szentfazek biget, pedig 50 eve jo baratnok.
Minden vallasban vannak szelsosegesek - igy a katolicizmusban is, a zsidok kozott is, es persze meg a muszlimok kozott is, de a buddhizmus sem csak egyfajta letezik...:o)))
Ha en Iranba vagy Sziriaba vagy barhova ilyen helyre utaznek, biztosan nem hianyolnek sem reformatus, sem kopt, sem romai- vagy gorogkatolikus templomot sem, mert NEM ERDEKEL A VALLAS ilyenforman. Nem vagyok gyakorlo vallasos ember, akkor mi bajom lehetne ott?
cs.n.
@karma1: Ez egy több, mint száz évvel ezelőtti törvény a franciáknál, és nem csak a keresztényekre vonatkozik, akárhogy is emleget a Ripost keresztényüldözést. 1905-ben határoztak úgy, hogy "tilos köztereken és középületeken vallási jeleket vagy jelképeket elhelyezni".
karma1
@cs.n.: Szerintem teljesen normalis dontes volt annakidejen is. Mindennek megvan a megfelelo helye. (Akkor is kaptam a pofamra, amikor azt mondtam, hogy egy anyuka ne haborodjon fel a Mekiben, ha kitessekelik az etterembol, mert ott elkezd szoptatni. Mindenki elmondta nekem, hogy vannak szemelyisegi jogok... Meg hasonlo,... Aha,...Mert szerintem a szoptatasnak is megvan a helye es az intimitasa. Legkozelebb mar dugni is lehet majd kozteruleten, mert micsinaljanak, ha a holgynek eppen ott es akkor van peteerese? Ok meg a bebi-projekten dolgoznak, orban nagyobb dicsosegere?)
Pálinkás Pál
@karma1: Értelek...tehát akkor mi mondjunk le az arabok között a szabad vallásgyakorlásról...ők ellnben nem teszik ezt Európában...És nem vitatkozok,csak próbálok rámutatni a kettős mércére...ami manapság szerte Európában folyik...Itthon mi toleráljunk minden muszlim szokást..,náluk meg szintén mi alkalmazkodjunk...nos pont ezért terjed rohamosan a "rasszizmusnak" nevezett önvédelmi folyamat...És ha jól tudom te a világ másik felén élsz...talán Ausztrália,vagy Új-Zéland...ami már ne is haragudj,olyan mint valami karantén...nem átjáróház amivé Európa züllött!!!Az említett országok egyikénéll sem hallottam hogy csak úgy csoportosan átrontok a határon,feldúlva mindent a környéken...amiről az európai gazdák tudnának eleget mesélni...és a migráció az a kérdés,amiről az embereknek kell dönteni,nem a politikusoknak,mert nem ők laknak majd a horda szomszédságában!!! és most ez minden vallástól függetlenül...
Pálinkás Pál
@cs.n.: akkor vajon miért nem hallottam még hogy pénzbírság terhe mellett el kellett volna távolítani akármilyen muszlim vagy zsidó vallási jelképet a Francia közterekről??? vagy azok mind kizárolag magánterületen vannak???
karma1
@Pálinkás Pál: Pali, ne kezdjuk el mar megint! Elmondtam Neked, hogyha valahol, akkor itt annyifele bevandorolt ember van, amennyit el sem tudsz kepzelni! Es folyamatosan jonnek, mert megerkeznek Ausztralia eszaki reszebe, hajoval, embercsempeszek altal, es az ausztralok es koztunk van egy egyezseg, hogy a lakossagunk aranyaban hany menekultet veszunk at.
Tavaly 68 ezren kaptak meg a menekultstatusz itt.
A teljes lakossagunk 4.6 millio, abbol 600 ezer a (majdnem) oslakos maori, az osszes tobbi ember, vagyis 4 millioan, bevandoroltak ide! A ferjem dedapja Skociabol jott, de mar a nagypapaja , papaja, mamaja is itt szuletett... De ugyanilyen alapon elnek itt meg legalabb 40 nacio tagjai. Es a legtobben a Kozel-Keletrol es Kinabol jottek. De van japan is, rengeteg koreai, vietnami, sziriai, es afrikai is...Nem mondom el meg egyszer, hogy mindenki megalapithatja itt szabadon a kis kozosseget, megtarthatja az unnepeit, de nem toljak a kepedbe, ha nem akarod!
Ausztraliaba NAPONTA 2-300 menekult erkezik, EVEK OTA! (Sot evtizedek ota... ) Ok ebbol tettek naggya Ausztraliat, es ide is kellenek meg bevandorlok. Iden az a terv, hogy 2018-ban mar 100 ezer menekultet fognak fogadni. Nem allampolgarsagot kapnak, hanem nekik is vegig kell menni a letelepedesi proceduran. Megtehetik, hogy nincsenek irataik, - ezzel csak magukkal szurnak ki, mert lassitjak a sajat letelepedesuket -, nem kerulnek elonybe, nem kapnak segelyt, csak megfelelo ellatast, iskolaztatast, orvosi ellatast, de nekik is dolgozniuk kell. Ha csak egyetlen , EGYETLEN adatban hazugsagon kapjak oket, 24 oran belul visszatoloncoljak oket oda, ahonnan jottek . (Ill. amilyen oshazat mondtak a border officernek).
Ertsd mar meg: engem otthon is zavar, hogyha az orrom ele toljak Krisztus keresztjet, vagy a menorat, vagy dervisek tancolnak a Nagykoruton... Mert nem vagyok fanatikusan vallasos, es nem mondom azt, hogy reformatus templomot minden sarokra...
cs.n.
@Pálinkás Pál: És vannak olyanok egyáltalán francia köztéren, középületen?
Pálinkás Pál
@cs.n.: ha akarod utánanézel...de gyanítom épp elég muszlim szimbólum van lépten nyomon...
Perwool
@karma1: Orbánlandban a megvédett kereszténykultúrában, 48 órán belül beleszartak a Betlehemi jászolba. Van különbség...
olivér
Ha ezt a szemléletmódot érvényesíti az állam a mohamedánokra is,magyarul otthon vallásoskodjon mindenki,ahogy akar és ennek érvényt is szerez ugyanezzel a szigorral, akkor ez rendben van.Ez az állam feladata,nem kivételezhet és nem is támogathat egyetlen vallást sem a többi ellenére.A nagy kérdés,vajon a többi vallást is így kezeli-e az államapparátus?
cs.n.
@Pálinkás Pál: Utánanéztem, még mielőtt írtam. Nem találtam ilyet.
sokanvagyunk
Nem fogják utánozni Európát sehol - például Mekkában se, hogy vallási érzékenység okán a Kába-követ 48 órás belül tüntessék el -, bár ha idehoznának egy utánzatot, arra biztos nem vonatkozna a "parancs".
Pálinkás Pál
@Perwool: nagy összegben lefogadnám miféle népség tette ezt!!!
Equus
nehéz elképzelni, de volt egyszer egy francia forradalom, ami arról szólt, h tele van a tökük az embereknek az ingyenélő köcsögökkel. Ezért kitalálták, h a hatalmi ágakat meg kellene osztani, a vallást meg oda kell tenni, ahová való. A franciák tartják is ehhez magukat a világ legtöbb országával együtt. Persze, mint minden alól itt is vannak kivételek. Itt van mindjárt a volt Magyar Köztársaság, ahol a f
Francia Forradalom hírét sem hallották a most regnáló paraziták.Pedig jó lenne nekik tudni arról, h akkor ott sok munkája akadt a M. Guillotin javasolta szerkezetnek, a guillotine-nak...
karma1
@Perwool: Jo ismet itt latni, bar gondolom, mindennel tele van a hocipedlid...:o)))
Szoval igen, a mi koroszteny kulturankat, azt kell megorizni foggal-korommel... Mikozben nem veszik figyelembe az oriasi reteg ateistat - akik ugye egy vallasra sem kivancsiak, - mert a koroszteny "ertekek" meg szoktak felelni egy ateista ember tiszta erkolcsu hozzaallasaval is, mert nem kell ahhoz katolikusnak lenni, hogy ne lopjak, ne oljek, ne hazudjak - stb. - eleg, ha a szuleimtol tanult erkolcsot viszem tovabb.
Bekes karacsonyi unnepeket kivanok Neked es szeretteidnek...:o)))
Equus
@karma1: hm... lehet, h új vallást kellene alapítani, aminek csak egy parancsolata van: "Ne árts". Bővebben: másnak szándékosan kárt ne okozz. Aki ezt nem tartja be, arra nem vonatkozik.
RonaGyuri
@Equus: azzal is ez történne! =)) olvasd el figyelmesen az eredeti előírásokat! A mai MO-n Krisztust ismét megfeszítenék, de legalább is óriás plakátokon fikáznák! =))
quadrocopter
"Az indoklás szerint egy ilyen alkotást csak akkor lehet engedélyezni, ha annak kulturális, művészi vagy ünnepi jellege lenne, de nem fejezhet ki vallási meggyőződést. Magyarul: ha nem utalna a kereszténységre a betlehemi jászol, akkor az nyugodtan maradhatna ott, ahova elhelyezték."

Egy ripacs Riposttó nem is várható logikus levezetés és konklúzió!
Ugyanis a döntés nem csak a keresztény jelképekre vonatkozik a szöveg szerint, hanem más vallási jelképekre, azaz Koránt sem lehetne kitenni közszemlére az adott helyszínen!

Birkáknak elég a Ripost, az értelmesek meg gondolkodnak is!
RonaGyuri
@karma1: franciák komolyan vesznek egy olyan előírást (IS), hogy szekularizáció! =))
Clavigo
@durbincs: Anyádon kívül hol kalandoztál,,,lápi móc ? Esetleg a faterodon.. ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.