Bár Fodor Zsóka örömmel dolgozik, nem is tehetne másképp, a nyugdíjából ugyanis felkopna az álla.

Fodor Zsókának létszükséglet a munka – Nem jönne ki a nyugdíjából

Fotó: RTL

Fodor Zsóka visszatért a tévé képernyőre, a Szomszéd tehene című Rtl-es sorozatban játszik. Ugyan a Barátok közt után megfogadta, soha többé vállal napi sorozatot, most azonban mégis belement.

Valóban, eddig nemet is mondtam. Na de vannak kategóriák, és a legelsőben ott van Kalamár Tamás, akit végtelenül szeretek, és amíg élek, szeretni fogok, mert ami velem jó az utóbbi huszonöt évemben történt, az mind neki köszönhető. És amikor elhív kávézni, és közli, hogy lenne itt nekem egy szerep, akkor igent mondok. Havonta egyszer összeülünk egy kávéra, nosztalgiázunk. Tavasszal is erre készültem, aztán egy óra múlva váratlanul rátért a tárgyra. Elárulta, hogy ezt a figurát rám íratta. Bevallom, nem tudtam ellenállni se neki, sem az izgalmas karakternek– mesélte nevetve a lapnak a színésznő, akinek kapcsolata a producerrel a pletykákkal ellentétben nem romlott meg akkor sem, amikor Zsóka visszaadta Magdi anyus szerepét.

mesélte nemrég a Blikknek Zsóka.

Fodor Zsóka azt is elárulta, hogy nem jöttek be a számításai, ezért muszáj dolgoznia.

Anyám halálakor eladtam az ő és az én lakásomat is, gondoltam, a kamatokból kényelmesen megélek. Na ez nem így lett, habár tartalékom van. Dolgoznom kell, a nyugdíjamból nem tudnék megélni. Háromszor annyiba kerül a pesti és a pécsi lakásom rezsije, mint a nyugdíjam. De ezt egy cseppet sem bánom, mert imádok játszani. Mivel prózai színésznő vagyok, nekünk szeptembertől tavasz végig tart a szezon. Nyáron inkább a zenés darabokra van igény. Így jól jött ez a nyári munka és a vele járó gázsi is

– jelentette ki.

Forrás: Blikk.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Fodor Zsóka 81 éves, vagyis évtizedekkel ezelőtt mehetett nyugdíjba, és a nyugdíjak, főleg a nagyon régiek a propagandával ellentétben sokat veszítettek vásárlóértékükből.
De aki 2 lakást fenn tud tartani, azt nem kell sajnálni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
Ki nem állom a mostani szerepében ... a szomszéd tehene ... Magdi anyusként is egy satrafa volt a Barátok közt
szaboria1
@Mirabilis: 1988-tól van a szja, akkor sajnos nagyon kedvező volt a művészvilágnak az adózás. Jóformán nem is adóztak. A nyugdíjakat az adózásévétől számítják ki. Ezért van soknak kevés nyugdíja.
szaboria1
@Mirabilis: Igazad van. De nem gondoltak előre.
Menőmanó
Fodor Zsóka 81 éves, vagyis évtizedekkel ezelőtt mehetett nyugdíjba, és a nyugdíjak, főleg a nagyon régiek a propagandával ellentétben sokat veszítettek vásárlóértékükből.
De aki 2 lakást fenn tud tartani, azt nem kell sajnálni.
division
@szaboria1: Megint azok szólnak bele a dolgokba, akikből csak a rosszindulat beszél jó magyar módra, közben meg halvány lila...sincs semmiről. Legalább te elmagyaráztad miért is ennyi a nyugdíja. Egyébként mindig is imádtam Zsóka nénit, a Barátok közt sztárja volt mondhatni.
division
@Mirabilis: Ennyi erővel te is tehettél volna félre a fizetésedből, ha már szegény Fodor Zsókára ráhúzod a vizes lepedőt, ez nem azon múlik művész ember e vagy sem valaki.
jesz
Na, ez is panaszkodik... Hogy nem szégyenli magát? Ja, hogy szeretett j
SÍva
@szaboria1: 15:39-re a nyugdíjat nem a személyijövedelem adóból számítják hanem a megkeresett jövedelemből amelynek vonzata volt a 10 % nyugdijjárulék és ezt pár éve összevonták az egészségügyi járulékkal! Ez a kettő együtt 18 %. Az szja után nekünk nem jár semmi azt csak befizetjük, hogy az ország "vezetőinek" legyen mit elherdálni, ellopni! Egyébként ugyan ezt teszik a 18 % TB-vel is.
SÍva
@Mirabilis: És az az ember mit szóljon akit úgy vettek fel dolgozni, hogy csak a minimálbérre voltak hajlandók megkötni a szerződést és azon felül fizettek(? ha fizettek) egy kis zsebpénzt? Mivel más lehetősége nem igen volt így kénytelen lett ezt is elfogadi!
division
@Mirabilis: Ez igaz, de ha valakit kizárólag minimálbérrel vesznek fel valahova dolgozni, akkor sem tud mit kezdeni a majdani nyugdíjával amennyiben kevés. Ma a minimálbér kb. arra elég, hogy ne halj éhen, de télen attól még megfagyhatsz, félre rakni ebből nem lehet. Persze én is sokszor jöttem azzal, hogy tegyen mindenki havonta félre és ennyi, de rájöttem hogy erre sajnos nem mindenki képes.
szaboria1
@SÍva: TB voltam az adózott évek alatt megkereset bérből számítják ki a nyugdíjakat. Én csak azt fejtettem ki, hogy a számitás az adózott évtől van, nem a befizette adó hanem a kereset számít. Ezért van az hogy még mindig soknak ezért kevés a nyugdíja. Mivel megszüntették az utolsó 5 év átlagának a számítását így mindenkinek a1988 évtől megkeresett bére a mérvadó.
Sajnos az ORI sokszor nem jelentette a haknik után menyi pénz fizettek a művészeknek.
Havanagi
@division: Na! Ebben a sorozatban biztosan jól meg voltak fizetve a színészek.Abból kellett volna félre rakni.Bírom,amikor a művészvilág panaszkodik.
vacsi
Idióta nő! Nekümk a férjemmel, most lett 140 ezer a nyugdíjunk - és nem kopik fel az állunk...
SÍva
@vacsi: Gondolom nektek luxus igényeitek vannak! Azért nem irigyellek!
Horizont
@vacsi: Mindig elgondolkozom, hogy vajon dicsekedsz kérkedsz a nyugdíjatokkal??
Horizont
@division: Azért nem igazán érthető a sírás rívás. Eladott 2 lakást és most kettőt tart fenn aminek
3-szor annyi a rezsije mint a nyugdíja.
Olvasom 20 éve van nyugdíjban.
"Egy biztos, nem megyek nyugdíjasházba, egyrészt nincs annyi pénzem, borzasztó magasak a beugrók. Nekem nincs saját lakásom, amit felajánlhatnék, mert Pécsett és Pesten is bérelek lakást. Remélem, ami pénzt összegyűjtöttem az életem folyamán, abból majd megengedhetem magamnak, hogy ha szükségem lesz, egy gondozót, ápolót megfizessek, magam mellé vegyek"
Ja ha bérli a 2 lakást nem csodálom, hogy sokba van. Vagyonát Schmuck Andorra hagyja.
SÍva
@vacsi: Bocsánatot kérek mert a hozzászólásomból kimaradt egy - nem - szócska!
vacsi
@SÍva: Bocsi, most látom, hogy elírtam: 240 ezer a kettőnk nyugdíja...
vacsi
@Horizont: A nyugdíjunkkal nem dicsekszem, de azzal igen, hogy gond nélkül kijüvünk belőle! Én ezt tanultam otthon, gyerekként.
Horizont
@vacsi: Gond nélkül? Azt azért nem hiszem. Attól függ mire van igény.
240 ezerből nem lehet jól megélni már ne is haragudj.
Csak úgy alsó szinten szerényen nagyon szerényen.
division
@Horizont: Anyós kb. 240 ezret kap mint nyugdíjas, de folyton panaszkodik:)) Most lesz 86 éves, ha él vagy 100 évig még egész jó nyugdíja is lehet, a Fidesz emeli minden évben...Vagy elmegy Zsóka nénivel szerepelni, a színészkedés neki is szokott menni:-))))))))) Mindenesetre még ha igazad is van a színésznővel kapcsolatban, én akkor is nagyon bírom a búráját.
Horizont
@division: Persze én is bírom nincs azzal semmi baj. Pásztor Erzsit is nagyon bírom, de ő is siránkozik. propeller.hu/itthon/3981845-pasztor-erzsi-ha-nem-dolgoznek-87-evesen-rezsimet
Anyukám 88 éves lesz , gyors és gépírónő volt, 33 éve nyugdíjas. 10 ezerrel kezdett és mára bőven 250 felett jár. Szóval nehezen értem a művészek nyugdíjait.
division
@Horizont: Jó egészséget kívánok neki!
Horizont
@division: Ja és köszi . Korán van még :DDD
vacsi
@Horizont: Például igényem van arra, hogy a kihívásokat megoldjam; hogy finom, ehető ételeket tegyek az asztalra - igaz, még a nagymamám háborús receptkönyvét is igénybe veszem; hogy kellemes melegben éljünk, jót játszhassunk az unokáinkkal - ehhez bizony nem kell a mai méregdrága, de semmire sem jó játékokat megvásárolni. Nekünk meg vannak a gyerekkori mesekönyveink, amik, el kell mondjam, nagyságrendekkel különbek, mint a ma kiadott gyagya könyvek. Azokból olvasunk a kicsiknek, visszük őket kirándulni - mindez nem kerül pénzbe... Soroljam még?
És képzeld: mindegyik unoka szeret hozzánk jönni, jól érzik itt magukat. Na, ez az igazi öröm!
Horizont
@vacsi: És képzeld én sem veszek drága játékokat (nehéz is lenne 5-nek) és elveim is vannak, szeretek finomakat főzni. Nekem is megvannak a régi meséskönyvek. Mi is élményt adunk az unokáinknak, visszük mindenfelé őket. És képzeld imádnak idejönni, velünk lenni. De ezen túl szeretek nyáron üdülni, télen wellnessezni egy jó hotelben. Színházba menni, étterembe néha.
De azért 240 ezerből nagyon meg kell gondolnod mit veszel, mit eszel, merre mentek.
Aki Én
@vacsi: Ez ma épp a túléléshez elég.
Ha az ember nem elégszik meg a rezsi kifizetésével és az életben maradással, akkor semmire nem elég.
Egy nyugdíjas miért ne mehetne nyaralni, wellnessezni, világot látni...?
Attól még játszhat az unokáival, főzhet jókat...
De miért ne mehetne étteremebe akár?
Értem ha az ember kényszerűségből beletörődik, de ennyi pénz csak a túlélésre elég.
Horizont
@Aki Én: De legalább ne dicsekedne állandóan és ne imádná orbánt.
Aki Én
@Horizont: ...nem túl okos vénasszony.
SÍva
@vacsi: Értem, hogy ez egy kicsivel több de ez még mindig elég kevés két embernek akkor is ha nincsenek extra igényei.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok