Krausz Gábor a kormány családpolitikájáról a Mandinernek azt mondta, dicséretes a szándék, hogy minél többen legyünk mi, magyarok.

A Mandinernek adott interjút Krausz Gábor sztárséf, amiben magán- és közéleti kérdésekre is válaszolt a kormányközeli lapnak. 

Krausz Gábor az Orbán-kormány családpolitikáját méltatta a kormányközeli lapnak: "Szeretném majd én eldönteni, hogy a gyermekem szexuális felvilágosítása milyen formában történjen"

Krausz Gáborral a többi között Tóth Gabival történt válásáról is beszélt. Elmondta: karácsony előtt egy másfél órás tárgyaláson bontották fel a házasságukat, békésen.

Felnőtt emberek vagyunk, mindketten továbbléptünk, a kapcsolatunk pedig, már csak a kislányunk miatt is, konszolidált, hiszen a közös gyermekünk összeköt minket. Márpedig mindkettőnknek az ő érdeke a legfontosabb

– fogalmazott.

Hozzátette:

Idén végre megtapasztaltam, hogy mi a karácsony lényege, a mostanihoz hasonló békességet és nyugalmat ugyanis még nem éreztem. Korábban arról szólt az ünnep, hogy mindenki meg akart felelni mindenkinek, most viszont – a körülmények ellenére is – az eddigi legmeghittebb, legnyugodtabb szentestét éltük meg, közösen a családommal. Gyakorlatilag Hanni lányom is végig velem volt, egy napot töltött az anyukájával. Szóval olyan igazi boldog karácsonyunk volt.

Különválásukkal a magyar sajtó kiemeltem foglalkozott, erről Krausz azt mondta, hogy bár direkt nem kereste a róluk szóló cikkeket, amik szembejöttek vele, azokat elolvasta.

Leginkább persze a Dancing With the Stars idején érdeklődtem, de nem is annyira az izgatott, hogy mit írnak a válásunkról, inkább az, hogyan ítélik meg az emberek a botlábú séf szereplését, aki szép lassan kezd feltámadni hamvaiból. Rosszindulatú emberek nyilván mindig lesznek, de aki a nyilvánosságban éli az életét, az megtanulhatta, a kommentelők csak a felszínt látják, nem magát az embert, nem a lényeg érdekli őket

– mondta a séf, aki elmondása szerint mindig igyekszik négyéves kislánya, Hannaróza érdekeit szem előtt tartani, ezért nem nyilatkozott a szakításról sem.

Tóth Gabi korábban szerepet vállalt a kormány családbarát kampányában, ezért Krausz Gábort is megkérdezték, jó iránynak tartja, hogy a kabinet a családbarát kormányzást hangsúlyozza.

Úgy gondolom, nem lehet vitatni azt a tényt, hogy az előző tizenhárom évben rengeteg segítséget kaptak a magyar családok, ezt a mindennapjainkban is tapasztalom, és a környezetünkben is érzékelem. Sokan döntenek a családalapítás mellett, és azt látom, akik korábban csak egy gyermeket terveztek, most másodikat, sőt harmadikat is vállalnak a támogatásoknak köszönhetően. Ezek az intézkedések mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ki­számíthatóbban, biztonságosabban tudjanak tervezni a családok. Ez a politikai hozzáállás szerintem dicséretes, és a szándék is látszik mögötte, vagyis hogy minél többen legyünk mi, magyarok, amivel messzemenőkig egyet tudok érteni.

Krauszt a gyermekvédelmi törvényről is kérdezte a lap.

a gyermekvédelmi törvényt, amely idehaza és nemzetközi szinten is nagy port kavart. Apaként hogyan viszonyul a kérdéshez, jogos a kormány fellépése?

Összetett kérdés ez. Egyrészt óriási bátorság volt a kormány részéről meglépni, hiszen bizonyára tudták a döntéshozók, hogy falakba fognak ütközni. Azt azért hozzáteszem, én sem gondolom, hogy attól, ha valaki elolvas egy könyvet, amelyben homoszexuális párok beszélgetnek, automatikusan homoszexuális lesz. Másokat viszont érzékenyen érinthet az ilyen típusú tartalom. Mellesleg én sem örülnék, ha az óvodában öt-hat éves gyerekeknek tartanának olyan foglalkozásokat, mint amilyeneket látunk nyugaton. Amikor eldöntöttük, hogy a kislányunkat alapvetően csak kivételes alkalmakkor mutatjuk meg a nyilvánosságban, mi is húztunk egy határt. Bár szülőként büszkék vagyunk rá, és legszívesebben világgá kürtölnénk, hogyan cseperedik, tisztában vagyunk ennek az árnyoldalaival és azzal, hova kerülhetnek ki a képek, és milyen céllal. Nehéz eldönteni, hol van a határ, de a kormány meghúzta ezt a vonalat, és ha egyszer törvénybe iktatták a szabályokat, mindenkinek be kell tartania. Szülőként szeretném majd én eldönteni, hogy mikor és milyen formában történjen a gyermekem szexuális felvilágosítása

- mondta Krausz.

A migráció is szóba került, Krausznak erről is megvan a véleménye.

Most voltam Bécsben, ahogy látom, elég durva a helyzet. Gyerekkoromban sokat jártam kint a rokonainknál, és az osztrák főváros ma már cseppet sem hasonlít az akkori önmagára. A belvárosban laktam, és őszintén szólva nem mertünk sétálni a parkban, olyan helyzetet tapasztaltunk. Kilenc évet éltem Londonban, így tudom, hová tud fajulni a nagy multikulti. A sokszínűség, az, hogy turistaként Londonban egy utcán belül fel tudod fedezni a teljes Közel- és Távol-Kelet gasztronómiáját, egy darabig izgalmas tud lenni. De egészen más helyzet, amikor ennyire látványosak és érzékelhetők a kulturális különbözőségek. A folyamatot lehet lassítani, de látva, mi történik Párizsban, Brüsszelben, Bécsben, Berlinben, Londonban, nem gondolom, hogy visszafordítható lenne.

Az interjú további részében egyebek mellett az izraeli háború nyomán fellángoló anti­szemitizmusról, az ukrajnai háborúról, Budapest zsúfoltságáról, a magyar gasztronómia helyzetéről és Krausz „hithű fradistává” válásáról is szó esik.

Forrás: Mandiner, 24.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
"Szeretném majd én eldönteni, hogy a gyermekem szexuális felvilágosítása milyen formában történjen"

Ez eddig sem volt másképp.
Ezért sem értem, a kormány milyen alapon avatkozik bele ebbe is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
"Szeretném majd én eldönteni, hogy a gyermekem szexuális felvilágosítása milyen formában történjen"

Ez eddig sem volt másképp.
Ezért sem értem, a kormány milyen alapon avatkozik bele ebbe is.
jáger laszló
Hát ez a cvikk sem izgat!!
csal ennyi
barártlag
J.L.
nejlontacskó
A cikk, fizetett hirdetést tartalmaz...
Bizony, az egész egy szép nagy, Fidesz reklám...
CsipkeRózsa
"minél többen legyünk mi, magyarok, amivel messzemenőkig egyet tudok érteni"

Krausz Gábor még nem olvasott Shikari féle hozzászólásokat, nem tudja, hogy őt nem tartják magyarnak.
nejlontacskó
@CsipkeRózsa: jól van már, nem mindenki ismeri a fideszes szépirodalmat... :)))
Nyírfa
És akkor képzeljük el, hogy kettejük közül - ő és Gabi - ő az értelmesebb.
Valamilyen véleményt a többség alkot a környezetéről, s azt illik is tiszteletben tartani. De érett személyiséget nem befolyásol, nem determinál sem a kormányzati narratíva, sem a szűkebb látókörű emberek gondolkozása.
Csak egy kis kiegészítés:
- a nagyfiam 12 éve él Londonban, kint szerzett még egy diplomát, jól él, és nagyobb biztonságban érzi magát kint mint a hazalátogatásai alatt.
- a "kicsim" tavaly ősszel többször megfordult Bécsben, nemcsak egy ," kiszaladok vásárolni és jövök" tartamú időt eltöltve, de sem hajléktalanokba, sem kellemetlenkedő migránsokba nem botlott bele. Ellenben konstatálta, mennyivel tisztábbak az utcák, milyen karbantartottak az épületek. Zárójelben: üzenem Lázárnak, ha lát valahol szemetet, hajoljon le érte, és, ha nem tetszik Bécs, ne mászkáljon ki, főleg ne propagandavideók készítése céljából, mert nevetségessé teszi magát.
Ennyi, a Krausz-interjú kommentjeként.
nejlontacskó
@Nyírfa: szegény Krausz biztosan látta, a Lázár Bécsben forgatott rettegővideóját, de azt mondták neki, turisztikai bemutatót lát.
Azóta nem, hogy bécsbe, de pécsre sem mert menni, olyan szörnyű volt...
Sakk Matt
Azért, mert tótgagyival nem bújik ágyba, még szophatja továbbra is a NER faszt!
Persze, az évről évre csökkenő élve születést növekedésnek hazudni genetikailag fidesznyiknek kell lenni :P
Nyírfa
@nejlontacskó: 10.30

A szegénykrauszok és a rettegtetőlázárok világában az ember különösen ügyeljen a saját szuverenitására. :))
Amúgy a fiút sajnálom, kicsit együgyűnek tűnik, de az mellette szól, hogy felelősséggel éli az apaszerepét.
DR PRÉDlKÁTOR
Lehet, hogy helyette valamelyik mostoha apuka fogja eldönteni... Vagy a fricska, vagy a szecska... :)
Csizmás Kond
A bajok nem ott vannak, hogy kinek mi tetszik, milyen érzelmei vannak, hanem ott, hogy minden egyes szösszenetet megjelenítenek a médiákban.
namihami
Vajon ezek az elvek már akkor is áthatották, amikor elvette Gabócát és összehozta azt a gyereket, akit ennyire a fideszes családelvek szerint akar nevelni? Gabóca (mint anya) éppen a legjobb példakép egy ilyen család következetes életviteléhez!
Miképp apuka se halt bele a hosszú bánatba és igencsak rövid időn belül a szögre akasztotta a bánat fátylát!
De, mint példa a gyerek előtt, biztos követendő lesz! Reméljük, hogy a gyerekei között se meleg, se leszbi se lesz majd! Mert akkor vége az elveinek! Bár fideszelvek szerint az is csak a másik oldalon válik bűnné!
Horizont
Őszintén? Meghökkentett ez az interjú. Egy celebséf aki jófiú akar lenni a hatalomnál. Felmondta az összes kormánypropagandát. Nem túl okosan. De ez van. Szomorúan olvastam. De ebben egyeztek az asszonnyal és nem ez volt a válóok. :D
Horizont
@Csizmás Kond: most az egyszer kivételesen igazat adok.
Aki Én
@Csizmás Kond: Ezt speciel szintén a fidesz hozta be napi szintre.
A melegek nem foglalkoznak annyit magukkal, mint a fidesz velük.
Addig nem volt napi téma, míg a fidesz azzá nem tette.
Ráadásul ebben is hazudoznak.
Csizmás Kond
@Horizont: dehát máskor is régebb is adtál néha igazat...vagy te mindig elölről kezded a számolást ?
Horizont
@Csizmás Kond: Az lehet de az utóbbi idők elfogult kommentjeiddel elsöpörted ha volt is ilyen.
Nem igazán emlékszem ilyenre. Annyira néha lehetett.
Csizmás Kond
@Horizont: ...pedig ma már lehet gondolkodásserkentő szereket kapni a patikában...
Horizont
@Csizmás Kond: Nem élek ilyenekkel képzeld. Te igen?
Csizmás Kond
@Horizont: ...én sem de nekem még ép az emlékezőképességem...:)
terlasz
Krauszom is is tudja hova kell nyalni.
nezelodo
@terlasz: Az hagyján, hogy tudja, ma a nyalás az előszobája a sikernek. Azt pedig, hogy miként világosítja fel a gyerekét a szexualitás rejtelmeiről, már lekéste, a volt oldalbordája már lóhosszal megelőzte ebben, és ország-világ gyönyörködhet benne naponta, nemzetileg.
Horizont
@Csizmás Kond: Enyémmel sincs semmi bajom.
Dr. Proktor
Azok a fránya osztrákok hány millióval kevesebben vannak aztán mennyivel jobban élnek!
Ja, hogy ott nem az számít hogy hány embert lehet megkopasztani?
Dr. Proktor
@Shikari: Férfinak férfinak történő nyíltszíni benyalása az nem buzi propaganda?
Apropó, te is?
Pálinkás Pál
csodálkoztok..?...a fidesz egyik dísz zsidaja...
Csizmás Kond
@Horizont: ...hogy is lehetne ha vissza sem emlékszel...:)
Sakk Matt
"Szeretném majd én eldönteni, hogy a gyermekem szexuális felvilágosítása milyen formában történjen"

Ezek szerint szülőként jogom van visszautasítani a kipcsak kormány által ajánlott szűk látókörű, bigott szexuális felvilágosítását?!
CsipkeRózsa
Krausz nem biztos, hogy nyalni akar, szerintem az ő "tanítónője" belenevelte a nagy magyarságát és Orbán imádatát.
balos
@Pálinkás Pál: Ezt mint ember probálód előadni,vagy mint jó keresztlény?Szerintem a hülye nem bőrszín faji iden titás kérdése!Látod,hogy minden kétlábú csoportban van farizeusz!Szóval ne nyomd a nyilas propit!
rücsü41
Csak két kérdésre kelleni Krausznak felelni.Ad1/i, Hogy ha olyan sikeres a kormány család politikája, akkor a népességszám miért csökken?Miért fogynak a magyarok évről évre, ha az első gyerek után jön a második, és a második után jön a harmadik.Ha úgy lenne ahogy Krausz mondja akkor nem csökkenne a magyarok szám.Ad.2/ Ha az alapvető szexuális felvilágosítást csak a szülők tehetik meg akkor a 10-2 éves gyerek lányok egyre többen esnek teherbe, és ez sok nehézséget okoz a családok életébe, az elszegényedés lesz ennek a következménye , meg a növekvő állami kiadások.Sok szülő nem képes megfelelően felvilágosítani a gyerekét a szexualitásról, a gyerekek egymástól , filmekből tájékozódnak a nemi életről és az ezzel kapcsolatos problémákról.Azt gondolom, hogy az általános iskolában a z egészségügyi ismeretek keretén belül az alapvető szexuális ismereteket , úgy mint régen , az átkosban , igazán rá lehetne bízni olyan pedagógusokra akiket ezekből az ismeretekből képesítést szereztek.Sokkal több ismerettel rendelkeznének ezek a serdülő gyerekek, és nem lenne ennyi leányanya mint most van, és a csonka családok száma is kevesebb lenne!A tudatlanság most nagyon kiütközik a magyar családoknál, mert a szülő ezt a felvilágosító kötelezettségét nem tudja vagy akarja teljesíteni!
kakukkmadár
Baszki, ki ez a fa** itt, hogy leveses kanállal a kezében családpolitikáról értekezik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.