Az egygyermekeseket és a gyermekteleneket hátrányosan érintő új nyugdíjrendszer-koncepciót bocsátott társadalmi vitára a Nemzetgazdasági Minisztérium. A rendszer legnagyobb vesztese az a több tízezer meddő pár, amely akár éveken keresztül is küzd azért, hogy gyermeke szülessen, mégis egy kalap alá venné őket a kormány azokkal, akik saját elhatározásukból nem állítanak maguk mögé járulékfizetőt....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Botos közgazdászpárnak még azt javasolnám, hogy ne a mennyiséget, hanem a minőséget is nézzék. Jelen időnket az jellemzi, hogy bizony a mennyiség nem jelent egyben minőségi járulékfizetőket, csak a szociális rendszer fogyasztóit gyarapítják...- ezen is kellene változtatni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vazul néni
Álljon már meg a menet kérem!
Hát mik vagyunk mi? Tenyészállatok? Most már nem szülés lesz, hanem járulékfizető állítás? Meg nem születésnap, hanem járulékfizetési emléknap? És mostantól nem gyereket vállalunk, hanem járulékfizetőt?
Egyébként meg rohadtul nem csodálkozok, hogy ilyen agyament ötletektől, meg degradáló kifejezésmódtól, és társaitól elmegy a fiatalok kedve a gyerekvállalástól... (bocs járulékfizető állítástól) pffff...
gedeon
Szuper.A nyugdíj eddig a ledolgozott évek számától és a bérezéstől függött.Én 16 éves korom óta dolgozom de csak 1 gyerekem van.A nyugdíjam kevesebb lesz mint annak aki a kocsma pultot támasztja évek óta és várja a segélyt de van 6 gyereke.Igaz most én dolgozok rájuk.(is)Kérem miért nem hívnak minket cigániának?
darwin
Sokadszor kérdezem: mi a fenének lenne családonként egynél több gyerek,amikor azt is nehéz eltartani?
Másik kérdés:Az kapja a + nyugdíjat aki megcsinálja ,vagy aki eltartja a gyerekeket? A cigányok gyerekeit mi tartjuk el az adónkból. Ingyen óvoda,beóvodázási segély /csak cigányoknak /ingyen menza, tankönyv,ösztöndíj 3-as átlag fölött már az általánosban is.
Na kinek jár a nyugdíj?
adrenalink
@Vazul néni: Akármilyen rossz a kölyök, adókedvezménynek megteszi...:(
Január
Botos közgazdászpárnak még azt javasolnám, hogy ne a mennyiséget, hanem a minőséget is nézzék. Jelen időnket az jellemzi, hogy bizony a mennyiség nem jelent egyben minőségi járulékfizetőket, csak a szociális rendszer fogyasztóit gyarapítják...- ezen is kellene változtatni.
esdi
@Január: A megélhetési szülőket a minimum szakmunkás végzettség elérése az utódoknál máris kizárná bármilyen nyugdíj kedvezményből. Náluk az általános iskola elvégzése sem működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.