Egy a metrónál dolgozó ismerősöm hónapokkal ezelőtt azt mondta: nem az a kérdés, történik-e katasztrófa, hanem az, hogy mikor - írja a BKV Figyelő blog szerzője.

BKV-sok szerint amikor tavaly tavasszal porig égett egy metrókocsi a 3-as vonalon, csak a szerencsén és a sokat próbált BKV-dolgozókon múlt, hogy nem halt meg senki. Hisztériakeltés, szenzációhajhászás nélkül kijelenthető: nem lesz mindig ilyen szerencsénk.

A blog cikkében olvasható, hogy a főváros, a BKK és a BKV vezetői rendszeresen elmondják, hogy a helyzet lassan tarthatatlanná válik. Zajlik ugyan a felújítás előkészítése, ahogyan a tűzoltás is - a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Ugyanakkor mindannyian tudjuk azt is, hogy pénz nélkül ez nem fog menni, pénz pedig nincs.

Nincs ennyi pénze a forrásaitól (és nem mellesleg hatásköreitől) megfosztott fővárosnak, a BKK-nak, pláne a 70 milliárdos külső és több százmilliárdos belső eladósodottsággal küzdő BKV-nak. Tetszik vagy sem, ehhez állami vagy uniós forrás kell. Ebből sem politikai, sem presztízskérdést nem szabad csinálni.

Hogy egyértelmű legyen: az a döntéshozó, aki nem érti vagy nem akarja érteni a problémát, a tűzzel játszik. Legyen még egyértelműbb: az utasok életével. Budapest, a BKK és a BKV vezetése nem azért kuncsorog a kormánynál, mert nincs más dolga (ó, van az bőven), hanem mert a 3-as metró felújítására költeni kell. Pont. Nincs más opció.

A cikk a BKV Figyelő blogon folytatódik >>>

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zilikutya
A pesti metró már kész kabaré! Csak az a baj, hogy ez az előadás ártatlan emberek
életét követelheti! Amennyire én tudom, szétlopták a BKV-t, ezért nem volt pénz karbantartásra. És most itt a következmény!
gazdag dezső
Igen!!Valójában az a nagy baj hogy szétlopták a pénzeket sok éven keresztűl,úgy ahogyan más területeken is ! A sok éves lemaradást mos már nagyon nehéz behozni,főleg úgy hogy még mindig nagyon pazarló gazdálkodást folytatnak!!Nagyon sok ingyenélő,óriási magas fizetésekkel űl az irodákban !Ráadásul folyamatosan jutalmakat is osztogatnak egymásnak!Ez veri ki a biztosítékot mindenkinél!!Ehhez még Tarlós Úr is asszisztál! Ijesztgetik az embereket,hogy milyen rossz állapotban vannak a járművek.Miért nem mond le Vitézi Dávid, meg a többi semmittevő legalább egy részéről a fizetésének!!!???Hiszen úgysem tesz semmit amiért megérdemelné a pénzt!!!Nagyon sokan vannak ingyenélők ebben a szervezetben ugyan úgy mint általában az egész országra jellemző!!Csoda hogy ez kis létszámú produktív dolgozó lészám még ennyire is képes fenntartani az országot!!
excep
szerintem túl van ez is spirázva mint minden talán nem kelet volna százmillákat adni végkielégitésekre
Pálinkafőző Rézüst
@gazdag dezső: lemondani a lóvéról??? Most kapnak 7-8 millás jutalmakat!! Ezért a szarért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.