Nyílt levelet intézett Ilan Morhoz, Izrael budapesti nagykövetéhez Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról érdeklődve, hogy Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát. A levélben - amelyet pénteken juttatott el a Jobbik az MTI-hez - Vona Gábor emlékeztetett képviselőtársa, Gyöngyösi Márton képviselőtársa nagy vihart kavart mondataira. "Azt, hogy az elhangzott szavak nem fedték a felszólalás igazi szándékát, mind a képviselő, mind a párt elismerte" - tette hozzá, kifejtve pártja eredeti javaslatát. A Jobbik szerint - folytatta - az embereknek tudniuk kell, kikre adták a voksukat, ezért nyilvános például a képviselők vagyonnyilatkozata, iskolai végzettsége, nyelvtudása, felszólalásai. "A mi kérdésünk a következő: miért nem lehet Magyarországon nyilvános adat az, hogy egy vezető politikus (képviselő, kormánytag) rendelkezik-e más állampolgársággal is?" - írta a pártelnök, aki szerint ez bizonyos kérdésekben igenis jelenthet nemzetbiztonsági...

Forrás: hirextra.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

176 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
Vona Gábor ezzel kapcsolatban arra kérte Izrael budapesti nagykövetét, tájékoztassa őt arról, "Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát, és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket".
--- Kiváncsian várjuk a választ!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sza
@nemkati: Ne szégyelld ha nem tudsz valamit! Itt úriemberek vannak aki alig várják hogy segíthessenek... :-)
Pilóta
"Izraeli-török kettős állampolgárok kínvallattak?

Izraeli-török kettős állampolgárok vallathattak, kínozhattak embereket a Mavi Marmarán, a Gázába segélyt vivő hajón, amelyre izraeli kommandósok támadtak 2010-ben.

Ennek fényében jogosan vetődik fel a kérdés: vajon hazánkban nem jelentenek-e nemzetbiztonsági kockázatot az izraeli-magyar kettős állampolgárok? És ha a parlamentben ülnek?

Nem nemzetbiztonsági kockázat?

Hatalmas hisztéria kerekedett Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselőjének novemberi felszólalása után, amikor azt mondta, az embereknek joguk van tudni, hogy hány olyan izraeli ül a kormányban és a magyar Országgyűlésben, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek hazánkra nézve. Korábban Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Gázai övezetben történt brutális izraeli offenzíva miatt szervezett Jobbik tüntetésen szintén felszólított arra, hogy mivel Izrael terrorállam, ezért a politikusokat át kell világítani, ki izraeli állampolgár is. Magyarországon izraeli állampolgár képviselő ne lehessen! – követelte."
barikad.hu/izraeli_torok_kettos_allampolgarok_kinvallattak-20121216
Pilóta
"Ezért beszél erről a Jobbik

Amint azt a Mavi Marmara esete is mutatja, Izrael azáltal, hogy magát a nemzetközi jog felettinek képzeli, szemrebbenés nélkül hágja át rendelkezéseit, és a legbrutálisabb, ártatlan civilekkel szemben alkalmazott terrorakcióktól sem riad vissza, a világ minden országára nézve nemzetbiztonsági kockázatot jelent - mondta Gyöngyösi Márton a barikad.hu-nak. A cionista állam 1948-as megalakulása óta a nyílt terror és agresszió folyamatos fenntartásával és a nemzetközi médiajelenléte által terjesztett propagandáján keresztül biztosítja létét - tette hozzá.

Nem lehet kérdés, hogy a cionizmus ilyen fokú jelenléténél miért kulcsfontosságú az izraeli állampolgársággal is rendelkező magyarországi képviselők, kormánytagok és köztisztviselők átvilágítása nemzetbiztonsági szempontból. A Magyarországot gyarmatosítási célpontnak kitűző simonperezi kijelentés után pedig egyenesen érthetetlen, ha valaki nem érti, miért beszél erről a kérdésről a Jobbik - emelte ki a jobbikos politikus."
Pálinkafőző Rézüst
Ezt az oldalt sokan olvassátok, ezért ide írom:
Éjjel elhunyt egyik kedves propis társunk, Sziráki Ágnes.
Aki szeretne néhány emlékező, vagy búcsúzó szót írni hozzá, itt megteheti:
propeller.hu/itthon/2573618-volt-egyszer-egy-vadnyugat#v676685
Pilóta
@Pálinkafőző Rézüst: 21:53
Nekem írt erről paszulyka, de én, nem hiszem el!:-(
Pálinkafőző Rézüst
@Pilóta: nekem is ő írta ma priviben..le vagyok még mindig merevedve..:(((
Nagyon-nagyon hiányozni fog a jókedve, és az embersége!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.