Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát. Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert „megérdemlik”, vagy, mert „nekik az jár”?

Forrás: hirhatar.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
@QQCSI: A kormány nem veri nagydobra, de mindent megtesz annak érdekében, hogy jövő év áprilisától 50%-kal emelkedjék életszinvonalunk!
.
Most fázunk és éhezünk.
Áprilistól nem fogunk fázni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
A Google hozza. A Hírhatár.hu. szintén. Marhaság!
sza
@silber13: Nekem rémlik valami olyan , hogy annak idején Kádár írt alá valamit arról hogy a Szovjetunió területén élő magyar nemzetiségűeknek jár Magyarországon nyugdíj és egyéb ellátás... ,
vukkocska
@QQCSI: ezt épp a minap hallottam. Nagyon szemét dolog ez akkor, amikor itt emberek sokan 50-60000 forint nyugdíjat kapnak. Ennyire kell ennek a szemét bandának a szavazat a választásnál. Németországban például nincs is kettős állampolgárság, pedig ott nagyon sok magyar van. Vagy-vagy.
Csizmás Kond
@QQCSI: Mindig azt állítottam magamról, hogy hívő vagyok...tévedtem, ezt nem hiszem.
QQCSI
@vukkocska: Nem CSAK az 50-60 ezres nyugdíjjal van a gond, hanem a megalázó 27 ezer forintos rokkantsági járulékkal, amely mellett még dolgozni is tilos.
A 28.500 forintos öregségi nyugdíj minimummal, ami 5 éve változatlan,
infláció ide, infláció oda.
QQCSI
@Dr.luigilongo60: Hát, ha az, akkor én leveszítettem a humorérzékem, mert ezen nem tudok röhögni. :(
vadkacsa
Másodrendű magyarok lettünk mi,itthoniak
sza
@QQCSI: De legalább már nem fázol... Ja itt sok ukrán lakik. Kapnak olyan állami hitelt lakásvásárlásra amire az állam nem számít fel kamatot. Segítenek hogy munkát kapjanak. A zöme azonban nyugdíjas! Egy napot nem dolgoztak az országban , mégis kapnak nyugdíjat. És mégvalami. Minden rokon ide van bejelentve, magyar állampolgársággal , még akkor is ha nem itt lakik. Itt gyógyulnak... , ide járnak műttetni magukat ! van olyan akinél be vannak jelentkezve 20 - an is!
QQCSI
@sziráki ágnes: "De legalább már nem fázol..."
Tévedsz, eddig nem fáztam, mert nem volt tél,
de most rendesen szaladgálnak kinn a mínuszok,
az a nyavalyás szél meg még rátesz egy lapáttal!
Az, hogy 17-18 fokban alszom,azért van, mert szép lassan hozzászoktam. 20 fokban már felébredek rá, hogy melegem van. Amikor itt ücsörgök a gép előtt 20 fokot csinálok, mert nem igénylek többet.
silber13
@sziráki ágnes: És gondolom, qrmányunk csak egy apróságot kér: 2014-ben a honfitársak szavazatát! Igazán csekélység!
Mobil123
Csak azt nem értem, hogy hol vannak ilyenkor a fideszt támogató kommetelők, és magyarázzák már meg Nekem miért is kell a külhoni magyaroknak nyugdíjat, ingyen eü. szolgáltatást adni?! Nekünk ha munkanélküliek leszünk, ha eü.ellátást akarunk akkor fizessük a havi járulékot, persze azt hogy miből azzal a kutya nem foglalkozik. Ha fizetsz kisebb az esélyed megdögleni. A gyógyszer kiváltása szintén egy vagyon, de az a lényeg hogy a ukrán, román , szlovák, ... állampolgárságú magyaroknak adnak magyar állampolgárságot , és ezzel nyugdíjat és mindent, hogy mentsék a hatalmukat a szavazataikkal.
sza
@QQCSI: Tegnap előtt ha jól emlékszem össze voltál fagyva! :-) Itt is fúj rendesen, ráadásul esik a hó. Ma úgy mentem ki mint egy eszkimó és úgy értem haza mint egy jeti. Kénytelen voltam felhúzni a bakancsot hogy talpon maradjak. Borzalom. :-(
QQCSI
@sziráki ágnes: édes Szívem! Őrlángon ég a konvektorom, ezért amikor hazaérek 12-14 fok körül van . Kell egy óra kb.hogy emberi legyen a hőmérséklet. Mikuláskor klassz volt, tükörjég volt az úttesten, 6-8 perc helyett 30percig tartott a buszomnak, hogy hazahozzon.
sza
@QQCSI: Én reggel becsoszogok valahogy az iskoláig, ráadásul viszem a fiamat is... , de olyan is volt hogy édesanyámtól úgy jöttem haza , hogy a csizmára húztam vastag zoknit hogy ne csússzon.
QQCSI
@sziráki ágnes: Az ónos eső fasza, attól rettegek. Olyankor a zoknis módszer se sokat ér.
sza
@QQCSI: Kitartott hazáig. Jó vastag kötött zoknik voltak. :-)
dragonita
www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/­
ukran-nyugdijasok-tomegesen-lepik-at-
a-magyar-hatart remélem,így jó... elnézést
sza
Nincs cikk..., nincs hír... Akkor mostan mi van? @dragonita:
dragonita
Nem tudom.( nekem megnyitja... A bevezető után a cikk:

"Gazdag ország a miénk! Hogyan és mire költi kormányunk a rokkantaktól elvett összeget a lehetséges szavazatok fejében? Rövid áttekintés a határmenti osztogatásról:

Egy, az országhatártól nem túl messze élő lakos, valamint egy másik, aki az egyik közeli település önkormányzatának dolgozója, és még egy környékbeli ápolónő is szem és fültanúi az ott zajló történéseknek. Ők mind ugyanazt állítják - ukránok jönnek a magyar nyugdíjért, kihasználva a jogszabály nyújtotta lehetőséget.

Kételyre adnak okot a papírok, amiket hoznak, első látásra egyenesen hamisítványoknak tűnnek - mondja az önkormányzatnál dolgozó illető -, mert 80 százalékban olyan magas keresetről hoznak igazolást, ami nehezen hihető. Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a magyar állam. A másik furcsaság hogy szinte minden ukrán korábban vezető beosztásban dolgozott. Az ügyintézőknek nincs jogosultságuk vizsgálni a papírok hitelességét.

A másik nyilatkozó ápolónőként a kisvárdai kórház sürgősségi osztályán dolgozott 30 éven át. Állítja, hogy Ukrajnából naponta százan, olykor több százan is jönnek a magyar állampolgárságért, az idősek egyúttal a magyar nyugdíjat is igénylik. A határ mentén élők elmondása szerint: " Itt csak jönnek és jönnek az ukránok de már a kismamák is, az ingyen orvosi kezelésekre. De, nem csak a magyar- ukrán, hanem az orosz-ukrán kismamák is!

És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár az ingyen magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20- án aláírt magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján. Végül is gazdag ország a miénk!"
dragonita
"Ez a téma a határ menti településeken már régóta közszájon forog. Miért is ne kérnék a jó magyar nyugdíjat, ha ez a határon túliknak garantáltan jár? Ráadásul az itteni nyugdíj három- négyszer annyi, mint az ukránoké. Az ukrán nyugdíjminimum átszámítva megközelítőleg 21 ezer forint, átlagnyugdíjuk pedig 32 ezer forint, ellenben nálunk az öregségi nyugdíjátlag 95 ezer forint havonta. Az ukrán-magyar nyugdíjas, ha itt igényli, akár háromszor akkora magyar nyugdíjat vihet innen haza, mint amennyit hazájában kapna. Na ezért van ez a nagy határmenti jövés-menés!

Ukrajnában egy népes család vígan megél a magyar 95 ezer forint átlagnyugdíjból. Jó ha tudjuk, ott az átlagkereset a hazainak csupán a fele, 45 ezer forint. (Megjegyzés: Ukrajnában jelenleg 15 millió nyugdíjas él). A tanúk arról is beszámoltak, hogy a határon túl akadozik a nyugdíjkifizetés, ez is ösztönzőleg hat a magyar nyugdíj választására..."

hirhatar.hu/pestmegye
dubitus
@QQCSI: A kormány nem veri nagydobra, de mindent megtesz annak érdekében, hogy jövő év áprilisától 50%-kal emelkedjék életszinvonalunk!
.
Most fázunk és éhezünk.
Áprilistól nem fogunk fázni!
QQCSI
@dubitus: De május 15-ikétől mindenképpen! :) Akkor meg már dús a fű is...
bundi
csaj nem a bajnai neve merült fel itt is?
"Az egyezmény újrafogalmazásával legutóbb a Bajnai-kormány próbálkozott, s 2009-ben hosszas tárgyalások után megszületett az új tervezet. Bár a megállapodás kizárólag a pénzbeli ellátásokról szólt, de mivel az átfogalmazott szerződés életbe léptetése egyben a régi hatályon kívül helyezését is jelentette, az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét és elszámolását szintén új alapokra helyezte – volna. A megegyezés azonban – máig nem tudni miért – kútba esett."
a jelek szerint ő még próbálta volna kezelni ezt a helyzetet,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.