A bruttó átlagkeresetek 4,5, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit az idén január-októberben, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 219 500 forint volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Kutyafüle
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Ha itt a családban összeadom, szűken 70e. Miről beszélünk?!
kamazuka
Mert akkor a fizum 50 %át valahol törvényi keretek között lenyúlják!
ila51
Ez is úgy , mint a nagyapa , meg az unoka átlaga
Feraj49
@kamazuka: 11,43-ra :Hol.hol,hát enteroéknál !
Kutyafüle
Apukám, olyan szépet álmodtam, miért ébresztettél föl?:))
rokker33
Hol?Ausztriába vagy Kanadában lehet 219.500 a SEGÉLY de Magyarországon nem hinném hogy ennyi az átlag kereset!!
Szerintem nyugodtan ellehet osztani ezt a számot kettővel és akkor kijön az átlagkereset BRUTTÓBA!!!
sóher
Hazudsz mint mindig! ha igaz lenne nem kellene hitelből karácsonyozni már akinek adnak!35000-65000? erről beszélsz?
moiszikf
Mivel átlag,benne van a mo.-i legmagassabb fizetés is,az pedig 550.000.000 Ft. (Igen,ötszázötvenmillió!)
szaboria1
@moiszikf: Pont ez jutott eszembe ha kivennék azt pár ezer milliókon felül keresőkert akkor vajon mennyi is lenne az annyi.
Sííva
Én is ebbe a kategóriába szeretnék tartozni! :( Sok más emberrel együtt!
kedwes
Most ez számtani átlag, vagy mértani, mert ugye nem mindegy! De mindkét esetben a nép szívja meg!
honeykiss
Miről beszél ez?...olyan távol vagyok ettől az összegtől,hogy mire beérném már rég feldobom a pacskert...
Pálinkafőző Rézüst
@moiszikf: az nem fizetés, hanem jövedelem!!! Nem keverd, nem ugyanaz!!!
Dr plágium
Anyátok! Emelkedett a képviselő urak keresete, de az átlag embereké csökkent!
Sanyika01
Igen azért én is kíváncsi lennék mondjuk arra hogy ha kivennék a 2-3 millió feletti fizetéseket ebből a statisztikából.
kukac50
@szaboria1: 65 és 90 ezer között lenne az átlag.
Tutti
Akkor az enyém miért 70170 ???
Kérem a különbözetet visszamenőleg!!!
overdose
Van aki elhiszi? minden szavuk hazugság :HIR tv.NOL, minden média lefizetett hazugság!!!
Edit59
Igazán nem tudom,honnan veszik ezt az átlagot és egyáltalán le merik írni...az emberek nagy része a minimálbérből él,nagy része nyugdíjas,másik döntő része közmunka,munkanélküli... Engem még senki nem kérdezett meg,mennyiből élünk. Akiknek még van munkalehetőségük,nagy része Budapesten él...talán az övék ez az átlag,de a kormánytisztviselők bére szépen tudja alakítani ezt az átlagot,ugye??? Ez nem országos átlag,senki nem gondolja,tudjuk!!!
entero
@Feraj49: Nálunk ez a nettó átlag, nem a bruttó. Mondjuk nem tudom minek kell minden cikknél engem is felhozni. Habár ezek szerint igen népszerű lettem ezen körökben...:-))
orogordog
@entero: Ha ez az átlag akkor, nálad is a munkás meg sem közelíti az átlagot.
entero
@orogordog: Ezt kifejtenéd kicsit érthetőbben? Talán keveselled? Egyébként 300 ezer körül van az átlag, de Feraj49 közelített ezen összeg felé, és nem akartam megint feljebb tornázni az összeget hogy megint rám haragudjon az isten adta nép...:-)) Gondolom az átlag számítás tudod hogyan működik. Vannak akik 400 ezret is megkeresnek, vannak akik 200 ezret. Ebből kijön egy átlag.
picike
ez nem lehet igaz sokkal kevesebb ez a bruttó pedig én csak nyugdijas vagyok és tudom ennyi nincsen átlagban beléadták a kiadásokat is illetve hozzáadták
picike
@orogordog: ez nem átlag mert én be tudnám bizonyitani a saját kis nyugduijammal hogy mennyi is az annyi,pedig ledoldoztam az életem érte akor hány százalékát is kéne kapnunk az átlagnak ? körülbelül sincsen meg
almosd
@entero: megkérdezhetem ! a bérekbe bele van számolva a külön juttatások vagy nincs !
Feraj49
@entero: 22.39.-re. örülj neki,hogy példaként említelek !Nagyon kevés gyár,vagy üzem van ahol megközelítőleg is ennyit keresnének a munkás emberek. Egyébként egyik hozzászólásodban említetted,hogy nálatok a takarítónők is 270eft-ot körül keresnek. Nálunk a "munkahelyemen" sok "termes "szintet takarítanak és még a felét sem kapják meg. Örülök,hogy nemcsak a képviselőknél ,.minisztereknél,államtitkároknál magas a fizetés.
entero
@almosd: Nincsenek. Amíg én irányítom ezt a gyárat addig minden ember bízhat abban hogy lesz munkája és nem kell azzal foglalkoznia hogy lesz e még pénze hó végén.
entero
@Feraj49: Akkor ne haragudj, megtiszteltetésnek veszem részedről hogy megemlítettél. Köszönöm.
almosd
@entero: csak azért kérdeztem mert sok vállalatnál minden fajta juttatást bele számolnak a bérbe úgy mint munkaruha ,munkavédelmi felszerelést,védő italt ,tisztálkodás szereket ,stb,és ezek dobják meg a béreket .
entero
@almosd: Jól tudom, elhiheted ismerek jó néhány céget, gyárat. Sajnos ahol megtehetnék a magasabb bérezést ott sem teszik meg, mindenhol ragaszkodnak a minimálbérhez, ez leginkább olyan vezetőkre jellemző akiket csak úgy odaültettek a bársony székbe. Tudod, aki megdolgozott azért hogy sikeres ember lehessen, másként értékeli a dolgozóit is, a munkát is, na meg persze a lazsálást...:-))
almosd
@entero: nálunk szó szerint elhangzott, hogy adhatnának magasabb bért, de nem adnak azért mert a térségben lévő vállalatok között bérfeszültség lenne ,holott máshol sokkal többet keresnek a térségben.
Igen ,vezetők között is vannak sokan, akik máshogy állnak dolgokhoz,ismerek is belőlük eleget .
entero
@almosd: Ez csak szöveg. Ennyit akarnak adni és kész. Akinek nem tetszik mehet, lesz helyette 100 is. Nem nagyon ugrálhat egy dolgozó, mert a családját a munkából tudja eltartani, újat találni meg nem olyan egyszerű. Ki is használják ezt sokan, és ezért vagyok mérges sokszor ha ezt is a Fideszre akarják kenni. Egy jól menő céget nem a Fidesz irányít, és nem ők szabják meg a béreket, kivéve persze ha politikai érdekeltség is van benne.
musicnummer1
IGEN !!! Szijjártónak 2.500.000.-HUF az enyém ,meg 47660.- HUF...tényleg átlag !!!
B@sszák fel a tetvesek a rokonokat!!!
Rézangyal
@entero: 23.22-re A cégeket valóban nem a fidess irányítja, de az adókat ők vetik ki és ők lehetetlenítik el a vállalkozásokat. Innentől kezdve nincs miről beszélni.
entero
@Rézangyal: Ezt csak azért nem értem mert akkor minket miért nem tudnak ellehetetleníteni? Azzal hogy csökkentették a társasági adót, egy kulcsos lett a személyi jövedelem adó, éppen hogy csökkentették a terheket. Mi a héten már nem is dolgoztunk, befejeztük 2013 - ig. Mindenkinek adtam fizetett szabadságot, és idén lehúztuk a rolót. Majd jövőre folytatjuk.
entero
@musicnummer1: Akkor nem ártana ha kezdenél valamit magaddal, mert ez tényleg nagyon kevés. Hol dolgozol hogy ilyen szarul fizetnek?
musicnummer1
@entero: Már nyugdijasként kapom ezt a hatalmas összeget, 42 év befizetett járulék után
és mindig bejelentett munkahelyem volt...ez van !!!Anno nem volt " trendy" a minimálbérre bejelenés...és maximális munkaidö...
entero
@musicnummer1: Akkor ne haragudj, nem szóltam egy szót sem. Mostanában mindig a fiatalokról szólnak a hírek, azért gondoltam csak.
musicnummer1
@entero: A 65 évem ellenére " fiatalos" vagyok...semmi baj !!! Szép napot !!!
KöBüKi
@entero: ma 10:45-re.!Amit írtál,gondold át mégegyszer.!!!Mert csak addig igaz,amig külföldön értékesited a gyártmányaid döntő többségét.!!!És annyit fizetsz,amennyit állítassz.!!!
orogordog
@entero: RE:2012. december 20., 23:22 Látod az eleje a lényeg a többi a körítés, fidesz-nek van hozzá köze addig ameddig minimál bérekkel szórakozik. Miért dolgozzak én havi 80000FT-ért ha napi 30000FT-ét termelek tisztán. Azt még fenyegetnek, hogy kevés. Nincs összefogás mert ha lenne akkor a tiszta pénz 60% lenne a fizetés nem a 4-5%-a.

Meg feketén sokallják a napi 10000FT-ot. Azért amit k.b. napi 100000FT-tal már leszámláztak. Kifejteném bővebben de sokan olvassák.
kkalman
Ezt a statisztikát sem én hamisítottam. :)
picike
@kkalman: igy van ez nem igaz ha ennyi az átlag akkor hol a pénzem mért csak 89 -et kapok 25 éves özvegyi pénzel együtt ? számolni szorozni én is tudok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.