Ahogyan azt a Propelleren is megírtuk, a FIFA döntésének értelmében a Magyarország-Románia világbajnoki selejtező mérkőzést március 22-én. És ahogyan az ilyenkor lenni szokott, rászabadult a Facebookra a magyar.

Egyetlen pozitívum a dologban, hogy itt kénytelen mindenki a saját névvel vállalni a véleményét, eltekintve a hamis profiloktól, amiből azért biztosan akad egy pár. Van egy pár twitteres profiljuk és ez a Facebook oldal, ami azonban úgy tűnik, nem hivatalos. Így hát jobb híján itt hagynak üzeneteket a honfitársaink.

Olyanokat példál, hogy:

A FIFA oldalán zsidóznak a magyarok
A FIFA oldalán zsidóznak a magyarok

De lássuk mi is történt pontosan. A mérkőzésen a magyar szurkolók egy csoportja már az izraeli himnusz alatt fütyült, pfujolt, hátat fordított, majd még a gólöröm közben is „Mocskos zsidók!” rigmust skandáltak.

A Hvg.hu-nak nyilatkozott a dízstribün egyik akkori vendége, aki szerint mindenki megdöbbenve fogadta, hogy a magyar kórus rákezdett a zsidózásra, de az MLSZ - mivel senki nem hagyta el a helyszínt a vendégek közül - úgy okoskodhatott, hogy ezt (is) meg lehet úszni. A szabályok értelmében a rasszista megnyilvánulások alkalmával azonnal meg kell szakítani a mérkőzést és a nézőket fiyelmeztetni kell. Ha ez nem használ, le is lehet fújni a találkozót. Ez lett volna az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a zárt kapus mérkőzést - írja a lap.

Orbán Viktor kormányfő jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntéséről, amely szerint a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én - mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A román Prosport című lap szerint a döntéssel megmenekültek a budapesti pokoltól, már ami a nézőket illeti. Jenei Imre azt mondta, ezzel ők kerültek előnybe, mert ismeri a magyar drukkereket. Ugyanez a lap "jó hírként" tálalja Gera Zoltán sérülését, ami miatt a válogatott csapatkapitánya biztosan nem tud játszani a mérkőzésen, hiszen keresztszalag szakadása miatt nagyjából hat hónapig harcképtelen lesz.

Az amerikai Sports Illustrated kiemeli, hogy a FIFA nem akart pontokat levonni a magyar válogatottól, ezzel is csökkentve az esélyét a továbbjutásra. A Sportgéza azt írja, hogy az amerikai USA Today és az orosz RT is megemlíti, az antiszemita megnyilvánulások mellett iráni zászlókat lehetett látni a lelátón, amellyel a drukkerek az ellenfelet akarták provokálni.

A CNN-nek adott nyilatkozott a FIFA egyik szóvivője, aki elmondta, ez az első alkalom, hogy a testület kénytelen ilyen durva szankciót hozni egy válogatott ellen, rasszista megnyilvánulás miatt.

Érdekesség, hogy egy hét se telt el azóta, hogy Kevin-Prince Boateng az olasz AC Milan labdarúgója a rasszista megnyilvánulások miatt levonult a pályáról egy edzőmeccs alkalmával.

A Football Against Racism Europe (Futball a rasszizmus ellen Európában) igazgatója Piara Powar is beszélt az esetről a CNN-nek. Elmondta, hogy a labdarúgás egy olyan sport, amit a világ minden táján űznek, a rasszizmus pedig egy globális probléma. Ezért kellett lépniük. Azt is hozzátette, hogy egy labdarúgással kapcsoaltos szankció szerintük sokkal hatásosabb, mint pénzbüntetéssel sújtani egy országot.

A szövetség a legnagyobb körültekintéssel elkészített indoklással fordul a FIFA-hoz azért, hogy elérje a súlyos szankciók enyhítését, amelyet néhány tucat ember szélsőséges, a futball, és a fair play szellemétől teljességgel idegen megnyilvánulása okozott - áll az MLSZ.hu oldalon közzétett közleményben.

Azt is eírják, hogy az MLSZ elkötelezett a rasszizmus, illetve a diszkrimináció minden formája elleni küzdelemben, és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a labdarúgás az egymás iránti tiszteletről és megbecsülésről szóljon, a stadionokból mielőbb eltűnjenek a szélsőséges, a civilizált normáktól eltérő hangok.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cinialmos
Valaki elmagyarázná nekem miért baj ha valaki azt mondja,hogy "mocskos zsidó"? ??? Hisz van zsidó hitközség, A wikipédián van zsidó vallás, sőtt van kimondottan ilyen oldaluk is,hogy www.zsidó.hu vagy www.zsidó.com!! Tehát magában a zsidó szó nem degradáló!! Az,hogy mocskos?? Hmmm Ugyan már milyen emberek azok akik megcsonkitják magukat (körülmetélés) csak azért,hogy ne kelljen fürdeni??? Ha már ilyennek lettünk teremtve,kik ezek,hogy felülbirálják a teremtőt??? Továbbá az iráni zászlók. Az nem baj ha spanyol bajnokin például a Barcelona meccsen zsidó zászlókat lengetnek! Jaa azt lehet?? És különben is,mi a szart keresnek a zsidók egy Euróba bajnoki meccsen??? Tudtommal izrael még csak nem is határos Európával!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Bizonyára jót tesz a szerkesztők lelkivilágának az ilyen hozzászólások idézése... Hajrá Propi!
atomixer
a Viktor nehezen is mondana véleményt mikor pár napja még az aranylabda díjátadón jópofizott meg fényképezkedett. az meg már baromi unalmas hogy valaki még azon lovagol hogy Erdély Magyarországé lesz, nem hinném hogy bármin is változtatna. nem mellesleg a románok joggal tartják pokolnak ami itt lett volna hiszen anno a románok is büdös magyaroztak meg fujjogtak de azért nem szólt senki.
Pálinkafőző Rézüst
"Egyetlen pozitívum a dologban, hogy itt kénytelen mindenki a saját névvel vállalni a véleményét, eltekintve a hamis profiloktól, amiből azért biztosan akad egy pár."
Akad bizony...:))
Bourne
" Fcuk FIFA Fcuk " elszáll az agyam ettől az aluliskolázott-tól! Csodálkozom, hogy a saját nevét rendesen le tudta írni. :D
cinialmos
Valaki elmagyarázná nekem miért baj ha valaki azt mondja,hogy "mocskos zsidó"? ??? Hisz van zsidó hitközség, A wikipédián van zsidó vallás, sőtt van kimondottan ilyen oldaluk is,hogy www.zsidó.hu vagy www.zsidó.com!! Tehát magában a zsidó szó nem degradáló!! Az,hogy mocskos?? Hmmm Ugyan már milyen emberek azok akik megcsonkitják magukat (körülmetélés) csak azért,hogy ne kelljen fürdeni??? Ha már ilyennek lettünk teremtve,kik ezek,hogy felülbirálják a teremtőt??? Továbbá az iráni zászlók. Az nem baj ha spanyol bajnokin például a Barcelona meccsen zsidó zászlókat lengetnek! Jaa azt lehet?? És különben is,mi a szart keresnek a zsidók egy Euróba bajnoki meccsen??? Tudtommal izrael még csak nem is határos Európával!!
sóher
Megérdemlitek ,Orbán sem mer kiállni melletettek csak sunnyog ahogy szokta!
lajospapa
@cinialmos: Nem, nem baj, ha valaki azt mondja ... De akkor mért baj, ha valaki azt mondja :mocskos magyar, vagy nigger, netán azt mondja: mocskos "cinialmos"? Ha már meg van a fitymád neked tényleg többet kéne fürödnöd mert szaglik!
adsl70
Nem kell nekünk égetni magunakt van pár netparaszt aki ezt elvégzi helyettünk.
coni
Nagyon szélsőséges irányt vett ez az ország, komoly esély van rá, hogy egy Jobbikos vezetésű, Union kívüli ország lesz hamarosan a mai Magyarország helyén, mivel kisebbségbe kerültek a kulturált, humánus emberek. Ez nem csak a rasszizmus miatt van, hanem egyébként is az élet minden területén süllyed ez a társadalom.
Nem kis része van ebben a Fidesznek, mivel már ellenzékben is támogatta ezt a réteget, illetve a gazdaság, kultúra, oktatás, egészségügy, közbiztonság lepusztításával is ebbe az irányba nyomja a társadalmat. Az a primitív aki a stadion hangfeltételeken üvölt, nem fogja fel, hogy miután jól kiüvöltözte magát és hazamegy, olyan körülmények közé kényszerül amit egy disznó is szégyelne. Mert ez a társadalom ezzel a mentalitással ennyit tud kiharcolni magának a világból.
keresztapa
A Zsidók meg magyaroznak! Mi itt a baj? Éljenek a zsidók, az országon kívül és akkor nincs ok a zsidózásra, ha már a magyarok ilyen rasszista fajta nép, aminek ők kiáltották ki a világnak, mert ők erre jogot formáltak, akkor a magyarok meg jogot formálhatnak a zsidózásra így, mert ez így törvényszerű az ellentétek harcában.
lajospapa
A népirtás bárki ellen irányul népirtás, Mindig ugy kezdődik, hogy előtte szítani kell, nemzedékeken keresztül, hogy beleivódjon a génekbe, Először kinevetni, hogy más a bőre, haja, Istene aztán megvetni, aztán gyűlölni aztán megölni, mert biztosan ő ölne meg, Ezen a lehetőségen aztán úgy felháborodunk hogy meg is tesszük. És ha mi kerülünk sorra ?
keresztapa
@lajospapa: A nép irtás háborús bűntettnek minősül, itt nem háborús viszonyok állnak, hanem sport, szurkolás, cikizés hibák elkövetésére, idegesítés olyan fokon, hogy a játék ne legyen sikeres.
QQríkú
@cinialmos: Ha ezt számomra magyarázni kell akkor felesleges!
keresztapa
@coni: Benjamin Franklin " Bármely országban, ahol a zsidók nagy számban letelepedtek,
hamarosan az erkölcsi züllésnek anyagi romlásnak jeleit láthattuk. Minden esetben az illető
ország vallását, kultúráját vették ostrom alá leigázva, beszennyezve a keresztények életét".
Dr. Felipe
Jaja, jellemző magyar mentalitás hogy megint azok a hibásak akik csak focizni jöttek és nem azok az idióták akik a lelátón csinálták a fesztivált.
lajospapa
@keresztapa: Nekem az nem sport, ahol valakit elküldenek Auswitzbe, netán az anyukájába. Az olyan sporteseményekre járjál Te. Esetleg fogadj szót!
keresztapa
@lajospapa: Ha valaki egy fal mellől nem tud kilátni, nem tudom olyan magasságba emelni,hogy a szeme a fal fölé emelkedjen, hogy rálátása, a valóságra ne legyen akadályozva és ne az Auswitzi táblát lássa, a sportrendezvényen!
Csizmás Kond
A Magyarország-Izrael mérkőzés nem bajnoki mérkőzés volt tehát a mostani itélet ezek szerint nem a legigazságosabb.
lajospapa
@keresztapa: Ha nem volna ott a gyalázkodó tábla, nem látnám. Ha foci volna azt nézném. Ha nem bántanának senkit a világban nem volna akiért imádkozzak..
keresztapa
@lajospapa: Ebben egyetértünk, ezt szeretném én is!
kukac50
Ne szégyellje senki a hovatartozását.
cinialmos
@QQríkú: Biztos ezt akartad irni kiskakas?
QQríkú
@cinialmos: Én már lassan kappan leszek jóbarát :)
miazavalami
@QQríkú: Mit jelent az hogy zárt kapus mérkőzés?
cinialmos
@lajospapa: Tudod papi én nem azt nézem,hogy mit mondanak nekem,hanem,hogy ki mondja azt! De ettől eltekintve magamba nézek és elgondolkodom azon van e az állitásának valami valóság alapja! Mocskos cinialmos? Ha ezzel a jelzővel illetnének, csak mosolyognék az illetőn,mivel nem tartom magam mocskosnak!! És látnám,hogy az illető nem komoly vitapartner mivel butaságokat beszél. Ugyanis egy rágalom csak akkor fáj,ha a rágalmazott tudja magáról,hogy fekszik az állitás!!Most a FIFA megbünteti a valamelyik csapatot (elnézést a hiányos felkészülésem miatt,nem szeretem a focit pont a primitiv szurkolói miatt) amelyik a Tottenham ellen játszott mert a szurkolók azt skandálták zsidó Tottenham.Tottenham szurkolók előszeretettel használják magukra a Yid Army, azaz zsidó sereg, zsidó csapat kifejezést! Akkor hol itt a baj? És ha már szóba hoztad a niggereket! A negro szó spanyolul feketét jelent! Ha tetszik ha nem! A Niger Nyugat-Afrika legfontosabb folyója. Hossza mintegy 4180 kilométer! Azt ugye már nem kell mondanom ez a folyó milyen országban található!! Vagy esetleg azt,hogy ők egymás között niggernek hivják egymást! Ha ők megtehetik más miért nem? Na ez a diszkrimináció! Mert ugye ha mind egyek vagyunk akkor tehessük is mind ugyanazt! És még csak egy gondolat. Hitler nem akarta megölni a zsidókat mert az sokba volt neki. Megmondta: "vigyétek a zsidóimat" De érdekes módon senki,még a nagy USA sem jelentkezett értük! Ezen azért el lehet gondolkodni! Azt meg,hogy az én fitymám mennyire "szaglik" nem tudhatom,mert nem szagolgatom de a csajok eddig nem panaszkodtak! De tudom neked ajánlani a meleg vizet és a baba szappant. Csodát fogsz látni! Amúgy is nálunk még divat a garbó! Az okos megjegyzésedben vajon azt miért nem magyarázod el nekem miért baj ha valaki iráni zászlót lebegtet és akkor miért nem baj ha izraeli zászlót?!?! Megjegyzem egyik sem illik az adott meccshez!! A kérdés miért lehet az egyiket és miért nem a másikat?
cinialmos
@QQríkú: Minden tiszteletem a tiéd,hogy ezt a szép kort megélted!! Viszont a kérdésen nem változtat a korod! Még mindig nem értem miért lehet az egyiknek csinálni valamit ha ugyanazt a másiknál büntetik???
lajospapa
Válasz általában mindenkinek: Azokkal szeretek vitatkozni akiket reményem van meggyőzni, mert látom bennük az értelmet. És azokkal szeretek vitatkozni akik reményem szerint meg tudnak győzni arról , hogy téves elképzeléseim vannak és erről észérvei vannak. A "CSAK"
nem észérv. Aki nem érti és érzi a gyűlölködés veszélyét azért az emberért hiábavaló volt a háború 60-70 millió áldozata akik között nem csak zsidók vannak, sőt. Még több áldozatot akartok?
keresztapa
@cinialmos: Köszi az értelmes elfogulatlan kommentedet, ezt a valós kiindulást nem sokan
értik, náluk zsidózás az bűn az rasszizmus, nem jut el az értelemig, hogy azok állítják akik
tényleg "rasszisták" a szó tartalmának magyarázhatatlan értelmezésével. Állít hamisan!
Állításokat ami az állítótól ered, de másra fogja, ön ön magát. Palesztin- Izrael viszony, ő védekezhet, de a palesztin nem, neki van atomja, arabnak nem lehet, ENSZ: zsidónak nem kötelező a határozat betartása, Araboknak kötelező, hogyan is van akkor, nekik szabad civileket, gyerekeket gyilkolni, területeket elfoglalni, betelepíteni, amit a zsidókon kívül másnak nem szabad, tehát tabu minden ami a zsidónak nem kóser? Ezeket a tevékenységüket a zsidóknak már nagyon sok ország tapasztalja, fokozódó elégedetlenségüknek már hangot is adnak.
pesti
@cinialmos: Nem a Zsidó megnevezésével van baj!ˇUgy mind a Magyar megnevezéssel sem!Nem a zászló lengetéssel van baj!A csúsztatással van baj!!!.Megjegyzem,hogy az öncsonkítás csak a te véleményed.Jézus Krisztus is körül volt metélve. A keresztény
vallás szerint az Istennek a Fia! Megjedzem a körüulmetélés NEM csak a zidok vllásával függ össze,de az Arab világban elterjett. Nem ártana egy picit a történelmet is tudni és a katechizmust!
pesti
Az NSZ ben minden ország képviselöjének van lehetösége felszólalni.Van aki meghallgatja,van aki kivonul a teremböl.Az Izrael állam külügyminisztere az oficiális felszólalás elöt megkérdezte a plénumot,hogy elmondhat eg történetet .Megengedték .
A sztori így szólt:Mojzsis a hosszú menetelés után egy sziklábol fakasztott vizet és levetközött, hogy megfürödjön.Amikor kijött a vízböl nem találta a ruháját.Megszólalt:A Palesztínok elvitték a ruhámat.Az ENSz-ben lévö Palesztín képviselö felkiáltott" Akkor még mink ott se voltunk".Erre az Izrael álam minisztere megszólalt :Csak ennyit akartam mondani!Vajon akkor ki kinek a megszállt területén van?Ha mink Magyarok ilyen helyzetben volnánk feltételezem,hogy nekünk is megadatott lenne a jogos önvédelem!Apropó nem kisértetessen hasonlít a TRIANONRA?!

@keresztapa:
lajospapa
Azért az érdekes, hogy a többsége aki kiáll a palesztinok mellett (joggal) általában irtaná a cigányokat. Hogy is van ez emberbarátaim? Úgy érzem a hozzászólók többsége nem járt sem szlovák-magyar sem magyar -román magyar-szerb faluban nem járt cigányok lakta putriban, nem járt Gázában vagy Betlehemben és Tel_Avivban amikor felrobbant egy bomba öt perccel ezelőtt. De azt tudja kinek van igaza és kit kellene kiirtani.
QQríkú
@cinialmos: Ez nagyon jó kérdés!
Ha kibontanád valójában mire gondolsz akkor én is konkrét választ adok.
Tudod, akkor szoktam átmenni a hídon ha oda érek.
QQríkú
@miazavalami: tegnap, 21:14
Néző nem lehet a nézőtéren.
Csak a fifa delegáltjai.
miazavalami
@QQríkú: Babás , nem vagyok menthetetlen ! :-) Valami ilyesmire gondoltam én is , de nem tudtam biztosan , így nem mertem hozzászólni. :-))))
QQríkú
@miazavalami: Én is csak azért tudom, mert most mondták a tévében :)
cinialmos
@pesti: Na idefigyelj te kampós orrú esztergált pöcsű "barátom". Természetes,hogy Jézus is körül volt metélve,mivel zsidó családba született!! Természetesen kisgyermekként lett megcsonkitva.Kiváncsi lennék,hogy ezt megtette volna-e mikor már szabad akarattal rendelkezik! Egyébként még van képed Jézust emlegetni? Mikor ti zsidók juttattátok a keresztre! Többek között mert kiüldözött titeket a templomból mert még ott is üzleteltetek!! Azt mondod nem ártana egy kis történelmet tanulnom? Az probléma,hogy ez NEM történelem hanem csak fikció!!! És mint minden vallás ez is csak parasztvakitás!! Mert ugye a birkákat terelni kell. Megmutatni a helyes utat!! Hogy az arabok is körül vannak metélve? Persze! Hisz a testvéreid! Arab, zsidó,nigger mind koszos kutya!! Azért vannak körülmetélve!!!Egyébként jó zsidó szokáshoz hiven elterelted a témát!!Mi a probléma azzal ha valaki zsidózik???Azt mondod semmi??Akkor kérlek szólj a FIFÁnak Mert a FIFA jelenleg is szankciókat fontolgat mert a Tottenham zsidó szurkolói csoportja,akik magukat YID Armynak nevezik, feljelentették az ellenfelet a "zsidó Tottenham" feliratú tábla miatt!! Az meg,hogy hasonlatot vonsz Trianonnal az meg egyenesen hazaárulás!!!Neked kéne történelmet tanulnod!!Mi hasonlit Trianonra??? Magyarország mindig is létezett!! Ellentétben Izraellel!! Palesztina,az létezett nem Izrael!! És miután megkaptátok Izraelt az sem volt elég allig vártátok,hogy megszálhasátok a Golán fensikot! És a mai napig is, az ENSZ egyértelmű határozata ellenére is ott púposkodtok!! Amúgy meg ha akkora zsidó vagy miért nem költözöl Izraelbe?? Én jártam Tel Avivban. Annyi zsidózást sehol nem hallottam mint ott az utcán!!! Egymásnak orditozzátok!! De ha ott élnél egy picit is,rájönnél milyen gennyes is a fajtád!!
pesti
@cinialmos: Nagyon messze vagy a realitástol!Ilyen elvakultal kár vitatkozni!Az ocsmányko-
zás a te Istened,ha bár kétlem az írásodból, hogy van-e.A hülyeségekért nem kell a szomszédba menned!
cinialmos
@pesti: Ez volt részedről a legegyszerűbb. De elfelejted én nem vitatkozni szerettem volna,hanem értelmes választ kapni a felvetett kérdésre. És ne felejtsd el TE kezdtél el engem ócsárolni,hogy nem ártana történelmet tanulnom! És lehet,hogy nekem nincs istenem. Igazad van.De olvastam a Bibliát is és a tórát is!! De a bibliában nem találtam hasonló vallási megkülönböztetést mint a Tórában.A Misnah Tóra egy más részében azt tanítja Maimonides, hogy a gójok nem emberek!És a Tórában le van irva,hogy gójt becsapni NEM bűn!!! Mi ez ha nem rasszizmus?!?! De látom,hogy egyik kérdésemre sem tudtál elfogadható választ adni. Inkább a pocskondiázást emelted ki. Látod ez az igazi gond veletek. Próbáljátok magatokat az áldozat szerepében feltüntetni,mikor a problémát saját magatok generáljátok!!
pesti
@cinialmos: Gratulálok! Ezen a hangnemen már lehet vitát folytatni.Nem értem,hogy mit jelent az hogy VELETEK? Abban igazad van,hogy aTórában vannak elentmondások.De melyik hitbenn nicsenek?A biblia idején még nem voltak keresztények!Gójok igen,de ez nem a Keresztényekre vonatkozott,mert még a Jézus születése elötti idöszakban használták ezt a megnevezést Vagyis azokra,akik nem hittek az egy Istenben..Vonatkozott ez a Bálvány imádókra.Az Új szövetségben már azért találhatók szövegek ,finoman fogalmazva,amelyek nem egészen stimmelnek a történelmi igazssággal..Minden esetre az uszítás ,bár mely oldalrol elfogadhatatlan!A 21.században azon kellene törekedni,hogy békében éljünk egymás mellett,bár milyen is a hitünk,vagy világnézetünk.Bisztos kevesebb éhezö,nyomorult,boldogtalan volna közöttünk.
palika
Nem kellett volna ilyen mocskos népet ide hívni focizni, ...ennyi...
silber13
@palika: Szerinted ki is az a "mocskos nép "?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.