Februárban a fogyasztói árak 2,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az infláció ezzel a Magyar Nemzeti Bank 3 százalékos célja alá süllyedt. Ennél alacsonyabb éves infláció közel hét évvel ezelőtt volt. A kedvező adat elsősorban az elektromos energia, vezetékes gáz és távfűtés körében megvalósított 10 százalékos árcsökkentésnek köszönhető.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
na arra azért nem vennék mérget, hogy tavaly óta mindennek csak 3-4 forinttal ment fel az ára.
entero
@bundi: Igazad van, volt olyan is, aminek 5 forinttal:-))
bundi
@entero: gondolom ezt az után írtad, miután elolvastad a cikket.
"12 hónap alatt, 2012. februárhoz viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 4,1 százalékkal emelkedtek. Ezen belül jelentősen nőtt a liszt (14,7 százalék), az idényáras élelmiszerek (14,1 százalék), a sertészsiradék (10,7 százalék), a tojás (10,6 százalék) és az étolaj (9,2 százalék) ára. Árcsökkenés következett be többek között a cukor esetében (6,9 százalék)."
ne légy lusta, tedd meg.és utána vigyorogva hangoztathatod, hogy igen, van aminek 5 forinttal ment fel az ára.
dzurinda
@bundi: Igen, az élelmiszerek ára jóval többel nőtt, mint az infláció, ebben a 2,8%-ban a rezsicsökkentés nagy szerepet játszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.