Hiába nyilvánította semmisnek az Alkotmánybíróság februárban az egyházügyi törvényt, ami alapján közel 400 vallási közösség vesztette el egyházi státuszát, a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól nem kapták vissza technikai számukat. Ez azt jelenti, hogy nem jutnak hozzá a személyi jövedelemadóból nekik felajánlott 1 százalékához. Az adóhatóság az Emberi Erőforrások Minisztériumára mutogat, ott pedig tovább a parlamentre, mert a revízióhoz előbb módosítani kellene a törvényt. „Az Országgyűlés május 6-án lezárta az egyházügyi törvény részletes vitáját, már csak a zárószavazás van hátra, amire viszont valószínűleg május vége előtt már nem kerül sor.” – mondja Karsai Dániel alkotmányjogász. Addig azonban a jelenleg hivatalosan csak egyesületi státuszban lévő egyházak elesnek egyik fő jövedelemforrásuktól, a személyi jövedelemadó plusz egy százalékától.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
" ami alapján közel 400 vallási közösség vesztette el egyházi státuszát, "
--helyes,csak üzletnek tekintették a lehetőséget a pénz begyűjtésére.
soljanka
@Nakimaga: 400!!! vallási közösség...Iszonyú sok. Aki hinni akar valamiben, az megteheti ingyen is. Ha meg támogatni akarja a közösségét, akkor támogassa önként.
Ez az egész a biznisz egyházak miatt, a szekták miatt alakult így, és sajnos a 400 -ban is vannak olyan szervezetek, amik viszont komoly karítatív tevékenységet folytattak, de nem ismerték el őket.
Dr plágium
Nekem nem kell közvetítő Istenhez! Úgyhogy szerintem egyetlen egyháznak sem kell pénzt adni, adjanak a fanatikus hívők!
Ariana
@soljanka: A bizniszegyházak pont hogy nem estek ki a pixisből, a legnagyobb üzlet még mindig a katolikus egyház.
mátmar
A 2/3-ad feljogosította őket, hogy megmondják, hogy ki ki lehet, mit csinálhat, mit gondolhat,MIBEN HIHET!! Szabad országban szabad emberek azt teszik a mit szabad.Ez az Ő demokráciájuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.