Havonta egy kávé árát sajnálja ivóvízre a rászorulóktól az ózdi önkormányzat. 13 millió forintot mondott az ózdi polgármesteri hivatal, hogy annyi az éves költsége a városnak amiatt, hogy vannak, akik az ózdi közkutakról viszik a vizet személyes használatra. És ez szerintük pazarlás. Számoljunk! 900 vezetékes víz nélküli háztartás van Ózdon. 13 millió forint per 900 háztartás, az 14. 440 forint per év per háztartás. 14. 440 forint per 12 hónap, az 1. 203 forint per hónap per háztartás. Négytagú háztartásnál ez 300 forint per hónap per fő. Hattagú háztartásnál ez 200 forint per hónap per fő. Havonta egy kávé árát sajnálják tiszta ivóvízre a város vezetői egy-egy rászoruló embertől.

Forrás: maria.blog.hu
Feltöltő: No_Fidesz_No_Problem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@Sujkos: Valóban megszűntek azok a szakmák ahol a romák dolgoztak, illetve csak elvétve vannak, pedig lehet, hogy újra szükség lesz rájuk. Lehet, hogy vályogházakra, ásott kutakra, teknőkre, vesszőkosarakra szükség lesz a jövőben.
Felhívom a figyelmedet, hogy megszűntek olyan szakmák és iparágak is, és lettek munkanélküliek magyar emberek és szorulnak segélyre, amelyek visszaállítására ma nincs remény. Soha ne alázz le másokat, mert egyszer sorra kerülsz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
Kicsit demagógnak tetszik lenni :-))
De különben ez van.
Sujkos
Marhára sokan vannak és marhára egyszínűek ám a "rászorulók". Akik évszázadok óta mindenhol csak "rászorulnak" és szaporodási megélhetésre rendezkedtek be.
Másik
Sok kicsi sokra megy.

Nekem mindig mindenért meg kellett dolgoznom, mindenért a teljes árat kell fizetnem, és most én is demagóg leszek; szeretném, ha a befizetett adóm nem a politikusok és a rejtett tartalék megélhetésére menne, hanem a közös dolgainkra!
tivoli
@Másik: Mik azok a közös dolgaink például? Te kis demagóg.
Sujkos
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
aremy
olyan sok cigány szervezet van esetleg ha nekik számláznák ki mert ugye ők azért vannak hogy az ilyeneken segítsenek. és azt is megnézném hogy hány parabola és mobil van az
ilyen víz nélküli putrikba mer van hogy kettő is díszeleg rajtuk
tivoli
@Sujkos: Ha egy ilyen limo-king megállna az ózdi polgi háza előtt, az ottani cigányoknak többé a büdös életben nem lenne gondja még saját fürdő medencére sem.
tivoli
@Sujkos: Nekem is van néhány jelzőm rád, de sosem írom le. Mert az úri jellem kötelez.
JAJMÁR
Sok megoldatlan probléma van a romák körül, de mindenért őket tenni felelőssé, ez ám a demagógia! Milyen kényelmes dolog, itt mindenki becsületes, dolgozik, senki nem vesz ki a közösből érdemtelenül, csak ők.
Ha mégsem így van, akkor pedig abba kellene már ezt hagyni. Uncsi.
@Sujkos:
tivoli
Bizony, itt minden hozzászóló hülyére dolgozza magát, az ő pénzéből, az ő adójából pocsékolnak minden féle hülyeségre.
Pl. Iskolák fenntartására, közegészségügyre, családi pótlékra, Lakásfenntartási hozzájárulásra, politikusok fizetésére, közlekedési szabadjegyre...stb.
Sőt még az adóhivatal jóléti berendezéseit is az ő adójából fizetik.
De ha már ilyen sok adót fizet, miért is nem emelik fel a havi segélyét legalább 200 ezer forintra? Abból a sok adóból amit egyébként befizet, igazán juthatna rá.
Sujkos
@tivoli: Úri jellem? :-)))
Én meg egy százötven kilós, hétgyerekes, szűz, kopasz szépségkirálynő vagyok.
Sujkos
@JAJMÁR: Mééé? Ki a felelős azért hogy úgy sorozatellenek évszázadok óta, olyan primitívek, hogy még saját írásbeliségük sincs, hogy csak vályogvetésre, kosárfonásra, teknővájásra, kútásásra voltak használhatók. Már nem kellenek ezek a munkák, de a cigányok itt maradtak a nyakunkon és tönkreszaporodják, tönkreélősködikaz országot.
NA EZ AZ UNCSI!!!
Sujkos
Ha ismernék a családtervezés fogalmát, és nem lenne minden putriban nyolc-tíz purdé, hanem csak annyi, ahányról felelősséggel gondoskodni tudnának, akkor jutna munka nekik. Persze akkor dolgozni kellene, és nem a családi pótlékot meg a szoctámogatást várni, és inni el a kocsmában.
verőce21
Azért nagy szégyen ez a magyarokra nézve, hogy nem tudnak tisztességesen eltartani alig kétmillió cigányt. :)
JAJMÁR
Nagy szégyen némely magyarra nézve, hogy hiányzik belőle a társadalmi felelősség. Hiányzik a felső tízezerből, mert eszébe nem jut, hogy hogy "egy marék rízsért " dolgoztatni embertelenség, neki csak az számít, hogy több és több legyen. Azt hiszi tán, hogy ő örökké él.
Ugyanígy megy ez lefelé, aki meg a legalján van, mert oda született, vélhetőleg ott is marad, őt legalább lehet alázni.
Büszke lehet magára az, akinek megvan a havi apanázsa. Az pedig nem segély. Hú, ez ám a karrier !
JAJMÁR
@Sujkos: Valóban megszűntek azok a szakmák ahol a romák dolgoztak, illetve csak elvétve vannak, pedig lehet, hogy újra szükség lesz rájuk. Lehet, hogy vályogházakra, ásott kutakra, teknőkre, vesszőkosarakra szükség lesz a jövőben.
Felhívom a figyelmedet, hogy megszűntek olyan szakmák és iparágak is, és lettek munkanélküliek magyar emberek és szorulnak segélyre, amelyek visszaállítására ma nincs remény. Soha ne alázz le másokat, mert egyszer sorra kerülsz.
Sujkos
@JAJMÁR: Nem én alázom őket, ők alázzak magukat.
JAJMÁR
@Sujkos: Ja, a hozzászólásaidban a magas intelligencia van jelent, talán azt kevertem össze? :D
Sujkos
@JAJMÁR: Nem. Egyszerűen arról van szó, hogy te más vagy, mint én, nem oda tartozol ahová én. A te gondolkozásodat (vagy amit helyette csinálni képes vagy) nem a neuronjaid, hanem a génjeid határozzák meg.
JAJMÁR
@Sujkos: Kaptál egy lájkot, még ha Te nem is érted miért :D

Igen, én más vagyok mint Te, el sem tudod képzelni, mennyire :))))
Nyugi, nekem a génjeim tökéletesen rendben vannak, a neuronjaimmal teljes összhangban.
Sujkos
@JAJMÁR: Gyere az Alfahírre, és ott hasonlítsuk össze a lájkjainkat! :-)))
marlin
@Sujkos: ma, 12:22
Hogy te milyen "bulikba" jársz!!
Nem semmi!!
mariaberta
Mennyibe kerül Ózdon az emberek itatása, akik nem rendelkeznek bekötött vízzel? Talán így kellene a kérdést feltenni, mert gondolom a cigányokon kívül magyar "magyar" is lehet ilyen lehetetlen helyzetben.
És ha az állam olyan nagyon szegény, hogy egy faluban nem tud biztosítani vizet, miért pocsékolják azt pld. Budapesten, ahol az utcán kínálják a zacskós vizet boldog-boldogtalannak
Hol is az igazság?
mariaberta
Moderátor, szerinted elfogadható, ha egy kommentelő sorozatellésnek minősít bármilyen származású embert? És ez a hozzászólás bent maradhat?
nehogymá
az összes cigányozó ,degradáló kommentelönek üzenem,oda lehet menni vizet vételezni ,haza cigölni.de vödörröl nem megy az automata mosógép.a vizet melegiteni kell a mosogatáshoz.vagy azt a szar életet irigyled ami nekik jutott?hát akkor éld azt ,de mert különb vagy emelt fövel viseld el a lábtörlést amit a törekvöknek is el kell viselni.a helyböl elutasitást lealázást.a csak azért is különb vagyok egy cigánynál ,mert valakinél muszáj.de oda lehet menni és segiteni az ilyen cigány sorba taszajtott magyar testvéreken.jaa,azt nem,, a nyomor hosszutávon pusztit minden szempontból.ha ezt nem akarod tudomásul venni akkor minek tartod magad?szerinted a nyugdijas unalmában kukázik?senkit nem mentegetek,de azért maradjunk már emberek,föleg ha olyan fasza gyerekek vagyunk
kkalman
Az összes kommentelőnek!
Ki is lehet próbálni, milyen az, ha nincs bekötve a lakásba a víz, mindegy milyen okból. Volt szerencsém komfort nélküli lakásban lakni, ahol egy csap volt a kapualjba felszerelve. Nem kellett messziről hordani a lakásba a vizet, de az ember háromszor is meggondolta, hogy mire, mennyi vizet használ. A vízzel való spórolás hatványozódik, a kút és a lakás közötti távolság növekedésével. Minél távolabb van a kút, annál kevesebb víz fogy.
Nem hiszem, hogy Ózdon pont a cigányok lopják olyan mértékben a vizet, hogy azt az önkormányzat nem tudja fizetni. Mint látható a képeken, amelyeket nyanya001 linkelt be, nem a cigányok lopják a vizet. És ez a két kép csak a jéghegy csúcsa lehet.
Természetesen a vezetékes vízzel nem rendelkező családoknak is hozzá kellene járulni a vízszámlához, amit ők nem tesznek meg, de sehogyan sem lehet a túlzott vízfogyasztást a számlájukra írni.
A vízkorlátozás, vízelzárás a legnagyobb kánikulában egy gyenge kísérlete volt a lassú népirtásnak, szerencsére súlyos következmények nélkül.
Dr plágium
Nem a cigányok locsolják a veteményesüket a lopott vízzel, annál az egyszerű oknál fogva sem, hogy nem is nagyon van veteményesük.
Turbó Pasi
Balliberális blog a forrás. Ennél mélyebbre már nem is süllyedhetne a propeller (hogy ezt engedi). Az ilyen véleménytopikokat az Origó fórumon azonnal törölték a modik, mondván a blog az nem forrás. Igazuk volt. Kár, hogy a ballibbantak miatt bezárták. Az egy normális fórum volt. :-)
almosd
A 13 millió évente az semmi , azért mert isznak az emberek ,alapvető jog,az a több ezer milliárd amit a kormány elpazarol ,na az a felháborító.
bakegya
@Dr plágium: egy veteményes fenntartása ma nagyon sokba kerül-ezen egyszerű oknál fogva a legnagyobb lehúzás egyike a "minden gyermek lakjon jól" dilimozi.Arról viszont meggyőz-Orbán Viktort a neki mindíg szűk haza határain belül élő kisebbség szociális helyzete tabu.Annó a Sorossal folytatott eszmecseréje már meggyőzhetett volna minden felelős népképviselőt ennek tényéről.
Égi vízzel -mosogatunk-és fürdünk,öntözzük a kertünk növényeit-csak egy ötlet az önsegélyezésre-igaz ehez nagyobacska tetőfelületre és ciszterna kiépítésre van szükség.
de mint tudott ma magyarországon az az agyament megoldás működik,hogy aki maga építene fedelet a feje fölé,azt azért aki meg nem azt meg azért büntetgetik.
A rendezési terveket is úgy rajzolgatják ahogy a kiváltságosoknak kedvez és nem a természetes létfeltételeket erősíti már a beruházások idején.Ausztriában ezt,pl.megvizsgálni volna érdemes hogyan szolgálja az emberi életet a természet károsító hatások legkisebb befolyásával az ember térnyerése,akár egy erdő közepén is.
coyote3
Ez inkább a jobbikos szavazók begyűjtésére szolgál.
bakegya
@coyote3: egyértelmű,ha lesznek olyan nagymarhák,hogy egy olyan szövetségest melengessenek a keblükön ,aki kezdettől fogva sírgödrök alján kotorászik,de minden eszközzel mindenhol-mindenkor-mindenkivel saját-zsebrepacsit eszközöl.
Meine Ehre heisst Treue
Nem az a kérdés, hogy mennyibe kerül Ózdon az itatásuk (vízzel). A kérdés az, hogy országos szinten évente mennyibe kerül az eltartásuk? Miért van erre szükség? Borítékolható az adót, járulékot fizető, tisztességesen dolgozó magyar emberek véleménye, hozzáállása a történethez.
Meine Ehre heisst Treue
@kkalman: A cigányoknak pedig ki lehetne próbálni a többségi társadalomba való beilleszkedést és a közteherviseléshez való hozzájárulást.
somogyi
MINT MINDEN RÉSZIGAZSÁG CSAK JÉGHEGY CSÚCSA. AZ UTÓBBI 20 ÉVBEN
CIGÁNYOK SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSÁRA KB, 120 MILLIÁRDOT KÖLTÖTTEK.
EBBŐL 20 MILLIÁRDOT TUDNAK AZ EDDIG REGNÁLÓ MINDENKORI KORMÁ-
NYOK ÉS HIVATALNOKAIK DOKUMENTÁLTAN IS IGAZOLNI. EZ MINDANNYIUKAT
MINŐSÍTI. A DEMOKRÁCIÁNAK ÁRA VAN,DE BIZTOS HOGY NEKÜNK NEM CIGÁNYOK
KERÜLTEK A LEGTÖBBE.DE A TÁJÉKOZATLAN EMBEREKNEK ÉS AZ EBBŐL MEGÉL-
KÍVÁNÓ JOBBIKNAK EZ ÍGY A LEGJOBB.
gabrella
Lényegesen kevesebbe mint a gazdagok és politikusok tartása.
ranger47
@Sujkos: A felcsúti vezér az ő vályogvetésükből épített magának csúton luxus putrit!Mert ugyi a TÜZÉP nem árul vályogtéglát!És képzeld te propelleres Einstein (Bocsáss meg nekem ezért lángész Tudós!!) több ismerősöm is fúratott az utóbbi 2-3 évben kutat magának és mit ad a romák védőszentje, éppen roma kútfúró szakemberekkel! Na erre tessék gombot varrni! Mert ahogy itt ágálni méltóztatik kelmed,az minden csak nem kútúra!!
ranger47
@Turbó Pasi: Na ja! Amíg nem lett belőle kuruc infó II. Méghogy ballibes!
Brother Louie
Erre a kérdésre azért nehéz válaszolni, mert nincs kiépített vízvezeték mérőórával. Ha lenne akkor meg lehetne mondani. Körülbelül.

Azt viszont pontosan lehet tudni, hogy az Ózdi Önkormányzat 2010-ben 1 milliárd 700 millió forintot kapott egy svájci-magyar együttműködés keretében, vízvezeték kiépítésére és mérőórák felszerelésére.
ranger47
@JAJMÁR: A roma társadalom legalább 2/3.-a dolgozna,ha volna munka lehetőség!A fidesznek ez nem érdeke!! Közmunkára sem hajlandó alkalmazni őket. Erről Kecskeméten győződtem meg ahol legalább 60-70 közmunkás dolgozott a város út, járda,zöldövezeti munkálatain, és mindössze kettő(2) roma volt köztük!
Brother Louie
@Brother Louie: ennek az éves kamata 70 millió forint. HÉTSZERESE amit a polgármester kifogásolt.
nehogymá
@ranger47: felénk a dohányföldre már nem jár környékbeli napszámba,ponyvás teherautóval hordják a halasi cigányokat dolgozni.
JAJMÁR
@ranger47: Sajnos, ha mindenki nem juthat be, ők maradnak le. Pedig Kecskemét környéke javítja az országos statisztikát, Ózdhoz képest a lehetőségek földje...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.