Babócsán a volt téesz vezetői csaphattak háromezer hektárjukhoz még pár százat a Duna Dráva Nemzeti Park földpályázatán. A kiírás a nagybirtokosokat ugyan kizárta, de a rokonokról megfeledkezett. Folyik tovább a földosztás, de attól még, hogy sokszor sulykolják, még sokszor nem helyi gazdákhoz jut a föld. Babócsán a helyi téesz vezetői taroltak, azzal a nem túl rafinált trükkel is, hogy a családtagjaikkal, illetve a másik cégük nevében pályáztak. Pályázott a nagymama, és a budapesti egyetemista lány is nyert 50-100 hektárt. Mondjuk a meglévő 3000 hektárjuk mellé túlzásnak tűnik még több állami föld, pláne, hogy helyi gazda nem is jutott területhez. Persze van, akinek még simlire sem volt szüksége több sikeres pályázathoz.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenhardtibolya
Elég szomorú, hogy a helyi gazdák, akik a földet saját maguk művelnék, lemaradnak, és az ügyeskedők megkaparintják az állami földeket. A "pesti kislány" ha már földbirtokos lett, akkor nyugodtan vonuljon haza és ragadja meg az eke szarvát! Nem kell mindenkinek egyetemre járni, megmondta a kormány...
Dr. Felipe
Na a mai napra is jutott egy földmutyi. Lassan a "gránit" szilárdságú alaptörvénybe is be kell vésni hogy minden napra egy mutyi.
kiskutyauto
Az orbánfasisztáni FizeSS-földmutyihoz képest a trafikmutyi apró alsótagozatos diákcsíny.,.. hajrá Orbánbolsevisztán hajrá Fityiszmutyisztán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.