A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian, mint most, de a foglalkoztatottak között rengeteg a közmunkás és az állami alkalmazott – írja az Origo.

Történelmi csúcson a foglalkoztatás – büszkélkedett a Nemzetgazdasági Minisztérium a statisztikai hivatal által közzétett legfrissebb adatok alapján.

Az Origo azonban rámutat, hogy a versenyszférában közel sem olyan jó a helyzet, mint a közmunkásoknál és az állami alkalmazottaknál.

A most megjelent adatok alapján eddig 200 ezerrel több állás lett. A szám azonban csalóka, mert a 3 millió 981 ezres foglalkoztatotti létszám az idei nyár három hónapjának átlaga, míg a kormányzati ciklus kezdő időpontja a 2010 április-június közötti három hónap volt (a KSH három hónap átlagát veszi, amikor a munkaerő-piaci helyzetről jelent). Márpedig a nyári idénymunkák beindulása önmagában is megdobja a munkások számát.

A foglalkoztatottak négy csoportba sorolhatók, a piacgazdaságban mindig a versenyszféra ad munkát a legtöbb embernek, de az állami-költségvetési alkalmazottak is népes tábort alkotnak. A Fidesz-kormány alatt azonban a közmunkások is egyre többen lettek. Foglalkoztatottnak minősülnek azok a külföldön munkát vállalók is, akik legfeljebb egy évvel ezelőtt mentek el itthonról, de nem vitték magukkal az egész családjukat és időnként hazajárnak. A külföldön szerencsét próbálók kivándorlási hullámáról szólnak jó ideje a hírek, ez pedig a foglalkoztatottsági statisztikákban is a kormány kezére játszik.

Részletek az Origo cikkében >>>

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyember
Az ilyen "ferdítést" -ortodox módon- HAZUGSÁGNAK nevezik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Bizony így igaz a nyári diák munka és a mezőgazdasági alkalmi munka lendített a statisztikán de vajon ősz végére mivel fognak trükközni.
mátmar
Sok birka még el is hiszi az állandó hazugságot!
kiskutyauto
Mi mást tehetnének szegények? Egy erőszakos agyhalott diktatúrában ezt kell csinálni... hazudni hazudni hazudni... hajrá Orbánfasisztán hajrá Abszurdisztán
ostor
@mátmar: Valamivel kell őket etetnie Orbánnak.
űrbán
A közrabszolga = munkanélküli. Szóval a munkanélküliség a VALÓSÁGBAN 15-20% lehet.
Hellcat
Ezt mifelénk szimpla hazudásnak hívják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.