Surján László dr. aktív Facebook oldallal rendelkezik. Naponta többször foglal állást mindeféle témában, most éppen az összeomlásról ír.

Egyik utolsó bejegyzésében Soós Ferenc visszaemlékezéseit tartalmazó könyvből idézett. (A könyv címe 1956 1957 1958.) A jelenet 1956 október 23-án délelőtt történt. 
"Dél felé bejött az előadó asztalhoz Mód Aladár tanár úr. Egy Biblia volt a kezében. Az elcsendesedett teremben a fő mondanivalója az volt, hogy ne menjünk tüntetni, ne menjünk az utcára. Felsorolta a lehetséges súlyos következményeket. Amikor bebizonyosodott, hogy elhatározásunk végleges és megmásíthatatlan, akkor ígéretet tett, hogy eddigi ideológiai tárgyak helyett a hallgatók határozhatják meg, hogy ezeken az órákon mivel foglalkozzunk. Kinyitva felemelte a Bibliát, és megígérte, hogy Biblia tartalma is lehet tananyag, csak ne menjünk tüntetni."

Olyan szegény még soha nem voltam, hogy ne tudjak ígérni valamit. Ez a közhely jut eszembe, olvasva a fentieket – írja Surján László dr.

Közben az MTI pedig arról adott ki cikket, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerint négy-öt év múlva Magyarországon lehet a legalacsonyabb a villamos energia ára az Európai Unióban, aminek feltétele az atomenergia-kapacitás bővítése.

Magyarországon jelenleg a háztartások energiaárai csökkennek, de a kormány szeretné, ha később az üzleti szférában is visszaesnének a költségek – mondta a hivatalos indiai látogatáson tartózkodó kormányfő a Mumbaiban rendezett magyar-indiai üzleti fórumon pénteken.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.