Pósán László fideszes országgyűlési képviselő szerint a rezsicsökkentéssel a családoknál maradó pénz növelni fogja a fogyasztást, így az árak csökkenése az egész gazdaságra jótékony hatással lesz.

A politikus csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "statisztikai átlag alapján" egy család évente mintegy 100 ezer forintot takarít meg a rezsicsökkentéssel.

Mint mondta, a rezsicsökkentés novemberi, harmadik üteme után – amikor a gáz, a távhő és az áram lakossági ára 11,1 százalékkal csökken – az energiaárak a 2007-2008-as szintre esnek majd vissza.

Számításaik alapján egy 70 négyzetméteres távhős lakásban élő kétgyermekes család terhei évente 88 ezer forinttal csökkennek, míg egy 100 négyzetméteres gázfűtéses családi házban 103 ezerrel. A több gyermeket nevelő, ezért nagyobb fogyasztással rendelkező családok rezsiszámlái nagyobb arányban csökkennek, és egy kisebb lakásban élő egyedülálló is több tízezret takaríthat meg évente – fogalmazott.

Egy 50 négyzetméteres távhős lakásban élő nyugdíjas házaspár évente 62 ezer forintot, míg egy egyedülálló, családi házban lakó nyugdíjas 81 ezer forintot takarít meg – mondta a kormánypárti képviselő, megjegyezve, hogy "utóbbi összeggel van aki egy teljes havi nyugdíjat kap vissza, pont amennyit Bajnaiék elvettek."

Pósán László úgy fogalmazott: "az extraprofitot termelő külföldi szolgáltatók Magyarországot baleknak nézték és az ország balek is volt sokáig."

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Egyre dráguló élelmiszerárak mellett??? Hülye ez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vidi500
@egyember: Akkor házilag kell magadnak készíteni igazi kolbászt. Minden tekintetben úgy jársz a legjobban. :-)
excep
miről ugat ez a tahó??? a gázszámlámon az volt októberben hogy megspóroltam 5ezer párszáz forintot hát igen ez a marha nagy összeg teljesen megváltoztatta az életemet szemetek elvettek mindent és most azt hiszik milyen faszagyerekek
szaboria1
@human: A gazdag meg ráadásul nem itthon veri el a pénzét pl. a Balcsinál hanem elmegy luxus külföldi útra amit nem itthonról szerveznek. Ezért nem is csökkentik a hús áfáját. Mert a szegény akkor sem tudna többet venni mert őrül a ha néha napján tud venni.
human
@szaboria1: Bizony. Így inkább külföldi fogyasztást növeljük.
kukac50
A fogyasztás nem fog élénkülni, mert a gazdagok nem tudnak többet enni,a szegényeknél meg 1 ezer forint nem hoz megoldást a szegénységre ,ebből nem lesz több a fogyasztás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.