A Svéd köztelevízión bemutatott dokumentumfilm nagy vihart kavart Magyarországon. A félórás film szerint hazánkban a legnagyobb az idegengyűlölet és az antiszemitizmus. A magyar kormány bocsánatkérést vár a svéd közszolgálati televíziótól, amiért a "Kobra" című műsorukban megsértették a magyarságot. A skandináv csatornán azt állították, hogy a kontinensen nálunk a legnagyobb az idegengyűlölet, és az antiszemitizmus. A filmben Heller Ágnes is megszólalt. Véleménye szerint az államot egy barátokból álló maffia irányítja. Többek között a fentieket tartalmazza a svéd közszolgálati televízió csaknem félórás, Magyarországról szóló filmje. A műsorhoz mellékelt ajánlóban azt írják, Európában mindenhol erősödik a szélsőségesség, de sehol sem annyira, mint a magyaroknál.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Akkor mondja már meg valaki, ha olyan nagy itt az idegengyűlölet, miért is van Magyarországon annyiféle náció? Nagyon érdekes ez a dolog, mert akik gyűlölve érzik magukat, azok sem mennek el. Vajon miért?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
martinpalermo
A kijelentés így hangzik pontosan:Magyarországon a legnagyobb- az idióta Svéd,gyűlölet.
Január
Akkor mondja már meg valaki, ha olyan nagy itt az idegengyűlölet, miért is van Magyarországon annyiféle náció? Nagyon érdekes ez a dolog, mert akik gyűlölve érzik magukat, azok sem mennek el. Vajon miért?
silber13
@martinpalermo: Legfeljebb néhány svédre lehet mondani az idióta jelzőt, nem általánositani. Azt hiszem, azért vannak ott normális tömegek is.
kopeba
Máshol is. A kanadaiak miért küldték vissza a romákat. Már a cigánypecsenye se az igazi. Még a nevét is elvették több országba. Mi ez ha nem rasszizmus.
martinpalermo
@silber13: ott van az idióta jelző, és nem írtam,azt ,hogy minden Svéd az!
vidi500
Egész Európában kis országunkban él pl. a legnagyobb zsidó kolónia. Vajon miért, ha annyira nagy itt az idegen gyűlölet, a rasszizmus? Ha itthon civakodnak, legalább külföldön ne járassák már le saját hazájukat. Ennyi sütnivalója még a legprimitívebb embernek is van, ennek felismeréséhez nem kell egyetemi végzettség. Valóban lehet érzékelni bizonyos csoportokkal szembeni nemtetszést. De hol nincs, ahol pl. egy népcsoport legalább 80%-a soha nem ismerte a munkát, még kisgyermek korában az iskolában sem. Nem szabad ez ellen felháborodni? Vagy nem szabad a hazaárulás ellen sem felháborodni? Igenis tenni kell az ilyen mentalitás ellen.
hetöndöe
@vidi500: Lélekszám régiónként
Régió Fő
USA 5 300 000 – 5 671 000
Oroszország 800 000
Franciaország 600 000
Kanada 371 000
Nagy-Britannia 267 000
Argentína 250 000
Németország 220 000
Magyarország 150 000
Brazília 130 000
Dél-afrikai Köztársaság 106 000
Ukrajna 102 000 - 500 000
Ausztrália 100 000
Moldova 60.000
Mexikó 40 000 – 50 000
Törökország 30 000
Olaszország 30 000
Románia 33 000
Irán 20 400
Meine Ehre heisst Treue
Van is rá okunk gazdagon. Javaslom a svédeknek, hogy vegyék át tőlünk a sok százezer ingyenélő, munkakerülő buckalakót, akkor ugassanak. Szerintem náluk is lenne antiszemitizmus rendesen...
kedwes
@Január: @kopeba: Az én, véleménye szerint is a Magyar államot egy barátokból álló maffia irányítja!
De, nem egyetértve a svédek állításával, a mi országunk (földrajzi elhelyezkedéséből fakadólag is) a mindenkori célpontja, tranzitja lesz az idegeneknek. Azt nem elfelejtve, hogy nem rendelkezünk, (miért is nem?) mint jó néhány Uniós állam, kellő törvényi erővel a bevándorlók felé a Magyar törvények betartatására!
Így minden „erre járó” a mag törvényei szerint akarja bitorolni a hazánkat.
Ahogy mondanánk: Engedd be a tótót…
kedwes
@hetöndöe: Azt is meg kellene nézni ebben a tekintetben, hogy az összlakossághoz képest!
Aztán azt is, hogy mennyien vállalják fel magukat a kár félelemből, vagy inkább megalkuvásból! A magyarországi szám erősen alábecsült. hiszen az 1956 körüli népszámláláskor több mint hatszáz ezren vallták be magukat.
Vagy egyszerűen hiányzik egy nulla!
vidi500
Az USA-ra mondják még most is, ők maguk is, hogy a világ népeinek olvasztó tégelye. Ez igaz is, de csakis egy értékrend, az ott meghonosult normák alapján! Erre viszont nagyon odafigyelnek.
pacsni
Heller Agnessal teljesen egyettèrtek, akik a parlamentben vannak, haverok, rokonok csalàdtagokbòl àll ès ezt nemlehet megcàfolni senkinek, mèg az ISTENnek se! ez igy igaz.
pacsni
@kopeba: A Canadaiak befogadjàk a legtobb bevàndorlòt, de a ciganyokat nem, mert csak nyug a nyakukon ès pènzbe kerulnek, ugy mint nekunk. Mi se kèrunk a cigànyokbòl, de ha a mieink, akkor azt elkell fogadnunk (sajnos)
pacsni
@Csizmás Kond: nem korcsultak el, de ha megnèzed a statisztikàt a Svèdeknèl sose tortènik semmifèle nagy problèma, nincs korupcio ,nincsennek gyilkolàsok, csalàsok,(kormànyukban) nem beszèlnek a politikusok egymàsròl gyuloleteket, az èletszinvonalban
ok az elsok minden szempontbòl az Europai orszàgokat nèzve.
pacsni
@Manhattan: igazad van, a viki csinàlta ezt a sok gyuloletet, mert rengeteg magyarembert buzdit egymàs ellen, lebecsul mindenkit aki nem az o pàrtjàt tamogatja, ès ha lehet megbosszulja vagy igy, vagy ugy.
varirmag
Milyen undorítóak azok az állandóan rettegő,gyűlölködő (puhagerincű,hazug) itt élők akik
folyamatosan oda sz...nak ahonnan esznek !
Heller ha annyira rossz itt a helyzet és annyira fél, hogy mer a 61-es villamoson utazni,nagy hangon kiselőadást tartani a vele utazó ismerőseinek. Nem örzi őket a TEK, nem köpi le, nem rúgja fenékbe senki. Azt tehet amit akar. Ő is olyan lény mint az aki
körbe köpködte a magyarokat aztán vénségére idejött hogya mi adónkból gyógyítgassák.
Hogy fér mindez a képükre.
A rettegőknek meg jó hír ! At új célország : SVÉDORSZÁG !!!
pacsni
@Csizmás Kond: nem èpp igy van, de nagyon minimàlis a statisztika amit kimutatnak a Svèdekrol.
Csizmás Kond
@pacsni: A svéd már annyira átliberózótt, hogy a saját énjét is megtagadja.
pacsni
@Csizmás Kond: lehet, de èn errol nemtudok
Yoda69
Indulhat a bekamenet Svedorszagba. Mutassak meg magukat ott is, ugyanugy, mint ahogy tettek Brusszelben.
Mellesleg nem ertem miert akadt fenn ezen kurmanypart, amikor valoban nagy az idegengyulolet. A jobbik szinte mar uj fajelmeletet gyart, amihez a trafikdesz csendben asszisztal.
hetöndöe
www.svedasztal.com/svedmunkapenz/mi-jar-a-sved-kepviselonek-70149.html

www.origo.hu/nagyvilag/20121129-lemondott-a-rofogo-sved-szelsojobboldali-kepviselo-a-rasszista-kijelentesei-miatt.html

Van még mit tanulnunk tőlük,nem mindig lehülyézni kellene a minket bírálókat,hanem talán egy kicsit elgondolkodni az óriási mellény azonnali felhúzása helyett.
dömdödöm
Nem Magyarországot sértették meg ilyen videóval szerencsétlen hanem a kormány tevékenységét bírálják és összemossák a szélsőjobbal .Magyarországon nincsen idegengyűlölet hanem egy szándékosan uszítással elért közöny van a külföldiek ellen . Ez a video a skandináv média válasza a magyarországi érdekeit súlyosan megsértett és itteni befektetéseiket értelmetlenül lenullázó reményeink szerint még 6 hónapig hatalmon lévő kormány részére . :-(
Csizmás Kond
@hetöndöe: Az első linkre...
A képviselőkön persze spórolnak de azért a kirakatban jó-drágán tartanak egy királyi családot...az sem semmi...
a másodikra...na abból is van amit tanulni...
dömdödöm
Azért veszélyes ez a szabadságharcos vergődő politika és a szélsőjobb térnyerése mert előbb utóbb ha nem fejezik be akár háborúba is torkollhat :-(
hetöndöe
@Csizmás Kond: Fenntartanak egy királyi családot,ez így van de nem nyomorog több millió ember csupán azért,hogy pár százezeren jól éljenek az ország kirablásából,mint mutyisztánban.
Sok magyar ember cserélne életvitelt egy ottanival, a szociális hálójukról nem is beszélve.
Akkor még nem is beszéltünk a demokráciáról.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Na a nyomorgás azért ott is ugyanaz mint itt, tudom mert jártam ott.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Andersen már réges-régen elhunyt.:-)))
Yoda69
@dömdödöm: Haboru? Baszni csak az tud, akinek felall farka.
Magyarorszag hadsereg nelkul ugy tunne el a vilag terkeperol, mintha sosem lett volna ott.
Es a tortenelem sem a mi oldalunkon van. Nem sok olyan haborut tudsz mondani, ahol a magyar gyozedelmeskedett.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Az igaz épp ezért jobb személyesen szétnézni mint csak újságokból dokumentálódni.
Olvasgass az adórendszerükről, az alkoholárakról a cigarettáról a luxusdolgokról...el fogsz képedni.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Persze,hiszen ezért özönlenek százezrével mutyisztánba a haldokló nyugat állampolgárai.:-)))
Csizmás Kond
@hetöndöe: Ja, most értelek...azért csak olvasgass, hogy hány svéd dolgozik külföldön, hányan adóznak külföldön stsb...megéri.
darwin
@Yoda69: Háború nélkül is eltűnik a magyar,mert ilyen sz@r helyzetben nem szaporodik.
@Meine Ehre heisst Treue: Már nem százezrekben kell mérni.Kisvárosunkban 30,a környező településeken 70-80 %.
A Dunántúlon lehet,hogy más az arány,de erre, katasztrofális.
Yoda69
@darwin: Jogos a 2 pont. Nem hogy nem szaporodik, de 100 ezres nagysagban hagyja el a sullyedo hajot.
darwin
@Yoda69: Az a baj,hogy mind a kettő igaz...
Csizmás Kond
@Yoda69: A süllyedő hajó elhagyása patkánydivat, élősködő szokás. addig rág mik lyukat nem csinál majd iszkiri.
Yoda69
@Csizmás Kond: Hova iszkiri? Be a vizbe? Igy is ugy is halal var, csak pontagyu lenykent ez fel nem foghatja.
Es sajnos a hasonlat nagyon ul Magyarorszagra is. Az orszag sullyed, amit a pontagyu fideszfanok meg nem fognak fel, es a halalba szavazzak az orszagot.
dömdödöm
@Yoda69: akkor meg mond meg miért kell olyan politikát folytatni ami kívül belül feszegetni ilyen módon a határokat ? Hol van ez megírva hogy be kell gyalogolni újra és újra egyes őrült fazonok politikája mentén az évezredes konok csapdába ? :-(
Yoda69
@dömdödöm: Jo kerdes. Csak rossznak cimezted :)
De remeljuk elobb utobb valaszt kapunk ra. Legkesobb jovore, miutan feltoroltek a fidesszel a padlot.
libelle
@kopeba: Ez jellemzö erre az országra és a magyarokra. Senki nem tud semmit, de azt nagyon.Minden hülyeséget összefirkálni TOP !!! Miert fizessenek a Kanadaiak a mi cigányainkért??? Mit tesznek a mindenkori kormányok, azért, hogy rendbekapják ezt a tarthatatlan helyzetet. A jelenlegi kormány az pedig a legnagyobb NULLA ezen a téren is. Várom, hogy mikor kerül be valamilyen hülyeség az alkotmányba a cigányságot illetöen. ( A magyar alkotmány olyan mint a LUDAS MATYI ) csak nem annyira okosak azok akik összefirkálták. A cigánypecsenye pedig azért nem lehet cigánypecsenye mert a "cigányok" kérték !! ugyanis ök találták ezt diszkriminációnak. A cigányzene helyett is mást kellene kitalálni? Roma vagy Sinti- zene hm. nem jól hangzik
libelle
@varirmag: neked pedig az arab félsziget. Ott nagyon jól fogod érezni magyad RASSZISZT
varirmag
@libelle: Köszönöm, de már voltam az araboknál !!! Udariasak,nagyon kedves,jó vendéglátók .
Úgy gondolod hogy eben az országban aki nem "rettegő" az mind "rasszista" ???
libelle
@dömdödöm: Megemelem Inteligenciája elött a kalapom. Ez a hazug manipulativ kormány mindenböl egy hazugságot csinál. A saját mocskukat rá akarják kenni a népre, sajnos sokan mindent elhisznek!!! Ezenkivül egy DEMOKRÀCIÀBAN mindent lehet irni, kritizálni stb. Miert kérjen a Sved TV bocsánatot? Az igazságért! Ja ez a szó a kormánykörben teljesen ismeretlen.
Vizual
A német sem kért. És? Padig az ütősebb volt. Gyerekcsatorna, hogy megértsék a gyerekek. Ők igen, a magyar kormány NEM.
libelle
@varirmag: Ja addig amig vendég a vendég. Esetleg egy szép bibliával a zsebedben ellehet menni vendégségbe. Ja és mutogatni a bibliát!!! Azt követöen várom a véleményed. Ki retteg iit? ( vannak akik félnek, de azok közé a rasszisták nem tartoznak) Aki nem azt a hülyeséget beszéli amit a jelenlegi kormány. Na még nem kell félni de mit hoz a jövö??? A svedek kérjenek bocsánatot, a német gyermek müsort pedig majd jogi uton elhalgattatja.HAHAHAHAHA
varirmag
@libelle: "Ki retteg iit?"

Olvastad a cikket ?

Nem bibliával mentem,hanem kofferral és egy utazási irodával !
világlátó
Svédország történelmét tekintve is összehasonlíthatatlan a mi országunkkal. Ott is volt egy rövid időszak, amikor több mint egy millió hirtelen elszegényedett ember vándorolt ki Amerikába, Kanadába, de több mint 300 ezren visszaköltöztek. A svéd ipar a déli országrész agráriuma, és a fejlett élelmiszeripar , a szolgáltatási szféra magas szinten tudja tartani a társadalom életszínvonalát. Az oktatás teljesen ingyenes, de a tanulók utazása és ellátása is. Ott is élnek bevándoroltak, de a svéd jogállam, az adminisztráció feszesen szervezett, legfeljebb néhány elveteműlt szédül oda cirkuszt csinálni, de azt meg hamar elrendezik. Más a svéd társadalom mentalitása, más az idegeneekkel szembeni attitüdje, az iskolázottság eleve magával hoz egy olyan kultúrát is, amitől a nyugalom, a békesség és a mértéktartó jólét jellemző.Ha egy stáb arra jut hogy be kell mutassa közép kelet Európa szélsőségeseit nálunk ezt megtalálja. Nem a svédeknek kell bocsánatot kérni, hanem nekünk Európától hogy ílyen csúfságra jutottunk. Szigorú önvizsgálat kell minden szinten, mert holnap még rondább képét mutathatjuk szeretett hazánknak. Belül és kívülről is fel kell rázni az ország népét, hogy lássa mindenki mivé lettünk, hogy meg kell állítani azokat a folyamatokat, amelyek olyan táptalaját adják a szélsőségeknek, mint a cigányok elleni bakancsos, csendőrséget játszó csoportosulások, a zsidózás, és más a másként gondolkodók elleni nyílt és burkolt kirohanások.Van egy rossz hírem, nem vagyunk még a gödör alján, de keményen kaprunk még lejjebb. A svéd film csak egy felszines diagnózis. Mi lesz, ha komolyabb önvizsgálatot, vagy komolyabb konziliumot tartanak majd " felettünk " azt kutatva, mennyire fertőző a betegségünk.
Én nem szeretnék elmenni ebből az országból, Svédországba sem.Ezt az öntelt, tiltakozást és ostoba vádaskodást viszont abba kell hagyni és alaposan körülnézni itthon.
genyó kapitány
Azt nem tudom, hogy mekkora az idegengyűlölet, de a svéd tévéseket én gyűlölöm. :)
spu00
@világlátó: Talán Önnek kellene körül nézni itthon, s egyben tájékozódni a történtekről.Azt, hogy volt egy pár jobbikos felvonulás, nem most ,régebben az nem jelenti, hogy általános. Svédországban a cigányok regisztrálása most általános, ez milyen kultúra fölényét bizonyítja? Érdemes volna tanulmányozni a magyarság történelmét, azt, hogy milyen befogadó volt már az állam alapítástól. A cigányságot és a zsidóságot is befogadta az akkori hatalom, s védelmet is biztosított a részére.Ne beszéljen olyan kultúráról más ország részéről ami nem létezik.Francia országban zsidókat öltek meg, cigányokat vegzálnak, Olaszországban dettó. Miről beszél Ön? Ha megnézi, hogy melyik országban dotálják az Ön által sajnált kisebbségeket jobban, mint nálunk, akkor rájön, hogy nem nagyon talál ilyent.S ha elmegy európába, rájön, hogy ott jobban utálják a külföldit, mint nálunk, kivétel aki ott hagyja a pénzét, de csak addig.Ön miért utálja saját hazáját? mert csak ilyen ír olyant , mint Ön, s az Önhöz hasonlóak.
bakegya
Übersovszky már überelt-be és visszaintegettettek az 56-os honleányokkal,és azokkal akiknek melegük volt itthon a munkába és ott kényelmesen elkerülhetik nagy ívben a munkaerőpiacot is-MINT KIDERÜLT-igen nagy a kontraszt-és ezzel szembesülni előbb vagy utóbb kénytelenek leszünk.Felháborodás helyett,okulnunk kellene,na de ez a jelenlegi kurmányunknak nem áll érdekében.Revansot venni,mint a faltörő kos annál inkább!
A LÉNYEG A DEMOKRATIKUS ALAPJOGOK SÉRELMÉT FESZEGETTE A KÉRDEZŐ,ÉS ERRE A LEGKÉZENFEKVŐBB NEMZETKÖZILEG ELISMERT EMBEREKTŐL KÍVÁNTAK INFORMÁLÓDNI-MINT AHOGY EZ EGY JOGÁLLAMI KERETEK KÖZT JÓL,KÖZKÍVÁNATRA KONSZOLIDÁLT IGÉNNYEL MŰKÖDNI IS SZOKOTT.Csakhogy ez az ország ma Közép-Európa szívében a valóságban nem Magyarország.IGAZAT MONDOTT HELLER ÁGNES.Itt megint,mint már oly sokszor a történelmünkben az uszítás,a gyűlölet a primitív játszmák tömkelegének és az egyre mélyülő elszegényedésnek helye feneke működtetik,A BŰNBAKKERESÉS PRIMITÍV HEGEMÓNIÁJÁVAL MEGFŰSZEREZVE,egy szűk érdekszövetség által működtetve..Teljesen mindegy melyik "közizgatási" csatornára kattintunk-csak az egypártrendben igazodhat el nem csak a magyar kultúrpiacon...élő és vegetáló magyar.:)
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: országunk népe még a pirézeket is utálja! Ugye tudsz róla?? :)))
sbl
Nem ismerik a magyar közmondást: "Amilyen az 'Adjon Isten, olyan a 'Fogadj Isten!"?
Ha valaki a Hazámról valótlanságokat terjeszt, azt miért kellene szeretni?
Heller Ágnes, meg a többi a svéd TV-nek nyilatkozó elkövetett már annyi dolgot (És még mi mindent el fognak várhatóan ellenük követni!), hogy ne legyenek a szívünk csücskei.
kkalman
Echte ungarische származásom okán, had kérdezzem már meg, ki számít nálunk idegennek, aki érintve érezheti magát az idegengyűlölet által?
sbl
Olvasd el a különféle megnyilvánulásaikat évekre visszamenőleg!
Egy részük rágalom, a többi valótlanság csak "simán".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.