A keveset keresők, a kisgyerekes családok, a kutyájukat busszal furikázó budapestiek, a beteg rokonaikat ápolók és a túlórázó tanárok biztosan örülnek majd, hogy itt az új év. Nem úgy a bundázók, a szabadságaikat gyűjtögetők és a népszavazások magányos kezdeményezői. Néhány újdonság, amely 2014. január elsejétől az életünk részévé válik. Az adórendszer egyik változásának körülbelül 250 ezer család örülhet, jórészt azok, akik keveset keresnek. A családi adókedvezményből családi kedvezmény lesz, mert a személyi jövedelemadó mellett már az egyéni járulékokból (nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékból) is levonható lesz a gyerek után járó kedvezmény. Eddig ugyanis az volt a helyzet, hogy hiába járt két gyerek után havi 20 ezer forint kedvezmény, ha egy havi bruttó 100 ezer forintot kereső kétgyerekes egyedülálló anyának nem volt 20 ezer forintnyi adója (100 ezer * 16 százalékos adó = 16 ezer forint szja). Ő nem tudta teljesen kihasználni a lehetőséget, 2014-ben viszont már igen, mert a maradék 4 ezer forintnyi adót le tudja vonni a 17 százaléknyi, azaz esetében 17 ezer forintos járulékból. A járulékokra is kiterjesztett családi kedvezményt először abból a bérből lehet levonni, amelyet január 10. után folyósítanak.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

abacs62
Minden Kedves Propeller-kommentelőnek fideszmentes Boldog Újévet kívánok,,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
joopapa
Akárki nyeri is a választást ezeket az adakozásokat vissza vonják mert nem lesz rá fedezet! fidess maffia mentes Boldog Új Évet Kívánok!
Január
Itt az új év, új jót hozzon!
Régi jótól meg ne fosszon!
De, ha újat nem is hozhat,
vigye el a régi rosszat!
BUÉK. mindenkinek!
JAJMÁR
A jövő elkezdődött ! Boldog jövőt Nektek, a Propellernek, és Boldog jövőt Magyarország !

Csak az x-et jó helyre kell tenni, mer' ez a mi dolgunk, és nem is kevés :)
Desischado
@abacs62: Köszönöm, és viszontkívánom neked is!
Desischado
@JAJMÁR:Köszönöm, neked is, és a kis "pocaklakónak" és a kedves családodnak is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.