A volt szocialista államtitkár legkorábban csütörtökön mond valamit arról, van-e, és ha igen, honnan, több százmilliós vagyona egy ausztriai bankszámlán.

Az eddig megjelent találgatások között volt cég- és ingatlaneladás, és egy gyanús önkormányzati kötvénykibocsátás is, de a tények alapján egyik sem lehetett a rejtett gazdagodás forrása – írja az Origo.

A Magyar Nemzet forrásmegjelölés nélkül korábban azt írta: Simon Gábor 2008. januárjában értékpapírszámlákat nyitott Ausztriában, amelyekre 2008. január 28-án és 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 163 ezer dollárt helyezett el. 2013. október 16-án betétszámlájának egyenlege 770 ezer eurót, több mint 240 millió forintot tett ki. Ezt az összeget Simon Gábor nem tüntette fel egyetlen vagyonbevallásában sem, és személyi jövedelemadót sem fizetett utána.

Az Origo szerint Simon Gábornak a cégnyilvántartás szerint két cégben, két betéti társaságban volt érdekeltsége: a Simon Communication tanácsadó cég 2009-ben, végelszámolással, jogutód nélkül szűnt meg, tehát ezt biztos nem adta el. A másik cégnek, az 1996-ban alakult Dolszix Bt.-nek a nyilvántartás szerint mérnöki tevékenység, tanácsadás volt a fő tevékenysége, Simon 2007-ig volt beltagja, de a cég ellen 2009-ben végelszámolás indult, és hivatalosan 2011. augusztusában megszűnt, azaz ezt sem adhatta el.

Az Index kedden este a 18. kerület kötvénykibocsátásával kapcsolta össze Simon Ausztriában tartott vagyonát: a lap forrásmegjelölés nélkül azt írta, Simon ugyanabban a bankban nyitott számlát, amelyik a kerület kötvénykibocsátását finanszírozta, és a cikkben ugyan nem írták le, de több helyen utaltak rá, hogy a Volksbankra gondolnak. Simon 2006-tól a kerület országgyűlési és önkormányzati képviselője is volt, valamint 1999 és 2004 között tanácsadói szerződése is volt a szocialista vezetésű önkormányzattal.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Arra nagyon kiváncsi vagyok, hogy a banktitok hogyan került a Magyar Nemzethez. Nagyon szeretném megtudni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vidi500
@orogordog: Az emberi természetből adódóan igen, azon a szinten csorog a fekete pénz, persze tisztelet a kivételnek, amiből kevés van.
herczeg0210
Ha igaz, hogy 2008 körül tette a bankba, akkor ez most időzített dolog volt a mAGYAR nEMZET részéről, mert valószínűleg már régóta tudták, csak arra vártak, hogy mikor kell. Most a paksi szavazás előtt, vagy akkor előkapták és bedobták!!! És kész. Simon meg mafla volt, de lehet, hogy buta is, meg azért gerinctelen is, mert azt igérte, hogy csütörtökön! Aztán szart ránk, ahogy a politikusok szoktak.
jancsik68
A szeged-csanád és a pécsi püspökségek lopott vagyona után miért nem nyomoznak ilyen nagy vehemenciával? Ja azt mgszüntette a jóistenke!!Vagy lopni és csalni az keresztényi privigélium??
Zsuga
Ezek után érdemes lesz a kormánypártiak és seggnyalóik vagyona felől is kutakodni, mert mint Gréczy Zsolt is mondta, néhány fideszes 100 millióért már le sem hajolna.
keresztapa
Jobb ha nem tudjátok, honnan van a pénz, mert ha tudjátok az sem jelent semmit, mert azt csak mi tudjuk, hogyan kell titkosított pénzt használni!
pacsni
azt hogy a vikinek honnan van a triliàrdjai ès titkos vagyona azt senki nemkèrdezi?
Talàn fèlnektole megkèrdezni? ha en talàlkozhatnàk
vele csak 10 percre annyimindent kèrdeznèk tole, hogy mèg egy kopiuter se tudna vàlaszolni a kèrdèseimre, csak sajnos vikivel nemlehet osszefutni, mert ugyvigyàznak rà, mint az inkubatorban egy ujszulottre, de a viki ezt tudja, mert ha osszetalàlkozna az emberekkell màr règen valahol ottlenne a Farkasrèti temetobe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.