Minden korábbinál több, 22 842 milliárd volt január 31-én a központi költségvetés adóssága, ami 843,9 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz képest – derül ki az Államadósság-kezelő Központ előzetes adataiból.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben az MSZP-s képviselőknek adott viszontválaszában kijelentette: „igenis, csökkent az államadósság". A miniszterelnök szerint hazánk azon négy vagy öt uniós ország közé tartozik, amely képes volt folyamatosan csökkenteni az államadósságát.

Rekordmagas az államadósság – Orbán két napja mondta, hogy csökkent

Varga Mihály korábban arról beszélt, hogy a paksi bővítés adósságnövelő hatása nem veszélyezteti azt a célt, hogy az államadósság a következő tíz évben is csökkenő pályán maradjon. Ő is hangsúlyozta: az elmúlt évek kormányzati lépéseinek köszönhetően az államadósság csökkenő pályán van.

A Napi.hu azt írta, hogy a szeptemberi-októberi zsugorodás után novemberben csaknem teljesen lenullázódott a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap vagyona, így 2013. november végén a különféle eszközökben már csupán 16,3 milliárd forint állt az ÁKK legújabb adatai szerint. Ebből a pénzből csökkentettük volna az államadósságot.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Én amikor mondta tudtam már, hogy ez se igaz. Mert nem azt figyelem amit mond, hanem amit csinál.
Ha az mondja "ruszkik haza, nem leszünk gyarmat" akkor biztosak lehetünk benne hogy hamarosan azok leszünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Én amikor mondta tudtam már, hogy ez se igaz. Mert nem azt figyelem amit mond, hanem amit csinál.
Ha az mondja "ruszkik haza, nem leszünk gyarmat" akkor biztosak lehetünk benne hogy hamarosan azok leszünk.
nezelodo
Nem lehet felróni neki, hogy elfelejti, mikor mit hazudott, hiszen az csak akkor esik meg vele, ha beszél. A tragikus az lesz, ha saját maga is elhiszi, amit mond.
Hellcat
Nem tanultátok még meg hogy amit mondanak annak az ellenkezője az igaz?
bukfenc
Szerintem, már otthon is papírlapból beszélget a családjával...
: - Drogozik! (hogy finoman fejezzem ki az elmeorvos által felírt gyógyszereket)
Teljes "elmebomlásban" van...

Ő, most abban a stádiumban van, mint Brezsnyev utolsó éveiben, néha vannak tiszta pillanatai (ami a biológiai szükségleteiben ki is merül),
de minden más, mint, pl: húsz szavas összetett mondat, na, az már nem megy...:))
Sem az értelmezése, sem a fejből való elmondása...

Büszke lehet rá a fidess

Európában és a történelemben ő a második tudathasadásos "első ember" !
(ha másodszor is megválasztják megelőzi Hitlert)..

Akkor: -Isten irgalmazzon Magyarországnak!
szöszmösz
Én az iskolában is azt tanítottam, hogy aki nem bízik az emlékezetében az ne hazudjon. :)
Pálinkafőző Rézüst
Sanya keripapi szerint is a növekedés tulképpen csökkenés..Van a fideszben egyetlen-egy nem értelmi fogyatékos a vezérkarban??
F_Viktor
@Pálinkafőző Rézüst: Sanya véletlenül nem fordítva mondta?
A csökkenés növekedést jelent? :-))
Pálinkafőző Rézüst
@F_Viktor: nem, a növekvő bűnözést, és növekvő felderítetlen ügyeket próbálta csökkenő tendenciaként megmogyorózni a beteg fejével...:(((
F_Viktor
@Pálinkafőző Rézüst: OK, a csökkenés növekedést jelent, az Eltolcsy nagy beköpése volt :-)
A Tündik bündije
Szólni kéne ennek a túlművelt gipszjakabnak, hogy a grafikont nem jobbról balra olvassák.
szablyafűrész
Fúúúúú...valaki csomagolhat, két nap alatt meghazudtolni Orbánt, ez Gengszterisztánban minimum állásvesztés...
JAJMÁR
@A Tündik bündije: puff! Pont most akartam, -és le is írom-, hogy majd megmagyarázza, hogy a grafikont fordítva kell olvasni :D
lópicigáspár
Az lehetetlen, hisz az összes fideszes önkormányzattól átvállalták az adósságot, ez meg ugye csak úgy lehet, ha van fedezet... vagy nem!?
joopapa
@Pálinkafőző Rézüst: Szerintem ez nem kérdés, hanem kijelentés! Nincs a fideszben egyetlen-egy nem értelmi fogyatékos a vezérkarban!!!
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
coni
@lópicigáspár: Az önkormányzati adósságot eddig is beleszámították az államadósságba.
Ez pont olyan mint amikor átteszem egyik zsebemből a másikba a pénzt (adóspapírt). Az összeg nem változik.
Csak annyiban érdekes, hogy most már nem lesznek elszámoltathatóak az egyes önkormányzatok.
A kutya se kérdi tőlük:
"oszt mibűl építették ezt a szép főteret a világító szőkőkúttal a falú végén???"
F_Viktor
@coni: Jól beszélsz, mivel államháztartáson belüli tranzakcióról volt szó, nem pedig az államháztartáson kívüli szervezettől történő adósságátvállalásról.

Elszámoltathatóak lesznek, a szigor az, hogy nem tervezhetnek költségvetésükbe működési hiányt, valamint a stabilitási törvény életbe lépésével idén január elsejétől kezdődően kormányzati engedély szükséges éven túli önkormányzati hitelfelvételhez.
joopapa
Miért akarnak ezek nyerni idén is! Mit tettek ezért az ország lakóiért a gazdagokon és a haverokon és a se... lokon kívül! Az állam adósság nő!!! A bérek vásárló értéke csökken az átlagbér alatt keresőknél és az átlag családoknál!!! Nincsenek igazi munkahelyek csak a közmunka! Az egészségügy hááát nem az igazi sőt! Nem oldották meg a deviza hitel kérdést! A manyup pénzt ellopták és leamortizálták! A földeket a haverok kapták, például a vittorio haverja a csoda "ember" a mészáros löci, a trafikot elvették aki évekig csinálták és odaadták például a házi kobzos palcso tomikának! A legfontosabb helyekre mint például a birói hivatal elnöki pozícióba kilenc évre ültették az emberüket!És most itt a paks, itt sem tárgyaltak egyeztettek senkivel sem! Még mi van itt don vittorio, amit még el lehet lopni? Mit lehet még szétbarmolni? Tudja valaki? Mondjuk a fidess maffia lopó ereje olyan mint a Supermené, emberfeletti!!!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Csökken és kész,úgy is elhiszik az idióta fanok és fan-nék ,mert kimosták az agyukat!
Dr. Felipe
Ezt a magas államadósságot még megfejeli a csúti böszme egy csinos "kis" orosz hitellel amit nem véletlenül titkosítottak le mert csak az oroszoknak és simlicska talicskának kedvező de nem a zországnak.
A zországnak annyi a következő 30 évben.
nyanya001
Már írtam
Ez a gond nem a Simon be nem vallott milliói !
F_Viktor
@joopapa: Írod:
"Mit lehet még szétbarmolni? Tudja valaki?"

Emlékszel mit mondtak ezek a fijjúúk 2010-ben?
A ballib kormány már mindent ellopott, többet nem lehet.
S látod milyen szép kis felsorolást sikerült írnod :-))
F_Viktor
@nyanya001: Igazad van, de Simon ügye felett sem szabad elsiklani...
Dr. Felipe
Ezt a sok hitelt amit felvett a felcsúti böszme soha az életbe nem tudjuk viszafizetni csak most nem az IMF nek tartozunk hanem az oroszoknak, azerieknek és mindenféle ázsiai népeknek meg az araboknak.
Nagyon hosszú ideig leszünk gyarmati ország mert a hitelezők egyszer benyújtják a számlát. Az teljesen mindegy hogy ki lesz kormányon akkor, az "fájni fog" mert fizetnünk kell a mostani rongyrázásért.
joopapa
@F_Viktor: Nem emlékeztem, de igaz! De akkor ha ezek nyernek, akkor, ennek az országnak és az emberek nagy részének kakukkoltak!!! De remény hal meg utoljára:)
Hellcat
Hol van ilyenkor a tavaszi a csizmás a nahát meg a kardhal? Erre mondjatok valamit...Akár hogy is nézem az a diagram csak megy felfele mint az állat...
orogordog
4 év szar munkájának a gyümölcs is kaki! fidesz leszerepelt!
nyanya001
@F_Viktor: Nem bizony !
Simon holnapra ígérte hogy válaszolni fog !
F_Viktor
@nyanya001: Kíváncsian várom válaszát. :-)
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@nyanya001: Az is baj,pusztuljon a férgesse (simon,kisbetűvel)ilyeneknek takarodni kell a közéletből!Kizárják az MSZP-ből, éééés...röhög a markában a száz millióival ,következmény???Semmi
lajospapa
Higgyék el csökkent az államadósság! Sokszor kell mondani és úgy lesz. meg hangosan! A számokkal meg nem kell kukacoskodni! Hinni, hinni, hinni...
lajospapa
Jaj a számokat még csak ideírom , de nem kell vele törődni. Az ÁKK. ( Államadósság Kezelő Központ) szerint az államadósság 2010 kormányváltáskor 19933( ezer!)milliárd forint volt. 2013 dec. 31-én 21998 (ezer!)milliárd forint. Ez utóbbit ha kellő magasságból nézzük, kisebbnek látszik ugyebár? Ennek csökkentésére lett lenyúlva 3000 (ezer!) milliárd nyugdíjpénz amely már nem is látszik. De ezzel nem kell törődni, hanem hinni...
szaboria1
Na itt látszik meg sok olyan dolog van amiről nem tudunk mert ugye a mnyp. 3000 milliárd is elment törlesztésre és mint kiderült most azért ingott meg a forint mert megint van egy olyan adósságunknak a törlesztése amiről vajmi keveset tudunk és az a pletyka kering nem vagyunk képesek időben törleszteni.
Csak beigazolódik az a felvetésem, hogy az IMF hitel helyet felvettek sokkal magasabb hitelkamattal hitelt. Amiről úgy érzik nem kell beszámolni mint az IMF hitelnél.
bakegya
...csak halkan mondom,az osztrákok hónapokkal ezelőtt küldték az infót a "kibiztosításról"...most hányadika van szabadságharcoséknál???...
bakegya
Orbán,Magyarország adósságkezelését a Nagy-Putyinra bízta!
Pálinkafőző Rézüst
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: de, van következmény, kibaszták a pártból! A legutolsó fideszesnek nagyobb eltitkolt vagyona van, és mi is történt, történik velük?? jaaaaa, semmi...:(((
Nil
Attól hogy OV mondja attól nem fog csökkenni- max vannak akik elhiszik ahelyett hogy utána néznének és ezt használja ki a fidesz. Szavazói nagy része nincs internet közelben, nem ért a számítógéphez, vagy egyszerűen annyira birka hogy megy a csengős birka után (Kövér :-))
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: fanok, fannék, és vergőcék! Akkor most ki adósítja el az országot???
kiskutyauto
Évek óta tudjuk, hogy orbanisztánban ahol a fekete fehér, mindig pont ellenkezője igaz, mint amit ugat a viktátor... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Pálinkafőző Rézüst: Igaz kibaszták a pártból, de él vígan a százmillióival,mint Marci Hevesen.
Pálinkafőző Rézüst
@Dr.Doktorovics trinitron dr. nos, nem zrika, de olvass el mégegyszer...Él, de párton kívül már!! Ugyanezért a fideszben dícséret jár!
Halszem
Tényleg. Volt már amikor az elmebeteg focista nem hazudott?!
Dr. Felipe
@Halszem: Mikor alszik, bár az ördög sosem alszik, hazudik éjjel nappal.
Desischado
Ennyje gyerekek, most mi a baj? Nem megmondta Hazugovics viktátorovics, hogy "hasítunk"? Miért nem hiszük neki? Ja, tudom már! Mi nem vagyunk nyaloncok! Én látok rosszul, hogy bocsi - rohadt nagy sz@rban vagyunk, vagy a vezírnek van igaza! Melyikünk a hülye agyhalott? Én rá tippelek! Ui: egyébként tavaszi, modera, verőce cimbik most hol vannak? Miért nem hallatják a hangjukat?
összefogás
Ez az "elmebeteg" idióta FityeSS vezér még számolni sem tud.
A bandája mondhatná, hogy nem jól számol a F... vezér.
Hát, fölháborító és nagyon szomorú, hogy ilyen lejáródót, el használódót elmebeteg a BALTÁS VEZÉR és seggnyaló bandája.
ÖSSZEFOGÁS AZ IGAZI VÁLASZTÁS!!!
DR Eric CARTMEN
Jajjj már !!! Az a pár milliárd ide, vagy oda. És hogy szép stadionjaink lesznek, az smafu?? Semminek nem tudtok örülni? Összedobtuk a pénzpocsékoló önkormányzatok adósságát is. Egy kicsit meghúzzuk a nadrágszíjat, még 30 év, és egyenesbe jövünk. Ja... bocs Paks 2. elfelejtettem. Na jó, akkor még 130 év és egyenesbe jövünk ! Hajrá Magyarország !! Hajrá magyarok !! ( hol a gyógyszerem ??? )
soper
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Doktor Doktorovics Doktorov a grafikont nézze, ne Simonon mélázzon.
lajospapa
Még nem rekordmagas máma!Ez abszolút nem igaz! Majd holnap!
nemkati
Azért az felháborító, hogy az államadósság kezelő központ, amit a Fidesz kívánságára 2010-ben Matolcsy alapított, majd amikor fölesett az igazgatói székéből, akkor Varga Mihály esett föl bele a székébe, az nem bír kimutatni valami szédületes csökkenést? Az éjjel-nappal igazmondó 0rbán és kormánya kijelentéseit és 4 éves működését tekintve az a sanda gyanúm, hogy ezek erősen kozmetikázott adatok. Jó lenne már látni, mi is a valóság!!!
coni
A grafikonon még nincs feltüntetve, hogy mennyibe fog fájni az országnak, hogy Putyin pincsije lehessünk. Kamatos kamattal, ráadásul devizában a 3000Mrd sokszorosába fog kerülni, de a beruházás minden járulékos költséget figyelembe véve kamat nélkül is elérheti a 6-8-1000000 Milliárdot, senki nem számolta ki pl. a sugárzó anyag tárolásának költségét, a hűtésrendszer kiépítését, stb...
Ráadásul nem lehet tudni 10 év múlva menniért lehet eladni a felesleges áramot.
ujbuda
@lajospapa: Magyarországon egyetlen embernek nem szabad hinni:Orbán Viktor!!
Yoda69
Ennyit a taho adossag elleni haborujarol. Ezt a csatat is bebukta, de kemenyen.
Ezert kellett bealdozni 3 millio ember nyugdij megtakaritasat?
Sokba kerul az orszagnak a rezsicsokkentes, es raadasnak itt van Paks is.
Zsuga
Ne mondja senki, hogy tehetségtelen politikusok vezetik ezt az országot. Akik képesek ennyi hazugságot elhitetni a választókkal, mégis csak tudnak valamit. Bár ez a valami hazánkat nem előbbre viszi, ellenben őket egyre feljebb.
spu00
Talán érdemes volna a hivatalos 2013-s záró számot megnézni, mely 77,5%, mert ez a mérvadó akár az EU, akár a hivatalos vélemény formálok esetében. Az, hogy időszakonként emelkedik az aktuális kötvény kibocsájtáskor, mely a lejáró tartozások fizetésére szükséges, azok átmeneti emelkedéseket okoznak.Ha ennyire keresik a 3.000 mrd-s manyup pénzt, árulják már el, hogy miből fizették abban az időben az aktuális nyugdíjakat?Kereshetik a 16.000 milliárdos felvett hitelek között a 8 évben.
DogAdventures
A saját életedről mindig neked kell döntened.
nusika
Minden korábbinál több, 22 842 milliárd volt január 31-én a központi költségvetés adóssága, - + 3000 milliárd manyup + 4000 milliárd Moll részvények(az IMF tartalék)+ a stadionokra félretett pénz+ az önkormányzati adósságok kifizetése( azt is a fideszes képviselők értelmes ?? gazdálkodása)... fogász barátjának 1 milliárd és még hasonlók !!!Azt hiszik, hogy az emberek nem követik ezt a sok hazugságokat??
Hajrá ÖSSZEFOGÁS! Hajrá DK!
JAJMÁR
@spu00: 19:59 Tévedsz, a 2013- év végi 77,5 % nem teljesült.
F_Viktor
@coni: Írod:
"Ráadásul nem lehet tudni 10 év múlva menniért lehet eladni a felesleges áramot."

Kérdéseidből ezt lehet pontosan tudni: Nem lehet eladni, mert 2025-27 környékén észak Európa szinte csak zöld áramot fognak használni, nyugat és dél Európát pedig ellepi az olcsó amerikai palagáz és olaj.
Magyarország pedig vagy tőlük vesz olcsón elektromos áramot (gázt, olajat nem, addigra Európába a Gazprom csak nekünk fog szállítani, ezért pánikolnak most), s be sem üzemeljük az új reaktorokat, vagy pedig használjuk a drága, de saját, addigra már elátkozott emlékű Orbán megalomániáját és elmeállapotát tükröző, népnyúzó politikáját szimbolizáló erőműben termelt méregdrága áramot.
spu00
@F_Viktor: Mennyire van tisztában a zöld áram folytonosságának biztosításnak, a napenergia e-faktorának elfogadottságának, a bió-massza termelő területének nagyságáról, a szélerőművek megtérülésének idejének.A palagáz kitermelésének gazdaságosságáról,1 köbméter gáz 10 köbméter víz felhasználása, s honnan, vagy a vegyszeres kinyerés ökológiai károk mentesítése, hogy történik? Ki garantálta, hogy 2022-ben megszűnik a német atom erőmű? Önnek van erről levele.Ez egy bejelentés.És akkor mi van? Tényleg , 20 év múlva több lesz a napsütés, vagy a szeles napok száma?
Mit gondolnak, hogy 5-10 év múlva 3-4x-s áron telepítenek atom erőművet? Jelenleg a hasonló erőművek telepítéséhez 15-20 évre 8-9%-s kamattal adnak hitelt fejlett államok részére. Mi az elmúlt 8 éves regnálás után milyen fejlett ország vagyunk? 2010-ig.
spu00
@JAJMÁR: Elnézést, 79% lett, de a 85%-hoz képest egész jó, nem?
coyote3
B@szki!!! Megint győztünk!!! :)))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.