A Profession.hu felméréséből kiderült, hogy egy-egy szakmában Budapesten akár 150-200 ezer forinttal is többet kapnak a dolgozók, mint vidéken.

A kutatás során fodrászokat, orvosokat, vendéglátósokat és villamosmérnököket kérdeztek meg, és utóbbiakat leszámítva minden esetben jóval többet vihettek haza a fővárosiak.

A felszolgálók, pultosok nem vállalták, hogy arccal és névvel nyilatkozzanak. Ők ugyanis vagy alkalmi munkavállalói szerződéseket kötnek, vagy legfeljebb minimálbérre jelentik be őket. Ennek ellenére egy menőbb budapesti bisztróban dolgozó pultos egy jó hónapban megkereshet 400 ezer forintot is, míg vidéken 250 ezret – írja a Blikk.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@kamazuka: 21:33 Nitrát és arzén van az ivóvízben, és füst is van, mert nem elég, hogy télen mindenfélét eltüzelnek az emberek bent, (szemét, műanyag, stb.) a gyönyörű napsütéses madárcsicsergős jó levegőt is tönkreteszik, mert tüzet raknak ha kell, ha nem valahol, és égetnek. Lim-lomot, füvet, ágat, szemetet, mittudoménmimindentnem :(.
Gyümi viszont rengeteg lesz, ha el nem fagy és nem veri el a jég, és nem viszi el a monília vagy valaki más :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
Ez mindig is így volt. Hiába volt itt rendszerváltás a szocializmusban beidegződött bérarányok - Budapest -vidék vonatkozásában - semmit sem változtak.
Pedig itt is minden pénzbe kerül, az csak duma, hogy megtermeli magának a zöldséget, ezt azt a vidéki.
Csak végig kell nézni sok faluban a kertek parkosítottak, hiába van az illetőnek 2-3 gyermeke, a kertben egyetlen gyümölcsfa sincs, legfeljebb tuja, fenyő és társai. Tehát ezek az emberek már nem termelnek semmit.
Aki ma még vetőmagot, növényvédőszert vásárol az jól benne is van a korban. Fiatalt szinte látni sem lehet a vetőmagboltokban.
Mit jelent ez? Amennyiben kihalnak a még kerttel foglalkozó emberek, már csak a piacon és a multiknál vásárolnak majd zöldséget, gyümölcsöt a kerttel rendelkezők is.
A kertművelés tudása elvész, ez ma már nem érdekli a fiatalokat - tisztelet a kivételnek.
Aztán azt sem lehet szónélkül hagyni, hogy, aki még foglalkozik a kerttel annak sem ingyen vannak a kerti termékek, mert olyan drága a növényvédőszer, vetőmag, kertészeti eszközök, hogy sokszor olcsóbb a multiknál megvenni.
Tudomásul kellene venni, hogy nagyot változott a világ. A vidéki piacokon ugyanazt árulják, mint Bpesten csak drágábban sokszor, mert utazni kell a kereskedőnek az áruért.
Tehát a vidéki élet bizony nem olcsó, csak a munkaerő ára az.
keresztapa
@darwin: Lehet, hogy a szövegértésem problémás, kérdés csak az hogy kinek a szempontja alapján jelentkezik a probléma. Ugyanis @Január: tökéletesen érti azt amit én már a szép korúak vidéki életével példázva említettem. Röviden Fiatalok Pestre, szép korúak vidékre. Csak a jó kereset reményében, ami a fiatalokat Pestre való tömörítését irányozza elő! A vidék épüljön le, nyugdíjas élet szintre mert csak Pest az élhető a fiatalságnak, mivel ott a munkabér duplája a vidékhez mérten. A könnyű munka dupla bérel van honorálva, van szórakozási lehetőség, bulizás, drogozás, minden adva van ahhoz, amit vidéken nem lehet normális munkát végző embernek!
darwin
@keresztapa: Ha megértetted,akkor meg mit hadoválsz drogozásról,lustaságról meg fertőről?Ezek a jelzők nem a vidék-főváros ellentétet példázzák.Amúgy is ellene vagyok az ilyen lesarkított általánosításnak.
szandokan
@miazavalami: Miért, azok milyenek? Te különbséget teszel aszerint, hogy ki melyik párt híve?
keresztapa
@darwin: Amit nem tud az ember , azt nem hiányolja. Avagy csak betanult szerepet játszik!
Üdvözöllek legyen szép napod.
miazavalami
@szandokan: Azt hogy különbséget teszek - e ki milyen párt híve, te tudod a legjobban.
Most te írtál nagy hülyeséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.