A lakhatási szegénység 2013-ban tovább mélyült, másfél millióan élnek lakhatási szegénységben, a szakpolitikai intézkedések – rezsicsökkentés, lakásfenntartási támogatás – pedig nem nyújtottak érdemi segítséget – írja a Napi.hu.

A költségvetés lakhatási kiadásainak mintegy harmada jutott szociálpolitikai szempontból célzott programokra, túlnyomó részéből a közép- és felső osztálybelieket támogatták – derül ki a Habitat for Humanity Magyarország a lakhatási szegénységről szóló elemzéséből, amit a Napi.hu dolgozott fel.

A lakhatási problémák közül továbbra is a megfizethetőség a legnagyobb gond. Az elmúlt évben a lakosság közel fele élt túlzsúfolt lakásban, abból a szempontból az EU sereghajtói közé tartozunk. A szegényebb háztartások több mint 70 százaléka, míg a felső jövedelmi ötödbe tartozóknak csak 28 százaléka él így.

A KSH háztartás-fogyasztási felmérése alapján a háztartások egy főre jutó fogyasztásának 25,6 százalékát tették ki a lakásfenntartási és energiaköltségek, ez 1,5 százalékkal alacsonyabb a rezsicsökkentésnek köszönhetően, mint 2012-ben. Ugyanakkor a rezsicsökkentés nem, vagy csak korlátozottan érte el a legszegényebbeket, akik a közműveket nem veszi igénybe. Kilencszázezer olyan háztartás van az országban, amelyik olyan energiahordozóval fűt, akiket nem ért el a rezsicsökkentés – írja a Napi.hu.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
@csa-csa: Nekem durván 1500 forint a rezsi csökkentésem, mivel fával fűtök arra nincs rezsi csökkentés, ja és spórolók a villannyal és a vízzel is! De a szemét szállítást most emelték negyedévente 6300-ról 8700 -ra! Elvették az adójóváírást, nem fizetik ki a túlóráimat le lehet csúsztatni! A helyi adót 5 ezerről tízre emelték évente! 25 ről 27 re emelték az áfát stb! Én szívesen visszaadóm azt az 1500 forintot ők meg adják vissza amit elvesznek tőlem! De ez a szöveg hogy akinek nem tetszik adja vissza már uncsi, mondom én vissza adóm szívesen már holnap!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
tehát itt is a 2/3-ad járt jól...
A költségvetés lakhatási kiadásainak mintegy harmada jutott szociálpolitikai szempontból célzott programokra, túlnyomó részéből a közép- és felső osztálybelieket támogatták – derül ki a Habitat for Humanity Magyarország a lakhatási szegénységről szóló, ma bemutatott elemzéséből.
pbalage
Hol van ilyenkor a világhírű Németh Szilárd, The World's Best Leader Rezsifighter,
hogy cáfoljon, meg végre zeeemútnyócévezzen?
m.macskosz
Itt a Propelleren néhányan néhányszor már elmondták, hogy nem kell ahhoz diploma, csak józan paraszti ész, hogy aki olyan szinten spórol az energiával, hogy annál jobban már nem lehet, annak ez filléres bevételt jelentett, szemben az árak elrugaszkodásával, amit viszont elmulasztottak kompenzálni.
Azok pedig, akiknél már se gáz, se villany nincs, úgyszólván egy büdös buznynákot sem spóroltak.
* Kíváncsi lennék, hány európai országban van a tejen, a kenyéren 18%-os ÁFA???!!!
*Tegnapelőtt kis híján hanyatt estem.
A -stratégiai szerződéses- Spar-ban csirkelábat láttam
= 450,-Ft/kg áron!!!
joopapa
A gazdagoknak kell a rizsa csökkentés mert eddig drágán fűtötték a medencét!!!
nyanya001
Nem is a szegényeknek találták ám ki !
Ők spóroltak rajta nem is keveset mert amit kapnak ingyen juttatásokat nekik
az is kevés !
csa-csa
@joopapa: ez is igaz! és az előző hozzászólókkal is egyetértek, DE akiket - nem a gazdagékról beszélek! - egyáltalán nem érdekel havi 2-3 ezer ft rezsi csökkenés, hát adja vissza. És most hagyjuk hogy minden emelkedik! Sajnos igen!, de vegyük már végre tudomásul, ha nincs rezsicsökkentés - mint ahogy eddig soha nem volt - akkor is emelkedik minden!!!
joopapa
@csa-csa: Nekem durván 1500 forint a rezsi csökkentésem, mivel fával fűtök arra nincs rezsi csökkentés, ja és spórolók a villannyal és a vízzel is! De a szemét szállítást most emelték negyedévente 6300-ról 8700 -ra! Elvették az adójóváírást, nem fizetik ki a túlóráimat le lehet csúsztatni! A helyi adót 5 ezerről tízre emelték évente! 25 ről 27 re emelték az áfát stb! Én szívesen visszaadóm azt az 1500 forintot ők meg adják vissza amit elvesznek tőlem! De ez a szöveg hogy akinek nem tetszik adja vissza már uncsi, mondom én vissza adóm szívesen már holnap!!!
csa-csa
@joopapa: igaz!, de ha az az 1500 ftocska sem lenne akkor is áll a többi carság!
és tudunk valamit tenni? nem! Tudom! most jön hogy menjünk utcára, meg lövöldözzünk ha kell! hát én pedig békét akarok! Gondolom Te sem szeretnéd ha a hozzátartozóidat eltalálná egy eltévedt golyó, vagy "jó esetben" egy tetves fosztogató áldozatául esne egy óriási káosz közepette!
m.macskosz
@csa-csa: Ne beszélj hülyeségeket, kérlek!
Az árak nem önmaguktól emelkednek, hanem a kormány politikájának következtében!
m.macskosz
@m.macskosz: Tőled is megkérdezem: szerinted Európában van-e olyan ország, ahol a tejen és a kenyéren 18%-os ÁFA van?
tudastar.elelmiszerklub.hu/2012/09/afa-kulcsok-alakulasa-az-eu.html

"A luxemburgiaknál nagylelkűbbek voltak az írek és az angolok, valamint a máltaiak. E három országban 0% az alapvető élelmiszerek áfája."

Dániában nem szaroznak, mindenre 25 % áfát számolnak, de!
Az ottani jövedelmek, kb. a 8-10-szerese a miénknek!
joopapa
@csa-csa: Én nem megyek az utcára és nem akarok lőni senkire, én egy békés jogkövető állampolgár vagyok adózók teszem a dolgom! Ezt elvárnám a gazdagoktól is mert ők csalják el a legtöbb adót ezt tapasztalatból tudom láttam és hallottam dolgokat!
m.macskosz
@csa-csa: 17,16-ot neked szántam, nem magamban beszéltem. :)
nehogymá
@csa-csa: ha ennyire fontos a béke,a nyugalom,akkor a 3oo ft os népszavazás miért volt "sikeres"?annak még volt is valami értelme,de a folyamatos harcok(balf ág)miatti adóváltozások emelések cseppet bosszanthatnak?
1magyar
A szocik gáz- villanyár támogatása sokkal célzottabb és jobb volt. Tényleg azok kapták,akik szociálisan, vagy a kevés egy főre jutó jövedelem miatt kapták, nem a milliárdosok.
Grafix69
Na hát kő a sok ivadék , megmondták fogy a Magyar ,hát Kancsal Matolcsy is megmondta a 16 % adó gyerek nemzésre sarkalja a pártokat ( aztán mégsem inkább kivándorlásra ).A nyugdij ia baromi magas lesz ha lesz ivadék legalább öt me egy az kevés az éhenhaláshoz.
Aztán meg ha elfogynak az alatvalók ki a jó Istent fogunk kábitani mák helyett dumákal a rezsicsöppentéssel. Ja támogatás , volt rá pl hogy azért nem kapott a feleségem semmit mert nem volt etnikum. Komolyan azt mondták neki nem jár semmi , otthol van a kisgyerekel és mivel kurva jól élnek (nulla jövedelemből) nem jár segély meg semmi, dögöljenek meg . De a mocsodékok azt megtudták kérdezni tőle ,hogy :- A férje asszonyom külföldön van ? Igen qva ott van 2600 km re mert ti itt kinyirtok mindenkit.
nehogymá
@Grafix69: ez nem etnikum függő. a gyes meg a családipótlék "bőven" elég ahhoz,hogy ne járjon semmi. amiröl te beszélsz,amire utalsz az csak azért van ,mert ha senkinek nincs munkája akkor adnak segélyt. az egyfőre jutó jövedelem családival nem lehet több a mindenkori nyugdij minimum 9o százalékánál. hiába volt otthon egyedül az asszony valami gyerektartást is tuti számoltak.
m.macskosz
@nehogymá: Az fasza! A mindenkori nyugdíjminimum. 2008.01.01.-e óta
változatlanul, világgazdasági válságtól , kormányváltástól , inflációtól függetlenül

28.500,- Ft. /Ennek a 90 %-a napi egy liter tejre és a félkilókenyérre már-már elegendő:(

Ez nagyjából arra elég, hogy egy méretes kötelet kivigyen magával az ember az erdőbe.
miazavalami
@m.macskosz: Na várjál mán! A kötélre nem jut...

A költségvetés lakhatási kiadásainak mintegy harmada jutott szociálpolitikai szempontból célzott programokra, túlnyomó részéből a közép- és felső osztálybelieket támogatták ,,,,

Ez a legszebb az egészben.
Nem látta valaki enterót?
pityuka
@csa-csa: ...és tudunk valamit tenni? Nem."

Akkor mi a probléma? Így gondolta ezt az a közel negyven százalék is, akik messze elkerülték a szavazóhelyiségeket, amikor meg lehetett volna buktatni ezt a rablóhordát. Akkor most tessék szopni és nyelni nagyokat.
Grafix69
@nehogymá: Mennyenek a p...ba :)) Persze igen számoltak ,hogy a Medve ölelje őket meg.Akkor még nem voltunk házasok de egy lakcimen voltunk és ez nagyon nagy baj volt:))))
human
Ma este az M1-en faggatták a rezsicsökkentés biztost. Nézzétek meg, nagyon tanulságos.
A műsorvezető a köztévéhez méltó kérdéseket tett fel szerintem. Pl.:
Hogy lehet, hogy míg Európában 30%-a csökkennek az energiaárak addig nálunk a rezsicsökkentéssel 25%-ot???
Vagy
Mi lesz a szegényekkel. Őket nem érinti a rezsicsökkentés.
Erre azzal jött, hogy minden panellakó olcsóbban fűt. A műsorvezető pedig felvilágosította, hogy a szegények nem panellakásban laknak :)
Jó kérdések voltak a királyi tévéhez képest.
human
Az pedig nyilvánvaló, hogy a legtöbbet a jómódúak spóroltak meg a rezsicsökkentéssel.
nehogymá
@Grafix69: no,akkor még egy kis finomság. a földalapú támogatás nem jövedelem.ezzel együtt az őstermelőnek is jár a kedvezmény. igy bizony előfordulhat,(mint velem is)hogy 3 gyerekkel,egy aktiv apával 17 év meló után munkanélküliként elhajtottak az önkormányzattól,hogy nem vagyunk jogosultak semmire. a szegény egy gyerekes mercedes kamionos "őstermelő" meg ingyen kapta a kaját a fiának a könyvvel együtt.
szandokan
@joopapa: Tudod, nem nekünk, "medencéseknek" kellett a rezsicsökkentés, én például teszek rá, ez az összeg nem oszt, nem szoroz annak, akinek eddig sem jelentett gondot. Ellenben nagyon sok átlagfogyasztó fizet így kevesebbet, lehet ezt magyarázni a legszegényebbekre hivatkozva, csak felesleges. Aki nagyon szegény,azon semmilyen csökkentés nem fog segíteni.
szandokan
@human: Az lehet, de hidd el, nem volt rá szükségünk. A többit fentebb elolvashatod.
kkalman
Rezsicsökkentés? Persze, már akinek. Lehet mondani, hogy az a 1000 Ft is pénz, de mindent összevetve azért a legtöbb embernek a kapott és elvett egyenlege mínuszos. Magyarul semmit nem érez abból a jóból, amit a kormány ad neki. Azok meg, akik fával fűtenek, nem használnak gázt, semmit nem érzékelnek a nagy rezsicsökkentésből.
lajospapa
Nem is értem a szegényeket! Mért nem fogyasztanak többet? Hiszen úgy sokkal többet nyernének! De mind csak garasoskodik a minimálbérből, negyvenhétezerből ugye meg lehet éni, a többit félrerakja főként svájci bankszámlára, az helyett, hogy elköltené valamely magyar, nem multi áruházláncban. Ezzel is a hazát támogatva. Mért csak a gazdagoknak kell vinni a hátukon az országot anyagilag?
bundi
@Grafix69: szerintem ez a szam azert kacsa...
Ugyhogy ovatosan kell hivatkozni ra...
Valahol le kellene elenorizni...
köhögő bolha
"...a vámbevételek elvesztése, az áfa-csalások és a profitkimentés, vagy akár a termelőipar tönkretétele is olyan terület, ami alapján nagy a valószínűsége, hogy ráfizetői vagyunk az Európai Uniós csatlakozásunknak”...
human
És közben az alsó és felső 10% átlagkeresete közti különbség 7-szeresről 9-szeresre nőtt.
1magyar
Ez a fajta rezsicsökkentés olyan mint amikor a tengerbe beleöntünk 1 pohár vizet, aki meg a szaharában él kap 1 pohár vizet.
mate03
@csa-csa: A gáz ára a csökkentéssel annyi mint 2008 -ban volt! Az élelmiszer ára majdnem duplája,akkor miről is beszélünk?
m.macskosz
@szandokan: Ezért igazságtalan a rendszer! Neked nem kell a rezsicsökkentés, mert -szerencsére- nem szorulsz rá. De, ha nem ilyen töketlen/tökéletlen betonagyú menedzsment uralkodna, simán megoldhatná, persze, csak ha akarná.
Vízfej a rezsicsökkentési bürokrácia, épp úgy, mint a BKV/BKK/VOLÁN/MÁV kedvezmények kezelői. Nem jelentene komoly adminisztrációt annak eldöntése, ki kapjon áram-, gáz-, víz-, tüzifa-, szén kedvezményt és ki ne.
- A NAV-hoz ugyebár befutnak az adófizetők adatai.
- A közműszolgáltatók is látják a fogyasztást.
- A nyugdíjfolyósító is tudja, kinek mennyi a jövedelme.
És, hoppácska: minimálbér után adózik, de csillió megawattnyi áramot fogyaszt?
A kedvezmények adása az utazások kapcsán régi vesszőparipám:
nem szükséges minden hatvanöt éven felülinek ingyen utaznia.
Utazzanak nyugdíjas (kedvezményes árú) bérlettel azok, akik a létminimumnál több nyugdíjat kapnak, de kevesebbet, mint annak kétszerese.
Utazzanak INGYEN, akiknek kevesebb a nyugdíjuk, mint a létminimum.
A többiek viszont igenis fizessenek annyit, amennyit a fiatalok!
(Jelen esetben: akinek a nyugdíja több, mint 150.000,-Ft, igenis fizessen teljes áron, zokszó nélkül, akárhány éves!
Visszatérve a rezsicsökkentésre: ha nem ilyen szemellenzős, csak a kályhától elindulni képes minisztériumok, önkormányzatok, parlament lenne...de mindegyik beszari, nem mer egy lépést sem tenni, mert kézi vezérlés van. És ez bizony a gengszterváltás óta így működik,
ám imádott vezéred teljhatalma óta pláne!
nehogymá
@m.macskosz: a rezsi támogatás lehetett volna sávos,mint az adórendszer volt. alapfogyasztást simán lehetne számolni,1 mosógép,tv hányan élnek egy háztartásban stb. arra kedvezmény utána rendes ár. sporolni csak az tud,akinek van pénze. ezeréves áramzabáló gépekkel nehéz.
m.macskosz
@nehogymá: Bizony, egyetértek. Csak az képes energiatakarékos hőszigetelést, nyílászárócserét, korszerű hűtést-fűtést alkalmazni, akinek van erre pénze!
Strong
ne legyünk már ennyire meglepődve! valaki elhitte, hogy ez lesz a megoldás? valaki azt hitte, ha évente a zsebében marad egy fél havi fizetése, akkor jobb lesz?
ne legyünk már gügyék!!!
A fizetéseket kellene emelni, akkor kit érdekelne a rezsi?

Viszont jobb, ha tudjuk - nem lesznek addig fizetésemelések, ameddig az ország érdeke az hogy olcsó munkát biztosítson bárkinek...
m.macskosz
@Grafix69: Az egymillió soknak tűnik így első olvasatra, de ha belegondolok, hogy a barátaim, a kollégáim, a közeli és távoli ismerőseim közül hányan dolgoznak/élnek ott, már nem is látszik túlzónak. ( Akik hirtelen eszembe jutnak, és akikről tudok.) És én csak egy ember vagyok, hány embernek hány ismerőse, rokona, barátja él kinn?
És nem csak Nagy-Britanniában, hanem Németországban, Ausztriában, az USA-ban, ...:(
m.macskosz
@szandokan: ma, 00:01
Csíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííz.
miazavalami
@szandokan: :-) Ő egy régi ismerősöm...
Szted a legszegényebbeken mi segít? Pedig a rezsicsökkentés célja állítólag az volt , hogy rajtuk segítsenek.
human
@szandokan: Ezek szerint te sem értesz egyet a rezsicsökkentéssel. Szerinted sem ott hat ahol kellene a fidesz kommunikáció szerint.
Les miserables
@köhögő bolha: miket nam irsz?Miféle ipar menz tönkre ?A hadípar mert nem kellett több ágyu az oroszoknak.Az unio segit mindenkinek aki az utobbi 20 évben nem a csodára várt.Tamulni kellett bolns egy szakmát és angol+német nyelvet.Mert a Mercédedz nem fog minden faluba autogyárat épiteni.
karma1
A rezsicsokkentes csak akkor mukodhetne barhol is, ha az embereknek volna tisztesseges jovedelme a MUNKAHELYUKROL, es egyaltalan akarnanak szamlakat fizetni. (Illetve HA tudnanak fizetni). De ha nincs egy eros dolgozo reteg, akinek rendszeres, megfelelo jovedelme van, amit be tud osztani rezsire, kajara, ruhara, muvelodesre, CSAK AKKOR lenne ertelme ennek az egesz baromsagnak,...

Aki egy honapra kap 26 ezer forintot, kozmunkara, az nem eloszor a villanyt fogja fizetni (lehet, hogy mar evek ota nincs is villanya), hanem eloszor megprobal eleg elelmet venni abbol a keves penzbol... Azokat az embereket nem fogja meghatni, hogy a villanyszamlajuk 10 %-kal csokkenne, amikor ugysem tudnanak fozni, mert ha aramot fizet, akkor kajara nem marad...

Az egesz kormany alszentsege ordit az ilyen rendelkezesekbol, de erre senki nem figyel oda,... Pedig a szamok vilagosan megmutattak volna a kurmanynak, hogy ez hosszu tavon nem fog menni, ami nem megy, azt nem lehet eroltetni,... (Bar ok meg most is probaljak, de mar nem annyira, mert az egesz lozung csak aprilis 6-ig volt erdekes,... Utanuk a vizozon,...:-(((
Yoda69
Arra mindenesetre jo volt hogy ez a rezsim ujabb 4 evre a nyakunkon maradjon, mert a sok pontagyu megszavazta oket.
csa-csa
@mate03: Nektek ez a fixa ideátok!
csak nem értitek meg, hogy ha egy curva fillért nem csökkentenének, akkor is
emelkedik minden és mindenkor, amitől nekünk is (kisnyugdíjasok vagyunk!) természetesen lufi az agyunk, de az égvilágon semmit nem tehetünk!
mariaberta
Számoljatok már egy kicsit, feltételezzünk egy négy tagú családot, papa, mama dolgozik, van két gyermekük.
Miután tudjuk egy neves politikustól, hogy 47.000,-Ft ból meg lehet élni, Ha a papa és mama mindketten dolgoznak, az ugye kétszer 47.000, = 94.000.-Ft Na ebből csökkentsd a rezsit. Mennyit nyertek? A további számolást rátok bízom.
m.macskosz
@csa-csa: Elmondom még egyszer, lassan mondom:
normális gazdaságpolitikát folytató kormányzás esetén NEM NŐNEK AZ ÁRAK automatikusan!
miazavalami
@m.macskosz: Súgjál már neki a Kádár rendszerről...:-)
m.macskosz
@miazavalami: ???
Akkor is emelkedtek az árak. Onnan lehetett tudni, hogy elsejétől mi emelkedik, hogy a polcokról eltűntek bizonyos áruk, mert a párttagok felvásárolták, mivel ők már tudták, minek megy fel az ára. Egyébként meg január másodikával --az utóbbi pár évben --mindig bejelentették, minek megy feljebb az ára. Most senki nem jelenti be, mert "piacgazdaság" van.
miazavalami
@m.macskosz: Igen, de nem ilyen mértékben. Nem érezték meg ennyire az emberek.
m.macskosz
@miazavalami: Valahol már írtam, hogy a Sparban 450,-Ft/kg-os áron láttam
CSIRKELÁBAT! A pofátlanságnak nincs határa. :(
Igaz, ez orbánt, lázárt, rogánt, semjént, ...nem zavarja.
miazavalami
@m.macskosz: Most erre mondjam azt , hogy Kanadában a csirkeláb olyan csemege mint itt a mell filé?
Ez van. A fene egye meg ezt a rendszerváltozást ami csak a zavarosban halászóknak jó!
verőce21
Ha már ennyire varjú üzemmódban vannak a kommentelők, legalább utalnák vissza a csökkentéseket szegény közszolgáltatóknak. :)
mate03
@csa-csa: Dehogy nem ! Miért nem mentél el szavazni?
mariaberta
@m.macskosz: Ennél sokkal érdekesebb, ugyan ebben az üzletben a lecsókolbász 1000,-Ft-on felül van és hitvány kulimász, szemben a régi 2,-Ftos kolbásszal. Persze van 570,-ft körüli árban is, de az inkább kolbász kenőcs, gondolom teletömték szójával, mert hús az valószínű nincs benne.
bundi
@verőce21: mondjuk ezt entero-modera-akétharmad-bumeráng-szandokan-tól kérd...ő az aki ezzel kérkedik, hogy ez számára nem jelent semmit...
vagy ha nem is a szolgáltatóknak...van arra érdemesebb is...
gepnarancs.hu/2014/06/egy-hatgyermekes-csalad-kalvariaja/
de mondjuk mi is egy 4 gyerekes családnak adtuk "bérbe" a házunk...mert nem valószínű hogy a közeljövőben használni fogjuk...
csak a számlákat fizessék rendesen ez a feltétel...
szandokan
@bundi: Többet adok én annál olyan helyekre, ahol igazán szükség van rá. A nevem pedig szandokan, kizárólagosan, rendben?
szandokan
@human: @m.macskosz: @miazavalami: Nem azt mondtam, hogy a rezsicsökkentés semmit nem ér, mert ez nem igaz. Én csak azt ecseteltem, hogy akiknek szinte semmilyük nincs, azoknak nem ér semmit. Öket a szegénységből kellene valahogyan kemelni, de ehhez kormány és ember egyaránt szükségeltetik.
human
@szandokan: De akkor mit ér? Kin is segít ez?
csa-csa
@mate03: mert egyik bagázs nagyobb hazug szemét mint a másik!!!
csa-csa
@m.macskosz: "normális gazdaságpolitikát folytató kormányzás esetén .."
csak hogy ilyen sosem nem volt, nincs és nem lesz!!!
m.macskosz
@szandokan: ma, 12:13
ma, 12:13
He-he-he, látom azért ragad itt rád valami a Propelleren:
"szinte semmilyük nincs" = helyesen: semmijük
"Öket a szegénységből" = helyesen: Őket

:) :)) :))) @szandokan:
miazavalami
@szandokan: Meg is kérdeztem , hogyan kellene kiemelni a szegényeket?
szandokan
@m.macskosz: Ennyi hibám nekem is lehet 100 hozzászólás között...:-)
m.macskosz
@szandokan: Megleptél, mivel jó a helyesírásod. Ennyi, és nem több!
Az irónia, úgy látom, már megint nem "jött át". :(
Azért nehogy megsértődj, és idevágj pár millió ...
...szmájlit! :)
szandokan
@m.macskosz: Nem vagyok sértődős fajta. Elég gyorsan szoktam írni, és nem mindig nézek rá, amikor rányomok a küldésre, így előfordulhatnak hibák is, hiszen én is emberből vagyok. A melléütés szerintem jóval kisebb probléma, mint amikor valaki fogalmazás problémákkal küzd, persze az állandó helyesírási hibákkal küzdők körében sincs rendben valami.
kukac50
Orbán a gazdagokat támogatja a rezsicsökkentéssel!
A szegény réteghez nem jut vagy csak nagyon kevés csökkentés,még a gazdagabb réteghez nagyon sok jut.
A kevés jövedelemmel rendelkezőket miért nem étkezési utalvánnyal támogatja a kormány vagy tartós élelmiszerrel, tűzifával Magyart cigányt egyformán kérés nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.