Orbán Viktor jó barátja, a milliárdos felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatait – írja a 444.hu. Nem véletlenül ma: holnap lett volna a titkolózásáért perelt milliárdos gázszerelő másodfokú tárgyalása, amit a 444 és a Transparency International ügyvédje indított ellene.

Mészáros vagyonnyilatkozata szerint 3 cégben tulajdonos, és elképesztő mennyiségű földje van. Többek között 400 millió forintja van takarékbetétben, 20 millió forintja készpénzben, 943 millió osztalékot vett ki cégeiből és az egyik vállalkozásának, a Mészáros és Mészáros Kft-nek havi 1,7 millió forintért ad tanácsot.

Megszámlálhatatlan föld, milliók készpénzben — itt van Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata

A lap szerint megtakarításai és bevételei mint látható folyamatosan nőnek, viszont az elég változó, hogy egy évben éppen hány autója, vagy milyen ingatlanjai vannak.

2013-as vagyonnyilatkozatában Mészáros egy 200 millió forintos takarékbetétkönyvről és 60 milliónyi készpénzről számolt be. Itt is szerepel a 2008-ban vásárolt Audi A6, a 2003-ban épített 360 négyzetméteres felcsúti ingatlan meg az a 100 négyzetméteres, amit 2008-ben szintén Felcsúton egy eltartási szerződés alapján szerzett meg a polgármester. Ebben a nyilatkozatban már nem szerepel a Mercedes Sprinter kisteherautó, ami 2012-ben bukkant fel.

A felcsúti polgármester megtakarításai meghússzorozódtak 4 év alatt.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Van egy központi fűtés - víz-gázszerelő ismerősöm - hozzáteszem kiváló szakember -
1994 óta vállalkozó, de az Istennek se sikerült neki milliárdossá válnia !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vasi20
Ő az egyik rongy,kapzsi,becstelen ember akikre a bemutatkozó oldalon utaltam!
nezelodo
Ennek ellenére szerintem csak egy piti stróman.
nyanya001
Van egy központi fűtés - víz-gázszerelő ismerősöm - hozzáteszem kiváló szakember -
1994 óta vállalkozó, de az Istennek se sikerült neki milliárdossá válnia !
nemkati
@nyanya001: Nem jól válogatta meg a barátait. Meg az ilyesmiket.
coyote3
Irigy ballibbantak!!! Dolgozott Lőrincünk becsülettel és így jutott előre...
gyuszka
Azért ajánlom, hogy az MSZP erős embere Leisztinger Tamás után is szaglásszanak már egy kicsit. Neki évente több milliárddal nő a vagyonkája.
human
@nyanya001: Nem Isten kell hozzá, hanem Orbán Viktor.
nyanya001
@human: Mert ő maga az Isten ! Egyeseknek !
Levendula
Nem tudom, van-e (vannak-e) lánya(-i) Lőrinc úrnak? Két jóképű, okos fiamat szívesen beházasítanám hozzájuk. :)
Dr plágium
@nyanya001:Mert nem nyalta a megfelelő lyukat :)
A
Dr plágium
@Levendula: Én nem tenném :) Hozományért házasodni? Inkább legyen szegény és boldog mint gazdag és boldogtalan :)
postamester
@Levendula: 2 jóképü, OKOS fiút feláldoznál egy " ilyen " apósnak ???
JAjjjjjj !
postamester
Azért nagy lehetett a nyomás, hogy fél év után nyilvánosságra hozta a kamu
nyilatkozatot, mit dolgozhattak rajta a fan-könyvelök, stb...Horváth Úr zöld
dossziéja ???
human
Egyébként szerintetek a NAV szólna, ha mondjuk nála nagyban más számokat vallott volna be a mélyen tisztelt felcsúti polgármester, nagyvállalkozó, alapítványvezető, földbirtokos?
human
@human: Úgy értem, hogy egyáltalán figyeli valaki, hogy összhangban van-e az adóbevallás a vagyonnyilatkozattal?
kukac50
A nyelve már a bokájáig ér annyit nyalt Viktornál.
Cicamama55
Lehet hogy ez is folytatásos regény lesz, s ez az első a rögtönzött változat csak...
gibgab
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/luxusvillajat-nem-vallotta-be-meszaros-lorinc-aki-nyilvanossa-tette-vagyonnyilatkozatat-90609
"Noha a vagyonnyilatkozatból azért látható Mészáros Lőrinc meggazdagodásának körvonalai, korántsem tudunk meg belőle mindent. Nincs például feltüntetve benne az a luxusvilla, amit szépen körbefényképeztünk tavasszal...Hiszen mint az ismert: a Népszabadság listáján Mészáros 6,9 milliárdos vagyonával ért fel a 88. leggazdagabb magyar helyére. Ebből a nyilatkozatban azonban ennek az összegnek csak a töredéke lelhető fel."
human
@gibgab: Nálad a pont. Rogán kispadra ülhet, Mészáros pályára lép.
Fradigege
Jááj má', dikk, azá fotel ámin űl. Az nágyon kíggyó. Rágjam meg a zácskóját.
szjupermen
@gyuszka: Mert ő is az éppen regnáló kormány fejének a barátja?
karma1
@human: 18.34-re: Nagy valoszinuseggel a NAV-tol sughattak neki, hogy mit kottazzon le,... Ha meg vizsgalat indulna az ugyben, ugyis azonnal leallitanak,...

En nem a gyarapodasara lennek kivancsi, hanem az elso, Felcsuton viz-gazszerelessel megkeresett milliocskaira lennek kivancsi, de nagyon. Rockefeller mondta azt, hogy az "en konyvelesem rendben van, csak az elso milliot ne kerdezzek, honnan van",... De Neki mindent elneztek volna ugyis, mert annyit jotekonykodott az amerikai nep- es allam javara, amivel ellensulyozta ezt a kis malort,...:-))
kkalman
Erről a vagyonnyilatkozatról egy régi TV vetélkedő jutott eszembe. Fele sem igaz!
Yoda69
FideSS kiepitette a sajat oligarcha birodalmat. Persze ellenzekben habzo szajjal tiltakoztak ellenuk. Az 1 bites fideszfanok persze ezt is benyelik mint kacsa a nokedlit.
Szandokan hogy is van ez? Te vallalkozo vagy. Te is tudsz evi 5x-os novekedest felmutatni?

Dolgoztam jo nehany helyen eddig. Magyar multinal, kulfoldi multinal, kulfoldon, es sajat bizniszben is. Az evi 30%-os novekedes mar nagyszerunek mondhato. Az evi 500%-os elkepzelhetelen torvenyes uton, hacsak nem a maffia all mogotte.
karma1
@Yoda69: Maradjunk a "hacsak nem..." felallasnal... Esetleg meg szoba johet az "orban az Isten foldi helytartoja all mogotte felallas...".
gyuszka
Miért van ez a nagy felháborodás? Csak az RTL miatt? Európa hét országában eddig is volt reklámadó. Az sem tisztességes, hogy 2012-ben az RTL 6.6 milliárd Ft tiszta nyereségéből csak 5.5 milliót adózott a többi (vagy 12 talicska) Luxemburgba kötött ki
Aki meg akar, győződni az adózott országokról itt van az alábbi link.

www.napigazdasag.hu/cikk/14855/#.U5mGcUFdKus.facebook?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_media_201406
világlátó
Érthetetlen, hogy miért történhet ez meg. Egyrészt itt már nem a láb, de az egész ló kilóg.
Másrészt minden értelmes vállalkozó tudja, hogy az ilyen látványos előbbre jutás csak OV. segítségével /közbenjárására/ az általa erre felhatalmazott engedélyével történhet.Mindez olyan irritáló, hogy egyeseket a további korrupcióra inspirálja, másokkal a földhöz vágatja a szerszámot, látva hogy csak azok jutnak valamire akik mögött nagy a hátszél. Az egyszerű emberek számára már befogadhatatlan ez a sok száz millió.Sokak állítják, nem is az övé mindez, hanem OV.vagyonát ruházták rá, mint strómanra.Akkor pedig hogy is lesz ez elrendezve a NAV által? Összefoglalva, ez a cirkusz csak ellenérzéseket szül, semmiképpen nem motiválja jobb, több minőségibb munkára a szakmabelieket, a vállalkozókat. A földbirtoklás is csak dühítő, hiszen ez az ember a szakmájában dolgoztatja az embereit, ő nem gazdálkodó, aki rendes gazdálkodási vagy üzemi terv szerint előrelátó módon termeli a terményeit, eteti fel egy részét az állataival, exportál, közraktárat tölt fel, értékesít stb.stb.A földek után " járó " pénzügyi támogatás itt a lényeg az ilyen földtulajdonosok esetében.
Az is lehet, hogy ő a próbája a hazai közvélemény hangjának. Minlél több és nyíltan közölt adatot kapunk erről a cégről, annál inkább megszokottá, majd természetessé válik, ami után aztán már fel sem tűnik ez a mértéktelen harácsolás.
Az eredeti tőkefelhalmozás ideje már lejárt, talán abba kellene hagyni ennek a cégnek a további magasságokba való feltornászását. Nagyot lehet esni ilyen magasságból.
chasbáttyó
coyote3 : Te most ironizálsz, vagy sértegeted a becsületes dolgos embereket ?
qxy
@coyote3: Igazad van! " Dógozott"! becsületesen. és spórólt!
de szerintem a hatodik füles után bevallaná honnan van a vcagyona.
coyote3
@chasbáttyó: Halálkomolyan írtam. Nem ment át? :)))))
lajospapa
@világlátó: A baj ott van, hogy akik minimálbér körül tengődnek fel sem fogják némelyek mit harácsolnak. És nincs olyan aki ezt hitelesen elmagyarázná nekik. Hozzájuk csak az jut el, hogy Magyarország jobban teljesít.
nemsemmi
Hát a fiamat mindenképpen rá fogom venni, hogy nehogy eszébe jusson diplomát szerezni, menjen viz-gáz szerelőnek tanulni. Az a tuti!
nemsemmi
Mondjuk Orbánnak nem túnik fel, hogy itt extraprofit fennforgása van jelen.
Amelyik vállakozás meghússzorozza a nyereségét 4 év alatt, az nem igazán kerüli el a különadót. Sőtt valószínűleg államosítaná Orbán.
kamazuka
Magyarország,Svájchoz hasonlóan befogadó ország.
Csórónak lenni nem szégyen,csak kúrva kellemetlen!
spu00
Nem tudom, hogy miért nem indítanak vagyonosodási vizsgálatot, alá támasztva az Önök által közöltekkel? Minden elnyert pályázatnak meg van a története, a hatóság pillanatók alatt megtudja állapítani, hogy volt e sus-mus. A bíróság meg elég független ahhoz, hogy megfelelően ítéljen.Elég csak a tábornok perre gondolni, ahol a bíró kijelentette, hogy a beismerő vallomás nem releváns, s így felmentették, de ők szocik voltak. Képzeljék el ,miként ítélné el Mészárost. Meg kell próbálni.
nemjoezigy
@karma1: "Rockefeller mondta azt, hogy az "én könyvelésem rendben van, csak az első milliót ne kérdezzek, honnan van",... De Neki mindent elnéztek volna úgyis, mert annyit jótékonykodott az amerikai nép- és állam javára, amivel ellensúlyozta ezt a kis malőrt,...:-)) "

Na erre ne számítson senki a magyar milliárdosoktól! Ezek az ész nélküli gazdagodást versenyszerűen űzik. Többségében a saját luxusukat, a (lehetőleg külföldi) bankokba és a köz* számára haszontalan befektetéseiket fedezik belőle.
* köz alatt értem a munkahelyteremtés lehetőségét, amiből végeredményként szintén ezek a férgek gazdagodnának, de legalább a kizsákmányoltak is kereshetnének, egy kicsit jobban élhetnének. Mert azért azt is látni kell, hogy a legtöbb munkaadó a lehető legkevesebbet fizeti a dolgozóknak, hogy a lehető legtöbb maradjon neki. Lásd a nulla mészárost, aki minimálbérért dolgoztatja az 'embereit', de ő maga csak osztalékban 800 milliót adott magának és a feleségének a 2013-as évre.

Többségben aljasak!
nemjoezigy
@világlátó: tegnap, 15:48
Szuper, lényegre tapintó összefoglalása az állapotoknak. Kár, hogy ennek sincs foganatja, ugyan úgy, ahogy a többi nem acsarkodó, tehát jó szándékú hozzászólásnak.
karma1
@nemjoezigy: Igazad van, ha ezek az ujonnan felkapaszkodott milliardosok par szaz millioval jotekonykodnanak, akkor nagyon sok embernek tudnanak emberseges eletkorulmenyeket biztositani, es ezzel maris csokkentenek a meglevo feszultsegeket az emberekben. Talan a fideSS-re sem kopkodnenek annyian, nehezebben lehetne oket megfogni a hazugsagaikon is, hiszen az uj oligarchak visszaosztananak a nepnek is. DE NEM TESZIK, haracsolo modon mindent a sajat zsebukben akarnak tartani, es vegul ebbe a kapzsisagba fognak belebukni, mint ahogy annyiszor lattuk ezt mar a tortenelem soran.

Azt hiszem, erre mar nem kell tul sokat varni, elobb-utobb nem marad, aki taplalja munkaval az ujgazdagok penzehseget,...
evacica
@human: @human: Egy frászt figyeli. Mészáros is egy szent tehén, mint Orbán apuka, vagy a Simicska Nyerges bagázs. Ezekhez nem szabad hozzányúlni, ezek a szent tehenek!Tessenek emlékezni az első Orbán kormányban mikor a Simicska került a NAV lánykori nevén APEK élére, akkor volt a "hosszú byte-ok"éjszakája. Történtek akkor amik történtek. Mészárosra vissza térve, ügyes ez a gáz víz szerelő fiú, de nem tudom, ha nem az Orbán barátja akkor is ilyen ügyes lett volna, hogy ennyi pénzt tudott volna Orbán nélkül összeharácsolni? Alig ha. Hiába akinek "Isten" a barátja az üdvözül!
öcsi55
@világlátó: Teljesen igazad van Mészáros csak egy stróman! Ha nem így lenne még a fidesznek is gyanús lenne ez gyors gyarapodás .
Pálinkafőző Rézüst
@öcsi55: teljesen nyilvánvaló, hogy valójában kié ez a nem csekély vagyonka...
hetöndöe
@spu00: A felcsúti polgármester megtakarításai meghússzorozódtak 4 év alatt,... jövedelmei pedig meghetvenhétszereződtek.
Most komolyan kérdezném,ez így rendben van?
Vagy mégis kit néztek hülyének?
postamester
" — itt van Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata..."
Nincs befejezve a mondat helyesen igy hangzik :
— itt van Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata,
a 33.-ik javitott, publikus változata !
postamester
" a Mészáros és Mészáros Kft-nek havi 1,7 millió forintért ad tanácsot."
azaz sajátmagának, a tükörbe néz, és tanácsot ad, majd leköpi saját magát ?
Aztapaszta, ezt meg szabad csinálni egy demokráciában ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.