A kormány nyílt levélben reagált a Washington Postban megjelent szerkesztőségi kritikákra, és a szokásos retorika szerint több tiszteletet követel.

Kovács Zoltán, a nemrég kinevezett nemzetközi szóvivő szerint a tusványosi beszéd interpretációja és a valódi jelentése elcsúszott egymástól, ezt nyílt levélben tudatta a Washington Postban. Szerinte Orbán valójában arról szólt, hogy tiszteletben tartja a keresztény értékeket, a szabdságjogokat és nem utasítja el liberalizmust, csak Magyarország nem ezt az ideológiát teszi az államszervezés központi elemévé.

Kovács példa nélkül hozza, és büszke rá, hogy nagyon sokat tettek a szélsőségesek ellen. Ezzel kapcsolatban a 444.hu megjegyzi, hogy "bár a gárdát betiltotta a bíróság, az Új Magyar Gárda rendre felbukkan az országban, a kuruc.info is zavartalanul működik, az érpataki polgármestert pedig egészen Érpatakig sikerült elszigetelni." A zsidó kultúra a reneszánszát éli, a média pedig sokszínű és szabad – idézi még a 444.hu Kovácsot, aki válaszát azzal zárja, hogy "egészséges vitát folytatni korunk nyomasztó gazdasági-társadalmi kihívásairól csak akkor lehetséges, ha elfogadjuk a tényeket, és a vita a tisztelet és a szabadság szellemén alapul."

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
"... Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket..."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Ez az üresfejü csak b@ssza el a jó viszonyt Amerikával...Ugy látszik, az egész világot maguk ellen akarják hangolni, Európában már nincs olyan országvezetö, aki a magyar szóra ne menne el hányni...a diktátoroktól !!!
joopapa
Te Kovács az már régen rossz ha meg kell magyarázni azt amit nem lehet megmagyarázni! Azt hiszitek hogy a Washington Postban hülyék vannak és nem tudják hogy a debil miről beszélt? Miért kell egy tolmács a vitya szavainak lefordításához magyarról magyarra, fogalmazzon érthetően ne szóvirágokban! Vagy használjon dakota közmondásokat, csak van a Washington Postban egy dakota indián származású az megérti mit akar a vityka mondani!!. A szélső jobb ellen meg nem csináltatok semmit, azt ígérte a vitya hogy ad két sallert azt kész, na abból se lett semmi! Inkább átvette a jobbik keleti nyitás politikáját!
pbalage
Nemsokára meg is fogják tisztelni a mi drága Viktorunkat, hiszen egy ilyen kérésre nem lehet nemet mondani.
Yeromos
@Horizont: Szerinted ezeket is anya szülte?
volvós
Az elöbb elfelejettetem irni az ilyen kovácska csicskának, hogy a
Washington Post ugy lesz@rja az üzenetedet,hogy nem gyözöd
letörölni magadról...Nekem égne a bör...de neked ???
human
@volvós: Majd keblünkre öleljük az arab terroristákat. Állítólag kevesen üzletelnek velük. Ott még sok kiaknázatlan piaci lehetőség van.
volvós
@human: márhozzá taposóakna...oda kell a szijj-ÁRTÓ-t küldeni,
stratégiai megállapodást kötni...
coni
Nem fogják érteni mire gondol, mert az angolban a tiszteletet csak kivívni lehet, követelni nem. Magyarul (unortodoxul) meg úgy sem értenek.
Nil
eZ A KORMÁNY SEMMILYEN TISZTELETET NEM ÉRDEMEL.ha A NÉP NEM LENNE FÁSULT VAGY BIRKA AKKOR MÁR RÉG ELZAVARTÁK VOLNA - bocs cl bekapcsolt nem írom újra
nyanya001
Mert Orbán maga az ország, a nép, az Isten!
Szent és sérthetetlen !
Csak ő pofázhat le mindenkit !
human
@nyanya001: Meg pápább a pápánál is. Bárcsak pápá lenne.
Toby
Don Corleone: több tiszteletet a Cosa Nostrának, a manhattani maffiának és minden zakóba és nyakkendőbe gyömöszölt gengszternek, Genszterisztánban is ! Egy egészségeset lopni és közpénzt lenyúlni csak tisztelettel övezve lehet !
Ergo: senki ne pofázzon bele a lopásainkba !
Rózsika Hatházi
@Yeromos: Szerintem anya szülte őket, csak akkoriban még nem volt ultrahangos vizsgálat, amelyik kimutatta volna, hogy gyári hibásak.
Rózsika Hatházi
@human: A pápának, ki a főnöke? Hát, az atyaúristen. Tehát, ha orbán pápább a pápánál, akkor ő az atyaúristen. Oszt jónapot.
DR Eric CARTMEN
"... Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket..."
pityuka
Üzent a kormány Washingtonnak:
- Több tiszteletet.
- Miért?
- Csak.
bakegya
Nekem meg azt magyarázza el már valami főkutyyafaxa minek okán van annyi államadósságunk 2014.06.30-án,mint amennyi volt 1945-től 2010-ig összesen a magyar lakósság nyakában-már azoknak akik még itt maradtunk rabigában ennek az agymosó-értelmi és érzelmi fogyós,erőszakos kurmánynak a diktátuma alatt!
(2012.11.22453.3Mdr---2013.12.hó-2.1993.1Mdr---2014.06.hó-24786.9Mdr--+--6000Mdr+
3000Mdr Manyup+1000Mdr orbán által önhatalmulag atombiztos titkosított putyin- hitel)Tessék beszorozni 313-akármennyi ajróval és lehet megtisztelni a kicsinálóját,akár Amerikából is.
4 ÉV ALATT-EZZEL TISZTELTE MEG ORBÁN VICCTOR MAGYARORSZÁG LAKÓSSÁGÁT-ÉS ANNAK NÉHÁNY NEMZEDÉKRE VALÓ LESZÁRMAZOTTAIT.
Meneküljön aki tud!
joopapa
@Nil: Szerintem meg így a jó az írás hogy bekapcsolt a cl :-))))) Csak sajnos még így se hallják meg!
human
@DR Eric CARTMEN: Ez a te nézőpontod. A fidesz szemszögéből nézve minden olajozottan folyik. A milliárdok jelentősebb ellenállás nélkül hagyják el az államkincstárat, a kaszinók a haveroknál, a földek a haveroknál, évente milliárdok mennek Felcsútra. A stadionok sorra nőnek ki a földből, így a haver cégei a vállukon viszik az építőipart.
Amiből nem tudna pénzt csinálni - egészségügy, oktatás - az meg le van gatyásodva. Se gyógyszer, se vécépapír.
JAJMÁR
Miért mindig mások magyarázzák a mini.elnök beszédjét? Miért nem az, aki a beszédet elmondta, ha egyszer félreérthető, mondja el nem félreérthetően, ha elcsúszott, igazítsa helyre! Tisztelném érte :)
Nil
@joopapa: ezt hívom én számítógépes grafológiának :-)
kkalman
A süketek világkongresszusán a falnak hiába magyarázzák, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni. Az eredmény: semmi. Orbán és kormánya pont olyan, mint a süketek világkongresszusán a fal. Eredmény semmi!
mariaberta
És ugyan mi a csudát tisztelnének ebben a kormányban? Hiszen ők sem tisztelnek senkit.
coyote3
Én azon gondolkodom, hogy fér el ennyi nyelv a pocakos hazug ánuszában :)))))
Fradigege
Ha már a kereszténység szóba került! A baltás gyilkos, Safarov. Aki egy örmény fejét egy fejszével szétcsapta. Örményország a legelső keresztény állam kr.u. 300 körül jött létre. Tehát egy keresztény gyilkost engedett szabadon a nagy keresztény zsírmorénk. Magába szállt már emiatt a nagy don vajda?! Nem igazán kérhet tiszteletett az Ókeresztény ősi Örményországtól. Mi ez a képmutató félreduma?!
human
A politikai állapotot a Mi kérünk elnézést című kabarésorozat intrója adta vissza a legjobba (20 másodperctől):
tv2.hu/musoraink/mi_kerunk_elnezest/32111_mi_kerunk_elnezest_-_18._adas_1._resz.html
Kedvenceim azok a jelenetek voltak mikor Gyurcsány és Orbán találkoznak a kerítésnél és mély beszélgetésbe kezdenek. Azt a jelenetet sajnos nem találtam, de itt egy másik nagyon jól sikerült zenegép címmel:
youtu.be/s51ExkjGoFo
És a rendőrség évadzáró bulija is fergeteges volt :D
youtu.be/8wGd-G_1Cuk
F_Viktor
Kemerovoi erdőbe az összes pöttyös seggűt, s ott ölelgesse őket az orosz yeti!
Cukkini
Féktelen félelem hol áll meg, ha nem fékezzük? Ékezzük ékezetekkel, ügyes kezekkel a betűket, hogy más legyen az értelme? Ép elme olyan folyékonyan érti a lényeget, olyan fogékonyan ért meg engemet.
Kötekedősöknek üzenem. Több tisztelet jár énnekem
Cukkini
Szerintetek ferde tekintetek, mikor érnek egyenesbe?
Ember gyomra mikor nem vesz be undormányokat? Mondjuk: eurókat, dollárokat, úton lányokat a stopposokat?
Szerintetek ferde tekintetek cikkcakkjában, a hét minden napjában tekingetek el, szigetek üres belsejébe?
Ui.: Legyetek tiszteltetve, fűmagként elvetve, hogy reggelre keljetek ki.
Hát, nem ért meg engem senki? Magyar testvérek se Jenki?
Cukkini
Primitív írásom sok mindent elárul, tudásom egy szűk körbe bezárul?
Belőlem elered a felelet: Ilyen ez az élet, meglehet.
bakegya
@F_Viktor: kérlek ne provokálj ott ahol a legnagyobb durranásokat sütik el a fidessnyik szabadságharcosaink-idézem-kampányszöveg a fidess humánum magaslatán az önkurmányzás érdekében-a magyar választóik tiszteletére
"Kósa:F.Ferenc meztelenül szaladt be a pályára!"
"A polgárok háza is F.F-en röhögött!"
"Visszalopakodik a vizitdíj?"
"F.Ferenc egy ló"stb.stb----Majmok bolygója 3.
esdi
@Yeromos: Az lehetetlen, hogy anya szülte volna őket. Kémcsőben keverték, vagy maga a pokolbéli ördög küldte őket...
mate03
@DR Eric CARTMEN: Köszönöm hogy leírtad,helyettem!
tivoli
@Fradigege: tegnap, 22:13
Safarov A 15 éves büntijéből a felét leülte itt. Hogy otthon elengedték, az nem a magyarok hibája.
magyarbakancs
Üzent a kormány Washingtonnak: több tiszteletet!
Először is az követelhet tiszteletet akinek a személyisége és magatartása kiegyensúlyozott.
Ami a miniszterelnök úról nem lehet elmondani.
Igazi magyar közmondást tette magáévá."egyszer úgy egyszer így,hogy igazat sose tudj.Ezt egyszerűen hazugnak mondják annak pedig nem jár semmi tisztelet.
coni
@tivoli: "Safarov A 15 éves büntijéből a felét leülte itt. Hogy otthon elengedték, az nem a magyarok hibája."
Nem a magyaroké, hanem a magyar diplomáciáé. Elfelejtették megbeszélni még a Külüggyel is, Martonyi akinek a felelőssége lenne, nem is tudott róla, csak utólag.
Egy "nemzeti hőst" hazájában nem szoktak lecsukni.
human
@coni: @tivoli: Szakmai véleményt kért a kormányhivatal Safarov elengedéséről. A válaszban nem javasolták a szabadon engedést. Ezt figyelmen kívül hagyva mégis szabadon engedte Orbán. Tehát tudatosan járult hozzá a baltás gyilkos szabadon engedéséhez.
tivoli
@coni: ma, 11:50
Nekünk ehhez mi közünk? Nem magyar állampolgár volt sem az elkövető, sem az áldozat. Csak éppen lett mondvacsinált ürügy, amiért az örmények hőböröghetnek. Miért nem kérték ki 2004-ben Safarovot, hogy ők ítélhessék el?
Martonyi szerintem tudott róla. Olyan nem történhetett a külügyben, amiről ő ne tudott volna.
tivoli
@human: Ezért nehéz miniszterelnöknek lenni. Ha egyik félnek kedvez, a másik visít. Ki tudja mi lehetett volna a kimenetel, ha nem adják ki. Nagyon kényes az egyensúly.
Egyébként én úgy gondolom, hogy valami okból nagyon fel lett fújva az ügy az örmények részéről. Mert mióta szokás egy köztörvényes miatt nemzetközi bonyodalmakba keveredni?
human
@tivoli: Én úgy érzem, hogy azért bagatelizálod, mert nem magyar volt az áldozat. Az ír gázoló , Malina Hedvig ügye is fel volt fújva szerinted?
tivoli
@human: ma, 12:54
Mikor írtam amit írtam, bizony eszembe jutott az ír gázoló, csak nem akartam belekeverni ebbe az ügybe, mivel abból nem kerekedett nemzetközi bonyodalom, "csak" magyar gyerekek voltak az áldozatok. Az azeri-örmény esetet és Malina Hedvig esetet pedig kifejezetten a magyarok elleni provokációt érzem. Meg a Temerini esetet is.
Fradigege
@tivoli: A muzulmánokkal nem tudsz mit kezdeni. Fabatkát sem ér az emberi élet. Nyílván nem gyilkosként kezelték Azerbajdzsánban. Nemzeti ügy, ha egy örményt kiírthatnak, úgy mint annak idején a törökök. Ezzel hízelget viktórió a keleti nyitás miatt. Egyáltalán van kiadatási egyezség a két ország között. Magyarországnak nincs olyan országgal kiadatási egyezménye, ahol be van vezetve a halálbüntetés például. Azerbajdzsánban szerintem élnek a halálbüntetéssel. Itt már sántit a dolog. Nyalás miatt adtatta ki a vajdán Safarovot.
Desischado
Dr Eric Cartmen: Én is köszönöm, a lényeget írtad le! Tisztelet pedig annak jár, aki meg is érdemli. A vezír erre nem szolgált rá, és nagyon finoman fogalmaztam! Épp ellenkezőleg, egy köpést sem érdemel meg!
F_Viktor
@tivoli: Safarov kiadatásával Magyarország harmadik félként beleavatkozott az örmény-azeri vallási, területi, etnikai konfliktusba.
Ahogyan az IS ellenségeit sem kellene támogatnunk anyagilag és "sokmillió" lőszerrel.

Apropó, megvédjük a keresztényeket!
Safarov, a muzulmán, egy keresztény örményt ölt meg, vágta le a fejét egy baltával!
Cukkini
Visszamenőlegesen az időben, függőlegesen látott dolgokat vízszintesen kezeljük mindazokat, amelyeket akarjuk, amelyeknél megtehetjük bármikor, bár mi most száz csíkot hátrahagyva magunk után szaporán az életnek a porán porfelhőket kergetünk, s benne lakva elkenünk erősen kékeket, szürkévé mázolva?
tivoli
@Fradigege: tegnap, 17:42
Biztos, hogy az Azeri nyitás miatt lett kiadva Safarov. Úgy rémlik, akkoriban valamilyen biznisz volt kilátásban komoly pénzekkel. Ne múljon már egy Safarovon, aki európai szemmel már le is ülte a büntijét. Nem igaz?
Arra viszont ki számított, hogy az örmények diplomáciai felhajtást csinálnak belőle?
tivoli
@F_Viktor: ma, 00:47
Szerintem ott avatkozott bele az ügybe a magyar fél, amikor elitélte Safarovot. Akkor kellett volna odaadni az örményeknek, vagy az azerieknek, hogy döntsenek a sorsa felől. Na de melyiknek? Ebből mindenképpen csak rosszul lehet kijönni.
tivoli
@F_Viktor: ma, 00:47
Azt írod:
"Safarov, a muzulmán, egy keresztény örményt ölt meg, vágta le a fejét egy baltával!"
Európai szemmel, egy ember egy ember, nem feltétlenül lényeges a vallási hovatartozása.
Egyébként azt az örményt, ha nem is vágom le a fejét, jól pofán vágtam volna néhányszor. Ő abbahagyta volna a szemétkedést és diplomáciai zűrzavar se lett volna belőle. :-)))
Fradigege
@tivoli: A pénz beszélt akkor. Le lehetett volna ezt az örmény kiabálást kontrázni. Ott nem, mert gerincesen kokikat osztogatni és beleállni, úgy ahogy azt megfogalmaztad. Úgy sokat azért nem hallok arról, hogy mekkora buli lett az azeri nyitás.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"...akkoriban valamilyen biznisz volt kilátásban komoly pénzekkel."

Jól emlékszel, Rogán és Szíjjártó volt kint, s ígéretet kaptak, hogy a kiadatásért cserébe X milliártd euró államkötvényt vásárolnak az azeriek.
Safarovot megkapták, az államkötvény vásárlásának beintettek.

Írod:
"Szerintem ott avatkozott bele az ügybe a magyar fél, amikor elitélte Safarovot."

Jogilag ennek nézz utána :-)

Írod:
"Európai szemmel, egy ember egy ember, nem feltétlenül lényeges a vallási hovatartozása."

Akkor most miért akarjuk megvédeni a világ másik felén a "keresztényeket"? Miért támogatjuk anyagilag és fegyverekkel az IS ellenfeleit?

Írod:
"Egyébként azt az örményt, ha nem is vágom le a fejét, jól pofán vágtam volna néhányszor. Ő abbahagyta volna a szemétkedést..."

Milyen "szemétkezést"???
volvós
A cikk címéhez:
K.Zolika, dugulj el, és ülj vissza a tábori WC deszkára !!!
Hagyd békén az amcsikat !!! Te meg a tisztelet :-)))))))))
tivoli
@Fradigege: ma, 11:20
Valahogy én se. De bármekkora volt a füstje, szépen eloszlott.
tivoli
@F_Viktor: ma, 17:40
Safarov nem véletlenül tette amit tett, a muzulmán önérzet dolgozott benne. S mint hithű, kötelessége volt elégtételt venni. (a saját hite szerint)
Tudjuk, hogy az Azerik földjén lévő darabka örmény földért ment a harc, mindkét ország jogot formált rá. Mint az izraeli-palesztin harc. Érthető valahol, hogy minden eszközt bevetnek, hogy a maguk igazát bizonyítsák. S talán az örmény lobbi az erősebb a nyugati világban.
De mintha a mi két szépfiúnk rá lett volna szedve, jól belerángatták őket ebbe a vircsaftba, közben semmit sem nyertek. Lehet, hogy ezért van ekkora csend?
F_Viktor
@tivoli: Safarov tényleg nem véletlenül tette, amit tett. Gyerekkorában szeme láttára ölték meg az örmények több családtagját.

A két ország területi konfliktusa a Sztálin által előbb az örményekhez csatolt, majd 3-4 nap múlva az azerieknek ítélt 200 000 fős (77 százalék örmény, 22 százaék azeri lakóssal) Hegyi-Karabah miatt tart ma is.

Igen, a mi két ikonunkat átverték, mint azt a bizonyost a palánkon. A keleti-, ázsiai népekkel nem egyszerű zöld ágra vergődni, de tanulható dolgok. Régen, a diplomatákat ezekre is oktatták, de hol vannak már azok az emberek, egy ideje csak a pártkönyv színe számít.
vukkocska
Csak a címet olvastam el, már azon jól elkezdtem vigyorogni. Végül ezért nem tudom, hogy megint a magyarokkal takarózik, vagy saját maguknak kérnek tiszteletet? Tök mindegy. Van aki beveszi ezt az ó héber dumát, van akit felidegesíti, de legjobb ezen már csak nevetni.
Toby
Tegnap megállított a rendőrjárőr. Töviről hegyire átnézte az összes iratot, majd megakadt a szeme a koszos biztonsági övön. Kérdezte is, hogy miért koszos ? Mondtam, mert használom ! Hozzátettem, hogy TÖBB TISZTELETET A MAGYARNAK ! Na, ezt nem kellett volna, azonnal átvizsgálták az utolsó csavarig az autót ! Ez mintegy 30 percig tartott. Amúgy siettem volna.
Tehát nem mindehol jön be ez a süket duma, itthon sem !
Yoda69
@Toby: Csak a birkaknal jon be! Szerintem a rendoroknek is tele faszuk orbannal, es rajtad vezettek le a duhuket.
bakegya
Egy kötelező munkaalkalmasságira azért beutalhatta volna ez a birka magyar népesség-már aki itthon regnál-ezt a felcsuti maradonát!-mielőtt felkapaszkodni hagytuk a kereszteslovagok és fidessnyikhajok seggedelmével a világpolitika szinpadára
Az én ismereteim arra engednek következtetni,ÚGY HATNAK A CSELEKEDETEI MINT A MAGAS MALIGÁNFOKU SZESZ-egyeseket csakkk hülyére vesz,másokat pedig fertőtlenít!!! DE HOGY ENNEK CSATTANÁS LESZ A VÉGE, AZT ENNEK AZ ERŐSZAKSZERVEZETNEK KÖSZÖNHETJÜK ,AZ BIZTOS.
bretagne
Mire kérnek ezek több tiszteletet? Nem érdemlik meg, mert csak olyan dolgokat művelnek, ami ezt nem váltja ki. Csak a kritikus hangot, amit ugye nem tudnak elviselni.
Itt csak nekik lehet kritizálni!
evacica
Magyarázza már el valaki ENNEK A SZERENCSÉTLEN TÁRSASÁGNAK, HOGY a tiszteletet ki szokták érdemelni, azt nem lehet senkitől követelni! A tiszteletél meg kell dolgozni, persze nem úgy ahogy ezt a kormány teszi,mert ez egyáltalán nem érdemel tiszteletet, ez egészen mást érdemel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.