Amit nem akarunk, az a nyereség, mondta Szabó Iván az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Víziközmű Szövetség Vízipari tagozatának elnöke szerint pont a liberálisoknak kellene tudni, hogy az ivóvízhez jutás alapvető emberi jog. Magyarországon egységes díjrendszer lesz, mondta, és az sem mindegy, hogy a vízdíj az államkasszába folyik be, vagy valaki mást gazdagít, tette hozzá. A liberálisok gazdaságpolitikai tanácsadója úgy reagált, hogy az ivóvízhez való jog azt nem tartalmazza, hogy ennek ugyanannyiba kell kerülnie. atv.hu

Forrás: atv.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@tivoli: Ebben csak ott van a hiba, hogy az állam rossz gazda. Ugyanazon feladatokat majd nagyobb költséggel fogja ellátni (mutyi, túlszámlázás, haszontalan tanulmányok). Ezt a megnövekedett költséget az ország költségvetéséből tudják finanszírozni, így a végfelhasználói árat bármilyen alacsony szintre le tudják vinni. És itt a lényeg, hogy az ország költségvetése a mi adónkból jön össze. Tehát adókat kell, hogy növeljenek a megnövekedett kiadások fedezésére és a víz árának alacsonyan tartására.
tivoli
@human: 12:29
Azt meg ki mondta neked, hogy rossz gazda? Nem logikus az elgondolás.
Ha egy helyi vízmű rosszul megy, a tulaj kénytelen eladni, felszámolni, nemigaz? Vagy ott kezdik a rendbehozatalt, hogy vízdíjat emelnek, oszt vagy megcsinálják a karbantartást, vagy nem.
Ha tízezer állami vízműből egy, vagy kettő egyszerre szorul felújításra, vagy rosszul megy, kiegyenlítődik a költség. Így még a vízdíj is kevesebb lehet, általánosan.
human
@tivoli: Egy idealizált világban teljesen igazad lenne. Sőt mindennek állami kézben kellene lennie. Csak az a kommunizmus lett volna, amit az emberi tényező (kapzsiság, gyarlóság) miatt képtelenség kivitelezni.
Közgazdasági tanáraim szerint és az eddigi gyakorlat alapján az állam rossz gazda. A közgáz tanárom ezt nálam biztos jobban tudja. A gyakorlatban pedig láttál te már gazdaságosan működő állami céget?
tivoli
@human: ma, 13:58
Mikor tanították neked?
human
@tivoli: 97-ben és 2000-ben. Az egyik a középiskola a másik a főiskola.
tivoli
@human: ma, 14:23
Értem, ezt állítják az újabb ideológia szerint. Feltételezem a közgáz tanárodnak is már így tanították, ő sem saját tapasztalatából beszélt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.